çocuk tedavisi istemeyen eş

Sanki adam cocuk istemiyor gibi. İstese insanlar tüm sartlarini zorlayip yillarca tedavi görüyor, bütcelerinin cok üzerinde paralar harciyor. Ama cocuk meselesi evlenmeden önce mutlaka konusulmasi gereken bir konu bence. Tedaviye ragmen herhangi bir taraftan kaynakli cocuk olmaz amenna.. ama imkan varken ve son sansken esim istemiyor olsa ben de ayrilirdim sanirim.

Eşiyle bu konuyu adam akıllı konuşmuş mu neden öyle yaptığını sorsun? Geç kalınmadan önlemi alsınlar sonradan herşey için geç kalininca ahlayıp vahlanmanin anlamı kalmaz her kadın anne olmak ister elinden almasın ya o fırsatı ya

Erkekler cok onyargililar bu konuda ve korkuyorlar.evet tedaviden onlar da korkuyor.maddi manevi surece dahil olmaktan...guvenilir yapici bir aile buyugunden destek alsinlar.eger adam hala ikna olmuyorsa ayrilsinlar.malesef mucadeleden kacan adamla yasanmaz.cunku zaman arkadasinizin aleyhine isliyor

Merhaba bende ebeyim :) issiz bir ebe :) neyse konuyla alakali soylemek istedigim bazi insanlar tup bebek nedir bilmiyor gercekten bazilari saniyor ki tup bebek ondan olmayacak baska birinden olacak gibi dusunuyorlar bunu gordum..esine tup bebegi iyice anlatsin bence nasil bisey oldugunu

Her kadın anne olmak istemez.
Mesela ben..
Kuzenlerimin çocuklarına bayılıyorum.
Ve kardeşim de yakında evlenecek ve kardeşimin çocuğu olunca herhalde çocuğu severken öldürürüm o derece severim yeğenimi daha doğmadan seviyorum yani.
Ama Ben çocuk istemiyorum.
Kişisel tercihim bu yönde.
Böyle konularda genellemeleri sevmem sadece bunu belirtmek istedim.
Tabi ki bu konuda kadın anne olmak istiyor bunun için de uğraşıyor çok insanı bir istek.
Umarım eşi ve kendisi için güzel bir şekilde neticelenir,ikisi de mutlu olur.

Sorun bende değil neden bende tedavi olcam gibisinden laf olur toplum ne der diye de istemiyo olabilir

Bence ayrılık sebebi kimse bi kadının annelik hakkını elinden alamaz ama sırf kadın istiyo diye de çocuk yapılmaz belki adam haklıdır çok kötü bi baba olacak bilemeyiz ama iki tarafın karşılıklı konuşup anlaşması lazım

İstemiyorsa bence kuzeniniz eşini zorlamasın benim eşim istediği halde bazı sorunlar oldu ve bebeğim 7 aylık bizi bırakıp başka bir kadına gitti ve bizi ne arıyor ne soruyor canım asla yapmasın pişman olur benim eşim bana sen istedin diye tedaviye başlamıştım tedavi olmadan olacağını bilmiyordum lanet olsun senin aklına uydum korunmadım olmayacak olan çocuk oldu demişti.çünkü yıllarca korunmuştu o senden asla çocuk istemiyordum diye acayip hakaretlere uğradım

Bazı şeyler gerçekten yazıldığı kadar kolay olmuyor. İnanın 32 yaşında biri için sadece tek ay verdiği kandan bakılan LH, FSH değeri gerçeği ifade etmez . Bunlar sürekli değişen hormonlar . Moral stres ten uzak durmak gerekli.

eşi tüp bebeğin ne olduğunu biliyor mu?
benim de çevremde bir örnek vardı adam ve ailesi sorun çıkarıyordu kıza meğer adam başkasının sprem ya da yumurtasının kullanılacağını sanıyormuş.

Ben herşeye bilimsel acıdan bakıyorum, karşıdaki insanın bir daha hiç bi şekilde çocuk sahibi olamaması söz konusu k.bakmayın ama bunuda göz ardı etmemek lazım

Biz bilemeyiz ki adam neden cocuk istemiyor?

Cocuklari sevmiyor olabilir
Karisini sevmiyor belki ayriliriz cocuga yazik olmasin.diyor olabilir
Tup bebek masrafini gereksiz buluyor olabilir.

Esine soracak acikca arkadasin.
Ondam sonrasina da bakacak artik

Benim tek ay verilen degerlerle menopoza giriyorsun dendi ve girdim
2.5 senedir adet olmuyorum. Bu konudaki arkadaş hemen tüp bebek yaptırmalı

Çalıştığım yerde biri, sırf PARA HARCANAK diye tüp bebek yaptırmadı.
Tabi yıllarca olmayınca zorunlu kaldılar ve tuttu.
Eşi maddiyattan çekiniyor olabilir mi ?

Ben herşeye bilimsel acıdan bakıyorum, karşıdaki insanın bir daha hiç bi şekilde çocuk sahibi olamaması söz konusu k.bakmayın ama bunuda göz ardı etmemek lazım

Kusura bakılacak bir sorun yok.
Fikrinizi beyan ediyorsunuz..
Bilimsel yaklaşım hem biyolojik hem psikolojik yaklaşımdır da.
Evet biyolojik olarak anne olma zamanı akrabanız için kritik durumda fakat o çocuk aynı zamanda eşinin de çocuğu olacak.
O çocuk baba sevgisi de almalı babası psikolojik olarak baba olmaya hazır değilse doğacak çocuk sağlıklı bir çocukluk geçiremez.
Özellikle 0-3 yaş çocuk gelişiminde kritik olur.
(Bkz.Freud gelişim evreleri)
Yoksa akrabanızın eşi de çocuk istiyor ise umarım çocukları olur.
Ama tek tarafın istediği çocuk genelde büyüyünce sorunlu çocuk oluyor.Eğer eşi çocuk istemiyorsa ama akrabanız buna rağmen ayrılmayıp anne olmak istiyorsa ciddi risk alacak gibi görünüyor.
Ama bence eşi neden çocuk istemiyor onu öğrenmek lazım.
Çünkü kritik konu bu.
Tüp bebek tedavisi ile ilgili ön yargısı var ise onu aşarlar ama hiç çocuk istemiyor ise ya adam istemeye istemeye baba olacak ya da yol ayrımı görünüyor.
Akrabanız umarım doğru kararlar verir..

Son düzenleme:
Çok çokk geçmiş olsun inanın okurken kötü oldum inşaallah olur bir bebeğiniz, çok zor Rabbim yardımcınız olsun sorun aslında iilaki bebek olsun değil sorun eşinin buna hiç yanaşmaması bugün yine konuştuk konuyu actıgımda kavga etmeye bahane arıyo felan dedi, gerçekten çok severek evlendi ve çok üzülüyor sevse çocuk isterdi düşüncesinde ben hiç yorum yapamıyorum çok zor off

Söylediklerini ze kesinlikle katılıyorum

Çok teşekkür ederim, sorun gerçekten büyük, akrabamın takıldığı en büyük şey neden istemiyor, düne kadar aşktan ölen adam neden çocuk istemez düşğncesinde tekrar konuştuk bugün, ayrılma konusu da çocuk olmuyor diye değil , böyle bi durumda eşinin kendisini çaresiz bırakması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…