çocuk yapmaktan korkuyorum :(

evlat dünyanın en güzel şeyi........
ama gel gör ki istemeden yapılmaz allah sabrını verir mi? verir tabiki
yine de en çok senin istemen lazım çünkü çocuğa baba değil anne bakıyo

Sırf başkaları istiyor,elalem ne der ne düşünür, belki doğurunca bebeğe bakış açım değişir gibilerinden düşünüyorsanız; sakın ama sakın çocuk sahibi olmayın...

Bu iş yazı tura atmaya benzemez; çok ciddi sorumluluk ve bilinç isteyen bir konu bu.

Eşiniz çok çocuk sahibi olmak isteyebilir; ama çocuk sevmek/istemek ayrı şey; çocuğun sorumluluğunu üstlenmek ayrı şey.

Gördüğüm kadarıyla sizde daha buna hazırlıklı değilsiniz...

Son düzenleme:
ben hiç düşünme hemen yapmaya başla derim çocuk yyyaaaa bu mutluluk sevinç tat lezzet hayat demek gör bak olsun olduktan sonra ay ne manyakmışım dersin bende ilk yıl istemedim işte 10 yılı devirdik bir sürü tedavi falan ve sonuş elde var sıfır birde o forumları aç oku derim ben ve neler kaçırdığını anlarsın eşinle mutlu olmanın yolu buysa hadi kolları sıva

Canım ben sekiz senelik evliyim ve hala çocuk fikrine alışamadım. Allahtan eşim anlayışlı arada bizimde hayallerimiz oluyor çocuk diye ama sadece hayal olarak kalıyor. Allahım isteyenlere nasip etsin. Ve sende kendini hazır hissetmiyorsan eşin için bile olsa bu yükümlülüğün altına girme çocuklarda açma - kapama düğmesi yok bunuda unutma ....

Şu yalan dünyada yaptığım en hayırlı şey evlat sahibi olmaktır.
O kadar başka bir duygu ki, hiçbirşeyle kıyaslanamaz, hiçbirşeye benzetilemez, tarif edilemez..
Dünyadaki bütün sevdiklerim bir yana, kuzum bir yana. Bu duyguyu hissetmeden söylediklerimi anlayamazsın belki ama en azından fikir vermek için söylüyorum.
Gerçekten istemiyorsan da kimseyi mutlu etmek için çocuk sahibi olma, eşin için bile olsa..çünkü anne olmak demek , bir ömür boyu canından oluşmuş bir can için yaşamak demektir. Bu sorumluluğu almaya hazırsan tamam ama değilsen başka sorunlara sebebiyet verebilir.. Kalbinin sesini dinle bence , en doğrusunu o söyler sana.

bende ,anne olmak ve çocuk konusuna senin gibi pek sıcak bakmıyordum..
olmasa da olurdu sanki benim için..cesaretim yoktu belki de..
evliliğimin 8.yılında bebeğimi kucağıma aldım..
kendimi şanslıdan da öte şanslı hissediyorum..ya istediğimizde olmasaydı,:18:
ben o zaman vicdan azabından ne yapardım acaba?
7-8 yılımı harcamış olacaktım..

fakat anne olmak, bir parçanın olması, o kadar güzel bir his ki, tarifi yok..
senin elin kolu bir uzvun,içinden bir organın gibi
tek dünyan sanki,herşeyden üstün bir aşk, bir sevgi .
resmen yavrumun gözlerinden benim gözlerime, oradanda içime akan bişeyler var..
keşke daha önce yapsaymışım dedim kendi kendime
bebeğimden önceki benle ,şimdiki ben arasında dağlar değil, kıtalar kadar fark var..
bence bebişini fazla bekletme ,davet et gelsin..

canım ben sözlüyüm daha evlenmedim ama, ben çocuk istemiyorum mesela. 25 yaşındayım,30uma kadar istemiyorum.insanların çocuk merakına anlam veremiyorum...
bebek yapmak bana resmen intihar etmek olarak geliyor. hele birde millet olarak kendimizi çocuğa köle yapan, artık onun için yaşayan insanlar olduğumuz için, hamile kaldığım zaman dünyam kararır benim kesinlikle.
birde ben çok merhametli, ailemin bir üzüntüsünü kendime aşırı üzüntü ediniyorum, çocuğum olursa kendimi helak ederim,onun üzüntüsüne dayanamam,vallaha zindan ederim dünyayı kendime... offf durduk yere başıma iş almak olarak görüyorum bu yüzden. sevimliliğine aldanıp iki sevcem diye ömür boyu köle olamam.haaaaaayyıııırrrrrr.

sende eğer istemiyorsan zaman iste kocandan bence. planlı bir şekilde yapın. kendini psikolojik olarak hazırlamanı tavsiye ediyorum ben, yoksa hamilelik sonrası depresyonu yaşayan arkadaşlarım oldu. kendini günün birinde hazır hissedeceksin eminim. bence zamanını bekle

Çocuk konusunda tedirgin olmak var, acaba diye düşünmek var; birde hiç istemek..
Birinci durumda çocuğu olunca, kişi alışıyor, acabalar kalkıyor ortada.
Ama ikinci durumda ciddi sıkıntılı durumlar oluyor.

Eşinizin sizi bu konuda zorlamaya hakkı yok.
Eşinizde 4 yıllık bir evlilik çocuk için yeterli bir zaman diye düşünüyordur.
Kendi açısından doğru ama çocuğun en büyük sorumluluğu sizin üzerinizde olacak.

Çocuk olacak diye beklemeyin.. Çalışmaya başlayın. Zaman ne gösterecek bilinmez.

Yanlış anlamadıysam okulunuzu bitirmediniz değil mi ?

Çocuğun oldu mu acaba?

yasiniz cok genc, cekinmekte korkmakta haklisiniz,
boyle hissediyorken sirf esiniz istiyor diye acele etmeyin bence.

çoçuk sahibi olmak nasıl birşey
Bende hamıle kalmadan once bu dusuncedeydım cunku esım benden daha cok ıstıyordu benım aklımda hep cevapsız sorular ve hedefler vardı. ama sımdı hamıleyım ve ıyıkı esımı dınledım dıyorum zorlukları var sımdıkı gıbı olmuyorsun kasık agrım oluyor bu basta rahatsız etsede ıcımde buyudugunu hıssetmek yuzumu gulduruyor. Bazı seylerı cok severken bazı seylerı yıyemıorm o zamanda ısı sakaya vurup daha sımdıden yemek secıyor bucuruk dıye guluyorum rabbım zorlugu da verıyor ama ardından yuzunu de gulduruyor. Ne kadarlık evlısın yasn kac bılmıyorum ama gonlunde en ufak bı kıvılcım dahı varsa erteleme derım o keseyı vs gorunce zaten ıyıkı dıosn ve kafandakı soru ısaretlerı yerını meraka sevınce bırakıyor.

yasiniz cok genc, cekinmekte korkmakta haklisiniz,
boyle hissediyorken sirf esiniz istiyor diye acele etmeyin bence.

2012 yılının konusu.Konu sahibi şuan 31 yaşında sanırım.

İşte sizi güçlü kılacak bır bebek zaten o ıcınızde sıze emanet olacak ve ınanın kendınızden cok onu dusunecek ve gucleneceksınız. Diğer arkadaslarda demıs nıce ınsanlar gozyası dokup doktor doktor gezıyor hayırlısını ısteyın hayırlı zamanda bebegınızın kapınızı calmasını ısteyın. Insallah gonlunuze o annelık duygusu erkenden gelırde bu yersız dusuncelerınız kaybolur cunku bu dusuncelerın sonu yok bende cok dusunuyordum ne oldu sımdı de aman bebegım ıyı olsun dıyorum

Evet Canım Çok Aradım ve buldum 2012 de açılmışken acaba çocuğu oldu mu merak ettim doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…