Çocuk yemek yememe sorunu

Karlice

❄️Bir kış mektubu tadındayım bugün..❄️
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2019
447
123
103
31
Arkadaşlar artık çok bunaldım ya takmayim diyorum saliyim kendi haline olmuyor kızıyorum olmuyor seviyorum olmuyor cidden yorucu yemeyen çocuk oğlum 2 yaş 8 aylık 32 aylık yani çok seçici kahvaltı da özellikle yumurta süt peynir yemiyor zaten onları değişik alternatif olarak değiştirip veriyorum yine yok diğer öğünlerde pek sorun olmuyor acsa yiyor değilse zaten ağızda bekletme begenmediyse yada doktora götürdük 2 buçuk yaşındayken 11.5 kilo boy orta 89 cm doktor diyetisyene yönlendirdi şunu yesin bunu yesin demesi kolay yemiyor yanından bile geçmiyor kaç ay geçti hala ayni kiloda tamam diyorum sağlıklı en azından kanları temiz çıktı ama anne olanlar anlar bunu normal bir çocuk kadar yesede okeyim ama olmuyor ya yapamıyorum heralde iyi anne olamadım diyorum kendime çok üzülüyorum

Benim kızım 7 yaşında. Doğduğundan beri istahsiz. Sabah bir küçük tostun ancak yarısını yiyebildi düşünün neler çektiğimi. Her şeyi denedim ama düzelmiyor artık takmıyorum eskisi gibi. Değerleri iyi cok şükür.

Benim kızım 7 yaşında. Doğduğundan beri istahsiz. Sabah bir küçük tostun ancak yarısını yiyebildi düşünün neler çektiğimi. Her şeyi denedim ama düzelmiyor artık takmıyorum eskisi gibi. Değerleri iyi cok şükür.
Çok yorucu gerçekten yani ne kadar takmayim desemde etraftakilerin boş boş konuşması felan sinir bozucu yani dertliyim bu konuda fazlaca iki dk çocuk emanet etsen bakamicak insanlar anca eleştiriyor

yaz aylarında çocukların iştahı kaçıyor, benim kızım da 4,5 yaşına yaklaştı ama bi çok gıda da hala seçici, peyniri kaşarı sadece bişeylerin içinde yiyor, sebzeyle hiç arası yok diyebilirim. son 2 haftadır beni delirtme modunu açtı yine, her yemek saatinde kriz geçiriyorum. hem benim yedirmemi istiyor hem de ağzında bekletiyor. artık çiğne kızım yut kızım demekten bıktım. daha tabağın yarısına gelmeden doydum diyor. işten eve gitmek istemiyorum yeminle.

Çok yorucu gerçekten yani ne kadar takmayim desemde etraftakilerin boş boş konuşması felan sinir bozucu yani dertliyim bu konuda fazlaca iki dk çocuk emanet etsen bakamicak insanlar anca eleştiriyor
Elimden geleni yapıyorum ama midesi almıyor demek ki. Eskiden çok takardım artık hiç dikkate almıyorum o yorumları.

yaz aylarında çocukların iştahı kaçıyor, benim kızım da 4,5 yaşına yaklaştı ama bi çok gıda da hala seçici, peyniri kaşarı sadece bişeylerin içinde yiyor, sebzeyle hiç arası yok diyebilirim. son 2 haftadır beni delirtme modunu açtı yine, her yemek saatinde kriz geçiriyorum. hem benim yedirmemi istiyor hem de ağzında bekletiyor. artık çiğne kızım yut kızım demekten bıktım. daha tabağın yarısına gelmeden doydum diyor. işten eve gitmek istemiyorum yeminle.
Aynen istemediği birşey olsun ağzında iki saat yemek yedirmeye çalıştırdığımi biliyorum sabırla nerde hata yapiyoruz bilmiyorum diyetisyenin verdiği liste bırak normal çocuğu yetişkin bir insanin yemek listesi bence ağzında bekletiyor yemiyor dediğimde davranış bozukluğu yeme bozukluğu çocuk gelişim uzmanı ilgilenir diyor yani gerçekten tamam zaman ilerledi yedikleri önünde yemedikleri arkasında misali el bebek gül bebek bakiyoruz tek çocuk şimdiki cocuklardami var bizdemi var bilmiyorum gün boyu birşey vermesem istemez yani

Elimden geleni yapıyorum ama midesi almıyor demek ki. Eskiden çok takardım artık hiç dikkate almıyorum o yorumları.
Biraz daha büyüse kurtarır kendini diyorum tam gelişim çağı yesin içsin diyorum ama yok

ay valla bilmiyorum simdiki cocuklarda var birsey. kime sorsam cocugu yemek seciyor. Aclik görmedikleri icin kiymet bilmiyorlar. Biz de cocuk olduk ama böyle degildik. Fazla ilgi alaka da simartiyor cocuklari kim ne derse desin. Mükemmel ebeveyn olacaz diye cocuklar bizi parmaginda oynatir oldu, ne yazik ki durum bu.

Yemeyen çocuk gerçekten çok zor ve insanın sinirlerini yıpratıyor. Ama şunu unutmayın “baba dahil” birebir yaşamadan bunu hiç kimse anlamaz. Çinko desteği kullandınız mı? İştahı açtığını söylüyorlar . Yapı olarak böyle olabilir. Beni de annem doktor doktor gezdirirdi. 25 yaşıma gelene kadar 50 kiloyu hiç görmemiştim. Metabolizma ile alakalı mubtemelen

Biraz daha büyüse kurtarır kendini diyorum tam gelişim çağı yesin içsin diyorum ama yok
Atom tarzı şeyler denediniz mi en azından sağlıklı yağları bir şekilde tüketse beyin gelişimi için faydalı olurdu

Kaç kilo? Benimki kadar olamaz

Kaç kilo? Benimki kadar olamaz
En son 20.4 idi. Hatta kıyafetli hali düşünün. Kızım 4 kiloya yakin dogdu. O kadar istahsiz bir bebekti ki ek gıdadan sonra hep persentilin altındaydı. Dedigim gibi değerleri güzel. Ben evde ne pişerse tabağına koyuyorum. Ama iki kaşık alıp doydum diyor. 20 aylik kızım ondan daha çok ve hızlı yiyor.

En son 20.4 idi. Hatta kıyafetli hali düşünün. Kızım 4 kiloya yakin dogdu. O kadar istahsiz bir bebekti ki ek gıdadan sonra hep persentilin altındaydı. Dedigim gibi değerleri güzel. Ben evde ne pişerse tabağına koyuyorum. Ama iki kaşık alıp doydum diyor. 20 aylik kızım ondan daha çok ve hızlı yiyor.
Benim kızım birkaç gün önce 7 yaşını doldurdu temmuz 2018 doğumlu ve 18 kilo. Çok zor gerçekten. Ağzına lokma vermediğim bir öğün yok.

Benim kızım birkaç gün önce 7 yaşını doldurdu temmuz 2018 doğumlu ve 18 kilo. Çok zor gerçekten. Ağzına lokma vermediğim bir öğün yok.
Yaşayan bilir bunu ancak. Hic acıktım dediğini hatırlamıyorum. Bir çocuğun çok sevdiği şeyleri bile ağız bükerek zorla yemeye çalışıyor onu da bitiremiyor. Hamburger, tost, börek tarzi yemekleri bile yemez düzgün.

Yaşayan bilir bunu ancak. Hic acıktım dediğini hatırlamıyorum. Bir çocuğun çok sevdiği şeyleri bile ağız bükerek zorla yemeye çalışıyor onu da bitiremiyor. Hamburger, tost, börek tarzi yemekleri bile yemez düzgün.
Aynı. Bir gün severek bir yemek yer, ev sahibi x bunu seviyordu diye pişirmiş olur ve x onu yemez. Sağı solu hiç belli olmaz. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim

Acaba cok mu üzerine düşüyorsunuz mesela salsanız ve telap ettikçe yemek verseniz belki o zaman değişir. Benim kızım 2 yaş 4 kg doğdu persantilde hep alt sınırda gitti doktor 14 aylıkken çinko,balık yağı ve kan ilacı başlattı düşük olduğu için faydası oldu yani 45 günde 600 gr almıştı. Birde ravla mor meyveli karışım var doğal onu kullanmıştım araştırın. Suanda hala yapısı zayıf ama iştahı iyi doktor kilosuna takılmıyor ortalamada gidiyor kilosu. Çok yemesi önemli değil kimi cocuk 3 kaşıkta doyar azımsamayın ama yediği şeyler fayda sağlayacak şeyler olsun kendisi yesin başında beklemeyin salın bence bakalım ne olcak belki olumlu etkiler.

Back
X