Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

aynen seni gbi düşünüyorum ve bu yüzden içim çok rahat

haha onu eşim dıyor canım benden çok sevmıceksın dıye :)))) bende dıyorumkı bebıs olunca kızma ona senı koyarım kapı önune hahahaah
hoşgeldın canım :)
en iyisini yapıyorsunuz canım.. bence hersey zamanında yerınde yanı aceleye gerek yok ben çalışmama ragmen (henuz) 5yıl sonrada calısmazsam dıye yazıyorum ozaman bile ya bakıcı tutucam yada krese verıcem yani.
öncelıkle sunu soyleyeyım ne kadar bebıs istesede erkekler olduktan sonra en klise lafları ''sen annesisin bakacaksın gibi''hiçte sevmem emrişvakilikleri oyle bişey dıcekler yani.. sorumluluk cok fazla aratacak dusundukce korkuyor ınsan zaten
kaç ysndsnz ki çoçk içn hzr degilsiniz ben hem okuyorum hem de yşm küçük ve altı aylık evliym ama genede istyrm
26 yas ,17 aylık evlıyım ve istemıyorum 33-35e kadar yolu var diyorummm tek cocukta kaarlıyım ama 2.c.yi filan dusunemıyorum zaten
Allah analı babalı buyutsun..hayırlı evlat olsun .. sizede Allah kolaylıklar saglasın

bende asker esıyım benim eşim denızcı olmasına ragmen sürekli batıda ve sahıl kentlerınde olmamıza ragmen istemıyorum suan bıraz zaman gecsın zaten sureklı seyırler oluyor evlılık kavramına yenı tattık desem yerirdir..
bende istiyorumki hamile oldugum her aşamaya eşim sahit olsun..dogumumda bulunsun.. sonra cocugum buyudugununede sahıt olsun oyuzdende ancak eşim karaya tayın cıkınca (ben 35 yasında olcam) bebısımız olsun ıstıyorum ,2gün sonra tekrar seyıre gidecek 20gunlugune nisanda ukraynaya gıdecek anlayacagın habıre gıdıyooorrr en kısası 20gun oluyor zaten.
kendi basıma bakamam bi bebege..bebegımın baba kavramını,eşiminde baba kavramını tatmasını isterim,istiyorum.cunku bebek bakmak tek sevmek değildir sonucta esımde babalık gorevlerını bilmeli ve uygulamalı yani.
Allah insallah en kısa zamanda gönlüne göre bi bebıs versın size..
yazdıklarınız için tşk ederim.. düşünce yelpazem genıslıyor boyle seyler okuyunca cunku ben hazır değilim istemıyorum dıyıp kestırıp attıgım çok olmustur haklısın mantıklı karar vermek gerek bu durumda.
katılıyorum sana canım..
hiiiçççç tepki verme zaten en buyuk tepkı tepkısızlıkdır dıcem en klişesinden onlar senı kıskandıkları için oyle davranıyorlar onların hava atacak (çalışmıuyorlarsa,senın gibi eşleri yok)baska seyleır olmadıgı için çocuklarını bahane edipte senı hırpalamaya calısıyorlar..
sen kendine nazar duası oku bence arkadasım cunku bel atı vuran ınsanlar sadece kendi egolarını tatmin etmek için seni kullanmaya calısıyorlar buna izin verme..memleketinede git canım.. onlar bebıs derlerse sende işinden eşinden bahset en öenmlisi AŞKınızdan bahset ,eger ileri giderlerse ee hala daha eşin şiddet kullanıyormu de bunların hakkından ancak boyle gelınırı cunku. (tabıı içinden maallahları çeke çeke)
çok guzel yazmıssınız ellerine saglık

senin yaşın daha küçük canım 25 26 da hamile kalsan olur nolacak, ama ben martta 29 a giriyorum, 2 bu yıl olmasa 2 yıl doğu etti 3 yıl yani 32 yaşında nasıl olur bilmiyorum. kafam çok karışık yaaa

ben zaten istemiyorum yaşı işi geçtim kesinlikle hazır değilim bebek fikrine...ne bilim ağlaması sızlaması sürekli bişeylere ihtiyacı olcak büyük fedakarlık ben bu özveriye henüz sahip değilim sanrım.eşimle de konuştuk ikna ettim sonuçta erkek 40 yaşına gelse de bebek sahibi olabilir. bi 5 sene erteledik artık hayırlısı böyle olacak.

canm tabiki doğuda çok zor hamilelik doğum.. ama doğuya gitmeden yapsanız bebek bu seferde daha kücücük bebekken doğuda olacaksınız hastalığı var bunu çok zor olur yaaa. bence doğu dönüşü en mantıklısı 32 de çok büyük bir yaş değil bence..

arkadaşım mardin mazıdağında hamile kaldı diyarbakırda doğum yaptı üstelik çok güzel ve temiz bir hastaneydi diyor. bir diğeri şuan hamile yine mardinin kızıltepe ilçesinde bunlarda benim gibi asker eşleri.. ben batıdayım ama daha zamanı var diyorum tedbirliyim.. g.doğudayız diye ertlemediler eğer çok istiyorsan ve hazırsan eş götürülemeyecek yerlerin çıkma ihtimaliyle canını skma derim gönlünü ferah tut Allah iyilerle karşılaştırsın

birde dikkat ettimde hava atmak isteyenler,ya eşiyle ya ailesiyle sorunu olanlar
gerçekten doğru yazmışsın onların benimki gibi bi eşi yok(içine mi doğdu acaba??)
eşim svgisini çok gösterir,akrabaların tanıdıkların yanında bile hayatım aşkım
tabi onlar alışkın değil hep isimle hitap edilir
ama melekete gidecek cesareti bulamıyorum hala,kolumkanadım kırık sanki
henüz lafları kaldıramayacağım gibi...:85:
biraz toparlanabilirsem inş
yorumun için çok teşekkürler,çok doğru yazmışsın özetlemişsin durumumu

Bu topiği yeni gördüm kızlar ya, beni de alın aranıza.
2,5 yıllık evliyim ama hala hazır değilim, ne olacak benim bu halim

canım mardin diyarbakır temiz güzel yerler hastaneler var iyi bakıyorlar biliyorum benim endişem hakkari şırnağa ağrıya çıkması. hakkımızda hayırlısı.

valla arkadasım okadar çok yazıp yazıp sildimki :) yaa tam bitiyorum sonra dıyorum burayı bızden baska herkes okuyor , kimseyi kırmak istemem sonucta sana detaylı sekılde özelden yazmaya karar verdım
son olarak memleketine git canım benım ,hem özlemişssindir de bi hasret gider eger karsılascak olursanda onlarında yanında eşin senı aradıgı zaman telde aşkımlı bitanemli konusman dahi onlara yeteri kadar yerle bir edecektir zaten ,evliliğimiz mototon olmadı malum aşkımız çok ateslı filan bişiler de artık (ben öyle yapıyorum hihihihi)
Bu topiği yeni gördüm kızlar ya, beni de alın aranıza.
2,5 yıllık evliyim ama hala hazır değilim, ne olacak benim bu halim
hoşgeldın canım demekki daha bebısın gelmesine vakit var bi arkadas hersey vaktınde demıstı doğru soyluyor bencede.

Merhaba,
Allah hepinizin gönlüne göre versin,bebek isteyenler bebek sahibi olsun,istemeyenler hayatlarını gönüllerince yaşabilsin inşaAllah.
Konunuza balıklama daldığım için öncelikle kusuruma bakmayın

Şu insanları hiç anlamadım,sanırım bu yaştan sonrada anlayamayacağım,kişiler hayatlarıyla ilgili kararları kendi hür iradesiyle veriyorsa çocuk sahibi olma veya olmama kararıda çiftlerin hür iradesine bağlı bir durumdur,çevrenin anlamsız baskıları hep tuhaf geldi bana,nişanlanırsın ne zaman evleneceksin,evlenirsin ne zaman bebek yapacaksın,bebek yaparsın,2. bebek ne zaman diye sorup dururlar,kimse senin ne istediğini sormaz bile yada verdiğin cevap ikna edici gelmez:26:

Sanki şu dakika bebek sahibi olsan onlar bakacakmış gibi bir tavır içerisinde olurlar,istemiyorum desen şüpheci bir bakış atar,işi dedikoduya kadar vardırırlar,bebek sahibi olmak istemiyorsan istemiyorsundur kime ne

Eşiyle mutluluğu yakalamış siz hanımlar,Allah evinizin huzurunu,mutluluğunu daim etsin,bebek sahibi olmak istemiyorsanızda bu sizin seçiminiz,kimsenin sizin seçimlerinizi sorgulamasına,kinaye yapmasına ve sizleri üzmesine müsade etmeyin

estağfurullah ne demek mune hanım ,hoşgeldınız ve bize detek verdıgınız için tşk ederim/z
iyi dileklerin ve duaların için çok tşk ederim kendi adıma mune abla

okadar haklısınız ki biz kırılıp uzulecegımıze bize bunu yasatanlar üzülsün,utansın kendınden..
bu zamana kadar lafımızı sakındıgımız için bu duruma dustuk damarıma çok bastılar zaten artık bendne günah gitti..

*** bundan sonra boş işlerle (hobi olarak ebru yapıyorum) uğraşcana bebek yap diyecek olan kişiye;benım uzerime baskı kurcagına git eşini ikna et onun üzerine baskı kur bebek yapma konusunda dicem kesinlikleeee...
görümcem gibi dicem ama görümcem boyle seylere hiç karısmaz etmez olgundur zaten (yıldızımız pek uyusmasada böyle huylarını severım)

Ebru'ya boş iş denmesi hayret verici bir durum,halbuki ne güzeldir Ebru sanatı,keşke hepimiz bir hobiyle uğraşsak,insanı geliştirir hobiler

Valla kardeşim ben 39 yaşındayım ve sanırım topikteki pekçok arkadaşımdanda yaşça büyüğüm,Allah'ım tüm evlatları anne babasına bağışlasın,benimde boyumca bir kızım var,başka çocuk düşünmediğim için tek çocukta kaldım,tek çocuklu olduğumdan kızım büyüyünce bende çevre baskısı gördüm 2.çocuğu yap,tek çocuk hiç çocuk diyenler oldu,istemiyorum dedikçe üstüme geldiler,çocuk sahibi olmak kolay iş değil,sorun büyütmekte değil,edebiyle,kişiliğiyle,kendine güveni tam bir çocuk yetiştirmek büyük sorumluluk,ben tek çocuklu olmayı iyi bir birey yetiştirmek adına tercih ettim fakat çevremdekilere bunu birtürlü anlatamadım,halada anlamayanlar,sen istiyorsundurda altında başka birşey vardır diyenler var,artık kimseye laf anlatmıyorum,dileyen dilediğini düşünsün,o yüzden sizlerde hiç kafanıza takmayın söylenenleri,kim ne derse desin,kim ne düşünürse düşünsün.
Tercih meselesi olan bir konuyu insanlar niye kendilerine dert eder anlamıyorum,Allah isteyene versin ama istemeyenleride kimsenin üzmeye hakkı yok İlk yorumumdada dediğim gibi herbirinizin çocukları olsa o dert edinenler sizlere yardımcı mı olacak,bebeklerinize mi bakacak,hayırr e o zaman onlara ne

hoşbulduk canım evet vakti var ama bunu gel de millete anlat. Allah hayırlısını nasip etsin diyorum sadece.

Ne kadar da haklısınız. Bu çevre baskısını anlamıyorum, anlayamıyorum. Herkes yap yap yap, bir bakmışsın büyümüş diyip duruyor, o an sinirilerim tepeme çıkıyor. Çocuk büyütmek kolay ya. Hele benim adıma plan yapılmıyor mu işte o zaman çıldırıyorum. Yok yapacakmışım çocuğu yaşım geçmeden ondan sonra çalışıyor olursam işten çıkıp 2 sene çocuğa bakacakmışım. Ben düşünmüyorum sanki bunları. Karışmayın diye haykırmak istiyorum ama bazı kişilere malumunuz söylenemiyor bir şey. Çocuk yetiştirmek uyutmak, beslemek, giydirmek, ihtiyaçlarını gidermekle olmuyor bunu bir anlayabilseler. İşin manevi boyutuna hiç dikkat edilmiyor maalesef. Allahım hayırlısını nasip etsin en hayırlı zamanda başka bir şey istemiyorum.

Son düzenleme:
bende 2 aylık evliiyim ve hormon fazlalılığı var polikistik over.. doğum kon. hapı kullanıyorum.. başlayalı bir kaç gün oldu ilaca.. kanamalarım çok oluyordu benim, doktora kayınvalidemle birlikte gitmiştim o da içeri doktorun yanına geldi benimle, gelmede diyemedim. içeride de korktum ya çocuk yapmamı gerektircek bir durum varsa diye.. çünkü ben miyomdan korkuyordum.. bazıları çocuk olunca geçiyormuş ya.. çocuk için ne bedenen ne de ruhen hiç hazır değilim..
doktor bu hastalık ömür boyu sürecek. sana 1 yıllık tedavi uygulayalım sonra çocuk düşün dedi. ona göre tedaviyi değiştiririz dedi.. birde çocuğa vurgu yaptı erkenden yap çocuk diye kayınvalidemin yanında utandım.. istemiyorum da diyemedim.. çevre baskısı kötü bişey kendimi nasıl koruyacağım bu çevre baskısından.. bilmiyorum.. kayın validem bi kaç kez laf arasında sizinde mutluluğunuzu görcem daha dedi..

Emrivaki, derinss, kzmrl, felisity, celif, kasvetli...

Bende hepinizle aynı düşünüyorum...

Ek olarak şunları söylemek istiyorum...

Benim sağlık sorunumda var ve çocuk sahibi olma konusunda son demlerimi yaşıyorum.

Tabi bunu eşimin aile tarafı bilmiyor,o ayrı...

Ama sırf doğurganlık özelliğimi kullanıp ,ilerde etraf ne der, işsizim evdeyim bari çocuğu

büyüteyim,kayınvalidem tepeme biniyor, eltim karnındaki çocuğuyla nispet yapıyor diye de
o çocuğu dünyaya getiremem.

Bu çocuğa yapılan bir haksızlık olur...

Çünkü gerçekten kendimi o büyük sorumluluğa henüz hazır hissetmiyorum.

Etraf herşeyi der.Her konu hakkında illa birşey söylerler. Söylemezse eksik kalır bir tarafı yoksa!

Bu da yetmez karışır,o da yetmez dedikodu yapar...Üzerine afiyet olmayan konuları dert edinmeyi pek severler.

O yüzden; kimsenin dediklerine takılmayın. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz ve hissettiğiniz.

Gerisi teferruat...

Son düzenleme:
doğru söylüyorsun.. bende senin gibi düşünüyorum.. benim durumum biraz farklı
sağlık problemlerim var doğurganlığa engel değil.. ancak eşiminde sağlık problemleri var ev hanımıyım evde sorumluluğum fazla, hem kendime hem eşime bakmakla yükümlüyüm eşimi seviyorum her zorluğunu bilerek evlendim.kayınvalidemle birlikte oturuyorum eşimin teyzeside bizimle kalıyor.. çocuğa bakamayız biz eşimde istemiyorum diyor ama arada bana şaka yapıyor üzüldüğümü bile bile bi kaç tane yapalım, annemlerde var büyütürler diyor ben evlenmeden öncede konuşmuştum bu konuyu çocuk belkide hiç istemeyeceğim ömür boyu o da kabul etmişti evlenince değişiyor erkekler sırf çocuk olsun diye çocuk yapamam ya da annesi büyüttükten sonra ne anlamı kaldı benim bebeğimin ruh halim hiç buna müsait değil.. dünyaya gelecek çocuğa haksızlık olur.. gelecektede peşinden koşamam çocuğun kadın halimle..

Son düzenleme:
aynenn bende düsünmüyorum ama esime kalsa yok demez,, erkekler niye böyle ee tabi onlar sabah gidip aksam gelecekler kadin cekecek cocugun her derdini :) aslinda dogum kontrol hapi iyi degilmis diyorlar uzun süre kullanmamak gerekmis bi bilgisi olan varmi?

evet gerçekten çok doğru söylüyorsun nişanlanırsın düğün ne zaman falan devam eder gider bunla ilgili çok hoşuma giden bi şey var paylaşmak istedim bi arkadaşım sosyal paylaşım sitesinde durumuna yazmıştı sanırım ama güzeldi ''birinin düğünü olur gidersinde hep derler ya sıra sende sen ne zaman evleniyosun diye birinin cenazesine gittiğinde o düğünde sana sıra sende diyen yaşlı teyzelere cenaze töreninde sıra zende teyze sen ne zaman gidiyosun demek ne güzel olurduuuu bi dahada hiç bişeyin sırasını sormazlardı eminim demii :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…