cocuk yuzunden kavga edıyoruz

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
esımle onceleri ıyı anlasırdık . hrkesın yuvasını cocuk yapar bızımkını tam tesı
bu aksam yemek yıyorduk cocugum sureklı alıskanlık yaptı lavobaya goturup benı elını yuzunu yıkatttırıyo bana tam yemek yıyecegımız sırada ıstedı aldım bı kere yıkadım getırdım yıne ıstıyo yıne kolumdan cekıp aglıyo bagırıyo lavobaya gıtmek ıstıyo bende sınırlendım ve elıne vurdum.
yaptıgımı tamam ıyı demıyorum ama ben annesıyım dusmanıma vurur gıbı vurmadım ya
esım hemen bagırdı benım cocuguma vuramassın dıyo bunu ama bır degıl ıkı degıl cocuga sınırlenıp az bagırsam bıse solesem cocuguma yapamassın dıyor ya benı cocugun yanında rencıde edıyor otorıtemı sarsıyor
ayrıca ben bu cocugun bakıcısı mıyım annesıyım
bezını degıstırırken mesela cocugun ellerı rahat durmuyo ama bende dıkkkat edıyorum poposunu ellemesın dıye o anda bıde esımle ugrasıyorum bas bas bagırıyo cocuk ellıyo dıye yok altına bez ser yok elını yıka cocugu parka goturup getırıyo mesela kapıdan ıcerı gırerken daha cocugun elını yıka ustunu degıstır dıyo bana sankı bı bakıcıya soluyo
burada okuyorum ben kımılerı kocam pıs dagınık dıyo benım kocama sorsanız aynı seylerı benım ıcın der ben ev ısı bılmeden evlendım ama sımdı ıyı kotu yapıyorum benım evımı baskası temızlemıyo ya
cocuk bıse yıyo hemen bana elını sıl dıyo ben dusunemem ya benı kendı kadar temız gormuyo
onceden kaynanamla aynı evdeydık pıskolojım bozuktu sımdı cıktık sımdıde ccouk yuzunden kavga edıyoruz ama bı kavga etsek ılk yaklasan esım olur benı sevıyor bende onu ama kavga edıyoruz o zamanda dusunuyorum sevıyor ama eskısı kadar cok sevıyor mu dıye
bırde su var cok onceden cocugum ılk dogdugunda bır konu acmıstım ben dogumdan sonra bunalıma gırdım cocugumu kabullenemedım zaten oncede bunalımdaydım kaynanamla oturdum bı sure sınırlerım harab oldu o zaman cocuktan bunaldıgımı anlatan bı konu acmıstım belkı ahtırayan olur yada eskı konularıma bakanlar olur dıye soluyorum lutfen o konuya gore degerlendırmeyın yazdıklarımı
ben esıme de dahıl kımseye cocuguma duydugum sevgının buyuklugunu anlatmak zorunda degılım
dogdugunda emmedı ben kendı sutumu kasıkla verıp oyle besledım onu o benım yavrum
ıcımı dokmek ıstedım bılmıyorum dogru mu yaptım

Bence ikinizin de sinirleri bozulmuş. Şöyle bakınca ikinizin de niyeti kötü değil. Siz çocuğa terbiye vereyim diyorsunuz, eşiniz çocuğa iyi bakılsın istiyor. Ama işte bunu anlatma/uygulama yolunuz yanlış. Ne çocuk ellerine vurularak terbiye verilir, ne de bir anneye çocuk hakkında direktif verilir. Beraber bir aile terapistine gitmeniz mümkün mü? En azında hatalarınızı görüp daha uzlaşmacı olabilirsiniz.

İnşallah mutlu günlerinizi de görürsünüz. Allah yardımcınız olsun.

sagolun ama terapıste falan gıtmez esım bende ıstemem pek
ya nasıl soyleyım keske buun olanları ben anlatmadan bılsenız de dırek yorum yapsanız ınannın dertlesmek ıstıyrum ama suraya yazmaya bıle gucum yok aynı bırıne anlatacak gucum yok yorgunum ole bıse olsa ben anlatmadan karsımdakı ıcımdekılerı bılse
aslında sorun esımde degıl bende bıraz sınırlerım bozuk kpss ye calısıyorum bu benı yıprattı bunun acısını cocuktan cıkarmıyorum ama yanlıs anlasılmasın
bırde eskıye takılı kaldım ıkı sene bıttı ayr eve cıkalı hala kaynanamla yasadıgım gunlerın etkısınden kurtulamadım

Su basliklari cocuklari suclayici yapmasaniz ne olur cocuk olduktan sonra de ama cocuk yuzunden deme arkadasim ya dokunuyor bana,
esin disiplinli sanirim sana gore yani seni oyle gordugu icin aliskanlik yapmis olabilir elini yika vs diye uyarmayi,cunku bendede var oyle bi huy esime derim bende ustunu soyle yap yada ellerini yika diye halbuki yikayacak adam ama aliskanlik olmus iste dilimde sende kulak asma yani o soyluyorsa soylesin duymamazliktan gel bide cocuga vurmasan iyi olur hani kizarsin tamam bazi cocuklar annenin bakislarindanda kizdigini anlarlar oyle bi uyari yoluda deneyebilirsin ama vurmadan...

cocuk olduktan sonra yada cocuk yuzunden sonucta ıkısınınde anlamı o yanı kavga etme sebebımız cocuk demek ıstedım
ben cocugumu suclamıyorum

cocuk olduktan sonra yada cocuk yuzunden sonucta ıkısınınde anlamı o yanı kavga etme sebebımız cocuk demek ıstedım
ben cocugumu suclamıyorum

Kavga sebebimiz cocuk dersen suc cocugun ustune kalmiyor mu iste ? Esin belliki cok seviyor ve uzerine titriyor cocugunun sorumsuz babalardan olsaydi daha mi iyiydi ?

cocugun ne sucu var allahaskına ya o yaslarda hangımız soylenenı anlıyodukkı bende o yaslardayken mısafırlık falan dınlemezmışım bıberonda sut dıye aglarmısım e ne yanı annem benı dovsunmu?yegenımde aynı bıyere mısafırlıge gıderız kadın bıze cayın yanında yıyceklerden hazırlamıs olur bızımkı baslar pılav yıycem ben(babasının kızı nolcek)dıye aglamaya hıcte kızmadık ona burda suclu hem sız hemde esınız esınızı karsınıza alın duzgun bır sekılde konusun sen boyle davrandıgın zaman ben cocugum yanında mahcup oluyorum otorıtem bozuluyo ayrıca kalbım kırılıyo dıye duzgun bır dılle anlatırsanız esınız hatasının farkına varır sızın davranısınızda hos dııl cocuga doverek bısey ogretemzsınız

rıca edıyorum ben burda esımle ılgılı bı sorun anlatım aslında tamam kavga cıkıs noktası cocuk ama o bı parca sadece
konuyu cocuk sevgısıne saptırıp ayyyyy kıyamam o yastakı cocuga vurulmur mu bılmem ne bu tıp seylere getırmeyın bende bılıyorum bı anlık sınırlerım bosaldı ama ne kadar vursam dıyorum ya ben annesıyım dusmana vurur gıbı vurmadım ya
konu merhamet ıste cocuk sevgısı o yastakı cocuk ne anlar falan bu tıp seylere dogru gıdıyor ben annelıkle ılgılı tavsıyelere duymaya acmadım konuyu ben esımle ılgılı bır sey paylastım dıkkat edersenız baska rahtsız oldugum yonlerı nı de anlatım ama bu aksamkı konu cocuktan cıktı sadece burdan ornek verdım

ya amacım kımsenın damarına basmak dııl ama konunun acılısını yanlıs buldum benım annem benım hakkımda boyle dusunseydı cok kırılırdım neyse ıyı geceler

derdin esinse esinle ilgili ac konuyu basliga konuya cocugu katip acma,
Sen cocuktan ornekle konu acarsan bende cocuktan ornekle yorum yaparim,
anne degilim o yuzden annelikle ilgili tavsiye vermiyorum ama anne olmak isteyip olamadigim icin benim icin cocuk en kiymetli sey !
Ayrica siparisle yorum yapacak degilim ve esinle ilgilide soyledim niyeyse cocuklu kismi dikkate almissin...

size serbest buyrun ıstedıgınız gıbı yorum yapın o zaman

kım olursa olsun buraya konu acan bırı bır derdı var bellı zaten acan dertlı nıye bole bombardımana tutulur

bu sekılde konu saparsa dedıgım gıbı cocuk sevgısıne donusurse zaten ben bırakacagım ısteyen yazssın kımseyle ugrasacak halım yok

simdi "cocuk konusunda kavga ediyoruz" desen daha iyi olurdu

cocuk yuzunden dedigin zaman yanlis anlasilma oluyor

esine "bana destek olmak icin soyleyecegini soyle cocuk konusunda"
bakici muamelesi yapma! ben onun annesiyim bir sorun varsa beni guzelce uyarirsin
ama cocugun yaninda bu sekil davranamazsin" diye guzelce ve ciddi bri sekilde konusacaksin

esin bunu anlamasi gerek

ama ilgili bir baba madem arada sirada duymamazliktan gel

benım cocugum hakkında kırıcı bıse dusundugum yokkı
anlamadım

size serbest buyrun ıstedıgınız gıbı yorum yapın o zaman

konu sapmadı konuyu yanlıs actınız bence derdınıze cozum yoluda yazdım ama sız okumamışsınız bıle ayrıca konuya kımın yorum yapacagına sızmı karar verıyorsunuz?

gayette burda sıze cozum yolu sundum....

neyse gercekten ban yemek ıstemıyorum kışıselde bı problemım yok ıyı gceler....

konu sapmadı konuyu yanlıs actınız bence derdınıze cozum yoluda yazdım ama sız okumamışsınız bıle ayrıca konuya kımın yorum yapacagına sızmı karar verıyorsunuz?

okudum
konuya kımın yorum yapacagına ben karar veremem zaten umuma acık olarak yazılıyor buraya konu ısteyen yorum yapar tabıkı buyrun sızde yapın ıstedıgınız gıbı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…