Brsnz, ne diyorsun, eskiden bizi gören varmiydi acaba? (Zeki Müren`de bizi görecekmi?).
Cocukduk iste kendi halimizde yasitlariyla disarida oynayan kimseye yük olmadan büyüyen cocuklardik.
Simdi bu zamanda cocuklari rahat disariya birakamiyorsunki, mecbur evdeler veya okuldalar zavallilar....
Hepsinin canlari SIKILIYOR, ne yapacaklarini bilmiyorlar ve anneye babaya yükleniyorlar....Eskiden kendi süt dislerimi kendim ceker, düstügüm zamanda dirseklerimin yarasinin pansumanini kendim yapardim, hatta sunu bile hatirliyorum yengem bende canli canli sicak bir igneyle kulaklarimi delmisti....
Hayat o zamanlarda biraz dahami kolaydi ne??? Yoksa bizler o zamanin cocuklari dahami güclüydük??? Yoksa artik bu zamanda sartlar öyle zorlastiki, artik cocuklarda kücük yasta stresemi girdiler bilemiyorum...
Çok haklısın tespitlerinde, şimdiki çocukların şımarıklığı kontrolsüzlüğü bu yüzden çocukluklarını yaşayacak alanları kalmadı. Evet strese giriyorlar. Çapa Çocuk Ruh Sağlığını bir görseniz küçücük yaşta psikolojik vakalar çoğaldı.
Ben sana senin içinde annelik yok demedim..Sen anlamak istediğin gibi anladın...Her yazdığımı canının istediği gibi ,anlamak istediğin gibi anlama artık bence...Arkadaşlarım içinde anne olmayı istemeyen,çocuk düşünmeyen bir sürü insan varken ve onlarla böyle gereksiz sürtüşmeler yaşamamışken,herkes herkese saygı duyuyorken benim bu konuda insanları yargılamadığımı bilen iyi biliyor....Bir konuda sert çıkarım anne olanları küçümseyici konuşmalar olursa sessiz kalmam,hakedene hakettiğini söylerim..Saygı çerçevesinde olunursa kimse kimseyi incitmeden düşüncesini söylerse sorun yaşanmaz..Böylesine önyargılı,sabit fikirli olduğun için,kinci olduğun için acıdım sana cidden..Evet bunları diyorum çünkü inat ediyorsun ...Acıdım diyorum çünkü benim söylemediğim,düşünmediğim şeyleri sanki söylemişim gibi bir hava yaratıp sonra da inanıyorsun......Hayır demedim diyorum.Yok illaki dedin diyorsun.....Ne diyeyim...Farzetki de seninle uzak yakın alakası olmayan sitemleri bile üzerine alınıp benimle ilgili saçma bir konu açmıştın hani...
Mutlu olmanı dilerim....
Aman yarabbim!
Ara ara uğruyorum bu "sadece fikirlerimizi anlatmak ve paylaşmak" istediğimiz topiğe ama her seferinde bir bakıyorum birileri yine anlayamamış bizi.
İnsanlar pat diye özelimize tecavüz edip "kısır mısın?" diye sorduklarında, biri "bu dünyada sadece anne olmayanlar yalnızdır" deyip, bizi direk aciz, yalnız, mutsuz insanlar durumuna soktuğunda veya "allah size annelik duygusu" vermemiş diyerek bir eksiğimiz varmış ya da vizdansızmışız gibi gösterirken saygısızlık olmuyor ama biz kendimizce içinde sadece kendi gerçekliğimiz barındıran cümleler kurunca aman da efendim anneye, çocuğa saygısızlıkmış..
Bu çifte standartı uygulayabilmenin gücünü toplumun çoğunluğunun bizim gibi düşünmemesinden alıyorsanız vizyonunuzu biraz geliştirmenizi öneririm. Hayata biraz daha geniş açılardan bakın. Keşke hepiniz ema gibi bir anne olabilseniz, biraz bakış açısı kazanabilseniz.
Boşuna konuştum yine bence laf anlatmamız imkansız :)
Kusura bakmayın arkadaşlar merhaba demeden daldım, artık sıkıldım insanların bu tavrından,
endulus, olivia, ema, yorgun savaşçı nasılsınız, umarım her şey ve hayat yolundadır hepiniz için.
Ben de pek uğrayamıyorum buralara, kk yı bıraktım artık bloğumla ilgileniyorum, hobilerime yoğunlaştım uzun süredir hayal ettiğim gibi, artık satış da yapıyorum kısaca çok mutluyum..Yaz geliyor her yer renklenmeye başladı, fotoğraf makinem boynumda gezeceğim yerlerin hayalini kurmaya başladım bile, tabi önce şu diyet belasından kurtulabilirsem
Kendinize iyi bakın :)
Merhaba hanımlar. İş güçten uğrayamadım ne zamandır. Valla insan içine karışınca ( bayadır işsizdim çünkü hehe :)) çocuklu aileleri hele o zamane şımarık çocukları gördükçe iyice soğudum çocuktanAyy annelerine neler çektiriyorlar. Hee kıskanmıyor da değilim aslında o bebeleri. Biz annemizin bir bakışıyla susardık, istediğimizi aldırmak için nereye sen o kadar yaygara kopartıyorsun, anne bir kere hayır dedim mi sıkıyorsa ikilet :) Önceden hani belki bir tane yapabilirim belki kafama taş düşerse diyorum ama şimdi anaaam 30umdan sonra valla çocuk kapsiri, çilesi hele sesi hiç çekemem...
Olivia bence böcükler seni görünce poz vermeli. Daha da güzel kareler yakalayasın diye hehe :)
Brsnz, ne diyorsun, eskiden bizi gören varmiydi acaba? (Zeki Müren`de bizi görecekmi?).
Cocukduk iste kendi halimizde yasitlariyla disarida oynayan kimseye yük olmadan büyüyen cocuklardik.
Simdi bu zamanda cocuklari rahat disariya birakamiyorsunki, mecbur evdeler veya okuldalar zavallilar....
Hepsinin canlari SIKILIYOR, ne yapacaklarini bilmiyorlar ve anneye babaya yükleniyorlar....
Eskiden kendi süt dislerimi kendim ceker, düstügüm zamanda dirseklerimin yarasinin pansumanini kendim yapardim, hatta sunu bile hatirliyorum yengem bende canli canli sicak bir igneyle kulaklarimi delmisti....
Hayat o zamanlarda biraz dahami kolaydi ne??? Yoksa bizler o zamanin cocuklari dahami güclüydük??? Yoksa artik bu zamanda sartlar öyle zorlastiki, artik cocuklarda kücük yasta stresemi girdiler bilemiyorum...
Bunda aşırı korumacılık yapan anne-babaların etkisi olduğunu düşünüyorum....Bu şekilde istemeden de olsa zarar veriyorlar çocuklarına...
sağol kızım iyi sağlıklı ,derslerinde başarılı,ergenliği atlattık ağustosta dershane başlayacak üniye hazırlık pek göremiyorum zaten dersler yoğun ,hafta sonuda arkadaşlarla geziyor
Acapella özletme kendini ugra aradabir topigimize
Vallahi ben genelde topigimizi canli tutmaya calisiyorum, cünkü tüm sevdiklerim bu topikte
Bende simdi bahar geldi ya, ne görsem cekiyorum, cicek, böcek, karinca, kus....insan resmen mutlu oluyor :)))))))
Artik böcekler beni görünce kaciyorlar....
Bu arada fotoğraf mı dediniz...Bende prof. olarak uğraşıyorum...
Hepsinin canlari SIKILIYOR, ne yapacaklarini bilmiyorlar ve anneye babaya yükleniyorlar....
Eskiden kendi süt dislerimi kendim ceker, düstügüm zamanda dirseklerimin yarasinin pansumanini kendim yapardim, hatta sunu bile hatirliyorum yengem bende canli canli sicak bir igneyle kulaklarimi delmisti....
Aman yarabbim!
Ara ara uğruyorum bu "sadece fikirlerimizi anlatmak ve paylaşmak" istediğimiz topiğe ama her seferinde bir bakıyorum birileri yine anlayamamış bizi.
İnsanlar pat diye özelimize tecavüz edip "kısır mısın?" diye sorduklarında, biri "bu dünyada sadece anne olmayanlar yalnızdır" deyip, bizi direk aciz, yalnız, mutsuz insanlar durumuna soktuğunda veya "allah size annelik duygusu" vermemiş diyerek bir eksiğimiz varmış ya da vizdansızmışız gibi gösterirken saygısızlık olmuyor ama biz kendimizce içinde sadece kendi gerçekliğimiz barındıran cümleler kurunca aman da efendim anneye, çocuğa saygısızlıkmış..
Bu çifte standartı uygulayabilmenin gücünü toplumun çoğunluğunun bizim gibi düşünmemesinden alıyorsanız vizyonunuzu biraz geliştirmenizi öneririm. Hayata biraz daha geniş açılardan bakın. Keşke hepiniz ema gibi bir anne olabilseniz, biraz bakış açısı kazanabilseniz.
Boşuna konuştum yine bence laf anlatmamız imkansız :)
Kusura bakmayın arkadaşlar merhaba demeden daldım, artık sıkıldım insanların bu tavrından,
endulus, olivia, ema, yorgun savaşçı nasılsınız, umarım her şey ve hayat yolundadır hepiniz için.
Ben de pek uğrayamıyorum buralara, kk yı bıraktım artık bloğumla ilgileniyorum, hobilerime yoğunlaştım uzun süredir hayal ettiğim gibi, artık satış da yapıyorum kısaca çok mutluyum..Yaz geliyor her yer renklenmeye başladı, fotoğraf makinem boynumda gezeceğim yerlerin hayalini kurmaya başladım bile, tabi önce şu diyet belasından kurtulabilirsem
Kendinize iyi bakın :)
Söylemesi ayip Canon EOS D 600 ellerinizden öper.
Amatörüm ama Canonla cekilen her fotograf müthis cikiyor, hatta insanlar bile daha bir güzel cikiyor, cicek, böcüklerde öyle...
Canon EOS D 1100 giris seviyesi bunun. Benimkisi orta hallisi ama bir Canon EOS 1 D X varkiiii....hayallerimi süsler...
O ani yakalamak, bir an sanki 1 saniye hayatini durdurmak gibim birsey iste...yakinda icimzden bir ARA GÜLER cikabilir kizlar...
Neyse konumuza dönecek olursak mutlulugu her yerde yakaladigin sürece, baska mutluluk aramayanlardanim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?