Çocuk uyutmak için ne yapabilirim?

Benim kız 4 aylık. Daha yeni uyku düzeni oluşturabildik. İlk 2 ay reflüsü vardı. Ağız dolusu kusuyordu. Gece 2’yi buluyordu uyuması. Sık sık uyanıyordu. Şimdi 5 saat filan kesintisiz uyuyor. Gece uyanıyor meme+mama veriyorum. Geri yatıyor. Ama diş çıkarma dönemi beni çok korkutuyor. 🙁
Bana rezene iç, Sütünden bebeğe geçer, Uyku yapar demişlerdi. Doktorda içinde melisa olan bir damla verdi. Dışarı çıkardığımız günler inanılmaz fark ediyor.

ama rutin gercekten bu isin formulu :) ayni matematik, fizik formulu gibi sonuca ulasmamiz icin izlenmesj gereken yol. Bilimsel olarakta zaten insan bedeninin uykuya gecmesi icin ihtiyaci olanlar belli.
Ama bazen bunlari deniyorsun deniyorsun ve asla tutmuyor, sinir oluyorsun… %100 basari sansida yok yani eger baska problemler varsa. Ama konu sahibi sormus, neler yaptigini paylasmak belki isine yarayabilir, öyle umalım.
Prenses veya prens annesi değilim bu arada… Çocuğum öncelikli tabii ama uyusunlarda kendi keyfime bakayım artık diye uyku işine çok kafa yordum zamanında 😅😅
Siz bulunduğunuz yerden devam edin. Sadece size değil mesajım. Ben çocuğun rutini kabul ettiğini düşünüyorum. Etmese etmez diyorum.

Benim kız 4 aylık. Daha yeni uyku düzeni oluşturabildik. İlk 2 ay reflüsü vardı. Ağız dolusu kusuyordu. Gece 2’yi buluyordu uyuması. Sık sık uyanıyordu. Şimdi 5 saat filan kesintisiz uyuyor. Gece uyanıyor meme+mama veriyorum. Geri yatıyor. Ama diş çıkarma dönemi beni çok korkutuyor. 🙁
Bana rezene iç, Sütünden bebeğe geçer, Uyku yapar demişlerdi. Doktorda içinde melisa olan bir damla verdi. Dışarı çıkardığımız günler inanılmaz fark ediyor.
Sen daha duuuur atak bekleee 🤣

Bu konularda da rutin lafından kusasım geliyo ayrıca. Herkesin de pirems ya da piremses çocuklarına uygun rutinleri tarif etmesi de komik geliyor. Her çocuk bir değil ki onu yap bunu yap filan. Herkes bi şekilde kendi bulmak zorunda deneme yanılmayla kendi bebesinin yöntemini. Sanki matematik fizik formülü filan veriliyo.
Rutin aslında bizimde yaptığımız bir şey
Herkesin uyumadan bir rutini vardır
Dişini fırçalarsın, kitap okursun, internette gezersin gibi.
Bebeklerde rutinleri sever yani sırayla ne yapacağını bilmeyi. Amaç her uyku öncesi aynı şeyi yaparak şimdi uyacaksın mesajı vermek ama tek başına elbette bir mucize değil çok değişken var uyku konusunda 😊

Bebeklerde rutinleri sever yani sırayla ne yapacağını bilmeyi. Amaç her uyku öncesi aynı şeyi yaparak şimdi uyacaksın mesajı vermek ama tek başına elbette bir mucize değil çok değişken var uyku konusunda 😊
Ben de aynı şeyleri söylüyorum aslında. Ben kahve içerdim uyumadan bi ara mesela. Herkesin uyku kacırıyor dediği bir şey. 🤷🏻‍♀️ elbette bu bebeler bi şey yaparken uykuya gececekler ve o sey sabit olacak. Ama son dönemlerdeki hep aynı şeylerin önerilmesindan da bıkkınlık geldi. Herkes zaten her şeyi deniyordur.

Sanırım “rutin” denilince çocuğa dayatılan birşey gibi anlaşılıyor :)) Aslında sadece her evin çocuğuna göre oluşturduğu düzenden bahsediyoruz. Ve hemen hemen her annenin uyku saatinde rutini var. Benim rutinimde müzik olur, seninkinde masaj… Ben masal anlatırım, sen kucağında sallarsın ninni söylersin vs… Ben
rutin dediğimizde “çocuğunuzu her akşam yıkayın, müzik dinletin, aman kendi kendine uyutun” gibi şu kusursuz uyku rutininin anlaşıldığını düşünüyorum. Sanırım bundan sevilmiyor.

bak bu çok doğru. çocuğa göre değişiyor. eğer çocuk uymazsa gör bakalım rutine girebiliyor mu.
Sallama beyaz gürültü filan aslaa umrunda olmadı benimkinin. 10 15 dk kadar dinlettim maks. Daha fazlasına da ben maruz kalamazdım. Benim kötü sese zerre tahammülüm yok. Ama coğu bebek de çok sever.

Sanırım “rutin” denilince çocuğa dayatılan birşey gibi anlaşılıyor :)) Aslında sadece her evin çocuğuna göre oluşturduğu düzenden bahsediyoruz. Ve hemen hemen her annenin uyku saatinde rutini var. Benim rutinimde müzik olur, seninkinde masaj… Ben masal anlatırım, sen kucağında sallarsın ninni söylersin vs… Ben
rutin dediğimizde “çocuğunuzu her akşam yıkayın, müzik dinletin, aman kendi kendine uyutun” gibi şu kusursuz uyku rutininin anlaşıldığını düşünüyorum. Sanırım bundan sevilmiyor.
Heh evet 🤣

Bebeği huzursuz eden başka sebepler ( aç değilse,rahat kıyafetler giydiyse,duş aldıysa,altı kuruysa vs)yoksa
Karanlık ortam bide anne ninnisi yeter

Uyku ilacını ciddiye alamadım

Sallama beyaz gürültü filan aslaa umrunda olmadı benimkinin. 10 15 dk kadar dinlettim maks. Daha fazlasına da ben maruz kalamazdım. Benim kötü sese zerre tahammülüm yok. Ama coğu bebek de çok sever.
Anne karnı sesine benzediği için çoğu bebek seviyor. Bizimki fön Makinesi ile uyurdu ama öyle telefondan açınca değil kendisini açınca 😂😂bide pilates topunda zıplayarak uyutuyordum allahım ne zordu 😂
4 ay dayandım sonra uyku eğitimi işte 🙈

Bu konularda da rutin lafından kusasım geliyo ayrıca. Herkesin de pirems ya da piremses çocuklarına uygun rutinleri tarif etmesi de komik geliyor. Her çocuk bir değil ki onu yap bunu yap filan. Herkes bi şekilde kendi bulmak zorunda deneme yanılmayla kendi bebesinin yöntemini. Sanki matematik fizik formülü filan veriliyo.
Ay ben de ben de, bak 1 yaşına girecek yakında rutin konusunda benim diyene kök söktürür. Öyle bi çocuk.

Anne karnı sesine benzediği için çoğu bebek seviyor. Bizimki fön Makinesi ile uyurdu ama öyle telefondan açınca değil kendisini açınca 😂😂bide pilates topunda zıplayarak uyutuyordum allahım ne zordu 😂
4 ay dayandım sonra uyku eğitimi işte 🙈
Neden sevdiğini biliyorum ama sevmedi iste demk ki benim karnım öyle diilmiş :rolleyes:

Uyku=rutin işin sırrı bu.Hergun aynı şeyler aynı saatlerde yapılıp yatilacak.Uyku öncesi kudurmaca yorucu aktivite yok.Sakin bir ortam olmali
Her bebek icin gecerli degil bu.
Ikisindede ayri rutini uyguladim. 19dedim mi uyurdu ikiside. Buyuk uyanmazdi,kiz gece yarisi sonra sabah 5e kdr 15dk da bir uyanirdi.
Gunduz uykusuda oyle
Buyugun 4saatdi uykusu oglen.

White noise ile uyutmak cozum oldu bazen.

Back
X