Cocuk Yapmak ya da Yapmamak

ne guzel... masallah size. bizimle birebir ayni orneksiniz.... bizimde tabiki gonlumuzden gecen kizimizin olmasi :KK73: ama sizin gibi oyle kolay karar veremedik tabi 5 yil oldu :KK70:
cunku bizim yasimiz genc degil :)
ben esimle tanistigimda 36 yasindaydim , 37 de evlendim , 38 de dogurdum
sizin gibi 25 te evlenseydim bende beklerdim , su anda ben 39 esim 46 yasinda , minik kuzu da 1 yasina girdi
bebegimiz mutlulugumuza mutluluk katti , insallah sizde de oyle olur , hele birde kiz olursa , abileri de cok sevecektir eminim

Genelde kararsız biri çocuk konusunu acınca aman ha! Derim.
Ama sizin yuvaya bir minik yakışır gibi :)
Abiler durumdan etkilenmeyecekse, esinize de size de zorluguyla, keyfi ile, sizden bir parçayı mutlu büyütmek iyi gelecektir.

Ama zorluklarını göz ardı etmeyin. UykusuzluK, agrilar, lohusalik vs vs..
Şu an kucağımda 6 aylık ve yanımda oturan 3 yaş ile bildiriyorum
Çok zor, fedakarlık istiyor ve eskisi kadar özgür değiliz ama biz eskisinden mutluyuz :)

Tabiki yapin sonucta 30 yas anne olma yasi tamda.cocuk kolay buyumuyor.fedakarlik yapacaksan eve kapanmayi goze aliyosan bir sure isim de isim deyip bebegini birakip gideceksen emzirmeyeceksen en onrmlisi eve kapandim asosyal oldum bunalimdayim demeyeceksen yap bu cocugu insallh.okadar yil gecmis iyi dusun.uykusuz geceler soguk yemekler zor ama o cennet kokulu lara omre bedeller.
Biri uc yasinda biri 7 aylik iki prensesim var ve biz cok mutluyuzzzz babamizla da tabi.bu yaz da patlayana kadar gezicez insallah aileecek...

Çocuk çok iyi giden bi evliliği bile olumsuz etkileyebiliyor.ben olsam hiç riske atmazdım.yine de siz bilirsiniz tabi.

Herkese yorumlari icin com tesekkur ederim. :KK68: benzer durumlari yasamis ve su an mutlu olanlar endiselerimi bir nebze rahatlatti. esimlede bu aksam detayli konuştum. o kendisinden emin oldugunu soyluyor ama benim karar vermemi bekledigini soyluyor. ancak ben de tamamen hazir hissettiğimde denemek bir sans vermek uzere karar aldik :KK68: umarim hersey guzel olur ...

Eşimle herşey güzel ama çocuk istemiyorum sanki kendime ömür boyu kelepçe takmış tasma takmış gibi hissediyorum eşimle aramdaki uyumu sevgiyi aşkı yakınlığı kaybederim diye korkuyorum iş konusunu oturtamadım bi bebek buna engel olur. Ayrıca bi canlı dünyaya getirmek çok önemli büyük bi konu istemeden yapmak istemiyorum ama istediğim gibi rahat davranamam diye korkuyorum. Ayrıca kayınvalidenin torun istemesi gıcıgıma gidiyor çocuğumu sahiplenecek gibi konuşmasına sinir oluyorum. Kendi istediği için çocuk yaptım sanmasın. Kendine iş ediniyor bakmak istiyor ama bn çocuğumla kendim ilgilenmek isterim

Eşimle herşey güzel ama çocuk istemiyorum sanki kendime ömür boyu kelepçe takmış tasma takmış gibi hissediyorum eşimle aramdaki uyumu sevgiyi aşkı yakınlığı kaybederim diye korkuyorum iş konusunu oturtamadım bi bebek buna engel olur. Ayrıca bi canlı dünyaya getirmek çok önemli büyük bi konu istemeden yapmak istemiyorum ama istediğim gibi rahat davranamam diye korkuyorum. Ayrıca kayınvalidenin torun istemesi gıcıgıma gidiyor çocuğumu sahiplenecek gibi konuşmasına sinir oluyorum. Kendi istediği için çocuk yaptım sanmasın. Kendine iş ediniyor bakmak istiyor ama bn çocuğumla kendim ilgilenmek isterim

endiselerinizi anliyorum hepsini yasadigim icin.. ama ben olursa kendim buyutucem. isim home ofis ve oturmus bir is. yine de her artıyı eksiyi dusubmek gerekir tabiki. kayinvalideniz de cok istiyorsa kendi yapsin yeniden cocuklarinin ne zmnn cocuk yapacagina karisan anne babalarada hep sinir olmuşumdur.

endiselerinizi anliyorum hepsini yasadigim icin.. ama ben olursa kendim buyutucem. isim home ofis ve oturmus bir is. yine de her artıyı eksiyi dusubmek gerekir tabiki. kayinvalideniz de cok istiyorsa kendi yapsin yeniden cocuklarinin ne zmnn cocuk yapacagina karisan anne babalarada hep sinir olmuşumdur.
Bende kendim büyütmek istiyorum yoksa herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil ki herkes yaşın geçiyor çocuk yap diyip Baskı yapıyor ben bunalıyorum çocuk bi mecburiyet olmamalı. Siz şanslısınız iş konusunda.

Çocuk evliligin tadı tuzu
Ortak bir çocuğunuzun olması da güzel olur tadindan yenmez:))

Back
X