çocuk tedavisi istemeyen eş

Herkes çocuk istemek zorunda değil. Birçok kişi var çocuk istemeyen. Saygı duymali. Ayrıca siz neden bunu sorun yaptiniz ki özel bir durum bu eşler dışında kimseyi ilgilendirmez.

zaten yanlış hatırlamıyorsam bu üyenin atıyorum 10 konusu varsa 7 tanesi başka insanlar hakkında. niye öyle bilmiyorum ama hep başka insanların sorunlarını yazıyor, halbuki üye olmak da totalde 3 sn sürüyor keşke herkes kendisi üye olup yazsa.

Konuyu okurken uzaklara daldım gittim..
Bende arkadaşınız kendini bu kadar yıpratmasın..
Bu gibi durumlarda erkekler ben de de bir şey çıkar korkusu ile yanaşmıyorlar.
Umarım erkekliğime laf gelecek kaygısını taşıyacak kadar cahil bir adam değildir.
Arkadaşınız bence bu konuyu biraz rafa kaldırsın..

Tüp bebek bahane diğer olanların nasıl oluyor diyormuş , olacaksa zaten olur o bahanesi düşüncesindeymiş.

Bence arkadaşınız bu evliliği gözden geçirmek adına biraz daha beklesin.

Evet zaman aleyhine işliyor ama eşi için tedavi olmak istemeyen bir kocaya sahip. Kaldı ki adamın vücuduna hormonlar enjekte edilmeyecek (erkekte problem olmadığını varsayıyorum). Bütün cefayı arkadaşınız çekecek. Buna rağmen koca kişisi bencilin teki.

Üstelik oldu ki embriyo transferi oldu ve tutmadı. Yaşayacağı psikolojik baskıyı düşünsün..
Bu adam nasıl bir baba olur o konuya hiç girmiyorum bile..

Söyle bir şey diyeyim FSH folikül uyarıcı hormondur yumurta üretilmesini sağlar Lh da ovulan tonlar birlikte yumurtanın atılımını sağlar bu şekilde menstrasyon döngüsü olur. Fsh'ın yüksek çıkması erken menopoza işarettir yumurta üretimi azalmaya başlamıştır , yine aynı şekilde amh de yumurta rezerv testidir onun da düşğk çıkması yumurtalık rezervinin azaldığını gösterir.
SORUNUZA gelecek olursak FSH yüksek çıkarsa amh testi öneriliyor, amh FSH a göre biraz daha kesin cevaplar veriyor, kimi hastaların fshı yüksek çıkıyor ama amh gayet normal çıkabiliyor, bazılarınında FSH normal amh düşğk olabiliyor, amh testi daha kesin sonuç veriyor, fshınız yüksek amh normal ise o zaman yumurtalık rezervlerinizde fazla sorun yoktur .birde her zaman yüksek olan değerler baz alınır, amh normal değerde ve FSH yüksek çıkma olasılığı vardır bu durumda amh testi baz alınır

Gercekten çok zor durum söyledikleri bizde çok haklısınız, ben herşeye bilimsel bakıyorum çok zor

Çok haklısınız, bütüns şeyi kadınlar çekiyor ama erkek hiç bişeye yanaşmıyor nedennoluyo bilmyrm ,çok mu zor tedavi görmek, insan çocuk neden istemez onu hiç bilmiyorum

Öncelikle akrabanız için zor bir durum.
Eğer eşi tüp bebek olayına ön yargılı ise ondan istemiyor ise arkadaşınız haklı olabilir.
Fakat; şöyle bir durum var.Belki de adam çocuk istemiyor.
Ayrıca her maddi durumu çok iyi olan çocuk istemek zorunda mı?
Bir sağlıkçı olarak sizin nasıl istemez anlamıyorum demenizi yadırgadım.
Çocuk sahibi olmak ciddi bir şey.O çocuk sadece akrabanızın olmayacak eşinin de olacak.
Benim üniversitede karı koca akademisyen durumları çok iyi hocalarım çocuk istemiyordu ve yapmadılar ki maddi durumları gerçekten iyi.Ama bazı nedenlerle istemediler.
Ayrıca sanırım akrabanız çocuk için evlenmiş.
Ben eşimi sevsem ve eşim çocuk istemese (tüp bebek tedavisinden dolayı değil başka nedenlerle) boşanmayı düşünmezdim.
Burada bazıları yazmış ya adam kadını sevmiyor bence akrabanız da eşini sevmiyor aynı kapıya çıkar.
Çocuk bencilce verilecek bir karar değil.Adam istemiyor ama kadın zorla çocuk yapıp sonra dayak yiyor, psikolojik şiddet görüyor veya çocuğu çok ilgisiz babaya sahip oluyor. Böyle olan o kadar çok konu okudum ki..
Maddi durumu iyi olan herkes çocuk isteyecek diye bir durum yoktur.Hayat bu kadar siyah beyaz değil.
Benim şahsi fikrim akrabanız neden eşi çocuk istemiyor bunu öğrensin çünkü tüp bebek tedavisine ön yargıdan değil başka nedenden çocuk istemiyorsa ya saygı duyacak ya da ayrılacak.(Ben gerçekten seviyorsam ayrılmazdım.Hem sevdiğin hem seni seven eş bulmak bu devirde çok zor.)

Ben kendimden örnek vererek size yardımcı olmaya çalışayım. Evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım. Eşime haberi verdiğimde mutluluktan hüngür hüngür ağladı, beni yere göğe koyamadı, 1 ay boyunca el üstünde tuttu (bunları neden anlattığımı birazdan anlayacaksınız). 8 haftalıkken bebeğimizi kaybettik kalp atışı durdu. Bikaç ay sonra rutin testler yapıldığında hamilelikten önce 6/7 lerde seyreden fsh'ım 17 ye çıkmıştı. AMH testim 1 civarı çıktı. Bi süre deneyin dediler 6-7 ay denedik hamile kalamadım. Sonra eşime tedavi düşünmemiz gerektiğini söyledim, hiç gönüllü değildi, resmen zorla ikna ettim tüp bebek merkezine gitmeyi. Doktor hemen tüp bebek deneyelim değerlerin sınırda dedi (FSH 9 küsür çıkmıştı). Eşim resmen istemedi bayaa tartıştık falan(çok süt liman mutlu bi ilişkimiz oldu hep bu konu dışında). Bizim bebeğimiz oluyo zaten diye diye anlamamakta ısrar etti durumun vehametini. Neyse sonunda naz niyaz kabul etti. Tüp bebek yapıldı. O kadar rahatsızdıki merkeze sürekli gitmekten, ordaki gerginliği falan beni de geriyodu gerçekten, o yüzden ona gelmemesini teklif ettim.. Süreci 2 günde bir olan yumurta takibini falan kendim yaptırdım. Sadece sperm vereceği gün ve transfer günü benimle geldi. Söylene söylene sperm verdi şu düştüğümüz hallere bak falan diyerekten. Neyse ikiz gebelik oldu oldu. Bana o zaman dedi ki sana söylemedim ama bu tutmasaydı bi daha ben oraya asla gitmezdim falan dedi. Ve 10. haftada yine kalp atışları durdu kaybettik bebekleri. Daha sonra bi denememiz daha oldu yine çok gönülsüz hep sen bilirsinlerle karar verdik tedaviye açıkçası resmen ben kendi kendime karar verdim, ve zaten transfere bile ulaşamayan yarım kalan bi tedavi oldu o da..Bebek istediğini bilmesem (yazının başlangıcına bakınız :) gerçekten çok alınırdım tavırlarına. Ama biliyorum ki onun zoruna giden orda insanların birbirinin suratlarına çaresiz çaresiz baktığı o tüp bebek merkezlerindeki psikoloji, bunun bi kandırmacadan ve sömürüden ibaret olduğu düşüncesi, bizim zaten çocuğumuz olur daha önce oldu düşüncesi, o hormonların beni kanser yapıcağını (bi tanıdığının eşi rahim kanseri olmuş diye, benim uyuduğumu sanırken içerde başka bi arkadaşıyla ağlaya ağlaya ya ona bişey olursa diye konuşmalarını duydum ) düşünmesi, olursa kader kısmet olmazsa biz zaten çok mutluyuz düşüncesi.. Daha sonra yine bi doğal gebeliğim oldu yine mutluluktan ağladık beraberce ve yine kaybettik geçen yıl, Bu yıl nisanda bi tüp denemesi yine transfere ulaşamadık :) geçen ay da yine bi kimyasal gebelik geçirdim.. Ve bizim şu anki ortak düşüncemiz şu, tedavi işleri bana yaramıyo (4 gün falan iğne kullanabiliyorum yumurtalar çok ani bi hızla büyüyo lh yükseliyo ve sonuç kalitesiz embriyo), doğal deneyelim herşey kısmet, olursa ne güzel, olmazsa da canımız sağolsun şeklinde..

Yani ebe adayıyım dediğiniz için yazdıklarımı anlayacağınızı düşündüğüm için bu kadar uzattım ama aslında ana fikrim şu; Bi erkeğin bu durumdaki çekincesinin sebebini ancak ve ancak eşi anlayabilir. Bence onları da anlamamız gerek, onların da korkuları var, bazen gurur meselesi yapabilirler, bazen de belki haklı olabilirler..

Adam çocuk mu istemiyor yoksa tüp bebek tedavisini mi istemiyor? Benim de hormon problemlerim vardı. Uzun süre hamile kalamadım. Eşim normalde çocuk istiyordu ama tüp bebek evresine geldiğimizde "dünya kadar hormon ilacı kullanacaksın, boşver olmazsa olmasın, bu kadar önemli mi, bana sen lazımsın" demişti. Gerçi benim eşim çok hassas ve duygusal. Histeroskopi vs olduğumda çok basit bir operasyon olmasına rağmen çok gerilmişti. Yani çocuk istemesine rağmen, tüp bebek tedavisine çok sıcak yaklaşmadı. Yine de Allah razı olsun her aşamada yanımda oldu.

Çocuk isteyip de tüp bebek tedavisine karşı ise bunun çeşit çeşit nedenleri olabilir. Bir tanıdık spermler, embriyolar karışır diye istemiyordu. Hatta doktora "spermler alındıktan sonra ben de takip edersem vs, emin olursam ancak öylr kabul ederim" demiş. Ama bunu da hastane kabul etmedi. Başka bir tanıdık günah olduğunu düşündüğü için yaptırmadı. Başka birisi cimri olduğu için boşverdi. Yani bunun çeşit çeşit nedenleri olabilir. Verebileceğim tek tavsiye arkadaşınız eşinin üzerine gitmesin ve zorlamasın. Bilen bilir tüp bebek tedavisi çok zorlu ve meşakkatli bir süreç. Eş desteği çok önemli. Hatta eşin yanı sıra, geriye dönüp baktığımda keşke uzman desteği de alsaymışım diyorum ben.

Canim bende de erken menopoz vardi.esimde sicak bakmamisti .5. Tup bebek denememizde cocuk sahibi olabildik.baslarda ben istiyorum diye gonulsuz gidiyordu.sonra o teklif etmeye basladi.ama cok zor ve sabir isteyen bi surec.dilerim hakkinda hayirlisi olur...

Adam para vermek istemiyor olabilir Allah ol derse zaten olur diye düşünebilir

Eşim sıkıntı kendisinde iken bile ben yıllarca çocuk diye hastanelerde dolaşmak istemiyorum Kıbrıs a gidip sperm alalım önemli olan büyütmek yetiştirmek demişti mesela

Yani tedavi fikri de gidip gelmek umutlanmak vs onu durduruyor olabilir

Ben de tüp bebek vs denemeyi düşünmezdim benzer bir durumda olsaydım.
Bu da o kadar zorlayacak ölçüde çocuk istemediğini gösteriyor.

katilmiyorum; konu cok hassas ama aramizda cozemiyorsak alirim annesini babasini annemi babami ikimizin karsisina, durum boyle boyle. oglunuzla konusun aklini basina alsin. ben cocuk istiyorum, istemiyorsa ona gore cizecegim bende yolumu derdim.

eger olay tedaviyle cozulebilecekse, neden kacsin ki bundan. cocugu olmayan herkes ayrilsin ozaman demenizde hos olmamis. olabilir, kismet olmayabilir bazi ailelere. ama tedbir bizden takdir Allah'tan. elimizde imkanlar varken bunu kullanmamak bana ters geliyor.

Eğer böyle bir risk varsa evet ayrılırdım . Sonuçta onun tedavi olmaması için geçerli bir nedeni yok , ve ben onun keyfi yüzünden bir daha anne olamayacağım, o duyguyu hiçbir zaman tatmayacaksam Evet AYRILIRDIM ! O bencilse o arkadaşınızda bencil olsun , gerekirse sperm bankası ile gebelik düşünsün.

Erkeklerin büyük çoğunluğu çocukları olmadığında veya süregelen düşükler sonunda içlerine kapanıyorlar ve her türlü tedaviyi reddediyorlar.

4 yıl boyunca bizim de olmadı, eşimden dolayı çünkü varikosel Di ve o dönem sürekli kavga, huzursuzluk.
2 3 yıl geçmesine ragmen tüp bebek tedavisi istemedi, kendiliğinden olur dedi hep. Çünkü işyerinden gidip gelirken, izin alırken duyulacak ve psikolojik baskı yapacaklar diye gerek yok bekleyelim dedi. Sonunda kendiliğinden hamile kaldım ve dogum yaptım şükür. Daha 2 gün öncesi o günleri anarken dedi ki 'Çok kötü bir psikoloji içindeydim, çaresizdim ve benim için çok önemli bir olaydı, asla anlayamazsın `dedi.

Demem o ki, herşey yolundayken hatta 4 4 lük bir evlilik dahi olsa mevzu tedavi oldu mu herşey tepetaklak olabiliyor. Bu süreçte kadınlara daha büyük iş düşüyor. Psikolojik destek verilirse eşlerle onlar da belki tedaviye yanaşabilirler.

İnşallah Allah nasip eder bahsettiğiniz akrabanıza da. Degerlere bakmıyor bu iş. Açıkçası bana da vakti var bu tedaviler vesile gibi geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…