Çocuk Yapmak İçin Doğru Zaman Ne Zaman?

herkesin kendi kriterleri vardır tabiki ayrı ayrı daha 2 aylık evliyim aslında maddi konuda rahat olsam 2-3 aya yapardım herhalde eşimde olur dese, o yüzden borçlar bitince yani 1,5 yıl sonra ancak hamile kalabilirim. Biz bayanlar sanırım hep bunlarla büyüdüğümüz için annelik duygusuna alışmamız zor olmuor ama babalık öyle değil ki farklı bir psikoloji olsa gerek herkes bu sorumluluğa kolay alışamayabiliyor burda okuduğum kadarıyla.

Birde tabi istediğimi an olucakmı o da var , umarım isteyen herkes yaşasın tadsın annelik babalık duygusunu

Tabi o da var Allah herkesin gönlüne göre versin inşaallah bizim ki bir fikir alış verişi sadece.
Kimi insan aman olsun Allah rıskını verir diyor ama düşünmek gerekiyor enazından bende 1 1,5 sene bekleyeyim. sadece bebek oldugunda birkac ay calısamamak var birde riskli bir hamilelik olursa hamileliğin boyunca çalışamamak da var insan hepsini düşünmeli canım

düşününce önceliklerini sıralamak gerekiyor mesela ben 1,5 sene sonra borçlarım bitecek diyorum o zaman da ev kredisine başvurm ayı düşünüyoruz ki kredilerin aylık tutarları malüm tek maaşla hem kredi öde hem evi geçindir hemde bebek masrafları eşimin karşılaması zor, e 10 yıl daha ertelemek gibi birşey kesinlikle aklımda yok. Kv e kalsa evinizi arabanızı alın öyle yapın diyor , oldu emekliliği bekliyim o zamanda menopoza girerim artk başka bahara diye teselli ederiz kendimizi...karar vermek zor aama bir bebeğimin olması tabiki ilk önceliğim sağlıyım yerinde olsun ilerde de çalışır alırım evi

zaman zaman bende düşünürüm bu konuyu
bende 1.5 yıllık evliyim evlilkten öncede 5 yıllık brlikteliğimz vardı eşimle yani nerdeyse 7 yıldır brbirimizi tanıyoruz diyebilirm ... çocuk konusu her evli çiftte olduğu gibi ara sıra bzdede açılıyo ne zaman yapsak vs die... o sorumluluk bana çok ağır geliyo çocuk büyütmenin zorluklarını çok iyi biliyorum 4 tane yeğenim var hem teyzeyim hem halayım yani:))
ablamdada yengemdede arkadaslarımdada çalışanlarımda da hep aynı şey oldu işe ara vermek durumunda kaldılar ... bu beni çok korkutuyo işe ara vermem mümkün değil sadece maddi açıdan değil ben çalışmadan yapmamam bde kendi işim gbi şuandaki pozisyonum kendi ofisim var yani çocuk olunca nası olcak hiç bilmiorum ( bi taraftanda çok geç kalmadan anne olma isteği var bilmiorum nası olcak tek bildiğim en az 1 yıl daha istemiyoruz sonrası allah kerim :))
buarada bn 24 yaşındayım en büyük avantajım eşiminde yaşı küçük baba olmak için bekleyebilir oda 25 yaşında

Herkes için durum farklıdır diye düşünüyorum ben evlendikten 3 ay sonra isteyerek hamile kaldım eşimde çok istemişti
biz zaten hep bunun hayalini kurduk hemen çocuğumuzun olmasını istedik
ikinci çocuğuma 7 yıl sonra karar verdik eşimde bende ancak kendimizi hazır hissettik
problemli evliliklerde eş ne kadar isterese istesin bi taraf mantıklı olup 1-2 yıl beklemesi taraftarıyım
ilk aylarda eşim çok değişti diyenler çok
pişman olmamak için kesinlikle ertelenmeli çocuk olunca değişir gibi düşüncelerle kendimizi kandırmamamız lazım
sonrasında olan çocuklara oluyor malesef

bencede çok haklısın. görüyoruz çok kısa süredir evli birde çocugu var ve ayrılıyor bu duruma düşmemek için insanların dogru zamanda dogru kararlar alması gerekiyor.

ben 28yaşında ve 3buçuk yıllık evliyken bebeğim dünyaya geldi.çok güzel ama çok zor bir duygu.bazen keşke daha önce olsaymış diorum bazende beklemek daha ii olmuş diorum.şu anda işe ara verdim spora gidemiorum rahatça alışverişe çıkamıyorum sinemaya gidemiorum,akşam bi yere oturmaya gideceksem bebğimin uyku saatleri karar vermemi zorlaştırıyor...bu liste uzar gider.en iisi hazır olduğun zaman.yoksa psikoloji altüst olabilir.

ev kredisini bizde düşünüyoruz ama bebekten sonra ki iş bu galiba cidden yoksa menopaza gireriz canım bebek oldu diyinceye kadar

10 yıllık evliyim 4 yaşında kızım var.kızım tüp bebek.ben 1 yıl sonra hamile kalmayı istemiştim.şimdi de aynı fikirdeyim.öyle olsaydı şu an rahat rahat 2. çocuğu yapıp yapmayacagıma karar verirdim.şimdi kız daha küçük ben yorgunum yaş 40 a dayandı.bir çok faktör dikkate alınmalı

evet o da var ya olmazsa diyorum offf işin içinden çıkamıyoruz bu kezde.
İnşaallah hakkımızda hayırlı yazılar yazılır Allah'ım aratmaz hiç kimseye.
Annemle aramda 18 yaş var arkadaş gibiyiz ama benim cocugumla 29-30 yaş olacak aramızda nesil farkı olacak onu anlayamamaktan bile korkuyorum annemin kv oldugu yaşta benim çocugum daha ilköğretim olacak vs. ertelerken aslında herseye geç kaldıgımızı da biliyoruz ama bizi buna hayat zorluyor elden birsey gelmiyor ki

evlendiğimizde ilk bir sene gezelim dedik 7 aylık evliyken korunmaktan vazgeçtik olsun istedik
6 yıldır halaaa istiyoruz olmuyor
ne tedaviler ne kürler ne umutlar neler nelerrr
inşallah isteyen herkese istediği zamöanda RAbbim bekletmmeden aratmaadan versin...

öncelikle ben kendimi fiziksel ve ruhsal olarak hazır hissetmeliyim, sonra maddi imkanları ayarlamalıyız, evlilik biraz oturmalı asgari 1 seneden önce çocuk olmamalı bence, bende 1 seneden sonra çalışmalara başlıcam, eşimle ortak kararımız bu

İnşaallah en kısa zamanda bebeginize kavuşursunuz Allah isteyen herkese versin.
İlk nasıl korundunuz ben ilaç kullanıyorum mesela kimisi kullanma diyor ama en güvenli yöntemde bu geliyor bana

28 yaşındayım ve evleneli 2 yıl bitti 3.yılımızdayız.bende o kadar karasızımkii..Bir an gelioo artık yeter diyorum eşime soruyorumm hayır dioo..Aradan zaman geçince bencede acele etmeyelim diyorum..Sürekli doğum hikayeleri okuyorum burdan..Ve bende o güzel anları bir an önce yaşamak istiyorum ama hayırlısı..Allah herkesin gönlüne göre versinn bizimde bir gün Allah o büyülü günü yaşamayı nasip etsin inşallah

28 yaşındayım ve evleneli 2 yıl bitti 3.yılımızdayız.bende o kadar karasızımkii..Bir an gelioo artık yeter diyorum eşime soruyorumm hayır dioo..Aradan zaman geçince bencede acele etmeyelim diyorum..Sürekli doğum hikayeleri okuyorum burdan..Ve bende o güzel anları bir an önce yaşamak istiyorum ama hayırlısı..Allah herkesin gönlüne göre versinn bizimde bir gün Allah o büyülü günü yaşamayı nasip etsin inşallah

İnşaallah en kısa zamanda bebeginize kavuşursunuz Allah isteyen herkese versin.
İlk nasıl korundunuz ben ilaç kullanıyorum mesela kimisi kullanma diyor ama en güvenli yöntemde bu geliyor bana

ben bi sağlıkçı olarak ilacı önermiyorum, etrafım hemşire doktor vs dolu hiç kimsede önermedi, zaten ailemde damar tıkanıklığı ve kalp hastalıkları var, ezbere ilaç yazıyolar yaa öğrenmişler bi yasmin her gelene onu veriyolar bi test yap bakalım bu kadının yumurta rezervleri ne durumda, zaten yumurtlaması kötü olan kadına aylarca ilaç kullandırırsan ha diyince çocuğu olmuyo tabi, hap kullanıp bıraktıktan sonra hemen hamile kalan arkadaşlarımda oldu 2-3 sene bekleyenler de oldu, bünye meselesi ve Türkiyede bünyeyi takmadan ezbere yazıyolar bence uzun süreli kullanma

tesekkur ederim bilgi verdigin için aynen ezbere veriyorlar, jinekologa gittim birkac ay önce o bile dogru duzgun bir bilgi vermedi bende kullanmaya devam ediyordum. Sonra sorun olmasından da korkuyorum en iyisi bu aydan sonra ilaca ara vermek galiba.

kimileri diyoki haplar rahim kanserine karşı koruyo ama göğüs kanserini tetikleyici olduğu yönünde araştırmalar var, şöyle düşün bedenin çocuk yapmaya programlı sen aylarca her gün ilaç alarak bu doğal döngüyü frenliyosun bastırıyosun tamamen masum demek bana saçma geliyo, bi ağrı kesicinin bile yan etkisi varken her gün içtiğin ilacı düşün, şahsi fikrim bu, kullanıp memnun olanlarda var, özelde detaylı bi jinekolojik muayene olabilirsin canım, ben seni etkilemek istemem

bunu cevremdekiler de söyledi canım kullanma tarzında ama ben ilk gece hamile kalmaktan korktugum için bir ay öncesinden hapa basladım ve hala devam ediyorum.
hiç dogum yapmadıgım için vücüdumu tanımıyorum belki çok kolay gebe kalacagım belki çok zor.
Bir bebegim olsaydı düşünmezdim ama şuan bunu düşünmek zorundayım. Sonucta ilaçlar kimyasal ve dedigin gibi normal döngüyü bozuyor. hiç birsey evlenmeden önce ki gib degil vücut yapım ister istemez degişti en iyisi buna ara vermek ve vucudumun normale dönmesini beklemek.
tesekkur ederim canım gercekten buda cocuk sahibi olmak için dogru zaman kadar önemli bir konuydu benim için.

en az 1 yıl dusunme bence. cocuk cok buyuk sorumluluk...biraz gezin tozun, evlilige adapte olun..biz 3. yılın sonunda yaptık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…