- Konu Sahibi nebilimben
-
esımle onceleri ıyı anlasırdık . hrkesın yuvasını cocuk yapar bızımkını tam tesı
yazdıklarımdan cocugu engel olarak gordugum karıyerıme engel gordugum cıkmıyor sız muhtemelen dedıgım o eskı konumu okudunuz
ben basta bu yazımın bazıları tarafından haklı bulunsamda bazıları tarafından da elestırılecegını bılerek actım tabıkı ve bu elestırenlerın de ılerı gıdıp oncekı konularıma bakıp o konumu gorup oradan bana saldırmak ıcın o konumu kendılerıne destek yapacaklarını da tahmın ettım
bu yuzden belırttım lutfen o yazıma bakmayın dıye
herkes ınsan herkesın zaman zaman bunalıma gırdıgı olur anlayan anlar
bende sukredıyorum cocugum oldugu ıcın
bırde evet vurdum ama bunu kendımde onaylamadıgımı da belırttım sadece bı anlık patlamaydı dedım
buradan benım cocuga terbıye verıs seklımın doverek oldugunu cıkaranlar var
anlamıyorum ben
Bakın o işaretlediğim cümlenizden.
Bir anne olarak çok gücüme gitti.
Sütünüz gelmediği için kaşıkla beslemişsiniz.
Bunu yapmak zorundasınız tabi ki.. Bir lütuf değil ki bu yaptığınız.
Size saldırmak niyetinde değilim. O yazılarınızın hepsini bilmiyorum.
Ve sırf aman şu kadına saldırayım diye araştırmadım. Ama atanamamayla ilgili bir konunuz vardı. Çocuk da var zaten gibi bir söyleminiz vardı orda.
Ben sokakta çocuklarına vuranlara da kızarım.
Ne hakkınız var o çocuğa vurmaya.
Tutamıyorum kendimi.
Sinirlerinize hakim olun biraz.
Terbiye şekli olarak da görmüyorum konuşmuyorum bile. Böyle terbiye mi olurmuş.
Siz çocuğunuzu ne kadar severseniz o kadar güzel geridönüşleri olur size.
Çocuk mutluluktur, huzurdur, sizi çıkarsız seven tek canlıdır.
Nasıl üzer bir anne baba onu.
Ne hakla...
Çocuğunuza vurmuşsunuz işte.
Bunun bahanesi açıklaması yok. Minicik bir çocuk bu. Savunmasız.
Bunları duymak istemiyorsunuz biliyorum da..Benim çocuklarımdan birine biri vuracak... Ben de sessiz kalacağım.
Nasıl bişey bu.
Çocuğunuzu seviyorsunuzdur mutlaka.
Ama siz o çocuğu engel olarak görüyorsunuz gibi hissettim.
Eşinizle problemlerinizin kaynağı, kareyierinizin engeli gibi.
Üzüldüm açıkçası bir anne olarak..
Şunu da ekleyeyim. Ben de bir anneyim.
Çalışan bir anne.
Übtelik çok geç anne oldrum. Yani yaşım da genç değil.
Çocuklarımın her ikisi de çok küçük.
biri 3 biri 5,5 yaşında.
Babalırndan ayrıldım birkaç ay sonra 2 sene olacak ayrıldığım.
Eve yorgun da gelsem, 50 kere de kaldırsalar yerimden kalkıyorum.
Sevgiyle mutlulukla.
O çocuklara sahip olmanın şükrüyle..
konu sahibi pek çok derdinin gerginliğiyle bi anlık çocuğunun eline vurdu diye mi suçlu oldu?
bu yüzden mi çocukları için şükürsüz oldu?
kim ister çocuğuna vurmak, onu incitmek..
ama vurulmayan, yada yeri geldi mi sertçe eleştirilmeyen çocukların halini de görüyoruz..
birçoğu edepsizin, laf söz dinlemeyen şımarığın teki..
sonra burda konu açıyosunuz, ne bçim çocuklar var, şimdiki neslin büyüklerine saygısı kalmamış,
çocuk böyle mi yetiştirilir, saygısız çocuklar vb. diye....
konu sahibi çocuğunu dövsün demiyorum, ama şunu atlıyosunuz..
bu kadının kendine göre sıkıntılar var, artı anlattığına göre çocuğu cidden çok yaramaz.
ve en önemli ve en bezdiricisi; malesef çocuk terbiyesi konusunda tamamen bilinçsiz babası..
ne demek anne bağırınca benim çocuğuma bağıramassın demek..
ne demek çocuğu temizle demek... annenin çocuğa davranışını ya da bakımını eleştirmek ne demek?
bu bir anne için ne kadar yıpratıcı ve onur kırıcı bişey.. insanın sinirlerini harap eder..
biraz bu açıdan değerlendirelim, konu sahibinin yaşadıklarını göz önüne alarak..
konu vıcık vıcık cocuk sevgısı muhabbetıne geldı
ben esımın bana yaptıgı hareketı anlattım ve o yuzden dertlıyım
cocugum var dıye degıll
sıze de cevap vermıcem artık ıstedıgınızı yazın
konu sahibi pek çok derdinin gerginliğiyle bi anlık çocuğunun eline vurdu diye mi suçlu oldu?
bu yüzden mi çocukları için şükürsüz oldu?
kim ister çocuğuna vurmak, onu incitmek..
ama vurulmayan, yada yeri geldi mi sertçe eleştirilmeyen çocukların halini de görüyoruz..
birçoğu edepsizin, laf söz dinlemeyen şımarığın teki..
sonra burda konu açıyosunuz, ne bçim çocuklar var, şimdiki neslin büyüklerine saygısı kalmamış,
çocuk böyle mi yetiştirilir, saygısız çocuklar vb. diye....
konu sahibi çocuğunu dövsün demiyorum, ama şunu atlıyosunuz..
bu kadının kendine göre sıkıntılar var, artı anlattığına göre çocuğu cidden çok yaramaz.
ve en önemli ve en bezdiricisi; malesef çocuk terbiyesi konusunda tamamen bilinçsiz babası..
ne demek anne bağırınca benim çocuğuma bağıramassın demek..
ne demek çocuğu temizle demek... annenin çocuğa davranışını ya da bakımını eleştirmek ne demek?
bu bir anne için ne kadar yıpratıcı ve onur kırıcı bişey.. insanın sinirlerini harap eder..
biraz bu açıdan değerlendirelim, konu sahibinin yaşadıklarını göz önüne alarak..
Yazmaya niyetim yoktu ama.
Çocuk sevgisiyle ilgili vıcık vıcık demenizi çok çirkin bulduğumu söylemeden duramadım.
Siz beni ben sizi anlayamam doğru.
Buyrun konunuza devam edin.
Duymak istediğinizi söyleyenlerle...
Benim baba haklı dediğimi nerden çıkarıyorsunuz siz.
Vurulmayan çocuklarını halini görüyoruz da ne demek.
Ben şükürsüz de demedim.
50 kere de kaldırsalar kalkıyorum dedim kalkarken de hiç şikayet etmeden, şükrederek demek istedim anlayamadınız sanırım.
Az önce yazdım, Babasız iki minik çocuk yetiştiriyorum. Terapilerimiz ve okuldaki geri dönüşler benim doğru yolda olduğum konusunda çok yeterli referans benim için.
Babanın davranışlarını da son derece yanlış bulduğumu da söylemek isterim.
Eleştiri çocuğun önünde yapılırsa anneye saygı kalmayacağını çok iyi biliyorum ki kendim de bu konuda çok hassasım.
Ama şu anda konusahibiyle konuşuyorum.
Babayı eğitmenin ya da düzeltmenin yolu var mı. Bu durumda bence yok.
O halde sükunetini koruması gerekiyor ben sadece bunu söyledim. Vurarak kızarak değil. Ve üstelik ilk cümlesini de çok itici buldum.
Tekrar okuyun isterseniz ilk cümleyi.
Belki neden bu şekilde konuştuğumu anarsınız.
O ilk cümle birçok şeyi anlatıyor çünkü..
Su basliklari cocuklari suclayici yapmasaniz ne olur cocuk olduktan sonra de ama cocuk yuzunden deme arkadasim ya dokunuyor bana,
esin disiplinli sanirim sana gore yani seni oyle gordugu icin aliskanlik yapmis olabilir elini yika vs diye uyarmayi,cunku bendede var oyle bi huy esime derim bende ustunu soyle yap yada ellerini yika diye halbuki yikayacak adam ama aliskanlik olmus iste dilimde sende kulak asma yani o soyluyorsa soylesin duymamazliktan gel bide cocuga vurmasan iyi olur hani kizarsin tamam bazi cocuklar annenin bakislarindanda kizdigini anlarlar oyle bi uyari yoluda deneyebilirsin ama vurmadan...
derdin esinse esinle ilgili ac konuyu basliga konuya cocugu katip acma,
Sen cocuktan ornekle konu acarsan bende cocuktan ornekle yorum yaparim,
anne degilim o yuzden annelikle ilgili tavsiye vermiyorum ama anne olmak isteyip olamadigim icin benim icin cocuk en kiymetli sey !
Ayrica siparisle yorum yapacak degilim ve esinle ilgilide soyledim niyeyse cocuklu kismi dikkate almissin...
burda annenin çocuğunu suçaldığı falan yok saçma sapan yorumlar. duygu demagojileri yapmayın burda.
konu sahibi arkadaşın yaşadıkalrını aslında çoğu çift yaşıyor.
konu sahibi çocuğun yanında beni rencide ediyor demiş. aşırı derecede yanlış. kendi tanıdığımdan örnek vereyim . eşi guya çok esprili ya oğlanlarının yanında anne üzerinden espriler yapardı çocukalr gülerdi çocukalr güldükçe adama daha da ileri giderdi şimdi çocukalr annelerine şişko diye sesleniyor.
çocuk eğeitimi çok önemli ya. bazen aynı sıkıntıları kendimde yaşıyorum aslınd afazlasıyla.oğluma başka odadan sesleniyorum eşim oğluma bağırma diyor bu derece yani.
arkadaşım inan bende bu konuda eşimin çocuğu şımartması bana müdehale etmesi konusunda inanılmaz sıkıntılar yaşıyorum.
çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama umarım zamanla alışırlar.
teety umarım sende yakın zamanda anne olursun
son olarak çocuk disiplini konusunda biraz çocuk çocukluğunu bilecek.
bakıyorum çevreme bazen arsız saygısız boyundan büyük laflar eden çocuklarla dolu etraf. arkadaş bakıcı gibi hissediyorum demiş .anne anneliiğini baba babalığını bilecek arkadaş. erkek dediğin öle çocuk bakımıa yemesine içmesine burnunu sokmamalı.
geçen apartamnda daha 8 yaşında bi komşunu kızını gördüm cicili bicili giyinmiş nereye gidiyorsun sudecim dedim söylediği laf direk SANANE .saolsun komşum çocuklarını sürekli özgür yetiştirdiğini söyleyen okulda öğretmeni çocukla ilgili bi şakayette bulunsaöğretmenin kalitesizliğinden başlar nbunun gibi şeyler yani
ne anne ne baba çocuğunda birbirlerini rencide etmemli bi anneyi çocuğuna asla ezdirmemeli.daha ilkokula gidiyordum yemek yiyorduk masanın başında ki tuzluğu istedim annemden babm elin ayağın yokmu senin dedi o gün bugündür annemden su bile istememişimdir.
çünkü babam haklıydı.
şimdi tv bilgisaayrın karşısında miskin miskin oturup annesinden su isteyenlarle dolu etraf.
belki konuyu b,raz aştım ama arkadaşım şimdiden önlemini al eşinin sana bakıcı gibi davranmasına izin verme.
keske baslıgı degıstırıp sadece kavga ettık deseymısım
ya nasıl bole cımbızla tutulup cekılıp yanlıs anlanıyor anlamıyorum ben ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?