• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk ve kaynana&kayınpeder sorunsalı

Benim kardeşim 6 aylıkken menenjit geçirdi.tedavi esnasında babaannemlerin olduğu şehre götürdüler. babaannemler öyle baktı vermedi.babamın zulmünden de annem ses edemedi.etti de duyan yoktu.etrafın cehaleti gırla.
Tam 18 sene sonra gözünü karartıp alabildi annem.
Sonuç psikolojisi laçka olmuş sağlam karar veremeyen biri oldu kardeşim.psikolojik destekler bilmem neler hak getire.çünkü leb demeden aa leblebi istiyor diye donatılmış yokluk görmemiş sınırsız ve inanılmaz şımartılmıştı.

Aslında 6 yaşlarındayken getirmişlerdi bir ay kadar ama o kadar ağladı ki kardeşim ,anneme babama bizlere hakaretler etti neler neler.dedem de çok özledim diye geldi tabii direnmeden verdi babam kıyamadı babasına.

Annem gibi zeki bir kadının böyle bir olaya nasıl göz yumduğunu anlamıyorum.gerçi çok direndi. hatırlıyorumda göğsü çok şişmişti emziremediğinden bayağı birşeyler yapıldı.çook ağladı çok.yürüyor mudur hasta mı ki?diye düşünürdü. gece ağlamış mıdır derdi.hatırladıklarım sadece.
Kardeşimi aldı 1 sene sonra dedem öldü.bu yazda babaannem.
dedem ve babaannemin cenazesinde imam hak sorunca annem helal etmedi ama ne fayda.

Aptallığıma yanıyorum o zamanlar polisle gidip nasıl alamadım der hâlâ.

Biz kardeşim gelince aylarca sabahlara kadar oturduk.18 senemizi getirmedi ama yinede doldurduk.

Neyse,sizin konu buna yakın.
İş güç hikaye bu duruma.döner değilde makarna yer ama anne babası olur yanında.

Siz benimsemiyor musunuz "çocuk" demişsiniz hep.
Dolu dolu oğlum - yavrum demek varken.
Hastalığını derdini çekmedikten sonra doğurmanın ne anlamı var?

Benim kardeşim 6 aylıkken menenjit geçirdi.tedavi esnasında babaannemlerin olduğu şehre götürdüler. babaannemler öyle baktı vermedi.babamın zulmünden de annem ses edemedi.etti de duyan yoktu.etrafın cehaleti gırla.
Tam 18 sene sonra gözünü karartıp alabildi annem.
Sonuç psikolojisi laçka olmuş sağlam karar veremeyen biri oldu kardeşim.psikolojik destekler bilmem neler hak getire.çünkü leb demeden aa leblebi istiyor diye donatılmış yokluk görmemiş sınırsız ve inanılmaz şımartılmıştı.

Aslında 6 yaşlarındayken getirmişlerdi bir ay kadar ama o kadar ağladı ki kardeşim ,anneme babama bizlere hakaretler etti neler neler.dedem de çok özledim diye geldi tabii direnmeden verdi babam kıyamadı babasına.

Annem gibi zeki bir kadının böyle bir olaya nasıl göz yumduğunu anlamıyorum.gerçi çok direndi. hatırlıyorumda göğsü çok şişmişti emziremediğinden bayağı birşeyler yapıldı.çook ağladı çok.yürüyor mudur hasta mı ki?diye düşünürdü. gece ağlamış mıdır derdi.hatırladıklarım sadece.
Kardeşimi aldı 1 sene sonra dedem öldü.bu yazda babaannem.
dedem ve babaannemin cenazesinde imam hak sorunca annem helal etmedi ama ne fayda.

Aptallığıma yanıyorum o zamanlar polisle gidip nasıl alamadım der hâlâ.

Biz kardeşim gelince aylarca sabahlara kadar oturduk.18 senemizi getirmedi ama yinede doldurduk.

Neyse,sizin konu buna yakın.
İş güç hikaye bu duruma.döner değilde makarna yer ama anne babası olur yanında.

Siz benimsemiyor musunuz "çocuk" demişsiniz hep.
Dolu dolu oğlum - yavrum demek varken.
Hastalığını derdini çekmedikten sonra doğurmanın ne anlamı var?
baban ve ailesi ne büyük vebale girmişler..
minicik bebeği annesütünden anneyi de loğusa haliyle göğüsleri süt dolu öyle ayrı koymuşlar..
Allah ıslah etsin onları..

bu konu biraz daha farklı ama.. çocuk kreşe gidiyor. orda geçirdiği zaman dilimi birkaç saat ama yine de anne doğal olarak çocuğunu yanında istiyor..

anladığım kadarıyla iş eşlerde bitiyor. babalar hayır bir çocuğun yeri annesinin yanı deseler kapanır konu..

bence iş eşte falan bitmiyor.

şimdi çocuk yetiştirme kurallarına göre düşünelim:
- çocuk hasta, gece muhakkak annesinin ilgisini ister.
- ayrıca çocukların bu yaşlarda kendi evi dışında bir evde kalması önerilmez, aidiyet duygusuna zarar verir. çocuk büyüdüğünde şurada burada kalmak ister, bir derdi olduğunda kendi evine gelmek yerine başka yerlerde çözümü aramak ister.
-çocuğun bir düzene ihtiyacı vardır.

çocuk yetiştirmek kolay olsaydı, hepimiz yapardık 10ar tane, kalabalık güzel olurdu.

konu sahibi kusura bakmayın ama ağlayıp dövünmek yerine çözüm bulmalısınız. çocuğunuz 5 yaşında.
ben çocuk eğitişminde her hatanın zamanla telafi edilebileceğine inanıyorum açıkçası, ama ne kadar erken olursa o kadar kolay olur.
şu an zorlanacaksınız belki ama ileride daha çok zorlanacaksınız, buna emin olun.
ergenliği geldiğinde, ne yapacaksınız? dedesi mi ilgilenecek sorunlarıyla, ilk kız arkadaşıyla problemlerini babannesine mi anlatacak, ne kadar rehberlik edebilecek yaşlı insanlar.

anne sorumluluğu üzerine almalı.

bakın nasıl gerekirse işten ayrılırım demişsiniz biraz düzelmişler, aynı kararlılığı göstermelisiniz. mesela akşam eve dönüp eşinizle kavga etmişsiniz ya, orada kp kv ve eşinizle tümüyle ve gerekirse herkesle kavga ederek o çocuğu gece kendi evine getirmelisiniz. bu sizin ego savaşınız değil, bu o çocuğun sağlıklı bir ortamda büyümesi için anne-babanın sağlaması gereken bir güven ortamı.

Kreşte bekletme imkanınız yok mu? Babaanne cocugunuzun kafasını karıstırmasına fırsat vermeyın.. Anneden uzaklastırmak ne demek?!

yırtarım ortalığı, benim doğurduğumu bana sevdirmeyecekler yok öyle bir dünya kusura bakmayın ama bu tarz şeylere nasıl tahammül ediyorsunuz gerçekten anlamıyorum, hep okuyorum burada babane çocuğumu alıyor istiyor ver bana diyor ses çıkaramıyorum falan gerçekten tuhaf geliyor... kocam kızıyor diye çocuğumdan mı olucam?

Oğlunuz 5 yaşındaymış neden hala babaanne bakıyor ki kreşe verme durumunuz yok mu? Bu yaşta çocuk içinde çok uygun değil babaanne ve dedeyle vakit geçirmek kendi yaşıtlarıyla vakit geçirmek çok daha iyi gelecektir oğlunuza. Eğer kreşe vermek gibi bir durumunuz yoksa da tavrınızı baştan koymanız gerekiyordu. Benim kızıma da 2,5 yıl babaannesi baktı 6 aylıktan 3 yaşına kadar yani sonra kreşe verdim. Baktığı dönemde benzer şeyler yaşanıyordu ama ben tavrımı net bir şekilde koymuştum. Çocuk akşamları ve gece anne ve babasından ayrı kalmayacak zaten bütün gün yeterli vakit ayıramıyoruz birbirimize o yüzden akşam çocuğun burada kalması mümkün değil dedim daha en başından.

Oğlunuz 5 yaşındaymış neden hala babaanne bakıyor ki kreşe verme durumunuz yok mu? Bu yaşta çocuk içinde çok uygun değil babaanne ve dedeyle vakit geçirmek kendi yaşıtlarıyla vakit geçirmek çok daha iyi gelecektir oğlunuza. Eğer kreşe vermek gibi bir durumunuz yoksa da tavrınızı baştan koymanız gerekiyordu. Benim kızıma da 2,5 yıl babaannesi baktı 6 aylıktan 3 yaşına kadar yani sonra kreşe verdim. Baktığı dönemde benzer şeyler yaşanıyordu ama ben tavrımı net bir şekilde koymuştum. Çocuk akşamları ve gece anne ve babasından ayrı kalmayacak zaten bütün gün yeterli vakit ayıramıyoruz birbirimize o yüzden akşam çocuğun burada kalması mümkün değil dedim daha en başından.
çocuk zaten kreşe gidiyormuş ama sanırım sorun konu sahibinin kayınvalidesiyle sınırları çizememesinden kaynaklı. eşiniz yapmıyorsa siz alın konuşun kibar ama net bir şekilde. bu çocuk yalnızca benim yanımda kalabilir. ben sizden soğutmuyorum, siz de benden soğutmayın. çocuğa zarar verirsiniz deyin. bu önemli bir konu. bebeklikten itibaren, bu yaşlarda güvenli bağlanma sağlanır. o ilişkiyi şimdi sağlayamazsanız, ilerde hiç tutmaz.

olmadı daha uzun saatli bir kreş düşünün, ya da iş değiştirmeyi değerlendirin.

İyi akşamlar biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. 5 yaşında bir oğlum var. K.v bakıyor ben çalıştığım için. Ama doğduğundan beri koparmaya çalışıyorlar. Yeni yürümeye başlamıştı düştü kucakladım. K.p kucağımdan söktü götürdü. Eşim bir şey demiyordu. Bi iki kere konuştu ama onu da çok dinlemiyorlat. O da beni dr dinlemiyorlar deyip sıyrılıyor işin içinden. Onların yanında çocuğumu bile sevemiyorum. Sevmek için bi şey söylüyorum hemen olayı laf sokmaya çeviriyorlar. K.v eşimden çekiniyor onın yanında laf sokamıyor ama yalnız kaldık mı başlıyor laf sokmaya. Çocuk hasta kaç gündür. Bugün çocuğun kanına girmişler burda kalacaksın diye. Çocuk bizimle gelmedi. Eşim de kalsın defi geldik eve. Ama bnm aklım çocuğumda. Geçen hasta olduğunda bütün gece öksürmüş haber vermediler ve bnm çocuğumun astımı var. Sabah Dr. A götürdük tıkanmış. Bugün de orda kaldı uyku tutmuyor. Eve gelince eşimle de tartıştım. Bana abartıyorsun diyor. Bir de 2. Çocuk isteği vardı eşimin ben istemiyordum. Bugün 1 çocukla çıldırttınız. 2 çocukla tımarhanelik olurum dedim. Kafam karışık anlatabildim mi derdimi bilmiyorum

söküp almak, laf sokmak, sesini çıkartmayan koca ne demek.. sen izin veriyorsun sesini çıkartmıyorsun onlar da yüz buluyorlar bu kadar net.. bırak kv kp.yi benim annem bile ben izin vermedikçe benim çocuğumu benim kucağımdan alamaz.. hiçkimse.. ortalığı yıkarım.. sesini çıkartmayan kocanın da haddini bildiririm.. kim oluyor onlar da kucağından çocuğunu alıyorlar.. sen müsaade ediyorsun bu kadar net.. etme..

Daha önce yaptım bir kere gecenin köründe aldım geldim. Çok sıkıntı çıktı. Babam da ayıp etmişsin dedi. O yüzden bir şey yapamadım. Normalde eşim gidecekti almaya sırf alayım diye ben de gittim. Ama çocuk gelmedi eşim de kalsın deyince bir şey yapamadım. Ordan geldik eşimle birbirimize girdik. Eşima kaç kere dedim. Yapma onların yanında bana destek ol diye de işte.

Gecenin körünü neden beklediniz anlamadım.

İşten çıkıp gidip kapıdan alıp evinize geçeceksiniz.

Çok pasifsiniz.

çocuk zaten kreşe gidiyormuş ama sanırım sorun konu sahibinin kayınvalidesiyle sınırları çizememesinden kaynaklı. eşiniz yapmıyorsa siz alın konuşun kibar ama net bir şekilde. bu çocuk yalnızca benim yanımda kalabilir. ben sizden soğutmuyorum, siz de benden soğutmayın. çocuğa zarar verirsiniz deyin. bu önemli bir konu. bebeklikten itibaren, bu yaşlarda güvenli bağlanma sağlanır. o ilişkiyi şimdi sağlayamazsanız, ilerde hiç tutmaz.

olmadı daha uzun saatli bir kreş düşünün, ya da iş değiştirmeyi değerlendirin.

Hmm sanırım ben kreşe gittiği kısmını kaçırmışım. Evet uzun saatli bir kreş çok daha uygun olur. Kızım kreşe gittiğinde 6 gibi geliyordu babaannesine bırakıyordu servis ben 6,30'da geliyordum çünkü. Kızımı alıp eve geçiyordum. Kızımda bu düzene alışmıştı ve babaannesi burda kal dediğinde ben annemle-babamın yanında kalmak istiyorum deyip hemen hazırlanıyordu.

Eşim kaç kere sert çıktı. Ben çok sert çıktım. Olaylar kopma noktasına geldi. Hatta gerekirse işimi bırakırım otururum evimde bakarım çocuğuma. Oğulları da bir iş daha bulsun iki işte birden çalışsın baksın hiç de acımam dedim. Zaten benim bu kadar sert çıkmamdan sonra biraz daha düzeldi olaylar. Oğlumun ilaçları orda. Zaten eşim oğlumuzu almaya değil ilaçlarını vermeye gidiyordu ben yanına katılıp almaya gittim. Fakat orda her istediği oluyor. Han dediği yere hamam dikiyorlar doğal olarak gelmek istemedi. Ben çocuğumu ikna etmeye çalışıyorum. K.p kalcak kalcak deyip duruyor. Bu güne kadar çok kararlıydık. Önceki sıkıntıları aşmıştık. Bugün geri geldi aynı şey. Aylardır kararlı duran eşim kalsın dedi. Eve gelince bir dünya kavga ettim. Yani ille belirli aralıklarla benim bu savaşı vermem mi gerekiyor. Bu mevzuları kaç kere konuştum eşimle. Bir süre sonra eskiye dönüyoruz yine.

Iyi de kavgayı orada edin eşinizle değil diğerleri ile

Ama anladığım küçüklüğünden beri bakıp her istediğini yapmışlar onlar da çocuk da alışmış bu nedenle tepkiniz geç kalmış

Okuldan çıkış saatine yetişemiyorsanız bile ona göre bakıcı ayarlanır bakıcı 5 te gelir ortalığı toplar yemek yapar çocuk altıda gelir sen de 7 de gelirsin

Hem eve gelince ev işi yapmaz zamanını çocuğa ayırır hem Kv ile muhatap olmaz çocuğun evi düzeni bozulmaz hem de maliyeti düşük olur

Hasta diye bu seferlik kaldı ise çok sorun değil ama madem nasıl bakarlar tıkanır vs diyorsun sen de kalsaydın x burda annesi de burda deseydin ne olacak ki

Iyi de kavgayı orada edin eşinizle değil diğerleri ile

Ama anladığım küçüklüğünden beri bakıp her istediğini yapmışlar onlar da çocuk da alışmış bu nedenle tepkiniz geç kalmış

Okuldan çıkış saatine yetişemiyorsanız bile ona göre bakıcı ayarlanır bakıcı 5 te gelir ortalığı toplar yemek yapar çocuk altıda gelir sen de 7 de gelirsin

Hem eve gelince ev işi yapmaz zamanını çocuğa ayırır hem Kv ile muhatap olmaz çocuğun evi düzeni bozulmaz hem de maliyeti düşük olur

Hasta diye bu seferlik kaldı ise çok sorun değil ama madem nasıl bakarlar tıkanır vs diyorsun sen de kalsaydın x burda annesi de burda deseydin ne olacak ki

Günlük rutinde zaten çok sorun olmaz da çocuk hasta olunca kreşe gidemediğinde tüm gün bakacak birine ihtiyaç oluyormuş.
Diğer taraf da bunu kullanıyor işte.

İyi akşamlar biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. 5 yaşında bir oğlum var. K.v bakıyor ben çalıştığım için. Ama doğduğundan beri koparmaya çalışıyorlar. Yeni yürümeye başlamıştı düştü kucakladım. K.p kucağımdan söktü götürdü. Eşim bir şey demiyordu. Bi iki kere konuştu ama onu da çok dinlemiyorlat. O da beni dr dinlemiyorlar deyip sıyrılıyor işin içinden. Onların yanında çocuğumu bile sevemiyorum. Sevmek için bi şey söylüyorum hemen olayı laf sokmaya çeviriyorlar. K.v eşimden çekiniyor onın yanında laf sokamıyor ama yalnız kaldık mı başlıyor laf sokmaya. Çocuk hasta kaç gündür. Bugün çocuğun kanına girmişler burda kalacaksın diye. Çocuk bizimle gelmedi. Eşim de kalsın defi geldik eve. Ama bnm aklım çocuğumda. Geçen hasta olduğunda bütün gece öksürmüş haber vermediler ve bnm çocuğumun astımı var. Sabah Dr. A götürdük tıkanmış. Bugün de orda kaldı uyku tutmuyor. Eve gelince eşimle de tartıştım. Bana abartıyorsun diyor. Bir de 2. Çocuk isteği vardı eşimin ben istemiyordum. Bugün 1 çocukla çıldırttınız. 2 çocukla tımarhanelik olurum dedim. Kafam karışık anlatabildim mi derdimi bilmiyorum

Alacaksın yavrunu kendin bakacaksın olmadı bakıcı olur mu öyle şey !
Bana da her iki taraf öyle yapıyor hasta bırak kalsın ne kalacak ya alırım kendim sabaha kadar bakarım işe yorgun giderim gerekirse çocuk bu ağlar ve susar ama aklım onda kalmaz.
Aşırı sahiplenme var çocuğumu onların yanında sevemiyorsam sıkıntı !!
Allaha büyük konuşmayım ama bir dakika durdurmam yavrumu.

Fazla geç kalmadan bazı şeyler için işinizin önüne çocuğunuzu koyun, herşey yerine geliyor ama çocuğunuzun sevgisi bu yaşları daha geri gelmiyecek.
Çok geri planda kalmışsınız ,bir nevi ezdirmişsiniz kendinizi
Onlar anne siz babaanne gibi olmuşsunuz.
Biran önce dengeleri kurun

Günlük rutinde zaten çok sorun olmaz da çocuk hasta olunca kreşe gidemediğinde tüm gün bakacak birine ihtiyaç oluyormuş.
Diğer taraf da bunu kullanıyor işte.

Günlük hayattaki sıkıntısı şu oluyor çocuk orada her istediğinin yapıldığını biliyor ve bu nedenle orada kalmayı istiyor

Oğlumu bırakmak istesem apartmanı yıkar babaannede yahut herhangi bir yerde kalmaz mesela aynı yaşta

Bu nedenle hasta olunca da okulda

Çocukların çoğu bu düzende bizim okulda

Biraz da nasılsa kv kp var bakarlar çocuğa deyip hayatı ona göre kurguluyoruz yani işten eve gelip sonra çocuğun ilacını götürmeye gitmişler mesela ben işten direkt oraya giderdim örneğin ilaç gelecekse de eşim alır gelirdi

Biraz da inisiyatifi bırakmamak lazım Kv kp ye geç değil ama okul çağında daha zor bize gelsin ödevlerine yardım ederim derler gibi geldi bana mesela

durumun varsa çocuğuna kendin bak yada bakıcı tut bunun başka yolu yok.eğer onlar bakacaksa bişey desen de fayda etmez.o yüzden mevcut duruma alışmaya bakacaksın.ama sana tavsiye bu durumda 2. çocuğu ertele derim çünkü aynı sorunlar 2 kat olarak geri dönecek.Allah yardımcın olsun.

Back
X