Cocuk sorusu

Rahim filmi cekilemedim ya kv hemen dedi sende iltihap var ondan olmuyor kp esimin hiç sperminin olmadığını biliyor fakat

Bende istemiyorum aslında istanbul da yaşıyorum ailem 2 saat uzaklıkta bana tek başına doktora bırakmazlar o yüzden oda geliyor
O zaman içeri girmesn sizinle birlikte dr la ozel gorusun rahat edemiyorum dersn yada ozel soracaklarm var dersn

kayınvalideyle kadın doğumcuya gitmek? muayeneye de birlikte mi girdiniz? bu kadar özelinizi paylaşırsanız, sonuçları da böyle olur malesef..

Merhaba kızlar 2.5 senelik evliyim. 1 yıl çocuk istemedik. Hep hayırlısı ne zamansa o zaman olsun diye dua ettik eşimle. Bir hafta sonu eşim rahatsizlandi oda kalabalık hastane sevmez dedim gel acile gidelim kalabaliksa girmeyiz tamam dedi biz acile gittik eşimden varikoselden suphelendiler pazartesi urolojiye yonlendirdiler sperm testi falan istediler ve biz azosperm olduğunu öğrendik bende muayene oldum gerekli testleri yaptırdım hormonlarimda vajinal muayenemde bi sorun çıkmadı çok şükür. Düğün dernek oldu hep çocuk sordular hayırlısı ne zamansa o zaman olur dedim misafirlikte kv kp yanında çocuk konusu açıldı hep suratim düştü memlete gittim sokakta kolumdan tutup hatrimi sormadan çocuk sordular yine hayırlısı dedim bazılarına daha erken dedim doktor benden rahim filmi istedi kv ile gittik cekicek doktor akintin var dedi kadın doğuma yonlendirdi gittim fazla bişey yok nasıl cekememis dedi ilaç falan kullandım bu sefer kv memleketine gitti yine çocuk sormuşlar oda ikisindede bişey yok ama melikede iltihap var demiş ben biraz bozulmustum duyunca eşim erkek annesi oglumda sorun var diyemiyodur kimseye dedi neyse geçen günde eşimin teyzesi aradı beni soğan suyu iç dedi bi arkadaşım içmiş hemen hamile kalmış yanlış anlamiyon dimi dedi yok teyze biliyorum ben onu su an adet olmadım 7. Günü başlarım teşekkür ederim dedim Kızlar artık bu çocuk konusu açıldığında insanlara nasıl davranacağımı bilemiyorum insanlar çocuğumuz olsun ister tabiki bende bebek görünce içim titriyor ama kimseye bişey söyleyemiyoruz benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlarım siz nasıl yaklaşıyorsunuz böyle durumlarda

hemen umutsuz konusmayin esinizdeki rahatszilik belli olculerde cogu kiside olabilirmis gerekli testleri yapip muayeneninizi olun, tedavi gerekirse yaptirin. Ve herseyden onemlisi bu surecin detaylari pek paylasmayin , bence bunlar cok mahrem seyler oyle kv kp hatta anne baba ile bile belli bir asamaya kadar paylasmamak en iyisi. sonra densiz teyze gibi ustune vazife olmayan sahislar ara boyle alakasiz sacma sapan tarifler verirler size.
Su saatten sonra esinizle yurutun bu sureci kimseyide karistirmayin detayda vermeyin. 2.5 sene erken daha yani kim ne karisir sizin cocugunuza . Soranlara sizi ilgilendirmiyor dersiniz birdaha sormazlar. Yurdum teyzeleri yuz verdikce astarini ister cunku. Milletin yatak odasi aile planlamasi dillere dusuyor ayip olmuyor ama baska seyleri konusmak ayip yani su insanlarimizdaki riyakarlik beni benden aliyor.
Zaten tedirginsiniz birde su insanlari sorulariyla iyice stres olup sureci kotu etkileyebilirsiniz.
Sakin olun isinize kimseyi karistirmayin ayip denen birsey var yahu insan kv anne kocasinin teyzesi daha kimlerle tartisacak aile planlamasini acaba.

Zaten kv oglunda sorun olduğunu kabul etmiyor az bi sorun var diyor doğal yoldan olmasını bekliyorlar tabiki Allah nasip ettiyse doğal yoldan da olur onun amacı toplum içinde sorun bendeymis gibi hissettirmek insanlara
Esimin abiside ayni sekilde, ama kabul etmiyo kv hanimefendi. Ayni sekilde orda burda konusmayada bayilir sinir oluyorum. Cahil iste cahillll ve malesef siz bunu degistiremezsiniz. Siz esinizle konusup halledin bu meseleyi, esiniz size hak veriyosa annesini karistirmasin bu meseleye. Ayrica sizden once esinizin tedaviye yanasmasi lazim.

Sorunun kımde oldugu ne kadar onemlı? Siz bile yazarken sorun oglunda dıye kayın valıdenıze ıcın ıcın kızıyorsunuz.. Sorun hepınızde.. Sıkıntı sızden kaynaklı olsaydı.. Nasıl hısseder ınsan karsınızdaki insanlarda bunu dusunse.. Insanların hayatınıza bu kadar mudahale etmesıne musade etmeyın.Allah hayırlısıyla kucagınıza versın ınsallah..

kayınvalideyle kadın doğumcuya gitmek? muayeneye de birlikte mi girdiniz? bu kadar özelinizi paylaşırsanız, sonuçları da böyle olur malesef..
Ona bile girmek istiyoda
Sorunun kımde oldugu ne kadar onemlı? Siz bile yazarken sorun oglunda dıye kayın valıdenıze ıcın ıcın kızıyorsunuz.. Sorun hepınızde.. Sıkıntı sızden kaynaklı olsaydı.. Nasıl hısseder ınsan karsınızdaki insanlarda bunu dusunse.. Insanların hayatınıza bu kadar mudahale etmesıne musade etmeyın.Allah hayırlısıyla kucagınıza versın ınsallah..
tabiki düşünüyorum benim tek kızdığım kv orda burda bende iltihap olmasını söylemesi keşke sorun bende olsa ben desem benden kaynaklı tedavi görüyorum diye hiçte gocunmam ama sorun erkekte olunca soylenemiyor nedense bide toplumda kadınlar doğurduğu için hep onlardan kaynaklanan bi sorun olduğu düşünülüyor

peki neden yedi sülaleye çocukları olmuyor diye duyurmuşlar ben önce onu sorgularım birde hemenb.ku zaten kadınlara atarlar hiç sevmiyorum böyle tipleri.. düşünmüyoruz henüz derdiniz insanlara geçerdiniz

B

Ben onu istemedim tek giderim dedim olmaz yalnız bırakılmaz dedi önlük giyiyosun ya beni öyle görünce ağlamaya başladı iyice gerdi beni şimdi sirf tekrar o gelecek diye gitmiyorum çekilmeye tedaviyede baslayamiyorim

Canim haber verme sen al randevunu git. Böyle herseyin içinde olmasın. Dilinin kemiği de yokmuş madem. Yarın bir gün öğrenip sitem ederse lafını esirgeme. Şöyle benim kadın doğum muayenemi orada burada anlatma diye goturmedim de. Ya da yanlız gitmek istemiyorsan yakın bi kız arkadasin falan yok mu. En kötü eşinle git.

Ya çevrenin bu merakı ne kadar sınır bozucu. Hayır sizin çguz olsa ne olur olmasa ne olur onlr için. elalemin derdi böylelerini veriyor hep. Bize de çok sorarlardi. Ben hiç kafaya takmazdim. Sadece nasib kısmet der geçerdim. Allahtan ileri gidip bi sorun mu var falan demiyorlardı.

Bekarsındır, evlilik ne zaman diye sorarlar, evlenirsin, çocuk yok mu? derler, doğurursun, ikinci ne zaman? derler, bitmez elalemin ne dediği. elalem neder'i bir kenara bırakırsak, siz belkide kendinizde farkında değilsiniz ama bebek sahibi olmayı çok istediğiniz ve eşinizde de sorun olduğu için azıcık rahatsızsınız sanki, tabii kayınvalidenizin sizden kaynaklı bir sorun varmış gibi lanse etmesi de çırkın olmuş ama toplumumuzda ne yazık ki kusuru kadında bulmak daha kolaydır. çok şükür ki tedavisi olan, sonunda da evlat sahibi olabileceğiniz bir sorununuz var, dua edin, eşinizi ve kendinizi üzmeyin. Bu konu ile ilgili hassasiyetinizi eşinize yumuşak bir dille anlatır iseniz belki o da ailesi ile konuşur ve en azından teyzeler halalar konular komşular bir miktarda olsa uzak tutula bilir. Allah inşallah en kısa zamanda ve hayırlısıyla anne baba olmayı sizlere nasıb eder. Saygılar.

ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bizde 2. yılımızı doldurduk normal yolla çocugumuz olmayınca aşılama yaptırdık, ilk zamanlar bende kayınvalidemle gidiyordum hastaneye eşim yalnız göndermiyordu, sonra eşimle konuştum ben kendim giderim göndermiyorsan o zaman sende gel dedim neyse ben aşılamayı yaptırdım kayınvalidemede söyledik eşimle, belli olmadan sakın kimseye söyleme anne diye tamam dedi ama durabilirmi herkese söylemiş benim aşılama yaptırdıgımı beni görenler soruyo ne oldu ne yaptın diye, sonra eşimde dedi anne herkese niye söyledin diye amaaann ne olacak diyo tabi olan bana oluyo, benim eşiminde ilk evliliginden bitane kızı var, yani sorun eşimde deme gibi bi şansımda yok herkes bana eşinin çocugu var sendenmi olmuyor diyorlar, bende de bi sorun görünmüyor rahim filmi histeroskopi vs herşeyi yaptık bişey çıkmadı rabbim izin verirse bizde ocak ayında tüp bebek yaptırcaz rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

Kızlar artık bu çocuk konusu açıldığında insanlara nasıl davranacağımı bilemiyorum insanlar çocuğumuz olsun ister tabiki bende bebek görünce içim titriyor ama kimseye bişey söyleyemiyoruz benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlarım siz nasıl yaklaşıyorsunuz böyle durumlarda
Valla ben de bıktım artık canım ya. Her ay yaşadığım hayal kırıklığı yetmiyormuş gibi :KK61:. ben Allah'a sığınıyorum bu konuda. Etrafımda herkesin karnı burnunda. Arkadaşlarımı geçtim, arkadaşlarımın kardeşleri, kardeşimin arkadaşları falan hep anne oldu :KK51:. Ben kaldım böyle tamtakır kuru bakır :KK53: Eşime karşı çok mahcubum.

ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bizde 2. yılımızı doldurduk normal yolla çocugumuz olmayınca aşılama yaptırdık, ilk zamanlar bende kayınvalidemle gidiyordum hastaneye eşim yalnız göndermiyordu, sonra eşimle konuştum ben kendim giderim göndermiyorsan o zaman sende gel dedim neyse ben aşılamayı yaptırdım kayınvalidemede söyledik eşimle, belli olmadan sakın kimseye söyleme anne diye tamam dedi ama durabilirmi herkese söylemiş benim aşılama yaptırdıgımı beni görenler soruyo ne oldu ne yaptın diye, sonra eşimde dedi anne herkese niye söyledin diye amaaann ne olacak diyo tabi olan bana oluyo, benim eşiminde ilk evliliginden bitane kızı var, yani sorun eşimde deme gibi bi şansımda yok herkes bana eşinin çocugu var sendenmi olmuyor diyorlar, bende de bi sorun görünmüyor rahim filmi histeroskopi vs herşeyi yaptık bişey çıkmadı rabbim izin verirse bizde ocak ayında tüp bebek yaptırcaz rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
Canım ilk çocuktan sonra tekrar hamile kalamayan insanlarda oluyor erkeklerdede tekrar sorun olabiliyor esin sperm testi yaptirdimi doğurmak biz kadınlara yazıldığı için hep kadında suç vardır gibi görülüyor bende sonuna kadar katılıyorum yorum yazan arkadaslara

Valla ben de bıktım artık canım ya. Her ay yaşadığım hayal kırıklığı yetmiyormuş gibi :KK61:. ben Allah'a sığınıyorum bu konuda. Etrafımda herkesin karnı burnunda. Arkadaşlarımı geçtim, arkadaşlarımın kardeşleri, kardeşimin arkadaşları falan hep anne oldu :KK51:. Ben kaldım böyle tamtakır kuru bakır :KK53: Eşime karşı çok mahcubum.
Niye eşine karşı mahcup olasin kaç yıllık evlisin Allah im hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah olmamasininda bi hayiri vardır Allah im en hayırlı zamanda nasip etsin biz hayirlisini istiyoruz ama insanlar tuhaf ışte

Esinin tedavisini yaptirin hele bi.neden uzuluyorsun ki?tedavi olmadan olmiycak gibi duruyor.canini sikma hic olmadi tup bebek denersiniz.millet 1 sene 2 sene konusur cocuk olunca dipleri duser.kendine sikinti ettikce sendede hastalik cikcak.takmamaya calis.

Canım ilk çocuktan sonra tekrar hamile kalamayan insanlarda oluyor erkeklerdede tekrar sorun olabiliyor esin sperm testi yaptirdimi doğurmak biz kadınlara yazıldığı için hep kadında suç vardır gibi görülüyor bende sonuna kadar katılıyorum yorum yazan arkadaslara
yaptırdık canım normal çıkıyo, olmaması için hiç bi engel yok ama demekki zamanını bekliyo

Bende bozulmustum bide bunu kv memleketinde çocuğu olmayan biri soruyo kv de ikisindede bişey yok ama melikede iltihap var fitil kullanıyor diyor
Birincisi neden bukadar ayrıntı veriyorlar ki millete ayrıca sizin bukadar ayrıntınızı neden biliyorlar topu size atmışlar kendi oğullarına laf yapmamak için :KK57:

Ben olsam gitmezdim kayınvalideyle bir yere
Oğlundaki hastalığı sindiremeyip size suç atmaya çalışıyor resmen
Çok kabaca çok
Çocuk soranlara sanki kendileri büyütüp gece uykusuz kalacaklar
Uzaktan davulun sesi hoş nede olsa
Gene sinirlendim. :KK34:

Niye eşine karşı mahcup olasin kaç yıllık evlisin Allah im hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah olmamasininda bi hayiri vardır Allah im en hayırlı zamanda nasip etsin biz hayirlisini istiyoruz ama insanlar tuhaf ışte
3 yıl 4 aylık evliyim. Eşimin yaşı 33 oldu ve haliyle bana belli etmese de baba olmak istediğini biliyorum. Bu beni daha çok yaralıyor. Sadece benimle ilgili bir durum olsa sabreder, içime atarım. Ama :KK61:

Back
X