Cocuk sorusu

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Merhaba kızlar 2.5 senelik evliyim. 1 yıl çocuk istemedik. Hep hayırlısı ne zamansa o zaman olsun diye dua ettik eşimle. Bir hafta sonu eşim rahatsizlandi oda kalabalık hastane sevmez dedim gel acile gidelim kalabaliksa girmeyiz tamam dedi biz acile gittik eşimden varikoselden suphelendiler pazartesi urolojiye yonlendirdiler sperm testi falan istediler ve biz azosperm olduğunu öğrendik bende muayene oldum gerekli testleri yaptırdım hormonlarimda vajinal muayenemde bi sorun çıkmadı çok şükür. Düğün dernek oldu hep çocuk sordular hayırlısı ne zamansa o zaman olur dedim misafirlikte kv kp yanında çocuk konusu açıldı hep suratim düştü memlete gittim sokakta kolumdan tutup hatrimi sormadan çocuk sordular yine hayırlısı dedim bazılarına daha erken dedim doktor benden rahim filmi istedi kv ile gittik cekicek doktor akintin var dedi kadın doğuma yonlendirdi gittim fazla bişey yok nasıl cekememis dedi ilaç falan kullandım bu sefer kv memleketine gitti yine çocuk sormuşlar oda ikisindede bişey yok ama melikede iltihap var demiş ben biraz bozulmustum duyunca eşim erkek annesi oglumda sorun var diyemiyodur kimseye dedi neyse geçen günde eşimin teyzesi aradı beni soğan suyu iç dedi bi arkadaşım içmiş hemen hamile kalmış yanlış anlamiyon dimi dedi yok teyze biliyorum ben onu su an adet olmadım 7. Günü başlarım teşekkür ederim dedim Kızlar artık bu çocuk konusu açıldığında insanlara nasıl davranacağımı bilemiyorum insanlar çocuğumuz olsun ister tabiki bende bebek görünce içim titriyor ama kimseye bişey söyleyemiyoruz benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlarım siz nasıl yaklaşıyorsunuz böyle durumlarda

Bir çok tüp bebek yöntemleri var seninde olur iyi bir tüp bebek merkezine Git eşinle beraber olur inş burda böyle hikayeler çok var kimseye de söylemek zorunda değilsin tüp bebek yaptığını

Daha 2,5 sene çok erken tabiki ama azosperm yani eşinde hiç sperm yok demek mi oluyor?
eşin bunun için tedavi gördü mü?
daha evleneli çok olmamış ki ümitsizliğe kapılma

Cocuk olmuyorsa sorun hep kadindadir zaten. Insanlarimiz yara deşmeyi ne kadar cok seviyor ya, baskalarinin mutsuzlugundan besleniyorlar resmen.
Allah en kisa zamanda size bir evlat nasip etsin.
Gerçekten öyle hele bazen bazı insanlar yüzüme öyle bakiyolarki bana aciyolar sanki aciz görüyorlar

Gerçekten öyle hele bazen bazı insanlar yüzüme öyle bakiyolarki bana aciyolar sanki aciz görüyorlar
Canim hiiic takma. Bunlarin hepsi psikolojini etkiler. Ben de 5 seneden sonra hamile kaldim. Soranlara da siz mi dogurup buyuteceksiniz biz ne zaman istersek o zaman yapicaz diyordum susuyorlardi. Hem onlara ne cocugunuzun olmasi olmamasi. Elalemin derdi sizi mi gerdi ya densizler. Istemiyoruz yapmiyoruz de onlara neymis. Sinirlendim gene

sıfır sperm ile çocuk sahibi olduk

annelerimiz dahil bunu gerçek hayatta kimse bilmiyor

burada anlatıyorum sadece

kime ne

anlatmayın

onlarla birlikte hastaneye vs gitmeyin

kısmet deyin geçin
Tebrik ederim. Nasıl oluyor öyle, biraz açıklar mısın? Çok umut verici deneyimin

Tebrik ederim. Nasıl oluyor öyle, biraz açıklar mısın? Çok umut verici deneyimin

yani kimseye söylemedik

iş yerimden de doktora gidiyorum vs diyerek çıktım

hamileliğimin 4. ayında söyledim anneme

benim annemler başka şehirde oturuyor

aslıdan daha söylemeyecektim de o sıralar bir arkadaşın annesi aniden vefat etti

sonra üzülürüm diye söyledim yani hamileyim diye

biz şanslı tüp bebek ailesiyiz aslında

Eylülde öğrendik olmayacağını, ekimde başladık tedaviye, bir sonraki Ağustos ta kucağımızda idi

ilk denemede oldu tabii o biraz şans işi olabilir

ama stresten uzak durmak lazım

ben hayatımın en yoğun iş döneminde idim

bebek vs çok da düşünüp takmadım

cool takıldım o da oldu

stres önemli etken

tabii sorun eşimde olunca belki daha rahat oldum hani kendimi eksik vs hissetmedim; burada öyle hissettiğini yazanlar var zira

eşim uzun bir tedavi sürecinden korkuyordu

bu tedavi kaç ay sürecek dedi doktor da 20 gün deyince eşim çokkk sevindi

yani kimseye söylemedik

iş yerimden de doktora gidiyorum vs diyerek çıktım

hamileliğimin 4. ayında söyledim anneme

benim annemler başka şehirde oturuyor

aslıdan daha söylemeyecektim de o sıralar bir arkadaşın annesi aniden vefat etti

sonra üzülürüm diye söyledim yani hamileyim diye

biz şanslı tüp bebek ailesiyiz aslında

Eylülde öğrendik olmayacağını, ekimde başladık tedaviye, bir sonraki Ağustos ta kucağımızda idi

ilk denemede oldu tabii o biraz şans işi olabilir

ama stresten uzak durmak lazım

ben hayatımın en yoğun iş döneminde idim

bebek vs çok da düşünüp takmadım

cool takıldım o da oldu

stres önemli etken

tabii sorun eşimde olunca belki daha rahat oldum hani kendimi eksik vs hissetmedim; burada öyle hissettiğini yazanlar var zira

eşim uzun bir tedavi sürecinden korkuyordu

bu tedavi kaç ay sürecek dedi doktor da 20 gün deyince eşim çokkk sevindi
Sanki 0 sperm olunca olmaz gibi geliyor kulağa ya, o yüzden sordum :)
Tekrar tebrik ederim, Allah olmayan herkese nasip etsin

Sanki 0 sperm olunca olmaz gibi geliyor kulağa ya, o yüzden sordum :)
Tekrar tebrik ederim, Allah olmayan herkese nasip etsin

şimdi testlerde 0 sperm dediler

doktor microtese yapar testisten ararız dedi

bir çok foto gösterdi bunlar da 0 idi diye

eşim o dönemde kendince keçiboynuzu kürü yaptı

neyse sperm toplama aşamasında bayağı çıktı

9 yumurta döllendi

biri kaliteli ikisi az kaliteli 3 transfer yapıldı biri gelişti

eşim sigara içmeye dahi devam etti o süreçte

ben keçiboynuzuna inanmamıştım 0 olan bir şey artar mı hiç diye

ama ona bu görüşümü söylemedim, en azından kendini psikolojik olarak iyileştiriyor diye düşündüm

varikosel demişlerdi ama çok da net bir gerekçe söylemediler bize

hatta tedavi vs önerisi de olmadı

tüp bebek deneyin dediler

oldu bebek bir daha da eşim o konuda bir tedavi vs olmadı yani

Eşin annesine gerekeni söylesin. Problem var şu anda tedavi olmadıkça çocuk olmuyor. Kim ister çocuğu olmasın diye. Nasip kısmet. Olur biraz sabredin.

Bence bunda utanilacak birşey yok, sorun sizde de olabilirdi farketmez saklamaya gerek yok. Onlar ulu orta konusuyorsa sizde konuyu kapatin sert bir bicimde ya da gerçekleri esinizin soylemesini isteyin

Back
X