• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmaya karar verememek

ozgebaska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
78
20
298
Öncelikle zaman ayırıp okuyacağınız için çok teşekkür ederim.
Eşimle 3 yıllık beraberliğin ardından evlendik ve şuanda 2 buçuk yıldır evliyiz.
Universte mezunuyum ve su zamana kadar is bulmak icin uğraştım. Kpssler Dersaneler banka sınavları kurslar sertifikalar is görüşmeleri. Olmadı olmadı ne yaptıysam bi türlü adam akıllı bi işe giremedim. En sonunda artık bu konuya kafamı takip psikolojim bozulmaya başlayınca çabalamaktan vazgeçtim. Eşimin devlet garantili iyi maaşlı bir işi var. Bende çok tutumluyumdur. Bütün ev işlerimi kendim yaparım kuaför islerimi evde kendim yaparım. Öyle lukse markaya duskunlugum yoktur. Bu sayede çok şükür evimizi arabamizi aldık yatırımlarimizida yaptık.
Gelelim çocuk mevzusuna ben 27 eşim 30 yaşında. Ailelerimizden çok uzakta yaşıyoruz. Çocuk sahibi olunca yardimci olacak yakinlikta kimsemiz yok anlayacağınız. Çocuk konusu açılınca ne eşim istiyorum artık olsun diyor ne de ben.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz kendinizi nasıl hazır hissettiniz? Bide benden 4 yaş büyük bir ablam var benden 1 sene once evlendi. Ondan önce çocuk yaparsam acaba ona haksızlık yapmış olur muyum? Ablam çalışıyor ve çocuk dusunmedigini söylüyor şimdilik.
Biraz uzun oldu ne olur kusura bakmayın.

bir kere ablanızı düşünmeyin.
o geç evlenmiş siz erken, çocuk yapmak için evlilikte geçen süre önemlidir, yaş kadar.

eğer ikiniz de tam anlamıyla, "evet olsun" demiyorsanız bekleyin.

ama yerinizde olsam yapardım.
çalışmayan bir hanımsınız.
kendi çocuğunuza rahatlıkla bakabilirsiniz.

bir kere ablanızı düşünmeyin.
o geç evlenmiş siz erken, çocuk yapmak için evlilikte geçen süre önemlidir, yaş kadar.

eğer ikiniz de tam anlamıyla, "evet olsun" demiyorsanız bekleyin.

ama yerinizde olsam yapardım.
çalışmayan bir hanımsınız.
kendi çocuğunuza rahatlıkla bakabilirsiniz.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bide çocuk nasıl bakılır nasıl yetiştirilir hiç bilmiyorum. Yardımcı olacak kimsede yok. Ogrenirsin diyorlar ama nasıl olacak bilemedim :(

Bizde 5 yıllık evliyiz. Evlendiğimizde çalıştığım için 3yıl çocuk istemedik. 2.5yıl sonra Planlı bir şekilde çocuk istedik 12 ay boyunca olmadı sonra hamile kaldım ikizlerim var yardımcım yok ailem uzakta üstesinden geliniyor merak etme. 1 yaşına girecekler önümüzdeki hafta. Abim benden önce evlendi ondan önce çocuk Yaptım kısmet bu işler

Ablani beklemek zorunda degilsin, ssnden sonra evlenmis..

Cocuk konusunuda esinle konus, evdesin sonucta cocugunu sen rahatlikla buyutursun..

Senin yerinde olsam isterdim zaten hemen olmuyor bide hamilelikte gayet uzun bir sure istemeye basladiktan sonra bu sureleri gecirmek cok zor oluyor simdi ben o kadar sabirsizlaniyorumki zaman gecmiyor bir turlu..

Yaşın ve maddi durumun ne olursa olsun kendini tam anlamıyla hazır hissetmeden ve gerçekten çocuk istediğini farketmeden çocuk yapma derim. Çünkü çok büyük bir sorumluluk ve beraberinde pek çok sıkıntı getiriyor. Gerçekten yürekten istemeden yaptığın çocukta bu sıkıntıları aşman çok daha zor olur. Psikolojik olarak çok fazla yıpranırsın. Evli olan herkesin hemen çocuğu olacak diye bir kaide yok, evlilikler bunun için değil. Ablanı da düşünme, hayat senin hayatın, sözleşip çocuk yapacak değilsiniz ya.. En güzeli ne zaman isterseniz o zaman olsun :anneadayı:

Bizde 5 yıllık evliyiz. Evlendiğimizde çalıştığım için 3yıl çocuk istemedik. 2.5yıl sonra Planlı bir şekilde çocuk istedik 12 ay boyunca olmadı sonra hamile kaldım ikizlerim var yardımcım yok ailem uzakta üstesinden geliniyor merak etme. 1 yaşına girecekler önümüzdeki hafta. Abim benden önce evlendi ondan önce çocuk Yaptım kısmet bu işler
Çok benzer bir durummus sizinki. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Senin yerinde olsam isterdim zaten hemen olmuyor bide hamilelikte gayet uzun bir sure istemeye basladiktan sonra bu sureleri gecirmek cok zor oluyor simdi ben o kadar sabirsizlaniyorumki zaman gecmiyor bir turlu..
Allah sağlıcakla kucaginiza almayi nasip etsin. Hamilelik aşamasına gelince zaten o anın güzelliği ve sabirsizligi başlar biliyorum ama işte o aşamaya gelmeye karar vermek zor :(

aynı duyguları paylaşıyorum.
biz 2.5 yıllık evliyiz, ikimizde çalışıyoruz, aileler uzakta. evimiz yok, kredi ile ev almak istemiyoruz.
ne eşim ne de ben çocuk düşünmüyoruz yani ileride olur gibi konuşuyoruz bazen ama net bir şey yok. olsun diye de asla çocuk yapmak istemiyorum. günlerimiz dolu dolu geçiyor, aramıyoruz, yeğenlerimizi seviyoruz ama istemiyoruz. başkaları da sordukça iyice yapasım gelmiyor. içimden çocuğuma sen bakacaksan yaparım:) diyesim geliyor.
kararsızım

Canım bakmadan öğrenemezsin.. Ben yiğenime bakıyordum yeni doğduğunda. Ablam kötüydü ilgilenemiyordu. Evet biraz zor oluyor yani onu incitmekten vs korkuyorsun ama muhteşem bir duygu ki ben yiğenimken öyleydi annelik nasıl kim bilir.. Yaş ilerledikçe bazı şeyler zorlaşıyor. Evde gün boyu teksiniz. Bir bebişle uğraşma vaktiniz bence gelmiş.. Bu durumu eşinizle konuşun.. Dünyanın en güzel şeyi bence annelik... kendi kanın kendi canın, tüm ömrünü ona adayan vefalı bir anne..

Sanki daha zaman var gibi sizin için. Yani hem çok güzel bir duygu hem büyük sorumluluk,tam anlamıyla hazır olun hatta bebek aşkıyla yanıp tutuşunca olmalı bence

Yaşın ve maddi durumun ne olursa olsun kendini tam anlamıyla hazır hissetmeden ve gerçekten çocuk istediğini farketmeden çocuk yapma derim. Çünkü çok büyük bir sorumluluk ve beraberinde pek çok sıkıntı getiriyor. Gerçekten yürekten istemeden yaptığın çocukta bu sıkıntıları aşman çok daha zor olur. Psikolojik olarak çok fazla yıpranırsın. Evli olan herkesin hemen çocuğu olacak diye bir kaide yok, evlilikler bunun için değil. Ablanı da düşünme, hayat senin hayatın, sözleşip çocuk yapacak değilsiniz ya.. En güzeli ne zaman isterseniz o zaman olsun :anneadayı:
Çok doğru soylemissiniz bende öyle düşünüyorum ama çevremde sorduğumda o isteğin gelmesini beklersen hiç gelmez ancak hamile kalınca o his başlıyor diyorlar.

Eşimle 3 yıllık beraberliğin ardından evlendik ve şuanda 2 buçuk yıldır evliyiz.
Universte mezunuyum ve su zamana kadar is bulmak icin uğraştım. Kpssler Dersaneler banka sınavları kurslar sertifikalar is görüşmeleri. Olmadı olmadı ne yaptıysam bi türlü adam akıllı bi işe giremedim. En sonunda artık bu konuya kafamı takip psikolojim bozulmaya başlayınca çabalamaktan vazgeçtim. Eşimin devlet garantili iyi maaşlı bir işi var. Bende çok tutumluyumdur. Bütün ev işlerimi kendim yaparım kuaför islerimi evde kendim yaparım. Öyle lukse markaya duskunlugum yoktur. Bu sayede çok şükür evimizi arabamizi aldık yatırımlarimizida yaptık.
Gelelim çocuk mevzusuna ben 27 eşim 30 yaşında. Ailelerimizden çok uzakta yaşıyoruz. Çocuk sahibi olunca yardimci olacak yakinlikta kimsemiz yok anlayacağınız. Çocuk konusu açılınca ne eşim istiyorum artık olsun diyor ne de ben.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz kendinizi nasıl hazır hissettiniz? Bide benden 4 yaş büyük bir ablam var benden 1 sene once evlendi. Ondan önce çocuk yaparsam acaba ona haksızlık yapmış olur muyum? Ablam çalışıyor ve çocuk dusunmedigini söylüyor şimdilik.
bir kere ablandan önce çocuk yapmak kesinlikle haksızlık olmaz.
Ancak yaşlarınız geç değil. Biraz daha bekleyip psikolojinizi rahatlatabilirsiniz.
Ama bu şartlar altında şartlarınız hep aynı olacak sanki. aileden uzak olmak.. bakacak kimsenin olmaması..
Bunlar değişebilir şartlarsa eğer bekleyebilirsin ama değişmesi için uzun yıllar gerekiyorsa bir bebek hayatınıza çok güzel renk katabilir.

Canım bakmadan öğrenemezsin.. Ben yiğenime bakıyordum yeni doğduğunda. Ablam kötüydü ilgilenemiyordu. Evet biraz zor oluyor yani onu incitmekten vs korkuyorsun ama muhteşem bir duygu ki ben yiğenimken öyleydi annelik nasıl kim bilir.. Yaş ilerledikçe bazı şeyler zorlaşıyor. Evde gün boyu teksiniz. Bir bebişle uğraşma vaktiniz bence gelmiş.. Bu durumu eşinizle konuşun.. Dünyanın en güzel şeyi bence annelik... kendi kanın kendi canın, tüm ömrünü ona adayan vefalı bir anne..
Ay ne güzel anlamıssiniz. Keşke bende sizin gibi bi yakinimin bebegiyle ilgilenerek tecrübe sahibi olabilseydim.

bence hemen çalışmalara başlamalısın :) anne olunca keşke daha önce yapsaydım diyeceksinnnnn :)

Çok doğru soylemissiniz bende öyle düşünüyorum ama çevremde sorduğumda o isteğin gelmesini beklersen hiç gelmez ancak hamile kalınca o his başlıyor diyorlar.
Bu çok yanlış bir düşünce,hamile kalmadan o his oluşuyor çoğu kişi de.Benim ilk bebek isteğim etrafımdaki hamile anneleri görünce başlamıştı,sonra küçük bebeğiyle gezen mutlu çiftlerin görünce...Bu böyle devam eder. :)

bizde istiyoruz çocuk.2 düşük yaşadım.kan pıtılaşması çıktı.3 YIL bitti.evliğimde sonrasında istemiştim.bazen keşke ilk evlendiğim zaman düşünseydim diyrom.

Sanki daha zaman var gibi sizin için. Yani hem çok güzel bir duygu hem büyük sorumluluk,tam anlamıyla hazır olun hatta bebek aşkıyla yanıp tutuşunca olmalı bence
Iste o istek o aşk gelse hiç düşünmem. Bide şimdi böyle düşünüp ya ilerde çocuk sahibi olmam zor olur ve bu geçirdiğim günlere hayiflanirim diye korkuyorum.

Çevrendekilerin lafıyla hareket edersen ohooo.. :KK46:Bence çevrendeki insanların lafına hiç itimat etme, genelde yanılmayla sonuçlanır. Artı hemen hamile kalınmıyor şimdiden denemeye başla diyenleride takma derim. O iş hiç ama hiç belli olmaz. Çevremde daha gerdek gecesinden hamile kalan o kadar çok örnek var ki.. Bence sadece kendi iç sesini dinle, kimsenin değil. Hiç istemezsen de hiç olmazsın, ille çocuk sahibi olacaksın diye bir kaide mi var ? Herkes çocuk sevmek yada çocuk sahibi olmak zorunda değildir, toplumun bu çeşit baskısına boyun eğme. Zaten kocan da çok istekli değilmiş. Yaşında daha genç. İlle çocuğum olsun dersen, elbet istediğin gün gelecektir. Hazır hissetmeden uzak dur derim :)

Back
X