- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.412
- 798
Siz o sekilde yaparsiniz efendim. Evde dogurursunuz,esiniz ciftcilik yapip 7 cocuk isteyebilir. Cocugunuzun besigi de olmayabilir,hamilelikte cevizin kirintisini da yemeyebilirsiniz,sonucta ekmeginizi biz vermiyoruz bize ne?Eskiden öyle şeyler yoktu efendim , nineler,babaanneler vitamine doktora ıvır zıvıra harcama yapmazdı, devir değişti herşeyin en lüksünü ister olduk. aman onun var benim de olsun . Kayınvalidem ikiz doğurmuş evinde, sağlıklı maşaallah. Nerde vitamin nerde beşik nerde cici bici oyuncak :) Tavandan bağladığı halatla beşik yapmış. imkânlar çerçevesinde birşeyler yapivermis.
Kayinpederimin çiftçilik geliriyle 7 çocuk büyütmüş. Kredi kartı mı vardı yoksa memur maaşı mı?
Biz kanaat etmiyoruz hanımefendi, aldigimizla yetinmeyi öğrenemedik gitti.
illa herşeyin en iyisi, güzeli bizde de olmalı :)
Şükretmesini öğrenin lütfen. Bebeginiz için bunları tedarik edebiliyorsanız bakın görün bebek daha doğmadan rizki gelmiş işte . Siz gökten zembille inmesini bekliyor olamazsınız ? Ya da bi mucize olsun da zengin olalım.
5 sene beklediğiniz mucizeniz gelmiş şükürler olsun . :) Bence sukretmelisiniz
Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yükletmez.
Ama konu sahibi kadin bir ogretmen,bunca sene okumus,calismis,maas sahibi. Kaynananiz gibi evde dogurmak,tavana cengel asip yatak yapmak istemeyebilir. Hamileliginde vitamine ihtiyac duyabilir, cocuguna oyuncak almak da isteyebilir. Rizik dedigimiz seyi biz okuyarak ve calisarak elde ediyoruz,gokten maas inmiyor,senelerin ugrasi var o rizik dedigimiz seyde. Herkesin yasam kosullari baska,siz nasil seviyorsaniz oyle yapabilirsiniz,ama sizden farkli yasayanlar da var yani.