Cocuk Yapmak ya da Yapmamak

Cokta bozulmuyo vucut ya.. daha dogrusu gebelikler farkli...herkes farkli... kilo gidiyo ztnde sukur.. vucudu sekle sokmk icin brz spor gerekebilio bzn
Ben sadece 8 kilo aldim hamileyken ama inanilmaz catlagim ve sekil kaybim oldu. Su gibiydim tenimde cildimde bir puruz yoktu. Simdi vucudumu hic sevmiyorum.

Tabi yapi meselesi o ayri ama bana iyi gelmedi hamilelik. Simdi tek derdim kac tane doguracaksam dogursam da estetik yaptirsam. :KK42:

Ben sadece 8 kilo aldim hamileyken ama inanilmaz catlagim ve sekil kaybim oldu. Su gibiydim tenimde cildimde bir puruz yoktu. Simdi vucudumu hic sevmiyorum.

Tabi yapi meselesi o ayri ama bana iyi gelmedi hamilelik. Simdi tek derdim kac tane doguracaksam dogursam da estetik yaptirsam. :KK42:
Hahaha benimde oncekilerde aldigim 25 kiloydu.. kilolarin tamamen gitmesi daha uzun surmustu ama eski vucudum geri gelmisti...son gebeligimde bende 10-15 kilo aldim simdi eskisinden zayifim ama az bi gobek var gibi cildimde degisti biraz :) demekki cok kilo almak daha iyi gebelikte :)

Oteki cocuklar kimde? Tekrar basa doneceksin... eger cocuklarla araniz iyiyse 4 evladiniz var ne guzel... ortak bebek guzel fikir tadini cikarirsiniz bence.. ama ben olsam onca zmn sonra yapmzdm sanirim.. bi yandanda sevdigin adamdanda cocuk istemk normal.. gerci ilkini yapsan ikinciyide yapican belki digee cocuklar onu dislarlarmi diye???
4 degil 2 cocugumuz 1 onun 1 benim

4 degil 2 cocugumuz 1 onun 1 benim
Haa anladim :) yasin genc cok istiyosam yapardim ama cok ara vermis vucut tabii.. tekrar uykusuz geceler alt degistrme meme mama:) bu surecler zor benim icin halbuki sadece 3 sene ara verdim ben :)

Kimi hic engel olmaz gezmenize filan demis ama..bu cocugada bagli.. belki hassas bi bebek olacak cok agliyck mizmiz olacak vs.
Benim ilk oglum mesela hassas bi cocuk her yerde kusardi yani gel her yere git.. millet elini kokunu sallayarak giderken ben vazlizle giderdim :) yedek kiyafet yedek ayakkabi vs vs.

Ama cok rahat bi bebekte olabilir.. bu is kismet tabii..

Gezmekten kasıt gece cikmaksa anneler yoksa biraz zor. Benim 1 yasinda bebegim var hamileyken dahi gece cikmadim kendim istemedim sigara icilen ortam vs. Diye. Yaşınız müsait bilinçli bir anne olursunuz 18 yaştan farklı olarak avantajlı olur.bir de yakında çocuğu birkaç saat bırakabilecek birileri olursa sinema vs rahatlıkla gidersiniz. Kış bebeği olursa şehir turları zor olur ama yaz bebeğinde böyle bir zorluk olmaz. Zaten her koşulda 1 yaştan sonra rahatlarsınız. Bence çocuk oturmuş evliliklerde bal kaymak:)

Haa anladim :) yasin genc cok istiyosam yapardim ama cok ara vermis vucut tabii.. tekrar uykusuz geceler alt degistrme meme mama:) bu surecler zor benim icin halbuki sadece 3 sene ara verdim ben :)

Kimi hic engel olmaz gezmenize filan demis ama..bu cocugada bagli.. belki hassas bi bebek olacak cok agliyck mizmiz olacak vs.
Benim ilk oglum mesela hassas bi cocuk her yerde kusardi yani gel her yere git.. millet elini kokunu sallayarak giderken ben vazlizle giderdim :) yedek kiyafet yedek ayakkabi vs vs.

Ama cok rahat bi bebekte olabilir.. bu is kismet tabii..

Evet bu tamamen cocuga gire degisir:) Ben cocuk sahibiyim ama tecrubesizim diyebilirim 17 yasinda anne oldugum icin aradan 12 yil gecti nasil hamilelik geçirdim nasil baktim bilmiyorum.beraber buyuduk cunku:) simdi olursa sanki ilk olacakmis gibi tecrubesiz hidsediyorum kendimi. bebek hevesim var ama oğlum da maddi manevi o kadar sikinti yasamisken yeni bebegi rahat içinde buyutmek ogluma haksizlik mi olur bilmiyorum :KK43:

Gezmekten kasıt gece cikmaksa anneler yoksa biraz zor. Benim 1 yasinda bebegim var hamileyken dahi gece cikmadim kendim istemedim sigara icilen ortam vs. Diye. Yaşınız müsait bilinçli bir anne olursunuz 18 yaştan farklı olarak avantajlı olur.bir de yakında çocuğu birkaç saat bırakabilecek birileri olursa sinema vs rahatlıkla gidersiniz. Kış bebeği olursa şehir turları zor olur ama yaz bebeğinde böyle bir zorluk olmaz. Zaten her koşulda 1 yaştan sonra rahatlarsınız. Bence çocuk oturmuş evliliklerde bal kaymak:)

Benim annem yok ben kucukken vefat etti ancak esimin annesi yakinimizda ihtiyac durumunda bakar mutlaka. ama tabi kimseye guvenip cocuk yapilmaz belki de kimseyle durmayan bir bebek olacaktor:) bunlari göze almak lazim tabiki. :KK39:

Evet bu tamamen cocuga gire degisir:) Ben cocuk sahibiyim ama tecrubesizim diyebilirim 17 yasinda anne oldugum icin aradan 12 yil gecti nasil hamilelik geçirdim nasil baktim bilmiyorum.beraber buyuduk cunku:) simdi olursa sanki ilk olacakmis gibi tecrubesiz hidsediyorum kendimi. bebek hevesim var ama oğlum da maddi manevi o kadar sikinti yasamisken yeni bebegi rahat içinde buyutmek ogluma haksizlik mi olur bilmiyorum :KK43:
Her cocugun kismeti baskadir..o yuzden oyle dusunme..o zmnin sartlari onu gerektrmis.. bak gor oglun nasil abilik edecek :) bilincli bi sekilde anne olmak cok guzel.. her hareketini beklenek her an onunla heyecanlanmak.. tecrube gerek ama kollarina bi al bakalim onun kokusu yuzunu gordukce hersey olacak zmnla.. illaki acemilik olur illaki farkli olacak.. ama annelik icten gelen birsey.. bu bakmissin zmnla oturacak hersey..ama ilerdede pismanlik olabilir.. belki 5 sene sonra istyceksin bu seferde gec kaliyorum diye ugrasacaksin belki tibben hemen olmiycak vs? Hersey olabilir...

Konu bana uzak ama çocuklarım bana hiç bir konuda engel olmadı her yere gittik gezdik evliliğimiz daha güzelleşti ikinci çocuktada tamamlandı sanki.
Bu hamileliğiniz olursa ilk defa yaşıyor gibi hissedeceksiniz sevdiğiniz adamdan doğru zamanda olması çok farklı çok güzel bir duygu ama sonrası için diğer çocuklarla olan durum nasıl olur bilemiyorum.

Zoraki evlilikten bir çocuğunuz olmuş.
Bu seferde sevdiğiniz adamdan çocuk sahibi olmayı tecrübe edin.

Konu bana uzak ama çocuklarım bana hiç bir konuda engel olmadı her yere gittik gezdik evliliğimiz daha güzelleşti ikinci çocuktada tamamlandı sanki.
Bu hamileliğiniz olursa ilk defa yaşıyor gibi hissedeceksiniz sevdiğiniz adamdan doğru zamanda olması çok farklı çok güzel bir duygu ama sonrası için diğer çocuklarla olan durum nasıl olur bilemiyorum.

aslında çocuklarımız birbiriyle cok iyi anlaşıyorlar. biz ikisine de esit davrandigimiz icin aralarinda kiskanclik durumu da yok.

aslında çocuklarımız birbiriyle cok iyi anlaşıyorlar. biz ikisine de esit davrandigimiz icin aralarinda kiskanclik durumu da yok.
Çok sevindim anlaşmalarına Yen'i bir bebekle herşey değişiyor sizin ilginizin ve zamanınızın çoğu bebekle olacak diğer çocuklarla o dengeyi kurmak belki zor olabilir.
Yalnız ikinizinde bu evlilikten bir çocuk istemesi çok normal.

Ortak bi cocugunuzun olmasi daha da baglar birbirinize neden sogukluk olsun:)

çocuklarımız 10 ve 12 yasinda. ben 30 esim 28 yasinda 2mizde 18 yasinda anne baba olduk oncesinde. dediginiz cok dogru o huzuru yillar sonra bulduk . bir yandan duzenin tamemen bozulmasi var, bir yandan da ikimizin bir cocugu olmasini istiyorum.kendim buyuttugum bir bebegim olsunn istiyirum. oğlumu maddi manevi sikintilar yuzunden tek basima istedigim gibi buyutemedim.her aninda yaninda olamadim cok calistim . ama bu seferde bu durum ogluma haksizlik mi olur diye vicdanim devreye giriyor. anlayacaginiz oldukca karisik duygular icindeyim :KK43:
hayır neden haksızlık olsun ki...sizde istiyorsunuz eşiniz zaten istiyor mesele kapandı o zaman.

sorulariniza cevap veriyorum :)
1- Ben
2- Ben
3- biz daha cikarken cocuk yapmaya karar verdik , bizim askimizin bir meyvasi olmali dedik ve evlenir evlenmez de yaptik , hic pisman olmadik , hergun bebegimize bakip sukrediyoruz o oldugu icin , hayatimizi hicbir sekilde olumsuz etkilemedi , 2 oglandan sonra bir kizimiz oldu , abileri de onu cok seviyor , hepimizin gozbebegi minik kusumuz

sorulariniza cevap veriyorum :)
1- Ben
2- Ben
3- biz daha cikarken cocuk yapmaya karar verdik , bizim askimizin bir meyvasi olmali dedik ve evlenir evlenmez de yaptik , hic pisman olmadik , hergun bebegimize bakip sukrediyoruz o oldugu icin , hayatimizi hicbir sekilde olumsuz etkilemedi , 2 oglandan sonra bir kizimiz oldu , abileri de onu cok seviyor , hepimizin gozbebegi minik kusumuz

ne guzel... masallah size. bizimle birebir ayni orneksiniz.... bizimde tabiki gonlumuzden gecen kizimizin olmasi :KK73: ama sizin gibi oyle kolay karar veremedik tabi 5 yil oldu :KK70:

Evet çok ama çok klişe ama

Çocuk hali hazırda sağlam olan evlilikleri iyice güçlendirir,

Sallantıda olanlarıysa yıkar geçer.

Olumsuz olanı yaşamışsınız. Güzel olanı yaşamaktan kendinizi mahrum etmeyin derim. Anne babanın karşılıklı isteğiyle dünyaya gelmiş sevgi ve birlik içerisinde büyüyen, mutlu ve huzurlu bir çocuk yetiştirme şansınız var. Oğlunuzu sevmediniz demek istemiyorum tabi ki. Yanlış anlamayın. Ama o dönemki zorluklar nedeniyle tadını çıkaramadığınız günler elbet olmuştur diye tahmin ediyorum. Yaşınız da çok ufakmış. O nedenle, evliliğinize güvenininiz tamsa deneyin derim. Hayırlısı neyse o olsun.

Back
X