Çocuk uyutmak bi işkence

namzet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
408
935
33
39
5 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var ve onları uyutmakta çok zorluk çekiyorum.

En aşağı bir buçuk olmak uzere genelde iki saat çocuk uyutmaya harciyorum .resmen sınır krizi geçiriyorum hergun .

uyku rutinimiz var diş fırçalama, kitap okuma,sarsılma koklasma buraya kadar herşey iyi hoş uyumaya gelince ...sürekli konuşmalar bi yere sığamamalar susadım şuram kaşındı buram kaşındı...

Sabah 8 buçukta kalkıyorlar gün içinde ne kadar yorulsalar da farketmiyor.bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum.

Büyük kızım uykuyu sevmez küçüğü de kendine benzetti hergun bi stresle uyutmaya çalışıyorum.

Aslinda büyük tek başına uyumaya alışmıştı.kabus bitmisti simdi küçüğü uyutmak için başlarında duruyorum.memeden kesileli iki hafta oldu.eskiden memede uyuyordu.Yani Kabus kaldığı yerden devam....

benimle aynı sorunu yaşayan var mi ? Ne yapabilirim?çözüm önerisine ihtiyacım var.

Ay simdi 5 yasindaki cocugumu uyutup geldim ve baya dertliydim bu konuda bu basligi gorunce kendimi burda buldum.buyuk de 4 yas buyukk tam onu uyutma derdi bitti derken oburu dogdu yillardir cocuk uyutuyorum gercekten bunaldim.illa yaninda bekliyorum kendi gidip yatmiyor cok dertliyim aynen zamanim gidiyor

Artık delirme asamasındayım.kotu hatıralarla sus konuşmalarla uyusunlar istemiyorum ama belli saatten sonra nevrim dönüyo resmen o saati kendime ve eşime ayiririm diyorum.onlari uyuttuktan sonra bi bakıyorum eşim kaçıncı uykuya geçmiş yazık ya bana açıyorum kendime

Kızım 4 yaşına gelecek. 2 yaşına gelmeden uyku eğitimi verdim. 9da odasına götürdüm, iyi geceler deyip çıktım. Bir seslenip su istedi, sonra da uyudu. Çocuklara kendi uyumasını öğretirseniz rahat oluyor.

Uyuyana kadar ayrı odalarda olmaları işe yarar mı? Mesela küçüğü 8de yatırsanız büyükle 9a kadar vakit geçirseniz büyüğü de 9da yatırsanız? Bir de 8.30 çocuklar için geç, 7 daha iyi sanki...

Yattıktan sonra ilgi gösterme. Şuram kaşındı buram ağrıyor dese bile cevap verme. Haydi uyku saati deyip yatağına yönlendir. Yatmıyorsa kaldır sen yatır. Gülme çok ciddi ol ve sürekli tekrar yatağına koy. Yani bu süreçten hic zevk almasın hiç eğlenceli olmasın onun için ki vazgeçsin. Ama istikrarlı ol ona son sarılmandan sonra sarılma mesela. Ciddi birşey olmadığı sürece avutma ve konuşma cevap verme. Böyle devam et en azından bu kadar yorulmazsın o da anlar artık ve pes eder birkaç gün sonra inşallah denemez bile yatağında kalır.

Kızım 4 yaşına gelecek. 2 yaşına gelmeden uyku eğitimi verdim. 9da odasına götürdüm, iyi geceler deyip çıktım. Bir seslenip su istedi, sonra da uyudu. Çocuklara kendi uyumasını öğretirseniz rahat oluyor.

Uyuyana kadar ayrı odalarda olmaları işe yarar mı? Mesela küçüğü 8de yatırsanız büyükle 9a kadar vakit geçirseniz büyüğü de 9da yatırsanız? Bir de 8.30 çocuklar için geç, 7 daha iyi sanki...
Herkes sizin kızınız kadar uysal değil unutmayın. :) Bir kere su isteyip uyumuşsa zaten kendi de çok sıkıntılı bir çocuk değildir yani uslu bir çocuğunuz var şükredin.

Yattıktan sonra ilgi gösterme. Şuram kaşındı buram ağrıyor dese bile cevap verme. Haydi uyku saati deyip yatağına yönlendir. Yatmıyorsa kaldır sen yatır. Gülme çok ciddi ol ve sürekli tekrar yatağına koy. Yani bu süreçten hic zevk almasın hiç eğlenceli olmasın onun için ki vazgeçsin. Ama istikrarlı ol ona son sarılmandan sonra sarılma mesela. Ciddi birşey olmadığı sürece avutma ve konuşma cevap verme. Böyle devam et en azından bu kadar yorulmazsın o da anlar artık ve pes eder birkaç gün sonra inşallah denemez bile yatağında kalır.
Yatakta zaten şirret anneyim ama anlamıyorlar ki elleriyle ayaklarıyla oynayıp duruyorlar ben sürekli susun oynamayın deyip duruyorum.

Benim 2 yaşında kızım var gece 1 buçuk 2den önce uyumuyo. O yüzden erken uyutmaya zorlamıyorum kendi ne zaman isterse o zaman uyuyo. İlk başlarda ben de zorluyodum baktım ikimizde stres oluyoruz kendi haline bıraktım

Yatakta zaten şirret anneyim ama anlamıyorlar ki elleriyle ayaklarıyla oynayıp duruyorlar ben sürekli susun oynamayın deyip duruyorum.
Bırak oynasinlar? Yataktan çıkmadıkları sürece sakın ha birşey söyleme onlar senden tepki istedikleri için birseyler yapıyorlar tepki verme.

Küçük hayat canlıyken uyumaya gitmiyo öğle uykularına bile yatmak istemiyor hadi ablayla beraber yatıyoruz deyince anca öyle gidiyor ne yaziki

Bırak oynasinlar? Yataktan çıkmadıkları sürece sakın ha birşey söyleme onlar senden tepki istedikleri için birseyler yapıyorlar tepki verme.
Sence öyle uyurlar mi büyük uyuyalı yarim saat oldu küçük hala kendi kendine oynayıp duruyo

Niye bu cocuklar uyumuyor ya , beni uyutsalar nerdeyse 9 da yatarim :)

Benim kizlarimda sevmiyor uykuyu. Ama buyugunu odaya yolluyorum kendi uyuyor. Kucugunu ayri salonda uyutuyorum.

Hayalim ikisinin odaya gidip beraber uyumalari idi.

Kucuk olani suan saliyorum bende. Yanina yatincada uyuyor ama daha uzun suruyor. Ben buyumesini bekliyorum. Kucugu 4 yasinda geldiginde odalarina yolluyacagim ins. Bakalim:işsiz:

5 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var ve onları uyutmakta çok zorluk çekiyorum.

En aşağı bir buçuk olmak uzere genelde iki saat çocuk uyutmaya harciyorum .resmen sınır krizi geçiriyorum hergun .

uyku rutinimiz var diş fırçalama, kitap okuma,sarsılma koklasma buraya kadar herşey iyi hoş uyumaya gelince ...sürekli konuşmalar bi yere sığamamalar susadım şuram kaşındı buram kaşındı...

Sabah 8 buçukta kalkıyorlar gün içinde ne kadar yorulsalar da farketmiyor.bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum.

Büyük kızım uykuyu sevmez küçüğü de kendine benzetti hergun bi stresle uyutmaya çalışıyorum.

Aslinda büyük tek başına uyumaya alışmıştı.kabus bitmisti simdi küçüğü uyutmak için başlarında duruyorum.memeden kesileli iki hafta oldu.eskiden memede uyuyordu.Yani Kabus kaldığı yerden devam....

benimle aynı sorunu yaşayan var mi ? Ne yapabilirim?çözüm önerisine ihtiyacım var.
Kızım 5 yaşında. Tek sorunumuz uyku maalesef. Sabah 7 buçuk gibi kalkıyor. Gece 12dede yatsa akşam 8dede yatsa sabah en geç 8 de ayakta. Tam yatağa yatınca ya susar ya babamı öpmedim der yada başka bahanelerle kalkmak ister yataktan. Eşimden uyutmasını rica ediyorum artık. Ben çok geriliyorum uyutmaya çalışırken çünkü. Eşimde çocuğu mıncıklaya mıncıklaya uykusunu kaçırıyor. Şımarıyor ikisi yatakta

Seninkiler gene büyükmüş
Ben 6 aylık bebeği bile uyutamıyorum
Memede kucakta uyuyor yatağına yatırınca avaz avaz bağırıyor
Ablası 6 yaşında o da kardeşinden sonra cıvıttı benimle yatmak istiyor
kim west yontemi denedinizmi hic ? konu sahibine birsey diyemem ama sizin bebisiniz daha kucukmus

bu dediklerinizi bizde yaşıyoruz her gece.. yatağa girerken bi çenesi açılıyor vay ki ne vay.. sonra anne su anne çiş anne sıcak diye diye dalıp gidiyor.. çok tatlı oluyorlar yaa bence.. yarım saatimizi buluyo uyumak nerdeyse ama kardeşi doğunca bu düzen dahada alt üst olacak o günleri bekliyorum korkuyla bende :)))

kim west yontemi denedinizmi hic ? konu sahibine birsey diyemem ama sizin bebisiniz daha kucukmus
6 aylıktan büyük bebekler için değil mi o yöntem
Benimkine söker mi bilmiyorum
Yatağa bırakır bırakmaz açıyo gözlerini ayaklarından destek alıp poposunu havaya kaldırıp kaldırıp bas bas bağrıyor :110:
Hani hiç es yok ki arada pışpışlayayım
Kucağıma almadan duramıyorum o zaman dayanamıyorum öyle bağırmasına o_O

Niye bu cocuklar uyumuyor ya , beni uyutsalar nerdeyse 9 da yatarim :)

Benim kizlarimda sevmiyor uykuyu. Ama buyugunu odaya yolluyorum kendi uyuyor. Kucugunu ayri salonda uyutuyorum.

Hayalim ikisinin odaya gidip beraber uyumalari idi.

Kucuk olani suan saliyorum bende. Yanina yatincada uyuyor ama daha uzun suruyor. Ben buyumesini bekliyorum. Kucugu 4 yasinda geldiginde odalarina yolluyacagim ins. Bakalim:işsiz:
Küçük kreşe başlayacak bir ay sonra kendi kendine uyumaya alışsın istiyorum o yüzden sallamıyorum malesef belki öyle daha çabuk uyur ama yapacak bisey yok

6 aylıktan büyük bebekler için değil mi o yöntem
Benimkine söker mi bilmiyorum
Yatağa bırakır bırakmaz açıyo gözlerini ayaklarından destek alıp poposunu havaya kaldırıp kaldırıp bas bas bağrıyor :110:
Hani hiç es yok ki arada pışpışlayayım
Kucağıma almadan duramıyorum o zaman dayanamıyorum öyle bağırmasına o_O
ben bu yontemi 4 aylikken uyguladim hala o egitimle devam ediyor

bu dediklerinizi bizde yaşıyoruz her gece.. yatağa girerken bi çenesi açılıyor vay ki ne vay.. sonra anne su anne çiş anne sıcak diye diye dalıp gidiyor.. çok tatlı oluyorlar yaa bence.. yarım saatimizi buluyo uyumak nerdeyse ama kardeşi doğunca bu düzen dahada alt üst olacak o günleri bekliyorum korkuyla bende :)))
Yarim saat olsa oh be diyecem dünya varmış..bi saati bile gözden çıkardım ama sonrasıni sinirlerim kaldırmıyor

Back
X