Çocuk uyutmak bi işkence

Benimki 7 aylık ben şimdiden bezdim uyutma işinden herşey iyi hoş şu uyutma derdi beni bitirdi ya Allah yardımcımız olsun valla

Uyku egıtımı verdım sonra, ağzımıza burnumuza benzettık o ısı
1 aydır bende ayakta sallıyorum , suanda kısa surede uyuyor emerken uyumadıysa ayağa alıyorum .
Boka sararız dıye hem korkuyorum hem sallıyorum , gunu kurtarıyorum anca suanda 1 yasında olmak uzere bır ıkı gune

baba ne yapıyor bu arada?
bizim akşam düzenimiz, işten geliriz yemek yeriz sonra çocuklar babalarıyla oynar bazen ikisi birlikte veya tek tek oyuncaklarıyla oyun oynar.
ben mutfak toplar, çay demlerim. çayımızı içeriz biraz haberlere bakarız ve tv kapanır.
benimkiler süt içerken biraz tablet izler..
sonra hep beraber oyun oynarız o arada kuruyemiş meyve vs yenir.
salonun ışığı kapanır.
eşim de bizimle yine..
tuvalet diş fırçalama ve pijama faslı derken kitap seçilir
prizi ayarlı düğmelerden yaparsanız azaltabilirsiniz kitap okurken de. kitap bitince ışık tamamen kapanır.
ben hiç gece lambası kullanmadım doğduklarından beri.
bazen eşim de odada olur, bazen ben yatak odasına gidiyorum iyi geceler der..
ben ikisinin yatağının arasında pufta oturup uyumalarını bekliyorum.
saçlarını okşuyorum. bazen ufaklık ninni istiyor hatta değiştir diyor :)
bazen elimi tut diyor ikisi birden..
ama ben odaya girerken "uyuyacaklarını bilerek" giriyorum.
gergin değilim. "off nasıl uyutacağım, işim gücüm de kaldı, iki laf edemedik" gibi şeyler geçirmiyorum aklımdan.

uyku öncesi bağıran çağıran şirret anne olmayın.
sakin, huzurlu ama net olun.
İsten eve kacta geliyorsunuz? Biz isten gelip yemek faslina gectigimizde saat 21:00 oluyor, sofrayi toplayana kadar 22:00. Oglumla biraz vakit gecirelim oynayalim dersek banyosu uyku rutini vs saat en erken 12 yi buluyor...

İsten eve kacta geliyorsunuz? Biz isten gelip yemek faslina gectigimizde saat 21:00 oluyor, sofrayi toplayana kadar 22:00. Oglumla biraz vakit gecirelim oynayalim dersek banyosu uyku rutini vs saat en erken 12 yi buluyor...
evet bu konuda şanslı olabilirim.
biz 6 gibi evde oluyoruz. benim mesaim 8-5 öğlen arası yarım saat. sabah 7.15 'te evden çıkıyorum.
bizim bakıcımız var ufaklık evde kreşe gitmiyor henüz.
o genelde bir çeşit yemek yapıyor bizim için. çok detaylı şeyler yapmasını istemiyorum.
bazen ben akşamdan yapıyorum(çocuklar uyuduktan sonra) ya da bazı yemeklerin ön hazırlığını yapıyorum,
(mesela köfteyi ben yaparım buzluğa atarım. yoğurtlu çorbaya koymak için misket köfteler yapar atarım.)
bakıcımıza son pişirme aşaması kalıyor.
yemek düzenimiz var burada pek çok konuda yazmıştım daha önce.
biz pek pilav makarna yemiyoruz dikkat etmeye çalıştığımız için ( çok da severim ama)
eve geldiğimizde yemek hazırlamakla çok vakit kaybetmiyoruz o yüzden.
21.30-21.45 gibi uyuyor çocuklar..
biz de 00.00-00.30 gibi yatıyoruz..

evet bu konuda şanslı olabilirim.
biz 6 gibi evde oluyoruz. benim mesaim 8-5 öğlen arası yarım saat. sabah 7.15 'te evden çıkıyorum.
bizim bakıcımız var ufaklık evde kreşe gitmiyor henüz.
o genelde bir çeşit yemek yapıyor bizim için. çok detaylı şeyler yapmasını istemiyorum.
bazen ben akşamdan yapıyorum(çocuklar uyuduktan sonra) ya da bazı yemeklerin ön hazırlığını yapıyorum,
(mesela köfteyi ben yaparım buzluğa atarım. yoğurtlu çorbaya koymak için misket köfteler yapar atarım.)
bakıcımıza son pişirme aşaması kalıyor.
yemek düzenimiz var burada pek çok konuda yazmıştım daha önce.
biz pek pilav makarna yemiyoruz dikkat etmeye çalıştığımız için ( çok da severim ama)
eve geldiğimizde yemek hazırlamakla çok vakit kaybetmiyoruz o yüzden.
21.30-21.45 gibi uyuyor çocuklar..
biz de 00.00-00.30 gibi yatıyoruz..
Gercekten sanslisiniz, ben nisbeten erken geliyorum eve, ama esimin gelmesi 8,5-9 oluyor en iyi ihtimalle. Oglum babasina cok duskun bir cocuk ve babayi gormeden uyumuyor asla. Oyle ki esimin iste sabahladigi gunlerde sabaha kadar uyumadan kapinin onunde agldigini biliyorum. Oyle olunca cocukta ne rutin ise yariyoe ne egitim... onun duzenini kurmak icin once kendimiz duzenli yasamaliyiz aslinda...

Sizin duzen cok iyiymis, darisi basimiza artik

Gercekten sanslisiniz, ben nisbeten erken geliyorum eve, ama esimin gelmesi 8,5-9 oluyor en iyi ihtimalle. Oglum babasina cok duskun bir cocuk ve babayi gormeden uyumuyor asla. Oyle ki esimin iste sabahladigi gunlerde sabaha kadar uyumadan kapinin onunde agldigini biliyorum. Oyle olunca cocukta ne rutin ise yariyoe ne egitim... onun duzenini kurmak icin once kendimiz duzenli yasamaliyiz aslinda...

Sizin duzen cok iyiymis, darisi basimiza artik
benim de eşim her zaman 6'da evde olmuyor.. onun da işine göre bazen evde akşam boyunca telefon görüşmesi oluyor.
bazen son dakika bir şey çıkıyor çocuklar uyuduktan sonra geliyor.
bu durumda yemek için eşimi beklemiyoruz.
çocuklar bana daha düşkünler.
babalarıyla oynarlar veya parka markete gitmeyi severler ama ilk tercihleri benim genelde.
babam nerede, gelmeyecek mi diye sorarlar sadece.
sanırım o yüzden çok zorlanmıyorum

Gerçekten büyük konuşmak istemiyorum , ama anlamadığım şey şu. Türkiye’de değilim ve çevremde bebeği olan çok akrabam , çok yabancı komşum var , bu insanlar niye hiç sallamıyorlar ? Ya da gerek görmüyor ? Yapan nasıl yapıyor ? Bu huysuz çocuk , kolik çocuk ne bileyim inatçı çocuk bir tek bizim Türk bebelerine özel birşey mi ? Ben daha bir tane ayakta sallanan yabancı çocuk görmedim :/ acaba biz mi çocuk mızmız olunca dayanamıyoruz bilmiyorum ki :işsiz:
Valla başkalarını bilmem de ben de sallamaya karşıydım ama çocuğum kolikti 6 ay sürdü üstelik gece 2 de başlıyor sabah 6 ya kadar durmuyordu 6 ay boyunca nefes alamadım uyuyamadım yani benimki çocuk bir iki huysuzlandı diye değil bildiğin 4 saat hiç susmuyordu

çocukları ayrı odalarda ve tek yatmalarını öğretirseniz bu kadar çekmezsiniz. ister istemez büyük olan küçüğü etkiler ve o da aynı olur o zaman sizin baya seneleriniz gider aynı döngü içinde. eğer ayrı o da sıkıntıysa farklı saatler küçüğü daha erken 8 gibi büyüğü de 9da yatarsa bence bu iş çözülür. 13 yaş küçük kardeşim var ve gerçekten çok çektik o yüzden Allah yardımcınız olsun.

Ikisini aynı anda uyutmayin, bu yanlış. Yaşları arasında fark var çünkü.
Ve eşinizle dönüşümlü uyku odasına gidin.

Her gece bu şekilde yaparsanız yipranirsiniz. Biraz da siz bilmem kaçıncı uykuya dalın.

Back
X