Çocuk yetiştirme ile ilgili kitap okuyor musunuz? Tavsiyeleriniz..

dbest

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
3.138
11
316
Evet arkadaşlarrr, hepimiz anne olduk, bakmakla sorumlu olduğumuz dünyalar tatlısı bebişlerimiz var.. Herşey onların iyiliği için..

Burada özellikle beslenme ve uyku alışkanlıkları üzerine konuşalım istiyorum.. Biliyorsunuz ki tüm bunlar erken bebeklik döneminde edinilen alışkanlıklar ve bebeklerimizin sağlıklı gelişebilmeleri için de sağlıklı uyku ve beslenme alışkanlıkları kazanmaları gerekiyor..

Bebişlerimizi neye göre eğitiyoruz?? Anne-kayınvalideden gördüklerimize göre mi? Yoksa kendi okuduklarınızı mı uyguluyorsunuz? Ya da bunları düşünecek zaman yok, herşeyi akışına mı bıraktınız kaydirigubbakcemile3

Ben okurum kızımda okuma manyağı olmuştum.neden okuduğumuda şöyle anlatayım;kızımın erken doğuma bağlı kalbinde üfürüm vardı.doktor üfürüm deyince bön bön bakıp ardından doktor kalbinde delik var deyince hastanede yığıldım kaldım.çünkü bilmiyordum.o zaman anladım kii çok okumalıyım öğrenmeliyim.işletmeyi okurken bıraktım hiçbişeyi görmüyordu gözüm sadece kızım için ne yapabilirm ona nasıl bakabilirimden oluşuyordu hayatım.kızım gece uyur sabah kadar bilimsel olan olmayan ne varsa okurdum internetten.okudukça doktorlarla konuştukça anladım kızımın rahatsızlığını.neyseki 2 yaşında kapandı delikleri.şimdi gayet sağlıklı
ne anne ne baba ne kayınvalidem kimseyi dinlemeden büyüttüm kızımı.fazlaca katı kurallarım olmuştu çünkü.4 yaşına kadar hergün ama hergün 8 de kalkar mutlaka banyosunu yaptırırım kahvaltı ara ögün 13den 16ya kadar öğle uykusu.ara ögünler akşam yemeği meyvesi fln akşam saat 22da yatardı.benim sosyal bi hayatım yoktu...tvden uzak bi hayat yaşadık.benim hayatımıda fazlasıyla etkiledi ama ben onunla olmaktan sonsuz mutluluk duyuyordum halada öyle...kızım çok huzurlu bi bebekti ve hala öyle bi çocuk.yeme içme konusundada öyle cipsin kolanın abur cuburun tadını bilmez.hatta yazın benimle dalga geçtiler kola hiçmi vermedin die evet vermedim kemiklerinin gelişimini olumsuz yönde etkiledigini bildigin birşeyi çocuğuma veremem kim ne derse desin...süte alerjisi oldugu için 4 yaşına kadar mama içti.ama artık alerjileri geçti...şimdi kolay öğrenen,yapacagı herşeyde bir sonraki adımını düşünen bir kızım var.oğlumdada böyle olurmu bilmiyorum ama benim bu tavırlarımdan rahatsız olan kayınvalidem bile kızım 2 yaşındayken bizim torunumuzu böyle yetiştidiğin için teşekkür ederiz dediğini hiç unutamam...daha çok yazabileceğim şeyler var ama konu dışı olabilir veye sıkılabilirsiniz diye yazmıyorum...şimdi nlp duygu yönetimi(ruhsal ve duygusal zeka)ile ilgili kitaplar okumaya çalışıyorum
dbeste böyle bir konu açtığı için tşk ediyorum

Son düzenleme:
anne baba olmanın altın kuralları isimli bir kitap okumuştum hamileliğimde. benim mantığıma uygun kurallar içeriyordu, şimdi için değil, ileride lazım olacak bilgiler edindim.bir de johnson's anne&bebek kitabını okumuştum. bol bol internet karıştırıyorum, uykusu ve beslenmesi ile ilgili ama daha çok kendi haline bırakıyorum. daha küçük ne zaman acıkırsa o zaman besliyorum ne zaman uykusu gelirse uyutuyorum. mümkün olduğunca gündüz uykularını kısa tutuyorum ki geceye uyku kalsın. önceki gün bebek oyunları isimli bir kitap aldım zihinsel gelişimi için güzel oyunla içeriyor, fırsat buldukça da sizinle o oyunları paylaşmayı düşünüyorum.

tüm okulöncsi öğretmenleri gibi bende insan anatomisinden tutunda cocuk ruh sağlığına cocuk gelişimine anne-cocuk sağlığına oyun ve müzik kitaplarına kadar bu alanda ne varsa okudum.hatta 3 sene lise 4 sene üniversite..ama neymiiişşş:1closedeyes:terzi kendi söküğünü dikemezmişsüprizzzzz tüm okuduklarımı kızım doğar doğmaz hiçe saydı..
mesela öğrendiğimiz derslerde bebeklerin kundaklanması kesinlikle önerilmez ama ben sırf bacakları düzgün olsun diye ilk 20 gün sımsıkı kundakladım kuzumju:ecrin_bebek:ve daha bir sürü yanlıs..
yani bebeğimi büyüklerden gördüğümle okuduklarıma zaman zamanda akısına göre büyütüyorum..
okuduklarımı hayata gecirmek için belki cok erken.ama eminim 4+5 sene sonra oyun+masal+müzik konusunda hiç sıkıntı cekmiycemyerimseniben

Ben okurum kızımda okuma manyağı olmuştum.neden okuduğumuda şöyle anlatayım;kızımın erken doğuma bağlı kalbinde üfürüm vardı.doktor üfürüm deyince bön bön bakıp ardından doktor kalbinde delik var deyince hastanede yığıldım kaldım.çünkü bilmiyordum.o zaman anladım kii çok okumalıyım öğrenmeliyim.işletmeyi okurken bıraktım hiçbişeyi görmüyordu gözüm sadece kızım için ne yapabilirm ona nasıl bakabilirimden oluşuyordu hayatım.kızım gece uyur sabah kadar bilimsel olan olmayan ne varsa okurdum internetten.okudukça doktorlarla konuştukça anladım kızımın rahatsızlığını.neyseki 2 yaşında kapandı delikleri.şimdi gayet sağlıklı
ne anne ne baba ne kayınvalidem kimseyi dinlemeden büyüttüm kızımı.fazlaca katı kurallarım olmuştu çünkü.4 yaşına kadar hergün ama hergün 8 de kalkar mutlaka banyosunu yaptırırım kahvaltı ara ögün 13den 16ya kadar öğle uykusu.ara ögünler akşam yemeği meyvesi fln akşam saat 22da yatardı.benim sosyal bi hayatım yoktu...tvden uzak bi hayat yaşadık.benim hayatımıda fazlasıyla etkiledi ama ben onunla olmaktan sonsuz mutluluk duyuyordum halada öyle...kızım çok huzurlu bi bebekti ve hala öyle bi çocuk.yeme içme konusundada öyle cipsin kolanın abur cuburun tadını bilmez.hatta yazın benimle dalga geçtiler kola hiçmi vermedin die evet vermedim kemiklerinin gelişimini olumsuz yönde etkiledigini bildigin birşeyi çocuğuma veremem kim ne derse desin...süte alerjisi oldugu için 4 yaşına kadar mama içti.ama artık alerjileri geçti...şimdi kolay öğrenen,yapacagı herşeyde bir sonraki adımını düşünen bir kızım var.oğlumdada böyle olurmu bilmiyorum ama benim bu tavırlarımdan rahatsız olan kayınvalidem bile kızım 2 yaşındayken bizim torunumuzu böyle yetiştidiğin için teşekkür ederiz dediğini hiç unutamam...daha çok yazabileceğim şeyler var ama konu dışı olabilir veye sıkılabilirsiniz diye yazmıyorum...şimdi nlp duygu yönetimi(ruhsal ve duygusal zeka)ile ilgili kitaplar okumaya çalışıyorum
dbeste böyle bir konu açtığı için tşk ediyorum

geçmiş olsun canım Allah bebişlerimize sağlık versinnn a.s.

bu konuda o.öncesi öğrt. olarak celen ıle hemen hemen aynı durumdayım.yalnız ben bıldiğim yanlışları yapmıyorum,yapmamaya gaet edıyorum..celenınde dediği gıbı cocukla ilgiliı her konuda uzmanlaştık okuya okuya.yenı gelişmeleri ve bılgı guncellemelerını ıse ınternetten takıpe etmeye calısıyorum.bu konuda kızım cok sanslı cunku eşimde cocuk gelişimcisi..
ıklım buyudüğünde annesınden masal,şarkı,parmak oyunları,tekerlemeler,bılmeceler fazlasıyla öğrenecek,,hangı yasta neyı ogrenmesı bılmesı gerekıyorsa öğrenecek..zaten meslekten dolayı hep eğitim ortamı ıcınde buyuyecek..
su an bıraz oakısına bıraktım acıkcası.ıstediği zaman uyuyup uanıyor,her agladığında meme verıyorum. 1 ay sonra fılan atık düzenını ourtmak ıcın calısmalara baslayacagım.şimdilik cok sıkıntı yapmaYA GEREk yok benım ıcın..

merancım doğru ccuk yetiştırdiğin ıcın senı kutluyorum.işte bır anne senın gıbı olmalı...zararlarını bıle bıle cocugunun elıne kola,cips veren yanında sıgara icenlere vs... anne dıyemıyorum ben malesef..inş.çocularında sana hayırlı evlat olurlar canım...
guzel bır konu dvest tesekkurler....
waterlily paylasımlarını sabırsızlıkla beklıyrumm...

ben hamilelik boyunca girmediğim site kalmamıştı saatlerce internette gezer bebek gelişimi ile ilgili bilgiler okurdum eh birde öğretmenlikten dolayı bilgiler var şimdi hemen hemne her konuda konuşabiliyorum ve hala da okumaya devam ediyorum zevk alıyorum okumaktan

arkadaslar ben ''erkek bebek bakımı'' , ''A'dan Z'ye bebek bakımı'' ve Bebek bakımı ve cocuk eğitimi adında 3 kitap aldım hamileliğimde okudum ve hala okumaya devam ediyorum vakit buldukca oglumdan.Gecen gun cocuk doktorumuz akıllı bebekler akademisi diye bir kitap önerdi onuda alıcam en kısa zamanda.

Konu sahibi ve bölüm sorumlusu arkadaşımın dikkatine;
Konu Temmuz annlerinden ilgili bölüme taşınmıştır
Sevgilera.s.

merhabalar
ben aranıza yeni katıldım. önerdiğiniz kitapları inceledim. ızmir de oturuyorum. önerdiğiniz kitapların yazarları ve yayın evlerini , ayrıca izmir de nerde bulabileceğim konusunda yardımcı olur musunuz?

adem güneş ve doğan cüceloğlu kitaplarını mutlaka oku

Konu sahibi uyku eğitimi de sorduğu için hemen birsey danışmak istiyorum. Aslinda konu da açtım ama cvp yazan olmadı.
Uyku düzeni konusunda çocuğa zorlayıcı yani kuralci mi olmaliyiz serbest mi birakmaliyiz (yaş 2.5) zorlayinca psikolojisini bozmaktan korkuyorum

Konu sahibi uyku eğitimi de sorduğu için hemen birsey danışmak istiyorum. Aslinda konu da açtım ama cvp yazan olmadı.
Uyku düzeni konusunda çocuğa zorlayıcı yani kuralci mi olmaliyiz serbest mi birakmaliyiz (yaş 2.5) zorlayinca psikolojisini bozmaktan korkuyorum
Gündüz uyuyormu? kaçta kalkıyor gunluk aktıvıtelerı nasıl?

Gündüz uyuyormu? kaçta kalkıyor gunluk aktıvıtelerı nasıl?
Saat sekiz buçukta kalkar öğlen 12:30 da tekrar uyur gece uykusu 9:30 oglen yaklaşık 2 saat uyur. Bu düzen yarim saat oynanabiliyor gün içinde hareketli gözünden uyku aksa da illa uyumayacak. On dk öncesinden bak uyucaz psikolojik olarak hazırla sonra üzülme diyorum tamam uyucaz diyo yatacakken yine sorun çıkartıyor ya da benden çekindigi için sadece tepki olarak ayaklarini kipirdatip duruyor. Kendi haline biraksam düzensiz olacak birakmasam biraz kin de tutuyor ileride başka şekilde yansıtır diye de korkuyorum

Canım cocuk ısı sabır işi sende bılıyorsun.Bende yerı gelıyor ccok sınırlenıyorum ama çocuk dunyası hayal dunyası bılıyorsun.Mesela ona hayalınde uyuyan cocugun nasıl guclu oldugunu daha hızlı kosabıldıgını hemen buyudugunu falan anlatarak ılgısını cek.ılk zmanlar veya ılk on dakıka dırenecek bılıyorsun sende:)

Canım cocuk ısı sabır işi sende bılıyorsun.Bende yerı gelıyor ccok sınırlenıyorum ama çocuk dunyası hayal dunyası bılıyorsun.Mesela ona hayalınde uyuyan cocugun nasıl guclu oldugunu daha hızlı kosabıldıgını hemen buyudugunu falan anlatarak ılgısını cek.ılk zmanlar veya ılk on dakıka dırenecek bılıyorsun sende:)
O direnmenin normal olup olmadığı konusunda tereddütte kaldım ben de normalse hiç uzulmiyim boşa

Back
X