Çocuk yapmayıp pişman olan var mı?

Ciddimisiniz.Bende zaten 4 yaşındaki kızıma tüm sorumluluğu yüklüyorum evet.Oda yapabiliyor..şakamisiniz.Birlikte buyutmekten anladığımız bu mu? Bilikte oyun oynamak,birlikte banyo yapmak,birlikte yemek yemek..günlük hayatın içinde olan herşey..
Ayrıca bu dönemde birtakım becerilere de sahip olunması gerekiyor.Öz bakım becerileri mesela.Kendi yemek yemesi,kendi ayakkabısını kendi giymesi gibi..
Kardeşine bir bez getirince bile çok mutlu oluyor.Çocukluğumda imkansızlıklar dan dolayı olmayan oyuncakları onunla oynamak,ona alabilmek,onu havuza götürmek,bisiklete binmek ona biseyler katabilme duygusundan bahsettim.Buda benim için bi mutluluk.
Anneligimin keyif aldığım diğer bı tarafı.
Günlük stresinizi atmak adına lafinizi söyleyince alay edince rahatladiniznmi?
Arkadaşın cevabını okuyunca ben de çok şaşırdım.Siz gayet güzel ifade etmişsiniz kendinizi.Resmen haksız çıkarmak saldırmak için yazmış.Özellikle kız çocukları kardeşlerine bakmayı ilgilenmeyi seviyorlar zaten.Kendilerini küçük anne gibi görüyorlar kardeşlerine.Onlar için evcilik oyunu gibi bu.2.si İnsanın kendi çocukluğundan ders çıkarıp çocuğuna ona göre yaklaşması çok iyi birşey.Mesela biz hata yaptığımızda büyüklerimiz bize sert çıkınca ben çok korkar bazen yalana sarılırdım.O yüzden çocuklarımla aynı şey söz konusu olunca elimden geldiğince sakin olup onları korkutmamaya çalışıyorum benim yaptığımı yapmasınlar diye.Bazen isteklerimizi hafife alıp gereksiz deyip güler geçerlerdi.Şimdi onlara soruyorum neden istiyorsun diye.Onları anlamaya çalışıp almayacaksak nedenini anlatmaya çalışıyorum.Bunlar küçük bir örnek. Zaten siz illa çocuk yapın da dememişsiniz.Sever bizim insanımız kendi fikrini haklı bulup karşıyı doğru düzgün anlamadan linç etmeyi. Ya da okuduğunu anlayamayan biri olabilir arkadaşGünahını almayalım şimdi.

Kendi cocugunuz yigeniniz bir olamazki ikisinin sevgisi arasinda daglar kadar fark var.bende yigen buyuttum ama asla ayni sevgi degil neticede anneligi tadiyorsunuz her anlamda
Ama sonuçta ikisinin de sorumlulukları bakımı büyütmesi vs aynı değil mi? Sonuçta ortada bir çocuk var. Anne kavramının ve bağının bana göre olduğunu düşünmüyorum 🤷🏼‍♀️

Ama sonuçta ikisinin de sorumlulukları bakımı büyütmesi vs aynı değil mi? Sonuçta ortada bir çocuk var. Anne kavramının ve bağının bana göre olduğunu düşünmüyorum 🤷🏼‍♀️
Aynen sorumlulukları bakimi vs tabiki var ama birisini fiziksel yaparsin (yiğen mesela) birinide tum kalbinle sevkatle askla yaparsin senin gozune hicmi hic zorlugu glmez umarim anlatabilmisimdir. Kendinizi o duyguda hissetmiyorsanız tabiki ypmayin sonucta geri iadesi olan bisey degil

Her yorumunuzda, her konunuzda bir falso var farkında mısınız? Eski üyeliğinizi de dahil ederek konuşuyorum.
Nerenizden tutsam elde kalıyor. Kim olduğunuz belli olmasın diye önceki konularınıza atıfta bulunmayacağım, siz zaten konularınız nasıl tepkiler aldınız biliyorsunuz.

Bu mesajınızda da mesela, neresini düzeltsem, neresi için farkındalık yaratsam diye bakıyorum.

İleride çocuklarınızın birbiri ile anlaşacağına, görüşeceğine emin misiniz?
Sizinle görüşeceklerine emin misiniz?
Yurt dışına çekip giteyeceklerine emin misiniz?
Yaşam sürelerinden emin misiniz?

İnsan çocuk yapmak istemiyor olabilir, çocuğu olmuyor da olabilir, yazdığınız ilk 3 satırın kimde ne duygu yaratacağının bilincinde misiniz?

Rica ederim bir geliştirin artık kendinizi.

En önce şu yazım konusunda, 100 kere falan söylendi bu size.
Sonra kendinizi ifade ediş konusunda, bir de araya empati duygusunu da alırsanız ne ala.
Ne kadar itici şu yazdıklarınız.
Sizin şu yazdıkalrınız bende nasıl etki ediyor peki farkında mısınız? kim olduğumu çözünce bunu buraya yazmak zorunda değilsiniz,benim son 4 aydır neler yaşadığımı biliyormusunuz,Klavye ile yazma konusuna gelince,hızlı yazdığım için evet yazım hatam çok oluyor.Bu kendimi ifade edemediğim anlamına gelmiyor ayrıca.ben kendimi böyle kabul ettim.Kaldiki bu konuyu nasıl yazım hatama çekebildiniz???
Hepsini geçtim.
Çocuk konusuna gelince.
Şuanki duygularından bahsettim ben.ilk paragrafta yazdıklarım bana komşu teyzemin söyledikleiydi .Onun pişman oluşunu dile getirdim diyede ekledim.
Akabinde kendi fikirlerimi yazdım.
Gelecekle ilgili fikir beyan ettim mi?
Kısada yaşasalar,uzunsa yaşasalar,yurtdışında yaşasalar onlara en iyi şekilde annelik yapıyor sadece anı yaşıyorum.Ve bunun keyfine varmaya çalışıyorum.

sizin gibi karamsada değilim.
Etrafımda siz gibi negatif ve eleştirmekle birilerini yermekle zevk alanlar iyiki yok.Nasıl insansınız,ne oldu şimdi madalyami takalım size?kimmisim hadi söyleyin,gizlediğim sakladigim yada ayıp birşey yapmışım gibi yazıyorsunuz
ayıp değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evliliğimin ilk 5 yılında hiç düşünmedim. Sorumluluk almak istemedim. Ben istemediğim için eşim de saygı duydu.
Akrabalardan çocukları mı olmuyor gibi söylemler duyduk güldük:) Kimsenin sözlerini önemsemedik.

Daha sonra bir gün hadi çocuk yapalım dedik ve şimdi haftalar sayıyoruz:)

Eğer maddi kaygılarım olsaydı ya da tüm sorumluluğu kadın olarak tek başıma alacağımı düşünseydim bu yola girmek istemezdim.

Yani istemek de istememek de çok doğal. Ve eleştiriye açık bir konu değil.

Arkadaşın cevabını okuyunca ben de çok şaşırdım.Siz gayet güzel ifade etmişsiniz kendinizi.Resmen haksız çıkarmak saldırmak için yazmış.Özellikle kız çocukları kardeşlerine bakmayı ilgilenmeyi seviyorlar zaten.Kendilerini küçük anne gibi görüyorlar kardeşlerine.Onlar için evcilik oyunu gibi bu.2.si İnsanın kendi çocukluğundan ders çıkarıp çocuğuna ona göre yaklaşması çok iyi birşey.Mesela biz hata yaptığımızda büyüklerimiz bize sert çıkınca ben çok korkar bazen yalana sarılırdım.O yüzden çocuklarımla aynı şey söz konusu olunca elimden geldiğince sakin olup onları korkutmamaya çalışıyorum benim yaptığımı yapmasınlar diye.Bazen isteklerimizi hafife alıp gereksiz deyip güler geçerlerdi.Şimdi onlara soruyorum neden istiyorsun diye.Onları anlamaya çalışıp almayacaksak nedenini anlatmaya çalışıyorum.Bunlar küçük bir örnek. Zaten siz illa çocuk yapın da dememişsiniz.Sever bizim insanımız kendi fikrini haklı bulup karşıyı doğru düzgün anlamadan linç etmeyi. Ya da okuduğunu anlayamayan biri olabilir arkadaşGünahını almayalım şimdi.
Canım burda bı kesim var,bu benim ikinci üyeliğim.
Tek işleri burda.Birilerini nasıl incitsemde stresini atsam.
Bak başka platformlarda üyeliğim var.Burdaki gibi acımasız üyeler yok.
inanılmazlar.
Örgüt gibiler birde.Sen birine cevap yazdığın an hemen diğerleri bir olur seni verem edene kadar kışkırtıyorlar.
Ben hamileyken konu açmıştım bu defa o gün sancilandim.Neler yazmadilar nelerle suçladılar konu nerelere geldi.üyeliğimi sonlandırdık artık.
Onlara hakkımı hala helal etmiyorum ve aslada konu açmiyorum burda.

Bende de reglim gelmeyince galiba hamileyim durumu olmuştu
Kendimi çok kötü hissetmistim
Banyoya kapanıp ellerim titreyerek test sonucu beklerken bı yandan agliyodum
Sonucu negatif görünce müthiş bı haz ve mutlulukla eşimin yanına gidebilmistim(test yaptığımdan haberi yok )
İnsan böylesine hazır değilken bı çocuğa gebe kalsa nssil sevebilir bilmem...pek akıl kârı degil
Ben de çift korunmaya rağmen böyle bir endişem olmuştu ve kan sonucu çıkana kadar korkudan kürtaj yapan doktorları araştırmaya başlamıştım ki o korku bana yetti zaten.

10 yıllık birliktelik ve 1 yıllık evliliği tamamladık. Kendimi bildim bileli annelik içgüdüsü yok, böyle bir istek, arzu yok. Bunu hiçbir zaman paylaşmaktan da çekinmedim. Ailem, eşim ve onun ailesi farketmeksizin herkes en başından beri bilir. Anne olmam için hiçbir sebep bulamıyorum tek bildiğim hayatımın gayet neşe dolu olduğu, evimde 3. Bir kisi ve onun sorumluluklarını istemediğim, bir canlıya ömrümü, tüm sevgimi ve fedakarligimi adamak istemediğim, çocuklu yaşam şeklinin bana hep boğucu ve kısıtlayıcı gelmesi, eşimle kafamiza estiği gibi hareket etmemiz, çocuklara tahammulumun çok az olması vs vs aslına bakarsaniz sebep aramama bile gerek yok istemiyorum bu kadar basit neden bulmaya dahi gerek yok nasıl ki çocuk isteyen insanlara neden istiyorsun ki demiyorsak istemeyen de istemiyor . Aslında insanların çocuk düşünmüyor musun diye sormasından rahatsız olmuyorum tek rahatsızlığım sorularına karşılık çocuk istemediğimi söylediğimde öcü gibi davranmaları, hiddetlenmeleri ve muhakkak değiştirilmesi bir kararmışçasına saçma bir şekilde ikna etmeye çalışmaları. Gelelim asıl konuya devamlı takipte olduğum çikolata kistlerim var ve her iki yumurtalıktada cerrahi gerektirecegi öngörülüyor konu hakkında hekimimin muhakkak hemen çocuk yap ya da yumurtalıklarını doldur diye baskısi var Çocuksuz bir hayat ihtimali onun için ihtimaller dahilinde değil, hastalıklı bir düşünce olarak görüyor bunu ve öyle ki bazen tavırları da çok rahatsız edici oluyor. Peki çocuk yapmayıp sonra pişman olan keske yapsaydım diyen var mi aranızda?
İstemiyorsan yapma, kimseye de kulak asma, senin yerine onlar bakmayacak. Ben eşim çok istediği için anne oldum. Seviyor muyum çok seviyorum ama aklımdan şu an bana tatsız gelen düşünceler de geçmiyor değil. Dillendirirsem linç yiyebilirin, allah korusun artık yokluklarını yaşatmasın diyeyim.

Ama yumurtalarını dondur, yarın düşüncen değişirse pişmanlık duymamak için.

Ben de çift korunmaya rağmen böyle bir endişem olmuştu ve kan sonucu çıkana kadar korkudan kürtaj yapan doktorları araştırmaya başlamıştım ki o korku bana yetti zaten.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki
Yazdığın şeye attığım kahkaha ifadesi gerçekten gerçek yani sesli güldüm 😅
Bendeki tek fark korkudan kurtajda olamam

Bunun bendeki diğer versiyonu 2. Evlada annelik yapmak istememek ileride insanı pişman eder mi? 😄
Bende ayni durumdayim o yuzden tum sayfalari okuyorum ☺
Yanliz birde cocuk dusunmuyordum oldu sevdim hic pisman olmadim diyenler zaten dogmus evlat icin buyuyupte aileye bir darbe vs yasatmadiysa genel olarak kimse pismanim keske dogmasaydi demez diye dusunuyorum

Ne kadar itici şu yazdıklarınız.
Sizin şu yazdıkalrınız bende nasıl etki ediyor peki farkında mısınız? kim olduğumu çözünce bunu buraya yazmak zorunda değilsiniz,benim son 4 aydır neler yaşadığımı biliyormusunuz,Klavye ile yazma konusuna gelince,hızlı yazdığım için evet yazım hatam çok oluyor.Bu kendimi ifade edemediğim anlamına gelmiyor ayrıca.ben kendimi böyle kabul ettim.Kaldiki bu konuyu nasıl yazım hatama çekebildiniz???
Hepsini geçtim.
Çocuk konusuna gelince.
Şuanki duygularından bahsettim ben.ilk paragrafta yazdıklarım bana komşu teyzemin söyledikleiydi .Onun pişman oluşunu dile getirdim diyede ekledim.
Akabinde kendi fikirlerimi yazdım.
Gelecekle ilgili fikir beyan ettim mi?
Kısada yaşasalar,uzunsa yaşasalar,yurtdışında yaşasalar onlara en iyi şekilde annelik yapıyor sadece anı yaşıyorum.Ve bunun keyfine varmaya çalışıyorum.

sizin gibi karamsada değilim.
Etrafımda siz gibi negatif ve eleştirmekle birilerini yermekle zevk alanlar iyiki yok.Nasıl insansınız,ne oldu şimdi madalyami takalım size?kimmisim hadi söyleyin,gizlediğim sakladigim yada ayıp birşey yapmışım gibi yazıyorsunuz
ayıp değil mi?
Hiç şaşırtmadınız. Klasik benim neler yaşadığımı biliyor musunuza bağladınız yine.
Evi bulmuşsunuzdur artık, o değildir, hamilelikle ilgili durum vardı, doğurduğunuza göre o da değildir, ama son 4 ay dediğinize göre olabilir de.

İtici bulunan daha çok sizin konularınızdı hatırlarsanız. Daha doğrusu konu ayrıntılarında yazdıklarınız. Yoğun şekilde tepkiler alınca da en sonunda yine "benim neler çektiğimi biliyor musunuz, elveda" vs yazıp gittiniz.

Nitekim bu konuda da benden başka tepki verenler oldu yazdıklarınıza, ama hala inatla red halindesiniz.

"Komşu teyzem var, o pişman olduğunu belirtiyor" diyebilirdiniz, ki bu konu sahibinin sorusuna yeterli bir cevap olurdu.

Karamsarlığı nereden çıkardınız anlamadım. İlk 3 satırda yazdığınız şeyi çocuğu olanlar da yaşayabilir demiştim kısaca, başkasının çocuğuna yönelik karamsarlığım/iyimserliğim olamaz.

Negatif/eleştirmeyi seven ya da bundan zevk alan hiç değilim, öyle olsa bütün yazdıklarınızı 'Türkçe tercümesi' başlığı atıp silbaştan yazardım, dalga geçmek, zevk almak öyle olur çünkü.

Bir zahmet hızlı yazmayın o zaman, farklı insanlardan aynı konuda eleştiri alıyorsunuz ve hiç düzeltmeye çalışmıyorsunuz. Yetmiyor "eğitimciyim" yazıp insanların aklında olumsuz fikirlere sebep oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Hiç şaşırtmadınız. Klasik benim neler yaşadığımı biliyor musunuza bağladınız yine.
Evi bulmuşsunuzdur artık, o değildir, hamilelikle ilgili durum vardı, doğurduğunuza göre o da değildir, ama son 4 ay dediğinize göre olabilir de.

İtici bulunan daha çok sizin konularınızdı hatırlarsanız. Daha doğrusu konu ayrıntılarında yazdıklarınız. Yoğun şekilde tepkiler alınca da en sonunda yine "benim neler çektiğimi biiyor musunuz, elveda" vs yazıp gittiniz.

Nitekim bu konuda da benden başka tepki verenler oldu yazdıklarınıza, ama hala inatla red halindesiniz.

"Komşu teyzem var, o pişman olduğunu belirtiyor" diyebilirdiniz, ki bu konu sahibinin sorusuna yeterli bir cevap olurdu.

Karamsarlığı nereden çıkardınız anlamadım. İlk 3 satırda yazdığınız şeyi çocuğu olanlar da yaşayabilir demiştim kısaca, başkasının çocuğuna yönelik karamsarlığım/iyimserliğim olamaz.

Negatif/eleştirmeyi seven ya da bundan zevk alan hiç değilim, öyle olsa bütün yazdıklarınızı 'Türkçe tercümesi' başlığı atıp silbaştan yazardım, dalga geçmek, zevk almak öyle olur çünkü.

Bir zahmet hızlı yazmayın o zaman, farklı insanlardan aynı konuda eleştiri alıyorsunuz ve hiç düzeltmeye çalışmıyorsunuz. Yetmiyor "eğitimciyim" yazıp insanların aklında olumsuz fikirlere sebep oluyorsunuz.
Bende hala neden tüm konularına bu kadar hakimsiniz,nasıl unutmanışsınız.
İkinci üyeliğimden kim olduğumu çıkaracak kadar takıntı haline getirmenize anlam veremedim.İsminizi bile şimdi görüyorum.Evet zor bir hayatım var.Size alay konusu oluyor ya hala pes.
Lafa geldimi çok duyarlı olursun ama.
İnanılmaz kötü bı kalbe sahipsiniz.sizinle daha fazla yazıp konu sahibim komusunu sabote etmek istemiyorum.
sahi sizin içinde zor oluyordun sabah akşam burayı didiklemek:) seda sayanda izliyosunuzdur siz.
Şuan bile bebeğimi emzirerek yazıyorum.Bazen kızıma pankek yaparken,bazen tek elle..
evet bir çok yazım hatam oluyor.senin gibi tek işim burda sivri yorumlarla birilerini deşifre edecek kadar boş vakitte yazmiyorum.kaldiki iki çocuklu doğuda yaşayan sıradan bir ögretmenim.sokak hayvanları benim herseyim.ekstra onlarla ilgili projeler yuruturum,beslerim,yuvalar yaparız eşimle.
son 4 ay barakada yaşadım 2 çocukla.Tek göz oda,mutfak yok,banyolar legende,sayısız hastalıklarla..daha yazayimmi?

Evet bildiğiniz tek göz baraka.
Sorduğunuz merak ettiğiniz için söylüyorum.Bunuda bugün kullanır alay konusu yaparsınız:)

Mesleğimi yeri geldiğinde söylemem bile sizi neden rahatsız ediyor.
Yahu beni bı şal artık olurmu.ben üyeliğimi kapatarak sizi zaten saldım.
kavun kokusu kavun kokusu

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende hala neden tüm konularına bu kadar hakimsiniz,nasıl unutmanışsınız.
İkinci üyeliğimden kim olduğumu çıkaracak kadar takıntı haline getirmenize anlam veremedim.İsminizi bile şimdi görüyorum.Evet zor bir hayatım var.Size alay konusu oluyor ya hala pes.
Lafa geldimi çok duyarlı olursun ama.
İnanılmaz kötü bı kalbe sahipsiniz.sizinle daha fazla yazıp konu sahibim komusunu sabote etmek istemiyorum.
sahi sizin içinde zor oluyordun sabah akşam burayı didiklemek:) seda sayanda izliyosunuzdur siz.
Şuan bile bebeğimi emzirerek yazıyorum.Bazen kızıma pankek yaparken,bazen tek elle..
evet bir çok yazım hatam oluyor.senin gibi tek işim burda sivri yorumlarla birilerini deşifre edene değil.kaldiki iki çocuklu doğuda yaşayan sıradan bir ögretmenim.sokak hayvanları benim herseyim.ekstra onlarla ilgili projeler yuruturum,beslerim,yuvalar yaparız eşimle.
son 4 ay barakada yaşadım 2 çocukla.Tek göz oda,mutfak yok,banyolar legende,sayısız hastalıklarla..daha yazayimmi?

Evet bildiğiniz tek göz baraka.
Sorduğunuz merak ettiğiniz için söylüyorum.Bunuda bugün kullanır alay konusu yaparsınız:)

Mesleğimi yeri geldiğinde söylemem bile sizi neden rahatsız ediyor.
Yahu beni bı şal.arrik olurmu.ben üyeliğimi kapatarak sizi zaten saldım.
Gaipten ses duymak misali gaipten cümle mi okuyorsunuz, nedir? Ben size soru sormadım ki, gram merak etmiyorum, bana ne sizin Yeşilçam hayatınızdan? Hep aynı terane olduğu için yazdıklarınız belli oluyor kim olduğunuz.

Daha da yazmayın rica ederim, hep aynı cümleler, hep aynı dizeler.

Gaipten ses duymak misali gaipten cümle mi okuyorsunuz, nedir? Ben size soru sormadım ki, gram merak etmiyorum, bana ne sizin Yeşilçam hayatınızdan? Hep aynı terane olduğu için yazdıklarınız belli oluyor kim olduğunuz.

Daha da yazmayın rica ederim, hep aynı cümleler, hep aynı dizeler.
Sorunlumusunu siz?? Ev bulmuşsunuz,doğum yapmıssinizdir o zaman sorununuz ne demeye getiren kimdi az evvel?
Olayın,görmeyin yazmayın.o.zaman bu kadar rahatsız siz.
Delimisiniz yahu.
ilk siz yazdınız.Yeşilçam hayatı öylemi:)
Hadi bı gidin işinize..

Yapıp pişman olanlar el kaldırsın bence, daha net soru bu. 🙋🏻‍♀️
Ya hiç pişman olunur mu:) Çoook zor.
Ben bazen diyorum ki ikinci bebek içi biraz daha beklesemiydim diye.Sadece onu. için zaman zaman pişmanlık yaşadım.Ama şimdi oda büyüdü.Sevgileri olmasa zaten elle tutulur bı yanı yok bu hayatın

Back
X