- 10 Ekim 2014
- 32.572
- 146.416
- 798
- Konu Sahibi Birgariplik
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Var yahu niye olmasın?Evett şimdi 25 sayfalık başlıktan anladığım
Çocuk yapınca gezip tozup eğlenemiyor hobi edinemiyoruz özgürleşemiyor eve tıkılıp kalıyoruz öyle mi ?
Hiç mi yok çocuğuyla gezip çok eğlenen ?![]()
Evett şimdi 25 sayfalık başlıktan anladığım
Çocuk yapınca gezip tozup eğlenemiyor hobi edinemiyoruz özgürleşemiyor eve tıkılıp kalıyoruz öyle mi ?
Kesinlikle katılıyorum..annem evde çocuğa bakarken bıkac saatliğine kahve içmeye gittik, cezaevinden izne çıkmış insan şaşkınlığı ve sevinciyle o kahve bana nasıl tatlı geldi anlatamam, sanki dunyayi bagislamislartamamen şartlarla ilgili.
ev işlerini eşit üstlenen bir eş, bıraktığınızda vicdanınızı sömürmeyen anane/babane ya da hiç çalışmayıp tam zamanlı bakıcı alıp hatta 4 tane bile doğurup hayatınızdan feragat etmeyebilirsiniz. Ama işte şartlar çok önemli...
tamamen şartlarla ilgili.
ev işlerini eşit üstlenen bir eş, bıraktığınızda vicdanınızı sömürmeyen anane/babane ya da hiç çalışmayıp tam zamanlı bakıcı alıp hatta 4 tane bile doğurup hayatınızdan feragat etmeyebilirsiniz. Ama işte şartlar çok önemli...
Hobilerini yapan cok nadir cikar ama yapiyor olmasi kolay yaptigi anlamina gelmez. Ya da cocukla yapilmasi sorun olmayacak zevkleri ve hobileri vardir.![]()
KoçÇocuk istemeyenler olarak anket yapıyorum buyrun B Birgariplik @vivelamour @sirinsh @duygular @zorunlunick @bikergirlaea @pofudukterlik @MissCherryBlossomBibibella
burçlarınız nedir arkadaşlarbenimki kova
etrafa ağzım açık baktığımı fark ettiğim o anKesinlikle katılıyorum..annem evde çocuğa bakarken bıkac saatliğine kahve içmeye gittik, cezaevinden izne çıkmış insan şaşkınlığı ve sevinciyle o kahve bana nasıl tatlı geldi anlatamam, sanki dunyayi bagislamislartaa ki annem arayıp acele edin artık çocuk agliyo durmuyo diyene kadar
![]()
Çocuklarla gezip eğleniyoruz ama ufak üç yaşında. Biraz yol katetmek gerekti benim açımdan. Bebeğim doğdu kışın, nereye gidebilirdim ki iki aylıkken...Evett şimdi 25 sayfalık başlıktan anladığım
Mesela bebeğim oldu diyelim. 5-6 aylık ve bir tatile çıktık. Otel havuz güneşÇocuklarla gezip eğleniyoruz ama ufak üç yaşında. Biraz yol katetmek gerekti benim açımdan. Bebeğim doğdu kışın, nereye gidebilirdim ki iki aylıkken...
Tam olarak sizin gibiyiz kafamıza buyruk olabiliriz ve ayak bağı gobi geliyor çocuk çevrede çocuklu akraba ya da arkadaslari bir yere çağırdığımda hava durumu soğuk mu sıcak mi gidilecek yer çocuk arabasına uygun mu plan bunlara göre şekilleniyor sonra yedek kıyafetleri, biberonu, suyu, maması, termosu oyuncakları, yedek bezleri vs vs derken devasa bir çanta eşlik ediyor. O çocuk arabada durur mu elbet ağlayıp kucak ister bu sefer ya kucağına çocuğu alırsın ya o devasa çantayı. Bir yere otursan çocuk hiç oturur mu oturmaz tabi ağlar huzursuzluk eder, olur olmadık yerde koşmak ister ya sen ya annesi peşinden koşmak durumunda kalır ve günün sonunda zihnimde tek şey bu hayatı insanın bile isteyen nasıl secebileceği sorusu... Çok emek, sabır, fedekarlik istiyorVardir mutlaka nadiren goruyorum ama onlar da cocuk istemeyenler gibi herkesin cevresinden bir kac tane anca cikar veya cikmaz, az yani.
Cocukla çok geziyorum diyen arkadaslarim da kendileri gibi cocuklari olanlarla kum havuzlu, parkli kafelerde takiliyorlar devamli.
Her hobi coluk cocukla yapilmiyor, yapilani da zor oluyor.
Biz yazlari motosikletimizi yükleyip cadirimizi uzun yolda kamp yapa yapa geziyorduk mesela.
Cocuk olsa devamli cocugu nereye kime birakicaksin? Ha araba da var ama motosiklet bizim hobimiz hani cadiri gectim yakin sehirlere gunu birlik bile gideriz sirf yol yapmiş olmak icin bile.
Kucucuk cocukla ülke sehir gezmeyi gectim otel tatilinde bile anne babalar cocugun uyumasina, yemegine, çisine gore hareket ediyorlar
Kendi adima ornekleri daha da cogaltabilirim de sikmayayim.
Hobilerini yapan cok nadir cikar ama yapiyor olmasi kolay yaptigi anlamina gelmez. Ya da cocukla yapilmasi sorun olmayacak zevkleri ve hobileri vardir.![]()
+++Ki zira kadim kadınlar kulübü forumunda "çocuklu arkadaşlarım çocuklarıyla birlikte tatile gelmek istiyorlar" tarzı başlıklarda da sıklıkla incelenmiş olup, çocuklu arkadaşların bekar arkadaşları ille çocukla yapılabilecek aktivitelere zorladığı, eğer istemezlerse de çocuk sevmeyen bencil yaratıklar olarak yaftalamalarıyla son bulduğu gözlendi.
Bunların hepsi incelendi burada
çocuklu insanların, en azından bebekli insanların bekar arkadaşları salması gerektiği kanaatindeyim.
Gun ışığına ilk defa çıkan vempayır gibietrafa ağzım açık baktığımı fark ettiğim o ansanki dağ köyünden ilk defa çıkıp avm ışıklarıyla büyülenmiş gibi göründüğümü düşğnmüştüm
![]()