Çocuk ve dayak

fikirlerinizin bir kısmına katılırken diğer kısmı bana tamamen ters ve yanlış gelmesine rağmen, yazınızı çok içten buldum.

Ayrıca tek bir doğru da olmadığını düşünüyorum. Bazen her anne kendi çocuğu için en doğrusunun ne olduğunu daha iyi biliyor. Siz kendi çocuklarınız için doğrusunu yapmış gibisiniz. Samimiyetinizden dolayı tebrik ederim. Fikrimi paylaşmak istedim :)

daha önceki yorumlarınızı okumadım, tesadüfen bu yazınızı gördüm lakin bekar bir kadın olarak da elbette yorum yapmaya hakkınız var. Yalnız bekar olmanızdan bağımsız olarak bir eleştiri getireceğim söylediklerinize müsade ederseniz;

Öncelikle dayağa kesinlikle karşı olduğumu belirteyim. Ben çocuğumu dövmem, çocuklarını dövenleri de tasvip etmem ancak lütfen biraz makul davranacak olursak vurmak ve vurmak arasında fark olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Bence de keşke hiç biri olmasa, herkes çocuğunu disiplinli bir şekilde ama ufacık bir fiske bile vurmadan büyütse ancak küçücük bacaklarıyla annesi tarafından sokakta çekiştirilirken düştüğü için evire çevire dövülen çocuğun annesi ile ebeveyneriyle inatlaşma dönemindeki bir çocuğun,sabırların taştığı bir anda bir tokat atan anneyle bir tutulması ve kötü anne ilan edilmesi de bana yanlış ve acımasız geliyor.

Bu davranış anneyi hatalı bir anne yapar ancak kötü bir anne yapmaz.

Ayrıca "yavaş bir vuruşun bile, ben senden güçlüyüm" mesajı verdiği konusuna katılıyorum ancak çocuğa televizyonu yasaklamak ya da çikolatayı yasaklamak da ben senden güçlüyüm mesajını veriyor. Sonuçta aynı çocuk anne babasına kızdığında hem de haklı bir sebeple kızdığında, anne babasına televizyonu ya da bilgisayarı yasaklayamıyor..Yani aslında evet.. Ebeveynler çocuklarından güçlü ve çocuklar bunu bilerek, doğal bir süreç halinda kabulleniyorlar. Lütfen yanlış anlamayın. Bir tutmuyorum kesinlikle dayakla.. Ceza vermek bir yöntemdir ve dozunda ve doğru şekilde yapılırsa, en iyi yöntemdir ve dayakla kıyaslanamaz bile ancak "dayak yanlıştır" düşüncemizi bu mantığa dayandırmak hatalı olur diye düşünüyorum.

3.5 yasında bi oğlum var ve bazen sinirlerime hakim olamıyorum vuruyorum.hani vurmasam da bagırıyorum.su anda kendimi çok kötü hissediyorum((ben kötü bi anne miyim?ama gerçekten bazen sinirlerim kaldırmıyor....
Öncelikle geçmiş olsun çok zor bir durum. Ben de çocuk sahibi olmadan önce bir çocuğa nasıl vurulur diyordum ama davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş. Neyse size öfkenizi kontrol etmeniz için ibrahim saracoglu hocanın muz süt yumurta kürünü öneririm. Internetten araştırın. Ben denedim gerçekten ise yarıyor. Öfkenizi kontrol edemediginizde tekrar tekrar yapabilirsiniz Allah yardımcınız olsun

Kesinlikle yanlış!bunu bir iki değil yüzlerce evlat yetiştirmiş bir öğretmen olarak söylüyorum.bir fiske bile bir çocuğun dünyasini karartmaya yeter.kimse kendini haklı bulmamalı ve insan böyle yetiştirilmez.uzun uzun anlatirdim ancak zamanim yok.kısa ve net şapplak maplak diye masumlaştirmayin o şapplağin etkileri çocukla beraber çığ gibi büyüyor.o çocuğa şaplaği reva görüyorsaniz sizinde hata yapinca alacağiniz ceza bir yumrukçuk olmali,cüsseye göre oranlarsak değilmi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…