Hanımefendi.
Düşünen kim derken?
Siz bizim anneliğimizi cocuklarımıza nasıl baktıgımızı biliyor musunuz da?
Bebek rızkıyla gelir demek, genelde yeni bebeği olacaklara söylenir. Bende cok severim. İnanırım da. Kendi yaşamımda da tecrübe ettim!. Misal, bebek istemiyorsunuzdur, süpriz bi şekilde hamile oldugunuzu öğrenirsiniz. Su akar yolunu bulur demek gibi bir şey, geleceği düşünüp stres yapmamak için size böyle teselli verilir. Eyvah şu mama bu kadar bu oyuncak şu fiyat diyerek liste cıkarmazsınız değil mi karşınızdakine?
Benim aşırı planlı yaşamak hoşuma gitmez mesela. Çünkü herşey planladıgınız gibi gitmez. Hayat sürprizlerle dolu. İşiniz kötü giderken düzelir mesela. Belki terfi edersiniz. Cok planlı tam zamanı dediğinz zaman da bebeğiniz olmaz mesela? Veya işleriniz bozulur veya umulmadık bir şey başa gelir??? Hayat böyle değil mi??
İki cocugum var. İkisi için de, diğer tüm cocuklar için de en iyi giysileri giymesini, en iyi yiyecekleri yemesini temenni ederim. Zaman geldi cok pahalı ayakkabı aldım. Zaman geldi istediği oyuncagı alamadım.
Dert değil bana göre bunlar, cocuğa en iyi imkanları sağladıgınızda cocuk mükemmel yetişecek diye bir kaide yok ne yazık ki. Önemli olan ona hayatı öğretmek, çalışıp kazanmayı öğretmek, iniş cıkışların olabileceğini öğretmek, her durumda karakterli ve onurlu kalmayı, saygıyı, ahlakı öğretmek.. Maddiyata cok takılmak ve takılan insanlar beni geriyor!