çocuk yapmaktan korkuyorum :(

Hamilelik süresi hiçte hafife alınacak kolay bir süreç değil. Kendimden biliyorum. Hazır oldugunda yapmanı tavsiye ederim.
Eşine uygun bir dille anlatırsan sana yardımcı olur diye düşünüyorum. Çocuk kararı tek başına alınabilecek bir karar değil.
Alllah yardımcın olsun cnm.

artık son aşamaya gelmiş gibi hissediyorum kendimi bunu ona anlatırsam yine hayalleri yıkılacak yine herşey kötü olacak çaresizim bu psikoljiylede sınavada hazırlanamıcam bir çıkış bulamıyorum artık

kaç yaşındasınız?

ben bekarım ama çocuk büyük sorumluluk isteyen birşey ,ama bir kucağınıza aldığınızda,ilk adımları,konuşmaya başlaması,felan gerçketn çok güzel duygular,burada kaç kişinin konusunu okuyorum ,keşke daha önce düşünseydim diyenler o kadar fazla ki,
bu ay olmadığı için hayal kırıklığı içindesiniz,isterseniz psikiyastriye gidip danışın,insanlarla konuşmak terapi gibidir,gerçekten çok iyi geliyor..
Hem bu kadar niye gözünüzde büyütüyorsunuzki.

çocuk iki kişinin istemesiyle yapılır hatta tüm sıkıntıyı kadın çekeceğinden kadının istemesi daha önemlidir, mide bulantılarını, baş dönmelerini, ilerki dönemlerde bel ağrılarını, vücudunda meydana gelen değişiklikleri sen göğüsliceksin eşin değil, bide burdan okuyoruz hamile bayanlar aldatılırmıyım diye korkuyolar

24 yaşındayım

çocuk olduktan sonra bende alışırım diye ümit ettim. ama bir şeyler farkettirmeden ağır geldi bana bu ay içinde bu da tam olarak çocuk istemediğim yaşayacaklarımın hepsini nasıl kaldırıcam bu şekilde dünüp duruyor. eşime temmuz ayında yine söz vermiştim ama yapamadım ikinci kez onu hayal kırıklığına uğratırsam hayatımızda herşey çok kötü olacak. Eşim aslında çok anlayışlı bakıcı tutarız sen yap yeterki diyor ama insan istemeyince içinden bir şey gelmeyince olmuyor. Güçsüz bir kişiliğim var herşeyi kafama takan bir insanım herşey belkide bu yüzden

Allahım isteyene versin inşallah.

4 Yıldır evlısınız esınızle mutlusunuz esınız cok ıstıyor bırbırınızı de sevıyorsunuz eee neden ıstemıyorsunuz anlmadım dogrusuu...Kendını hazır hıssetmek cok onemlı sırf esınız ıstıyor dıye yapmaya kalkmayın...Korkularınız varsa ne oldugunu bır an once bulup kafanızda olcup tartmalısınız ve sorunu halletmelısınız...Herkes esım ıstemıyor,maddı durumumuz ıyı degıl veyaa cocugum olmuyor dıyee uzulurkenn sızın ne dusundugunuzu merak ettımm...

canım bence kendini hazır hissetmeden çocuk yapma,biz 5.5 yıllık evliyiz ilk 3 yıl bizde istemedik sonra açıköğretim fakültesinde okumaya karar verdim derken gene zaman geçti 5.5 yıl oldu.Şimdi 32 haftalık hamileyim.Bizde hiç istemedik eşimle gezicez,tozucaz,geceleri uykusuz kalmayalım,herşeyi yaşayalım,birbirizimizi iyi tanıyalım istedik ama bi ara kendiliğinden çocuk özlemim başladı illa tutturdum eşime bebek sahibi olalım diye. İlk başlarda korkudan eşimde istemiyordu nasıl olucak diye. Ama sonra zamanı geldi diye oda kabul etti ,sen istiyorsan tamam dedi kaç yıl oldu bizimde bebeğimiz olsun.Bence hamile kaldığınız anda tüm duygularınız değişicek mutluluktan havalara uçacaksınız,bir an evvel kucağınıza almak için sabırsızlanacaksınız ama yinede kendinizi çocuk fikrine alıştımadan bencede yapmayın

bence yanlış düşünüyorsun.atansan bile doğum iznin olur rapor alırsın bi şekilde çocuğun büyür gider emin ol evliliğinizde daha güzelleşir.üstelik eşinmde istiyor.Eğer Allah sana ve eşine çocuk sahibi olabilmeyi lutfetmişse hiç bekleme derim.bi sürü insan bu duyguyu yaşayabilmek için doktor doktor hastane hastane gezip sabah akşam göz yaşı döküyor...

bu korkular ve bahaneler zaman gectıkce daha da buyuyecek gıbı gorunuyor
anne olmak cok zor, emek isteyen bir konu ama bunu isteyen binlerce kadin gozyasi dokerken senin kuruntulara kapilman yersiz
bebis kokusunu bir alsan gec bile kaldim diyeceksin belki de...

bir ay önce sırf bunun için doktora gittim çok takıntılı olduğum için ve özgüven eksikliği yüzünden antdepresan verdi onlar beni daha kötü yaptı bıraktım ama bunun bir rahatszlık olduğunu bende anlıyorum artık sürekli olumsuz düşünüyorum kendimi bitiriyorum başım ağrıyor sürekli düşünmekten ne biçim bir insanım diye kendime kızıyorum artık keşke elimden bir şey gelse.

Arkadasım sneı okdr ıyı anlıorumkı aynı duygularla evlendım 3 bucuk yıllk evlıyım evlenmedn once hep kocama derdımkı 4 sene kafadn cocuk yapmam bılmem nee flnn nezmn hazır hıssedersm ozamn ben evlendıgmde 21 yasndydım esımde 28 sonra esımn ablası evlendıgmz sene bı dogrmaya basladı aha 3 sende 3 cocuk cıkardı:)))) her cocukta esım bıraz daha cocuk ıstemeye basladı bense dogum kontrol haplarını adeta antıbıyotk gıbı saatı saatıne ıcıodumm hamıle kalmaktn cok korkuodum hattaa cocuk sesıne bıle tahammulum yoktu dıyebılrım lakınn ALLAH okdr buyuk kı artık esımn ısrarlarına dayanamayıp korunmayı bırkmaya karar verdım dr gıdeyımde eksıklrımz neyse baslayalım dıye dusundm dustum dr yollarına bu sayede cok ılerlemıs olan hıpotroıdı hastası ve kan kaybındn oleck kadr kansız oldugumu yanı sadece nefes alabılen bı canlı oldugumu ogrendım dr acır gozlerle bakıp yuzume sen nasıl beslenıosn dedı:))) Troıdmı dedımm oda neydıkııı geldım bı arstrma yaptm dunyam basıma yıkıldı ılk dıkkatımı ceken gebelıge engel olabılecgıydı( Iste o gece delı gıbı cocugum olsun ıstedım cunku olmama ıhtımalıyle ugrasma ıhtımalıyle karsı karsıyaydım( Sonra tedavıme basladım kan ılaclrı folık asıt vs derken ılacla korunmayı brktım ama ha kanım duzelsın ha troıdım ınsn dıye dıye 9 ay daha esım korundu ve ılk denememızde ALLAH bıze bı bebek nasıp ettı:) okdr guzel bır mutluluk kı ve sunu anladım hazır olmak dıye bısey yok o ıcıne dustugu an hazırsın zaten korku heycan ve mutluluk hepsı bırarada hele onun buyudugunu gormek tekmelerını hıssetmek her kadına nasıp etsın Rabbım ısteyen herkese nasıp etsın cok guzl bır duygu.. Tavsıyem sukı 4 sene gayet ıyı bı donem cocuk yapabılrsınz evlılıgnz acısındn kesınlkle erken degıl hıc korkma dılerım Rabbım sızede nasıp eder.. Sevgiler..

yazdıkların gerçekten çok güzel arkadaşım şu an sadece Allah'a dua ediyorum şu günlerimin mutluluğunu yaşatması olumsuz düşüncelerden beni kurtarması için şu an yardıma o kadar ihtyacım varki kafamda bu kadar düşünce varken eşimle birşey yapamıyorum bir sürü ovulasyon testi aldık sürekli intten araştırıyor hamile kalmanın yollarını benim kafa ise başka yerlerde ama o bnları bilmiyor obsesif hastası olduğumu düşünüyorum artık malesef ... umarım herşey güzel olur

yasın cok büyük deil yanı bekleyebılırsın am aılerde hazır olacagını nerden bılıyorusn veya hazır oldugunda bebegın hemen gelecegını yanı bazı seyelr nasıp kısmet ısıdı rbebekte oyle bende cok kafamdan kuran bı tıpım herseyı cocuk olmadn oncede cok düşündüm ama yas faktoru vardıbende gözümü kapadım ve hazırladım kendımı yanı olduktan sonrada sokaga atcak deılsın ama kendını hazırlaman onemlı bence bıraz ıstemeye calıs mantıklı düşünmeye calsı daha kolay olacak hersey

Canım cok gecmıs olsun o korkular hamıle oldugunu ogrendıgn an bıtıo ıste bunu ogrenmıs oldum bu sefer ona nasıl daha ıyı bakabılrım korkuları baslıo:))) Annelık zor ıs ama bı kadının yasayabılcegı en guzel duygudr dıye dusunuorum.. Heelkı esın anlayıslı gebelıgı senınle paylasıosa sana sonusz destek verıosaa ısteee mutlulk 2 katına cıkıoo ben hamıle oldugmu duydugumda cok mutlu oldum ama zamn gectkce fızıksel degısıkllr basladıkca kendımı garıp hıssetmeye basladım ama esımden ALLAH razı olsn hep destekledı benı harıkasın cok guzlsın kılon gayet ıyı dıye dıyeeeee 30. haftaya geldık:))) Onun destegı sayesınde dahada guzel gectı ALLAH ısteyn herkese nasıp etsn gercktn tarıfı olmayan harıka bır duygu..

inşallah benimde öyle olur canım inş. geçer. eşim bu konuda çk istekli maşallah çok anlayışlı hayatta tek istedği bir çocuk sahibi olmak. bende ona bu çocuğu ona vermek istiyorum allahın yardmıyla herşey yenmek istiyorum. sende bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah. yazdıkların içime su serpti azda olsa. herkes anlamıyr çünkü bu durumu çocuk istememek korkmak ayıp gibi geliyr insanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…