- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.781
- 133
- 40
Erkekler cok onyargililar bu konuda ve korkuyorlar.evet tedaviden onlar da korkuyor.maddi manevi surece dahil olmaktan...guvenilir yapici bir aile buyugunden destek alsinlar.eger adam hala ikna olmuyorsa ayrilsinlar.malesef mucadeleden kacan adamla yasanmaz.cunku zaman arkadasinizin aleyhine isliyorBenim Bi tane akrabam var 32 yasında ,, Konuya nasıl girceğimi de bilmiyorum aslında, 3 senelik evli ama çocuğu olmuyordu bana sürekli sorardı ne yapmalıyım felan diye, bende regli döneminde hastaneye gel hormon testi yaptır muayene ol demiştim, staj yaptığım bi gün geldi bütün tahlillerini yaptırdı ve sorun cıktı,
Ama en önemlisi de erken menopoz ihtimali var yumurtlama rezervleri azalmıs cok yüksek fsh değeri ,ovulasyon olmayacak kadar düşük lh değeri gibi..Doktor zaman kaybetmeden tedaviye başlaması gerektiğini yoksa geç kalırsa tüp bebek bile fayda etmez gibisinden konuştu çünkü gercekten değerleri yüksek.
Sorun şu ki eşi tedaviye hiç yanaşmıyor, tüp bebek felan olaylarına inanmıyor eşini ikna edemiyor , kız çok üzülüyor. Bugün yanıma gelecek , dün konuştuk yine her tüp bebek konusu açıldığında kavga ediyorlarmış, severek evlendiklerini çocuk konusuna kadar gayette iyi olduklarını ne zaman bu çocuk olayı açıldı eşinin o günden beri sorun yasattığını, hiç bi şekilde tedaviye sıcak bakmadıgını anlattı, kız artık altında başka şeyler aramaya başladı ve böyle giderse ayrılmak istediğini de söyledi bişey diyemedim.EŞi sorununu bildiği halde her gecen zaman kızın aleyhine işlediği halde neden çocuk istemiyor hiç aklım almıyor bugün bunları konuscaktı ailesi hiç kimse bilmiyo bu olayı, sırf bu sebepten dolayı ayrılık olur mu? Bu durumu yasayanınız var mı? Neden istemez?
Ebe adayıyım aklınza takılan bişey olursa bu konularda her zaman yanıtlarım şimdiden tesekkürler
Katiliyorum. Eşine de dondurmayı düşündüğünü acik acik soylesinYumurta dondurma yapılamaz mı?
Yumurtaları dondursun, sonra da bu adamı boşasın bence. Kimse kimseyi oyalamasın hayaller uyuşmuyorsa.
Merhaba bende ebeyim :) issiz bir ebe :) neyse konuyla alakali soylemek istedigim bazi insanlar tup bebek nedir bilmiyor gercekten bazilari saniyor ki tup bebek ondan olmayacak baska birinden olacak gibi dusunuyorlar bunu gordum..esine tup bebegi iyice anlatsin bence nasil bisey oldugunuBenim Bi tane akrabam var 32 yasında ,, Konuya nasıl girceğimi de bilmiyorum aslında, 3 senelik evli ama çocuğu olmuyordu bana sürekli sorardı ne yapmalıyım felan diye, bende regli döneminde hastaneye gel hormon testi yaptır muayene ol demiştim, staj yaptığım bi gün geldi bütün tahlillerini yaptırdı ve sorun cıktı,
Ama en önemlisi de erken menopoz ihtimali var yumurtlama rezervleri azalmıs cok yüksek fsh değeri ,ovulasyon olmayacak kadar düşük lh değeri gibi..Doktor zaman kaybetmeden tedaviye başlaması gerektiğini yoksa geç kalırsa tüp bebek bile fayda etmez gibisinden konuştu çünkü gercekten değerleri yüksek.
Sorun şu ki eşi tedaviye hiç yanaşmıyor, tüp bebek felan olaylarına inanmıyor eşini ikna edemiyor , kız çok üzülüyor. Bugün yanıma gelecek , dün konuştuk yine her tüp bebek konusu açıldığında kavga ediyorlarmış, severek evlendiklerini çocuk konusuna kadar gayette iyi olduklarını ne zaman bu çocuk olayı açıldı eşinin o günden beri sorun yasattığını, hiç bi şekilde tedaviye sıcak bakmadıgını anlattı, kız artık altında başka şeyler aramaya başladı ve böyle giderse ayrılmak istediğini de söyledi bişey diyemedim.EŞi sorununu bildiği halde her gecen zaman kızın aleyhine işlediği halde neden çocuk istemiyor hiç aklım almıyor bugün bunları konuscaktı ailesi hiç kimse bilmiyo bu olayı, sırf bu sebepten dolayı ayrılık olur mu? Bu durumu yasayanınız var mı? Neden istemez?
Ebe adayıyım aklınza takılan bişey olursa bu konularda her zaman yanıtlarım şimdiden tesekkürler
Ayyy cahilTüp bebek bahane diğer olanların nasıl oluyor diyormuş , olacaksa zaten olur o bahanesi düşüncesindeymiş.
Eşiyle bu konuyu adam akıllı konuşmuş mu neden öyle yaptığını sorsun? Geç kalınmadan önlemi alsınlar sonradan herşey için geç kalininca ahlayıp vahlanmanin anlamı kalmaz her kadın anne olmak ister elinden almasın ya o fırsatı ya
İstemiyorsa bence kuzeniniz eşini zorlamasın benim eşim istediği halde bazı sorunlar oldu ve bebeğim 7 aylık bizi bırakıp başka bir kadına gitti ve bizi ne arıyor ne soruyor canım asla yapmasın pişman olur benim eşim bana sen istedin diye tedaviye başlamıştım tedavi olmadan olacağını bilmiyordum lanet olsun senin aklına uydum korunmadım olmayacak olan çocuk oldu demişti.çünkü yıllarca korunmuştu o senden asla çocuk istemiyordum diye acayip hakaretlere uğradımBenim Bi tane akrabam var 32 yasında ,, Konuya nasıl girceğimi de bilmiyorum aslında, 3 senelik evli ama çocuğu olmuyordu bana sürekli sorardı ne yapmalıyım felan diye, bende regli döneminde hastaneye gel hormon testi yaptır muayene ol demiştim, staj yaptığım bi gün geldi bütün tahlillerini yaptırdı ve sorun cıktı,
eşi tüp bebeğin ne olduğunu biliyor mu?Benim Bi tane akrabam var 32 yasında ,, Konuya nasıl girceğimi de bilmiyorum aslında, 3 senelik evli ama çocuğu olmuyordu bana sürekli sorardı ne yapmalıyım felan diye, bende regli döneminde hastaneye gel hormon testi yaptır muayene ol demiştim, staj yaptığım bi gün geldi bütün tahlillerini yaptırdı ve sorun cıktı,
Ben herşeye bilimsel acıdan bakıyorum, karşıdaki insanın bir daha hiç bi şekilde çocuk sahibi olamaması söz konusu k.bakmayın ama bunuda göz ardı etmemek lazımÖncelikle akrabanız için zor bir durum.
Eğer eşi tüp bebek olayına ön yargılı ise ondan istemiyor ise arkadaşınız haklı olabilir.
Fakat; şöyle bir durum var.Belki de adam çocuk istemiyor.
Ayrıca her maddi durumu çok iyi olan çocuk istemek zorunda mı?
Bir sağlıkçı olarak sizin nasıl istemez anlamıyorum demenizi yadırgadım.
Çocuk sahibi olmak ciddi bir şey.O çocuk sadece akrabanızın olmayacak eşinin de olacak.
Benim üniversitede karı koca akademisyen durumları çok iyi hocalarım çocuk istemiyordu ve yapmadılar ki maddi durumları gerçekten iyi.Ama bazı nedenlerle istemediler.
Ayrıca sanırım akrabanız çocuk için evlenmiş.
Ben eşimi sevsem ve eşim çocuk istemese (tüp bebek tedavisinden dolayı değil başka nedenlerle) boşanmayı düşünmezdim.
Burada bazıları yazmış ya adam kadını sevmiyor bence akrabanız da eşini sevmiyor aynı kapıya çıkar.
Çocuk bencilce verilecek bir karar değil.Adam istemiyor ama kadın zorla çocuk yapıp sonra dayak yiyor, psikolojik şiddet görüyor veya çocuğu çok ilgisiz babaya sahip oluyor. Böyle olan o kadar çok konu okudum ki..
Maddi durumu iyi olan herkes çocuk isteyecek diye bir durum yoktur.Hayat bu kadar siyah beyaz değil.
Benim şahsi fikrim akrabanız neden eşi çocuk istemiyor bunu öğrensin çünkü tüp bebek tedavisine ön yargıdan değil başka nedenden çocuk istemiyorsa ya saygı duyacak ya da ayrılacak.(Ben gerçekten seviyorsam ayrılmazdım.Hem sevdiğin hem seni seven eş bulmak bu devirde çok zor.)
Benim tek ay verilen degerlerle menopoza giriyorsun dendi ve girdimBazı şeyler gerçekten yazıldığı kadar kolay olmuyor. İnanın 32 yaşında biri için sadece tek ay verdiği kandan bakılan LH, FSH değeri gerçeği ifade etmez . Bunlar sürekli değişen hormonlar . Moral stres ten uzak durmak gerekli.
Ben herşeye bilimsel acıdan bakıyorum, karşıdaki insanın bir daha hiç bi şekilde çocuk sahibi olamaması söz konusu k.bakmayın ama bunuda göz ardı etmemek lazım
Çok çokk geçmiş olsunBen kendimden örnek vererek size yardımcı olmaya çalışayım. Evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım. Eşime haberi verdiğimde mutluluktan hüngür hüngür ağladı, beni yere göğe koyamadı, 1 ay boyunca el üstünde tuttu (bunları neden anlattığımı birazdan anlayacaksınız). 8 haftalıkken bebeğimizi kaybettik kalp atışı durdu. Bikaç ay sonra rutin testler yapıldığında hamilelikten önce 6/7 lerde seyreden fsh'ım 17 ye çıkmıştı. AMH testim 1 civarı çıktı. Bi süre deneyin dediler 6-7 ay denedik hamile kalamadım. Sonra eşime tedavi düşünmemiz gerektiğini söyledim, hiç gönüllü değildi, resmen zorla ikna ettim tüp bebek merkezine gitmeyi. Doktor hemen tüp bebek deneyelim değerlerin sınırda dedi (FSH 9 küsür çıkmıştı). Eşim resmen istemedi bayaa tartıştık falan(çok süt liman mutlu bi ilişkimiz oldu hep bu konu dışında). Bizim bebeğimiz oluyo zaten diye diye anlamamakta ısrar etti durumun vehametini. Neyse sonunda naz niyaz kabul etti. Tüp bebek yapıldı. O kadar rahatsızdıki merkeze sürekli gitmekten, ordaki gerginliği falan beni de geriyodu gerçekten, o yüzden ona gelmemesini teklif ettim.. Süreci 2 günde bir olan yumurta takibini falan kendim yaptırdım. Sadece sperm vereceği gün ve transfer günü benimle geldi. Söylene söylene sperm verdi şu düştüğümüz hallere bak falan diyerekten. Neyse ikiz gebelik oldu oldu. Bana o zaman dedi ki sana söylemedim ama bu tutmasaydı bi daha ben oraya asla gitmezdim falan dedi. Ve 10. haftada yine kalp atışları durdu kaybettik bebekleri. Daha sonra bi denememiz daha oldu yine çok gönülsüz hep sen bilirsinlerle karar verdik tedaviye açıkçası resmen ben kendi kendime karar verdim, ve zaten transfere bile ulaşamayan yarım kalan bi tedavi oldu o da..Bebek istediğini bilmesem (yazının başlangıcına bakınız :) gerçekten çok alınırdım tavırlarına. Ama biliyorum ki onun zoruna giden orda insanların birbirinin suratlarına çaresiz çaresiz baktığı o tüp bebek merkezlerindeki psikoloji, bunun bi kandırmacadan ve sömürüden ibaret olduğu düşüncesi, bizim zaten çocuğumuz olur daha önce oldu düşüncesi, o hormonların beni kanser yapıcağını (bi tanıdığının eşi rahim kanseri olmuş diye, benim uyuduğumu sanırken içerde başka bi arkadaşıyla ağlaya ağlaya ya ona bişey olursa diye konuşmalarını duydum ) düşünmesi, olursa kader kısmet olmazsa biz zaten çok mutluyuz düşüncesi.. Daha sonra yine bi doğal gebeliğim oldu yine mutluluktan ağladık beraberce ve yine kaybettik geçen yıl, Bu yıl nisanda bi tüp denemesi yine transfere ulaşamadık :) geçen ay da yine bi kimyasal gebelik geçirdim.. Ve bizim şu anki ortak düşüncemiz şu, tedavi işleri bana yaramıyo (4 gün falan iğne kullanabiliyorum yumurtalar çok ani bi hızla büyüyo lh yükseliyo ve sonuç kalitesiz embriyo), doğal deneyelim herşey kısmet, olursa ne güzel, olmazsa da canımız sağolsun şeklinde..
Yani ebe adayıyım dediğiniz için yazdıklarımı anlayacağınızı düşündüğüm için bu kadar uzattım ama aslında ana fikrim şu; Bi erkeğin bu durumdaki çekincesinin sebebini ancak ve ancak eşi anlayabilir. Bence onları da anlamamız gerek, onların da korkuları var, bazen gurur meselesi yapabilirler, bazen de belki haklı olabilirler..
Söylediklerini ze kesinlikle katılıyorumkatilmiyorum; konu cok hassas ama aramizda cozemiyorsak alirim annesini babasini annemi babami ikimizin karsisina, durum boyle boyle. oglunuzla konusun aklini basina alsin. ben cocuk istiyorum, istemiyorsa ona gore cizecegim bende yolumu derdim.
eger olay tedaviyle cozulebilecekse, neden kacsin ki bundan. cocugu olmayan herkes ayrilsin ozaman demenizde hos olmamis. olabilir, kismet olmayabilir bazi ailelere. ama tedbir bizden takdir Allah'tan. elimizde imkanlar varken bunu kullanmamak bana ters geliyor.
Çok teşekkür ederim, sorun gerçekten büyük, akrabamın takıldığı en büyük şey neden istemiyor, düne kadar aşktan ölen adam neden çocuk istemez düşğncesinde tekrar konuştuk bugün, ayrılma konusu da çocuk olmuyor diye değil , böyle bi durumda eşinin kendisini çaresiz bırakmasıKusura bakılacak bir sorun yok.
Fikrinizi beyan ediyorsunuz..
Bilimsel yaklaşım hem biyolojik hem psikolojik yaklaşımdır da.
Evet biyolojik olarak anne olma zamanı akrabanız için kritik durumda fakat o çocuk aynı zamanda eşinin de çocuğu olacak.
O çocuk baba sevgisi de almalı babası psikolojik olarak baba olmaya hazır değilse doğacak çocuk sağlıklı bir çocukluk geçiremez.
Özellikle 0-3 yaş çocuk gelişiminde kritik olur.
(Bkz.Freud gelişim evreleri)
Yoksa akrabanızın eşi de çocuk istiyor ise umarım çocukları olur.
Ama tek tarafın istediği çocuk genelde büyüyünce sorunlu çocuk oluyor.Eğer eşi çocuk istemiyorsa ama akrabanız buna rağmen ayrılmayıp anne olmak istiyorsa ciddi risk alacak gibi görünüyor.
Ama bence eşi neden çocuk istemiyor onu öğrenmek lazım.
Çünkü kritik konu bu.
Tüp bebek tedavisi ile ilgili ön yargısı var ise onu aşarlar ama hiç çocuk istemiyor ise ya adam istemeye istemeye baba olacak ya da yol ayrımı görünüyor.
Akrabanız umarım doğru kararlar verir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?