Çocuk tedavisi ve iş yerim

iyikiamaiyiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.288
541
73
Eşimle dün ilk tüp bebek tedavimize başladık çok şükür, bursada bir merkeze gittik.iğnelerime başladım ve herşeyin hayırlısı diyorum
Benim sorunum iş yerinde birlikte çalıştığım amirim ile ilgili. Daha önce kontrol amaçlı kontrollerimiz oldu ancak tedavi için kararsız kalmıştım. Dün buraya doktora gidicem diye izin istedim tabiki dedi izin verdi, bende doktordan çalışabilir kağıdı getirdim. İşe geldiğimde neden geldin gelmeseydin ya dedi, bende olsun işim bitti dedim
Biz eşimle çocuk tedavisi olucaz, pazartesi günü doktor tekrar çağırdı, bilmeniz gerekir diye düşündüm dedim
Yüzü çok asıldı, sizin özeliniz tabi dedi ama çok mutsuz oldu anladım
Aradan biraz geçince, ben izne çıkıcam yaz ayında kendiniz hazırla dedi
Yani bu benim en doğal hakkım, yıllarca işi düşünüp ikinci çocuğu yapmadım erteledim ama artık 36 yaşındayım ve doktor 40 lı yaşlarda menopoza girebilirsin dedi inanın şuan iş umrumda değil ama insanların bu şekilde konuşması beni rahatsız ediyor
Zaten şu an çalıştığım bölüm sözleşmenin dışında olan bir bölüm beni zorla çalıştırıyor müdür burda. Tüp bebek sürecinde izin aldığımdan dolayı amirin bana mobing yapmasından endişeliyim

Çok tuhaf geldi bana.

Ben olsam tüp bebek tedavimi söylemezdim.
Bebek istiyorsam işim için ertelemezdim.
Amir yazın izne çıkacaksa çıksın,onunla denk misiniz de sizi ilgilendiriyor?

Gereksiz yere mesafeyi bozmuşsunuz.
İzin istemek zorunda kalıyorum ve sebebini soruyor mecbur söylemek zorunda kaldım. Bilsin diye

Gereksiz detay vermissiniz. Izin istediginizde hastaneye gidiyorum deyip gidebilirdiniz. Malesef hamile kalan kadina bosuna para aliyo hepimiz onun yerine calisiyoruz gozuyle bakiyolar. Keske gebeliginiz disardan belli olana kadar saklasaydiniz
Yani bilmiyorum hiç bu açıdan düşünmedim
Sürekli izin isteyince neden diye soruyor, baştan bilsin ki neden olduğunu izin konusunda sıkıntı çıkarmasın diye düşündüm. Bu durumda doktorun beni çağıracağını bilsin. Diğer türlü sürekli izin isteyince şüpheleniyor

Benim işyerimdeki amirler de böyle
Geçen sene biri doğum yaptı
30 lu yaşlarında bir kadın.
Bana diyor ki
O yaştan sonra çok zormuş , bebek bakmak , büyütmek ayrı zor vs vs
Yani; sen yapma , düşünme demeye getiriyor.

Neyse ney yahu onları ilgilendirmez.
Keşke siz de bebek tedavisi demeseydiniz. Ama baştan demiş bulunmuşsunuz işte.

Sürekli izin isteyince neden diye soruyor, baştan bilsin ki neden olduğunu izin konusunda sıkıntı çıkarmasın diye düşündüm. Bu durumda doktorun beni çağıracağını bilsin. Diğer türlü sürekli izin isteyince şüpheleniyor
Asil simdi sorun cikaracak. Cunku zaten bi cocugu var keyfi doguruyo diyecek. Izne gidince zorluk yasiycaz diyecek. Amirlerin cocuk isteyen kadina garezi var

ben seni anlıyorum. benim müdürüm de öyle didik didik eder herşeyi. sağlık sorunu deyip detay vermediğinde kaçmak için bahane buluyorsun gibi algılıyor. tek seferlik durumlarda tetkiklerim var diyebilirim ben de ama böyle sürecek tedaviler yada gebelik takibi vs çok sık izin isteyince "daha yeni gittin ya. neyin var ki" diyor. ister istemez söylemek zorunda kalırdım bende.

Valla yorumlara şaşırdım. Tüp bebek tedavisi gördüm tam 3 kez. İlk ikisi negatifti. Tüp bebek öyle ayda 2-3 gidilen bir şey değil ki. 2-3 günde 1 gidiyordum valla. Sonra yumurta toplama zaten tüm gün oradasın. 5.gün transfer. Ben de söyledim. İkide bir doktora mı gidilirmiş derler ki gerçekten öyle :p Bence söylemenizde bir gariplik yok.

İzne çıksın tabi o da yahu ne alaka sizin tedaviyle onu anlamadım. Size bozulduysa hiç sallamayın. Hiçbir şey yapamaz. Mobbing yaparsa kanıtlarıyla mahkemede süründürürsünüz ama bence o gün morali bozuktur başka şeye. Kime düşmüş yapacağınız çocuğa karışmak?

Tüp bebek tedavisini bence söylemesi gerek nasıl saklayacak ki dün gitmiş doktora tekrar pazartesi gidecekmis saklamış olsa amiri demeyecek mi neden sürekli doktora gidiyorsun hadi ayda 1_2 gitse tamam söylemez ama benim bildiğim sık gidiliyor.

Bende 3 kere tüp bebek tedavisi gördüm. Memurum ve idari amirime söylemiştim aynı sizin gibi düşünmüştüm. Sürekli izin almak gerekiyor aylarca rapor almam gerekmişti benim mesela. Amirimle de aram iyiydi ve güvenilir biridir yani sır saklar dedikodu yapmaz. Söylediğime pişman olmuştum açıkçası böyle özel bir bilgiyi duymak istemedi rahatsız oldu harp bir tepki vermişti.
Tekrar tedavi olmayı düşünmüyorum ama düşünsem kimseye söylemem doktora gidiyorum bitti. Siz de söylemeyin kimseye anlıyorum hassas süreçler insan destek de bekliyor ama kimse bunları duymak istemiyor.

Eşimle dün ilk tüp bebek tedavimize başladık çok şükür, bursada bir merkeze gittik.iğnelerime başladım ve herşeyin hayırlısı diyorum
Benim sorunum iş yerinde birlikte çalıştığım amirim ile ilgili. Daha önce kontrol amaçlı kontrollerimiz oldu ancak tedavi için kararsız kalmıştım. Dün buraya doktora gidicem diye izin istedim tabiki dedi izin verdi, bende doktordan çalışabilir kağıdı getirdim. İşe geldiğimde neden geldin gelmeseydin ya dedi, bende olsun işim bitti dedim
Biz eşimle çocuk tedavisi olucaz, pazartesi günü doktor tekrar çağırdı, bilmeniz gerekir diye düşündüm dedim
Yani bu benim en doğal hakkım, yıllarca işi düşünüp ikinci çocuğu yapmadım erteledim ama artık 36 yaşındayım ve doktor 40 lı yaşlarda menopoza girebilirsin dedi inanın şuan iş umrumda değil ama insanların bu şekilde konuşması beni rahatsız ediyor
Zaten şu an çalıştığım bölüm sözleşmenin dışında olan bir bölüm beni zorla çalıştırıyor müdür burda. Tüp bebek sürecinde izin aldığımdan dolayı amirin bana mobing yapmasından endişeliyim
Ulkede kadin olmak kadin calisan olmak cok zor hatta dünyada çok zor. Gecen working mom diye dizi uzliyorum. Orada bile cok guclü isinde zirvede olan bir kadın bevek olumca geri plana atilmamak icin cabaladı gercekten çok zor

Tüp bebek tedavisi maddi manevi zor bir süreç daha başlamadan böyle stres olursanız maalesef emekler boşa gidebilir mutlu olmanız lazım yorulmadınız lazım çünkü ilk zmnlar ztn vücut kabul edecek dsardan aktarıldığı için vs vs

Çevremde hiç tüp bebek yapan çalışan anne olmadığı için soruyorum. Bunun yasal düzenlemesi var mı? Yani işveren istemezse izin vermiyorum diyebiliyor mu?

Amiriniz yaz tatilini şunun için söylemiştir, kendisi izinliyim yerine siz bakiyorsaniz izin alamayabilirsiniz diye bilgi vermek istemiştir
Bana tuhaf gelmedi açıkçası amirinizin düşünce şekli
Siz calismadiginiz sürede sizin işlerinizi kim yapıyor?

Anlıyorum da sadece “doktora gideceğim” deseniz olmuyor mu?
Bence detay vermenize gerek yoktu dediginiz gibi kimse bu kadar en özelisi bilmek zorunda degil ghele is yeriyse maalesef konu sahibi yanlis yapti o konuda simdi tabi yüz buldu astı suratı

Valla yorumlara şaşırdım. Tüp bebek tedavisi gördüm tam 3 kez. İlk ikisi negatifti. Tüp bebek öyle ayda 2-3 gidilen bir şey değil ki. 2-3 günde 1 gidiyordum valla. Sonra yumurta toplama zaten tüm gün oradasın. 5.gün transfer. Ben de söyledim. İkide bir doktora mı gidilirmiş derler ki gerçekten öyle :p Bence söylemenizde bir gariplik yok.

İzne çıksın tabi o da yahu ne alaka sizin tedaviyle onu anlamadım. Size bozulduysa hiç sallamayın. Hiçbir şey yapamaz. Mobbing yaparsa kanıtlarıyla mahkemede süründürürsünüz ama bence o gün morali bozuktur başka şeye. Kime düşmüş yapacağınız çocuğa karışmak?
ben de neden söyledin yorumlarını anlamadım açıkçası
ha bire izin alacak e mecbur söylecek yani...

izin konusunda konu sahibi açıklamış mı bilmiyorum da belki müdür izne çıkınca imza yetkisi ya da sorumluluk onda oluyordur belki 2 kişi aynı anda izne çıkamıyorlardır..öyle olan yerler var. vardiyalı yerlerde de mesela biri izni çıkarsa öbürü çıkamaz. hani belki "benim izinde olduğun zamana denk getirme" demeye çalışmıştır.

Çalışmayanlar yorum yapmış. Bizim de tüp bebek tedavisi gören arkadaşlar oldu ve müdüre söylediler. Çünkü rapor getirince müdür zaten görüyor, sık sık gidince amir hayırdır diyor ve planlarını görevlendirmelerini yaparken senin belli tarihlerde işbaşında olmayacağını bilmek zorunda. gereksiz detay diyenlere bakma, bu iş böyledir

Back
X