Çocuk uyutmak bi işkence

S Sinem989 benim kizimda kizimda oyleydi battaniyelerle sallar uyuturduk yataga koydugumuz an hop gozler acik sensoru vardi sanki 4 gunde alisti kizim hem aglatmadan uygulanan bir yontem hemde cocugu urkutmeyen bir yontem oldugu icin tercih etmistim ben
bir kac taktikte uyku egitimi alan kuzenim verince cok kolay olmustu

ben bu yontemi 4 aylikken uyguladim hala o egitimle devam ediyor
Memeye düşkün mü
Ben emzirme kısmında hata yaptım işte
Emzirdikçe süt artacak diye her istediğinde verdim
saatlerce memede durdu çocuk
Uyudu uyandı alıştı öyle durmaya
Bıraksak benim boynumda,kucağımda,mememde yapışık yaşarız yani:110:

Küçük kreşe başlayacak bir ay sonra kendi kendine uyumaya alışsın istiyorum o yüzden sallamıyorum malesef belki öyle daha çabuk uyur ama yapacak bisey yok
Sabah erken kalkip, oglen uykusunu az uyursa aksam cok kolay uyuyordu benim kizim. Bir ara duzenli yaptim. Ama yapamiyorum , evde olmuyorum vs bir sey cikiyor. Oglen 1 saatten fazla uyumazsa ,8 de uyanirsa. Kolay dalar bence. Odaya giymeden buyuk kizinlada konus , anliyacagini dusunuyorum .

S Sinem989 benim kizimda kizimda oyleydi battaniyelerle sallar uyuturduk yataga koydugumuz an hop gozler acik sensoru vardi sanki 4 gunde alisti kizim hem aglatmadan uygulanan bir yontem hemde cocugu urkutmeyen bir yontem oldugu icin tercih etmistim ben
bir kac taktikte uyku egitimi alan kuzenim verince cok kolay olmustu
Yarın başlayayım o zaman bende
Gündüz başlasam olmaz mı

Memeye düşkün mü
Ben emzirme kısmında hata yaptım işte
Emzirdikçe süt artacak diye her istediğinde verdim
saatlerce memede durdu çocuk
Uyudu uyandı alıştı öyle durmaya
Bıraksak benim boynumda,kucağımda,mememde yapışık yaşarız yani:110:
kizim 6 7 ayliktan sonra emmedi ama ben bu egitimi verirken koliklikten yeni cikmis bir meme bagimlisiydi kolik anneleri bilirler cocuk aglamasin diye dayariz memeyi cocuk bildigin bagimliydi yani ama hic sorun cikarmadi aciktikca uyaniyordu ilk zamanlar 2 3 saatte bir emzirip geri yatagina birakiyordum hemen daliyordu

Sabah erken kalkip, oglen uykusunu az uyursa aksam cok kolay uyuyordu benim kizim. Bir ara duzenli yaptim. Ama yapamiyorum , evde olmuyorum vs bir sey cikiyor. Oglen 1 saatten fazla uyumazsa ,8 de uyanirsa. Kolay dalar bence. Odaya giymeden buyuk kizinlada konus , anliyacagini dusunuyorum .
Zaten öğle uykusu bir saat 2 de uyandı ve hala uyumadı

Herkes sizin kızınız kadar uysal değil unutmayın. :) Bir kere su isteyip uyumuşsa zaten kendi de çok sıkıntılı bir çocuk değildir yani uslu bir çocuğunuz var şükredin.
2 yaşına gelmeden alıştı ama. İlk alıştırmaya başladığımda 1 saat sürüyordu uyuması, ağlamaları işkenceydi. Bir kaç ayda tam alıştı. Sonra rahatladık. Bir de ben hamileyken çok uyurdum belki ondandır, kızım uyumayı seviyor maşallah diyeyim :nazar:

Yarim saat olsa oh be diyecem dünya varmış..bi saati bile gözden çıkardım ama sonrasıni sinirlerim kaldırmıyor
ee tabi haklısın o halde 1 saati bile gözden çıkardıysan o zaman gerçekten sabırlısın.. Allah kolaylık versin umarım işine yarayacak yorumlar gelir canım sen yinede çok sinirlenme onlar senin kıymetlilerin en değerlilerin unutma ;)

Yegenim dünyanin en yaramaz cocugu öyle söyleyim asiri huyludur 5 yasinda.annesi yatiyosun hadi gec oldu deyince pat yatip kendi uyuyo.valla hayranim masallah diyeyim :)

valla bende oyleydim oglum 5 yasinda canima tak etti.
bnmle resmen dalga geciyordu ayagimda 3 yasina kadar salladim.
saatlerce uykuya daldirmak icin sallardim afedersin kalcami yerden kaldiramazdim halida resmim cıkardi.
bir gun dayanamadim aldim onu besigine koydum kendin uyicaksin yeter artik dedim kizdim. gozlerimde ki o ifadeyi gormustu.
asla yuzune gulmedim odanin kapisini kapattim.
ister kotu anne deyin ama o gunden bugune yatagina gider kendi uyur.

5 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var ve onları uyutmakta çok zorluk çekiyorum.

En aşağı bir buçuk olmak uzere genelde iki saat çocuk uyutmaya harciyorum .resmen sınır krizi geçiriyorum hergun .

uyku rutinimiz var diş fırçalama, kitap okuma,sarsılma koklasma buraya kadar herşey iyi hoş uyumaya gelince ...sürekli konuşmalar bi yere sığamamalar susadım şuram kaşındı buram kaşındı...

Sabah 8 buçukta kalkıyorlar gün içinde ne kadar yorulsalar da farketmiyor.bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum.

Büyük kızım uykuyu sevmez küçüğü de kendine benzetti hergun bi stresle uyutmaya çalışıyorum.

Aslinda büyük tek başına uyumaya alışmıştı.kabus bitmisti simdi küçüğü uyutmak için başlarında duruyorum.memeden kesileli iki hafta oldu.eskiden memede uyuyordu.Yani Kabus kaldığı yerden devam....

benimle aynı sorunu yaşayan var mi ? Ne yapabilirim?çözüm önerisine ihtiyacım var.
Şu an 10 yaşındaki kızımı 40 dakikadır uyutmaya çalışırken bu mesajı gördüm... sanırım sana çilenin asla bitmeyeceğini haber vermeye gelmişim

Ay simdi 5 yasindaki cocugumu uyutup geldim ve baya dertliydim bu konuda bu basligi gorunce kendimi burda buldum.buyuk de 4 yas buyukk tam onu uyutma derdi bitti derken oburu dogdu yillardir cocuk uyutuyorum gercekten bunaldim.illa yaninda bekliyorum kendi gidip yatmiyor cok dertliyim aynen zamanim gidiyor
Bilmediğim için soruyorum biz daha yolun başındayız 5 yaşında kocaman çocuk kendi uyuyamıyormu ya da bu çocuklar kaç yaşında kendileri uyuyor korkuyorum hayatım kaydı diye hergün bu eziyet cekilir mi yıldım şimdiden

Şu an 10 yaşındaki kızımı 40 dakikadır uyutmaya çalışırken bu mesajı gördüm... sanırım sana çilenin asla bitmeyeceğini haber vermeye gelmişim
10 yaş mı çüş demek istiyorum bu biraz şımarıklık olmuyor mu kızım on yaşına gelse ben özgürlüğümü ilan edeceğim

5 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var ve onları uyutmakta çok zorluk çekiyorum.

En aşağı bir buçuk olmak uzere genelde iki saat çocuk uyutmaya harciyorum .resmen sınır krizi geçiriyorum hergun .

uyku rutinimiz var diş fırçalama, kitap okuma,sarsılma koklasma buraya kadar herşey iyi hoş uyumaya gelince ...sürekli konuşmalar bi yere sığamamalar susadım şuram kaşındı buram kaşındı...

Sabah 8 buçukta kalkıyorlar gün içinde ne kadar yorulsalar da farketmiyor.bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum.

Büyük kızım uykuyu sevmez küçüğü de kendine benzetti hergun bi stresle uyutmaya çalışıyorum.

Aslinda büyük tek başına uyumaya alışmıştı.kabus bitmisti simdi küçüğü uyutmak için başlarında duruyorum.memeden kesileli iki hafta oldu.eskiden memede uyuyordu.Yani Kabus kaldığı yerden devam....

benimle aynı sorunu yaşayan var mi ? Ne yapabilirim?çözüm önerisine ihtiyacım var.

Neden uyutmaya calisiyorsunuz?
Benimkilerde 5 ve 2 yasinda.
Ikisi suan icin cift kisilik yatakta beraber yatiyor, isigi kapatip yanlarina yatiyorum.
Dalip gidiyorlar.
Siz strese girdikcsme uyumazlar ki.
Sizde yatin yanlarinda

benim kizim arabaya binince hrmen uyurdu uyumadiginde arabayla gezdirirdik :))))))))))))

Artık delirme asamasındayım.kotu hatıralarla sus konuşmalarla uyusunlar istemiyorum ama belli saatten sonra nevrim dönüyo resmen o saati kendime ve eşime ayiririm diyorum.onlari uyuttuktan sonra bi bakıyorum eşim kaçıncı uykuya geçmiş yazık ya bana açıyorum kendime
:KK48: yaa çok tatlı isyan etmişsiniz,bazen bende diyorum ırgat gibi hissediyorum kendimi . Benim kızım 15 aylık uyurken elini tutmamiistiyor inşallah 5 yaşına geldiğinde kendiliğinden uyumaya alışmış olur

Back
X