- 8 Ağustos 2011
- 12.348
- 13.220
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim kızım sekiz yaşında ve evet çok fazla arkadaş canlısı sürekli birileriyle olma isteği var ben sürekli konuşarak astım bu durumu sürekli yanında birilerinin olamayacağını kendi başına da birşeyler yapabilicegini insanları rahatsız etmemesi gerektiğini sürekli anlattım büyüdükçe anlıyorlar mahremiyet daha önemli tabi önce sizin onu halletmeniz lazım kesinlikle başkalarının yanında soyunmamali evde nasıl bu konuda peki sizden yada babadan utanma varmiEvet cok arkadas canlisi, arkadaslarini bıktıracak kadar.
Henuz bir arkadasindan sıkıldığını gormedim artik bir sorun mu vsr diye düşünüyorum ciddi ciddi.
Kardesiyle de ilgileniyor aslinda, gerek bakimiyla gerek oyun olarak. Bem islerimi yaparken ona bırakıyorum oyun oynuyorlar birlikte.
Anne baba olmanın zorluğu işte. Hep akılda tedirginlik.Canim inan ne dusunecegimi bilmiyorum.
Kizim mahremiyetin farkinda, dogrudan bir sey oldugunda asla izin vermez. Oturmasina kalkmasina dikkat eder.
Ama soz konusu oyun oldugunda butun sinirlar uçuyor.
Cocuk psikiyatrina gittik, bu konuyi da danistim. O iyi dokunus ve kotu dokunusu ayırt edebilecek duzeyde meraklanacak bir sey yok dedi.
Ama nedense bana hic oyle gelmiyor.
Allah korusun, oyun oynuyorum ayagina taciz edilse fark etmez gibi.Allah esirgesin dusuncesi bile korkunc
Cok tesekkur ederim. Mesajiniz beni biraz rahatlatti. Biraz da duymak istedigim benzer yas gruplarinin davranışları. Insam sadece kendisininkine bakarak tam anlayamiyor olagan mi diye.Canım slm yazdıklarını okudum ve seni cok evhamli gördüm.
Kizim 5 yaşında (tüp bebek neyle oldu)
Ben öğretmenim esim üniversite hoca aman ne kitaplar okudum sorma zeki cocuk nasil büyütulur diye cok zor olunca annaane, dede, babaanne, amca herkes sevdi ve simartti ben şöyle olur böyle yapin dedikçe adim okumuş gelin oldu
Akıllı bi kızım var ama ikizlerim olunca kizim değişti ben degistim ev degisti
Ben cocuklarimi bakiciya vermek istemedim annemle bakiyoruz.(1 sene yattim kanamali hamilelikten 1 sene ücretsiz izin yazdim yine yazcam 1 sene daha)
Kizim eve bile gelmiyodu babaanede kaliyo halaya gidiyor. Sanki evden kaçmak istiyor .
Demem o ki kardesini seviyor tamam ama yinede tahti yıkıldı.
Ikizlerim 17 aylik oldular biraz duzeliyo gibi
Mahremiyet konusu artik kimseye guvenimiz yok elimden geldigince hem sınıfta hemde kizima anlatıyorum ama çocuk nihayeti
Sabah diyoki dede götüme baksana kizim öyle denirmi deden o senin diyorum gülüyor.Sen istediğin kadar anlat.
Onları terbiyeli güzel bir birey yetiştirmek için elimden geleni yapıyorum gerisi Mevla'ya kalmış.
Herkesin parmak izi farklı her cocukta farklı.
Iyi geceler
ben de o kadar arkadas canlisiydim. Bir noktaya kadar kendini kullandiriyorsun, asiri yardimsever fedakar oluyorsun. Sonra birkac dost kazigi ile karsilasinca akillaniyorsun ve bencil olmayi, hayir demeyi mecburen ogreniyorsun.Valla bende bilemiyorum 9 yildir ama siz disardan biri olarak mizaci boyle deyince bana da iyice mantikli gelmeye basladi
Bence bu kadar arkadas canlisi olmak da iyi birsey dgil ileride cok zarar gorebilir , bunu nasil azaltabilirim onun yollarini arastirmam lazim
Ona aciklik getireyim, oynamaya oraya gitmisti sonra komsum aradi. Ben farkinda degildim sisme havuz doluydu ona kıyafetleriyle girmisler diye ozur de diledi hatta. Havlusunu asansorle gondermemi istedi, ama kiyafetlerini orda cikarip havluya oyle sarinip gelmis. Komsunun davranisinda sıkıntı yok yani onun icin de istenmeyen durum.cok pardon ama iki cocugu sisme havuza ciplak sokan ya da buna goz yuman komsunuz dogru mu? sizin icin oncelikli hata aranacak konu bu. o komsuya yollamayin cocugunuzu bir daha.
Havluya sarip gondermis komsu mutlaka onun bilgisi dahilinde bu olay. Apartman de 2 kat yukari gönderiyorum diye o onemesememis olabilir o kismini dusunmedim acikcasi. Anlattigim onca seyin karsiliginda ben kizimin en azindsn islak da olsa giyinik gelmesini beklerdim.Eskiden aktifken şimdi bir aktivitesi olmaması onu arkadaslarına karşı fazlaca ilgici yapmıştır.
E evde yeni bir bebek var
İlla ki bir seyleri gerileyecek yada yeni huylar edinecek
Mahremiyet konusunda o gun için tepkinize ne cevap verdi
Çocuk çıplak çıkarken komşu bunu görmemiş mi ?
Evet asagi yukari kizim boyle bir cocuk.Kendimi dusundum bir an. Ben de yalniz sıkılırdım. Ama şansliydim cunku bahce katinda oturuyorduk ve yasitim olan arkadasim vardi, sabahtan aksama kadar hergun oynardik. Ben de oyun icin hic hayir.diyemezdim, yeter ki benimle oynasin diye arkadasimin kurallarini kabul ederdim.
Canim sıkılıyordu yani butun gun otur otur nereye kadar. İlgi bekliyormusum herhalde.
Simdi bakiyorum komsunun 8 yasinda kizi var, o da oyle. Anne suraya gidelim, şu bize gelsin. Ya da annesi bana bir sey gonderiyor kiz 10 defa sizde oturayim diye teklif ediyor bana. Ama bizde de oylece oturmuyor. Bu sefer benden ilgi bekliyor. E ben de 7 24 musait olamam ki. Ya da onun cani istediginde musait olamam. Bir de bize geldi mi asla evine donmek istemiyor. Annesi cagiriyor, ben soyluyorum, yok.
Ama annesi takilmiyor bu konulara gozlemledigim kadariyla.
Bundan ben de eminim artik. Demeyle olmuyor, teorikte anliyor ama uygulama sifir.ben de o kadar arkadas canlisiydim. Bir noktaya kadar kendini kullandiriyorsun, asiri yardimsever fedakar oluyorsun. Sonra birkac dost kazigi ile karsilasinca akillaniyorsun ve bencil olmayi, hayir demeyi mecburen ogreniyorsun.
Kucukken cok.dedi ailem hayir demeyi ogren diye ama ben buyuyunce ve insanlari memnun etmenin mumkun olmadigini, ne kadar kendinden verirsen daha cok isteyeceklerini ogrendigimde basladim hayir demeye. Hatta universite yillarinda ogrendim diyebilirim.
Hic sormayin cok aceleci çıktı ufaklik, hunharca diş cikariyor engel olamiyoruz :))Ben direk 6 aylik ve 6 disi var a takildim
Allah yardimciniz olsun 5 aylik benim oglumun daha hic yok 1 2 neyse de 6![]()
cocukken ben de kiziniz gibiydim ama aslinda lider ruhluyum. Yani o yonumu bastiriyordum arkadas ugruna =) yoksa buyuyunce ortaya cikti gercek karakterim. Buarada ogretmenim =)Evet asagi yukari kizim boyle bir cocuk.
Ilgi beklemek nereye kadsr anlamiyorum ki, zaten ilgi görüyor.
Baskalarinin kuralları ve ezilme konusu ayri bir mesele.
Bunu kabullendim ben asla lider ruhlu bir cocuk degil. O konuyu oyle benimsedim her cocuk lider olacak diye bir sey yok.
Ama kizimdaki yeter ki kendisiyle oynasinlar , oyuncaklarına zarar vermeleri falan onemli degil. Yeter ki yaninds dursunlar yani