• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmaya karar verememek

bizde istiyoruz çocuk.2 düşük yaşadım.kan pıtılaşması çıktı.3 YIL bitti.evliğimde sonrasında istemiştim.bazen keşke ilk evlendiğim zaman düşünseydim diyrom.
Benimde aklıma geliyor bu düşünce şimdi düşünmüyorum diyorum ama ya ilerde bu gunlerimi ararsam :( yorumunuz için çok teşekkür ederim. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Ne zaman istersiniz, illa herkes çocuk sahibi olmalı mı bilmem ama bir çocuk için hazır olduğunuzu düşündüğünüzde, ablamın hala yok diye endişelenmeyin bence. Çok gereksiz bir kaygı; kimin nasibinde varsa onun olur önce. Benim 6 yaş küçük kız kardeşimin bir çocuğu var, dünya tatlısı, doyamıyorum yeğenime.

Ablanizi hic kafaya takmayin kismet bu isler
Bende anlamdan 1 dene önce evlendim, o benden 3 ay önce doğum yaptı.
Ben KPSS te hazirlandigim için daha geç düşündük
Bende 4 sene özel sektörde iyi bir işte caliatiktan sonra esimin isi dolayisiyla başka şehre gelin geldim. Ailelerimizden uzaktayiz.
KPSS sinavina hazırlanmaya basladigimiz için çocuk dusunmedik. Ama sinavim kotu geçerse elimde oyalanacak birşey olsun istedim ondan sinavdan 5 ay önce hamile kaldim.
İyiki kalmisim.
Sinavdan sonra çok boşluğa düştüm malum 2 sene boyunca ders calismistim. Bebek hazirliklariyla ugrastim. Bebeğe odaklanmaya calisiyorum.
Ben henüz annelik hissi yasamaya baslamadim ama onu koruma iç gudusu olustu içimden.
Çocuk gerçekten bereketiyle de geliyormuş hic hazirlanmadigim KPSS sen 2 yillik yoğun calismayla 87 puan aldim. Haziranda tercih edeceğim inşallah yerlesirim de. Bebek calismaya başlayınca 6 aylik olur.

Ailelerin uzakta olması ise bence avantaj. Cevrende ne kadar kişi varsa o kadar karisan oluyor özellikle torun konusunda. Ben anneligi kendim öğrenmek istiyorum yaşayarak.

Yine de bebek konusuna önce kendin ikna olmadan hamile kalma.

bir kere ablandan önce çocuk yapmak kesinlikle haksızlık olmaz.
Ancak yaşlarınız geç değil. Biraz daha bekleyip psikolojinizi rahatlatabilirsiniz.
Ama bu şartlar altında şartlarınız hep aynı olacak sanki. aileden uzak olmak.. bakacak kimsenin olmaması..
Bunlar değişebilir şartlarsa eğer bekleyebilirsin ama değişmesi için uzun yıllar gerekiyorsa bir bebek hayatınıza çok güzel renk katabilir.
Ne yazikki aileden uzakta olmak durumunda olacağız hep :( yardimci olabilecek biri olsa belki bu kadar Korkmazdım :(

diğer arkadaşlara katılıyorum.. hazır hissetmeden kesinlikle yapma.. gerçekten istediğin an yap.. çevreye bakaarsak ohhoo... onların istegine göre mi hareket edeceğiz.. bu hayat senin ve eşinin... siz nasıl istiyorsanız öyle...

Ne yazikki aileden uzakta olmak durumunda olacağız hep :KK43: yardimci olabilecek biri olsa belki bu kadar Korkmazdım :KK43:
şartlar hep aynı o zaman.
Sen kendini hazır hissetmiyorsan biraz daha bekle ama hayatın en güzel tadı. Yaşadığın zaman keşke daha önce olsaymış diyeceksin.
Bir de hemen de olmayabilir.
En azından jinekolojik muayenelerini falan yaptır. Sorun varsa şimdiden çözmüş olursun.

Çevrendekilerin lafıyla hareket edersen ohooo.. :KK46:Bence çevrendeki insanların lafına hiç itimat etme, genelde yanılmayla sonuçlanır. Artı hemen hamile kalınmıyor şimdiden denemeye başla diyenleride takma derim. O iş hiç ama hiç belli olmaz. Çevremde daha gerdek gecesinden hamile kalan o kadar çok örnek var ki.. Bence sadece kendi iç sesini dinle, kimsenin değil. Hiç istemezsen de hiç olmazsın, ille çocuk sahibi olacaksın diye bir kaide mi var ? Herkes çocuk sevmek yada çocuk sahibi olmak zorunda değildir, toplumun bu çeşit baskısına boyun eğme. Zaten kocan da çok istekli değilmiş. Yaşında daha genç. İlle çocuğum olsun dersen, elbet istediğin gün gelecektir. Hazır hissetmeden uzak dur derim :)
En iyisi biraz daha beklemek sanırım. Cidden çevreyi çok önemsememek lazım ama ben ne yazikki bunu pek yapamıyorum. Şimdi istemiyorsun ama ya ilerde olmazsa deyince kafam karışıyor :( ve doğru olabilir bunu yaşayanlarda çok çünkü :(

Öncelikle zaman ayırıp okuyacağınız için çok teşekkür ederim.
Eşimle 3 yıllık beraberliğin ardından evlendik ve şuanda 2 buçuk yıldır evliyiz.
Universte mezunuyum ve su zamana kadar is bulmak icin uğraştım. Kpssler Dersaneler banka sınavları kurslar sertifikalar is görüşmeleri. Olmadı olmadı ne yaptıysam bi türlü adam akıllı bi işe giremedim. En sonunda artık bu konuya kafamı takip psikolojim bozulmaya başlayınca çabalamaktan vazgeçtim. Eşimin devlet garantili iyi maaşlı bir işi var. Bende çok tutumluyumdur. Bütün ev işlerimi kendim yaparım kuaför islerimi evde kendim yaparım. Öyle lukse markaya duskunlugum yoktur. Bu sayede çok şükür evimizi arabamizi aldık yatırımlarimizida yaptık.
Gelelim çocuk mevzusuna ben 27 eşim 30 yaşında. Ailelerimizden çok uzakta yaşıyoruz. Çocuk sahibi olunca yardimci olacak yakinlikta kimsemiz yok anlayacağınız. Çocuk konusu açılınca ne eşim istiyorum artık olsun diyor ne de ben.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz kendinizi nasıl hazır hissettiniz? Bide benden 4 yaş büyük bir ablam var benden 1 sene once evlendi. Ondan önce çocuk yaparsam acaba ona haksızlık yapmış olur muyum? Ablam çalışıyor ve çocuk dusunmedigini söylüyor şimdilik.
Biraz uzun oldu ne olur kusura bakmayın.
Ben sizin yerinizde olsam hemen yapardim.30 dan sonra hamilelik zor geciyor tabi bana gore.bi de 30 dan sonra vucut degisiyor.bende ailemden uzakta 2 cocuk buyuttum.tabi annem zor donemlerimde hep geldi.insan ogreniyor merak etmeyin

Ne zaman istersiniz, illa herkes çocuk sahibi olmalı mı bilmem ama bir çocuk için hazır olduğunuzu düşündüğünüzde, ablamın hala yok diye endişelenmeyin bence. Çok gereksiz bir kaygı; kimin nasibinde varsa onun olur önce. Benim 6 yaş küçük kız kardeşimin bir çocuğu var, dünya tatlısı, doyamıyorum yeğenime.
Sanirim ablamda böyle düşünür. Çünkü konu açılınca esprisine sorar çocuk yokmu diye. Sende olsun sen büyüksün deyince bunun sirasimi olur der hep.

Eşimle 3 yıllık beraberliğin ardından evlendik ve şuanda 2 buçuk yıldır evliyiz.
Universte mezunuyum ve su zamana kadar is bulmak icin uğraştım. Kpssler Dersaneler banka sınavları kurslar sertifikalar is görüşmeleri. Olmadı olmadı ne yaptıysam bi türlü adam akıllı bi işe giremedim. En sonunda artık bu konuya kafamı takip psikolojim bozulmaya başlayınca çabalamaktan vazgeçtim. Eşimin devlet garantili iyi maaşlı bir işi var. Bende çok tutumluyumdur. Bütün ev işlerimi kendim yaparım kuaför islerimi evde kendim yaparım. Öyle lukse markaya duskunlugum yoktur. Bu sayede çok şükür evimizi arabamizi aldık yatırımlarimizida yaptık.
Gelelim çocuk mevzusuna ben 27 eşim 30 yaşında. Ailelerimizden çok uzakta yaşıyoruz. Çocuk sahibi olunca yardimci olacak yakinlikta kimsemiz yok anlayacağınız. Çocuk konusu açılınca ne eşim istiyorum artık olsun diyor ne de ben.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz kendinizi nasıl hazır hissettiniz? Bide benden 4 yaş büyük bir ablam var benden 1 sene once evlendi. Ondan önce çocuk yaparsam acaba ona haksızlık yapmış olur muyum? Ablam çalışıyor ve çocuk dusunmedigini söylüyor şimdilik.
ablanızla sizin çocuğunuzun bir alakası olmamalı bence, siz in dünyanız imkanlarınız başka onun ki başka sonuçta.. bence yaşınız çocuk için normal siz denemelere başlasanız zaten bakalım Allah ne zaman kısmet edicek

Kendim hazırda olsam eşim istemiyorsa hiç dert etmem
ilkinde değil ama ikincide eşim bana isteyip baskı yapana kadar bekledim
eşinizinde karar vermesini bekleyin

Ablanizi hic kafaya takmayin kismet bu isler
Bende anlamdan 1 dene önce evlendim, o benden 3 ay önce doğum yaptı.
Ben KPSS te hazirlandigim için daha geç düşündük
Bende 4 sene özel sektörde iyi bir işte caliatiktan sonra esimin isi dolayisiyla başka şehre gelin geldim. Ailelerimizden uzaktayiz.
KPSS sinavina hazırlanmaya basladigimiz için çocuk dusunmedik. Ama sinavim kotu geçerse elimde oyalanacak birşey olsun istedim ondan sinavdan 5 ay önce hamile kaldim.
İyiki kalmisim.
Sinavdan sonra çok boşluğa düştüm malum 2 sene boyunca ders calismistim. Bebek hazirliklariyla ugrastim. Bebeğe odaklanmaya calisiyorum.
Ben henüz annelik hissi yasamaya baslamadim ama onu koruma iç gudusu olustu içimden.
Çocuk gerçekten bereketiyle de geliyormuş hic hazirlanmadigim KPSS sen 2 yillik yoğun calismayla 87 puan aldim. Haziranda tercih edeceğim inşallah yerlesirim de. Bebek calismaya başlayınca 6 aylik olur.

Ailelerin uzakta olması ise bence avantaj. Cevrende ne kadar kişi varsa o kadar karisan oluyor özellikle torun konusunda. Ben anneligi kendim öğrenmek istiyorum yaşayarak.

Yine de bebek konusuna önce kendin ikna olmadan hamile kalma.
Ne kadar güzel arka arkaya gelmiş bütün olumlu haberler. Siz anlattikca içim acildi. Cok Teşekkür ederim yorum icin. maşallah Allah çocuğunuzu sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin ve umarım gönlünüzdeki kuruma atanırsiniz.

Ay ne güzel anlamıssiniz. Keşke bende sizin gibi bi yakinimin bebegiyle ilgilenerek tecrübe sahibi olabilseydim.

Kendi bebeğinize bakın... :) Emin olun siz bile nasıl o kadar iyi baktığınızı anlayamıycaksınız.. Annelik öyle bir şey.. Size muhtaç minnacık bir şey olunca kucağınızda öyle de güzel bakılıyor ki :) Yiğenim şimdi annesinden çok bana düşkün.. Benim olduğum yerde annesini umursamıyor... Şuan o 3 ben 18 yaşındayım.. Ben 15 yaşında bakabildiysem siz hayli hayli bakarsınız :) :KK46:

Bende 2.5 yıllık evliyim daha 4 ay önce başladım çocuk mu yapsak artık evde bi ses neşe olsun demeye ama inan aynı senin gibi hissediordm hiç hazır hissetmiordum artık 3 ay önce tatilde yine korunayımda diğer aya bırakayım derken eşim aa yeter artık ne korunması falan diince bende onun tepkisiyle ii peki o zaman dedim..şuanda olanı söyleyim 3 aydır deniyorum Allaha şükür sağlık problemimiz yok ama daha olmadı ve olmadıkça ben daha çok ister hale geldim yani bundan 4 ay önce aynı senin gibiyken şimdi hergün dualar doktorlar lütfen olsunlar şeklindeyim ve beni en büyük teşvik eden düşüncede çocuğumla aramda yaş farkının çok olmamasını istemek..ben annemle arkadaş gibiyim çocuğumunda benimle öyle olmasını o kadar isterim ki..yani benden sana tavsiye artık bu düşünce kafana girdiyse hazırsın demektir..zaten öyle ha diince olmuyor..tabi şanslıysan ilk aydan da tutabilir ama genelde ortalama 6 ay sürüyormuş..bide sen iki sene sonra yapsan şartların değişecek mi?yani hep aynı kalacaksa vakit kaybetmenin anlamı yok bence..

diğer arkadaşlara katılıyorum.. hazır hissetmeden kesinlikle yapma.. gerçekten istediğin an yap.. çevreye bakaarsak ohhoo... onların istegine göre mi hareket edeceğiz.. bu hayat senin ve eşinin... siz nasıl istiyorsanız öyle...
Doğru söylüyorsunuz işte insan ister istemez etkileniyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

İkiniz de istemiyorsanız çocuk yapma.
Bu biraz da biyolojik saatle alâkalı.
Ben de en az iki yıl istemiyorum diyodum ama bir buçuk sene olmadan düşünmeye başladım.
Çalışmıyorsun bakabilirsin.

Diğer taraftan ablanın çocuk sahibi olmanı bekleyecek zorunluluğun yok. Bu işler sırayla olmuyor.
Sen hazır mısın sadece bunu düşün.

En iyisi biraz daha beklemek sanırım. Cidden çevreyi çok önemsememek lazım ama ben ne yazikki bunu pek yapamıyorum. Şimdi istemiyorsun ama ya ilerde olmazsa deyince kafam karışıyor :KK43: ve doğru olabilir bunu yaşayanlarda çok çünkü :KK43:

işe girdiğinizde çocuk düşünmeniz daha zor olacak insan hem çalışıp hem hamilelik olunca çok yoruluyor ekstra bi de hamilelikte sıkıntılarınız olursa ki inşallah olmaz istirahat şart ama şu an istemiyorsan 1 yıl daha bekleyebilirsin ama senin aklına bi kere bebek düşmüş arkadaşım bende istemiyordum ilk evlendiğimde amannnnn olur diyodum sonra denemelere başlayınca bu işin o kadar da kolay olmadığını gördüm.Bence bir tane yap en azından müsaitken eğer zor gelirse bakmak yardımcı bile tutabilirsin.

hazir olmamanizi anladim da, ablaya haksizlik ne alaka? o da evliymis ve dusunmuyormus zaten su an..

şartlar hep aynı o zaman.
Sen kendini hazır hissetmiyorsan biraz daha bekle ama hayatın en güzel tadı. Yaşadığın zaman keşke daha önce olsaymış diyeceksin.
Bir de hemen de olmayabilir.
En azından jinekolojik muayenelerini falan yaptır. Sorun varsa şimdiden çözmüş olursun.
Muayene yaptırmak iyi fikir aslında aile hekimim sormustu bi kaç şey. Hamile kalmaya karar vermeden 3 ay önce gel dedi sadece. Bi jinekolaga görünmek lazım.

Back
X