Ben okurum kızımda okuma manyağı olmuştum.neden okuduğumuda şöyle anlatayım;kızımın erken doğuma bağlı kalbinde üfürüm vardı.doktor üfürüm deyince bön bön bakıp ardından doktor kalbinde delik var deyince hastanede yığıldım kaldım.çünkü bilmiyordum.o zaman anladım kii çok okumalıyım öğrenmeliyim.işletmeyi okurken bıraktım hiçbişeyi görmüyordu gözüm sadece kızım için ne yapabilirm ona nasıl bakabilirimden oluşuyordu hayatım.kızım gece uyur sabah kadar bilimsel olan olmayan ne varsa okurdum internetten.okudukça doktorlarla konuştukça anladım kızımın rahatsızlığını.neyseki 2 yaşında kapandı delikleri.şimdi gayet sağlıklı
ne anne ne baba ne kayınvalidem kimseyi dinlemeden büyüttüm kızımı.fazlaca katı kurallarım olmuştu çünkü.4 yaşına kadar hergün ama hergün 8 de kalkar mutlaka banyosunu yaptırırım kahvaltı ara ögün 13den 16ya kadar öğle uykusu.ara ögünler akşam yemeği meyvesi fln akşam saat 22da yatardı.benim sosyal bi hayatım yoktu...tvden uzak bi hayat yaşadık.benim hayatımıda fazlasıyla etkiledi ama ben onunla olmaktan sonsuz mutluluk duyuyordum halada öyle...kızım çok huzurlu bi bebekti ve hala öyle bi çocuk.yeme içme konusundada öyle cipsin kolanın abur cuburun tadını bilmez.hatta yazın benimle dalga geçtiler kola hiçmi vermedin die evet vermedim kemiklerinin gelişimini olumsuz yönde etkiledigini bildigin birşeyi çocuğuma veremem kim ne derse desin...süte alerjisi oldugu için 4 yaşına kadar mama içti.ama artık alerjileri geçti...şimdi kolay öğrenen,yapacagı herşeyde bir sonraki adımını düşünen bir kızım var.oğlumdada böyle olurmu bilmiyorum ama benim bu tavırlarımdan rahatsız olan kayınvalidem bile kızım 2 yaşındayken bizim torunumuzu böyle yetiştidiğin için teşekkür ederiz dediğini hiç unutamam...daha çok yazabileceğim şeyler var ama konu dışı olabilir veye sıkılabilirsiniz diye yazmıyorum...şimdi nlp duygu yönetimi(ruhsal ve duygusal zeka)ile ilgili kitaplar okumaya çalışıyorum
dbeste böyle bir konu açtığı için tşk ediyorum
Gündüz uyuyormu? kaçta kalkıyor gunluk aktıvıtelerı nasıl?Konu sahibi uyku eğitimi de sorduğu için hemen birsey danışmak istiyorum. Aslinda konu da açtım ama cvp yazan olmadı.
Uyku düzeni konusunda çocuğa zorlayıcı yani kuralci mi olmaliyiz serbest mi birakmaliyiz (yaş 2.5) zorlayinca psikolojisini bozmaktan korkuyorum
Saat sekiz buçukta kalkar öğlen 12:30 da tekrar uyur gece uykusu 9:30 oglen yaklaşık 2 saat uyur. Bu düzen yarim saat oynanabiliyor gün içinde hareketli gözünden uyku aksa da illa uyumayacak. On dk öncesinden bak uyucaz psikolojik olarak hazırla sonra üzülme diyorum tamam uyucaz diyo yatacakken yine sorun çıkartıyor ya da benden çekindigi için sadece tepki olarak ayaklarini kipirdatip duruyor. Kendi haline biraksam düzensiz olacak birakmasam biraz kin de tutuyor ileride başka şekilde yansıtır diye de korkuyorumGündüz uyuyormu? kaçta kalkıyor gunluk aktıvıtelerı nasıl?
O direnmenin normal olup olmadığı konusunda tereddütte kaldım ben de normalse hiç uzulmiyim boşaCanım cocuk ısı sabır işi sende bılıyorsun.Bende yerı gelıyor ccok sınırlenıyorum ama çocuk dunyası hayal dunyası bılıyorsun.Mesela ona hayalınde uyuyan cocugun nasıl guclu oldugunu daha hızlı kosabıldıgını hemen buyudugunu falan anlatarak ılgısını cek.ılk zmanlar veya ılk on dakıka dırenecek bılıyorsun sende:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?