Çocukla çocuk olmak mı bu ?

Gagagall

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2017
2.918
3.451
63
Herkese merhaba arkadaşlar. Konu kayınvalidem . Herşeyi kafaya takan uzun uzun düşünen takıntılı biri değilimdir ama bazı şeyler kafamdan gitmiyor. Kv ile çook çok mesafeli bir ilişkimiz var, haftada 2-3 görüşsekte katiyen sınırları aşmayız. Sanki dersin ki dün aileye girdim. Olmuyor duvarlarını aşamadım. Neyse çok şeylerde yaptı ama ben tepki vermedim,saygısızlık yapmadım. neden demedim , severim ama bayılmam yani. Geçenlerde oğlumla arasındaki konuşmayı oğlum bana anlatınca artık görmeye tahammülüm kalmadı ve 2 haftadır hiç gitmiyorum evlerine . Oğlum demiş ki babaanne sen bu dünyada en çom kimleri seviyorsun. Oğlum 6.5 yaşında buarada.O da saymaya başlamış. Dedeni , babanı , halanı , enişteni , amcanı, kardeşini demiş.Oğlumda herkesi saydın da bir annemi saymadın demekki sevmiyorsun deyince haa unuttum tabi gaga demiş. Bir de o gün ben gidecektim yarım saat işim uzadı haber verdiğim halde arkamdam söylenmiş. Babaannem sizi az seviyor çünkü herşeyinize itiraz ediyor.ama halamı çok seviyor ne derse dinliyor. Bunları aylar önce konuşmuşlar bana o gün sen bu dünyada en çok kimleri seviyorsun anne dedi . Bende saydım herkesi babaanesini de sayınca ama babaannem seni sevmiyor diye anlatmaya başladı.Bunları duydum ya iyice soğudum. 2 haftadır evlerine adım atmadım. Yarın dese ki niye gelmiyorsun ? Ne dicem . Çocuğumun söylediklerini anlatsan çocukla çocuk olmuşsun derler. Söylemesem ben yine gitmek istemiyorum. Çocukla çocuk mu oluyorum sizce ?

Bence normal bir konuşma esnasında oğlum en çok kimi seviyorsun diye bana sordu bende herkesi seni de saydım. Şaşırdı. Anlamadım bende. Diye söyleyebilirsin. O zaten anlayacaktır durumu ve üzülecektir. Ama bence buna gerek yok. Arayı açma. Gitmen gerekiyorsa git. Tavır aldığını anlarsa işler daha da kötüye gidebilir. Kendi huzurunuz için bile gerekli bu.

Ne olursa olsun eşinin annesi ve çocuğunun babannesi. Hata etmiş. Bazen bir yaştan sonra değiştirmek zor oluyor. Ama sen iyilik yaparak karşılık ver daima. Yaptığın iyilik gün gelir hatalarından ötürü onu utandırır. Üstelik unuttum demiş. Çok da kötü bir şey yok bence.

Sınırlı ilişkinizin içinde sizi saymaması normal değil mi, hem de sevmiyorum dememiş ki, oğlunuz hatırlatınca aa evet demiş, anneni sevmiyorum da diyebilirdi.
Şahsen bana da sorsalar ben de kayınvalide mi saymam, o saymasa da umrumda olmaz. İlişkimiz böyle zaten.
yok bence dşünceli davranıp oğluma anneni sevmiyorum dememiş üzmek istememiş. İlişki sınırlı elbet ama ben tarafından sevilmemesi söz konusu değil. Ben saydım çünkü. Onun saymaması beni kırdı. Ve ben sevilmediğim insanların yanına adım atmak istemez oldum. Yoksa sık sık gidiyordum.

bu daha çok çocuktan al haberi olmuş.
bir de tavşan dağa küsmüş,dağın haberi yok :))

ufacık şeyi ne çok büyütmüşsünüz.
2 hafta sebepsiz küslük... bencede şimdi düşünün nasıl açıklayacağınızı.
bahane aramış da bulmuşsunuz.
ben olsam epey gülerdim
umarım valideniz sizin gibi alıngan değildir :)

Bence normal bir konuşma esnasında oğlum en çok kimi seviyorsun diye bana sordu bende herkesi seni de saydım. Şaşırdı. Anlamadım bende. Diye söyleyebilirsin. O zaten anlayacaktır durumu ve üzülecektir. Ama bence buna gerek yok. Arayı açma. Gitmen gerekiyorsa git. Tavır aldığını anlarsa işler daha da kötüye gidebilir. Kendi huzurunuz için bile gerekli bu.

Ne olursa olsun eşinin annesi ve çocuğunun babannesi. Hata etmiş. Bazen bir yaştan sonra değiştirmek zor oluyor. Ama sen iyilik yaparak karşılık ver daima. Yaptığın iyilik gün gelir hatalarından ötürü onu utandırır. Üstelik unuttum demiş. Çok da kötü bir şey yok bence.
İyilikten anlıyor mu onu bile anlamıyorum ? O kadar tepkisiz ki. Yaptığım tüm iyilikler boşa gidiyor.

bu daha çok çocuktan al haberi olmuş.
bir de tavşan dağa küsmüş,dağın haberi yok :))

ufacık şeyi ne çok büyütmüşsünüz.
2 hafta sebepsiz küslük... bencede şimdi düşünün nasıl açıklayacağınızı.
bahane aramış da bulmuşsunuz.
ben olsam epey gülerdim
umarım valideniz sizin gibi alıngan değildir :)
Onu idare ede ede 12 yıllık ilişkimiz devam ettirdim. 2 gün iyi 3. Gün surat 5 karış ne yaptım ne yaptım düşünürüm bulamam. Sonra ne yapmışımdı biliyormusunuz ? Bebeğimi uyıturken tlf açmamışımdır 10 dk sonra dönmüşümdür. Amann bu zamana kolay gelmedik anlayacağınız.hem beni sevmeyip hemde evlerine gidince çocuklarıma huzur vermiyorlar kapı ellenmez, duvar parmak izi oldu, diye çocukları istemeye getiriyorlar bir yerde .ama açık açık söylemesi garip olmuş.küslük yok telefonla görüşüyoruz. Kendileri de torunularını özleyip gelmiyorlar işin garibi

Son düzenleme:
Sevmiyorsunuz o da sevmiyor. Bunu bile bile çocukla konuşmasını bahane etmeyin.
Siz yine mesafenizi koruyun abartılacak bir konu değil.
Sevmiyorum değil. O sevmiyormuşş. Ben soğuk yapısı bu sevgisini belli edemiyor diye düşünüyordum hep, sevmediğini anlayınca bilmem kırılmadım da aslında ama sevilmediğim yerde bulunmak istemedim. Kim ister ki ?

Gitmeye görmemeye bahane arıyorsunuz zannımca abartılacak bir durum yok... :KK69:
Ben dün evlenmedim. 12 yıllık geliniyim. Gitmeyeceksem kimse beni zorla götüremez. Bahaneye asla ihtiyacım olmadı. İstemedim ve gitmedim. Sevilmediğiniz yere gitmek sizin tarzınız mı peki ?

Onu idare ede ede 12 yıllık ilişkimiz devam ettirdim. 2 gün iyi 3. Gün surat 5 karış ne yaptım ne yaptım düşünürüm bulamam. Sonra ne yapmışımdı biliyormusunuz ? Bebeğimi uyıturken tlf açmamışımdır 10 dk sonra dönmüşümdür. Amann bu zamana kolay gelmedik anlayacağınız.hem beni sevmeyip hemde evlerine gidince çocuklarıma huzur vermiyorlar kapı ellenmez, duvar parmak izi oldu, diye çocukları istemeye getiriyorlar bir yerde .ama açık açık söylemesi garip olmuş.

bakın gelinim degil, kardeşim gelse bana dese ki, abla senin oğlan kimleri seviyorsun demiş, beni saymamışsın; ben bir kahkaha patlatırım şaka falan yapıyor olmalı 🤣
şu anda hayal edemiyorum mesela kayınvalidenize bunu nasıl söyleyeceksiniz? anne oğluma sevdiklerini saymışsın, içinde ben yokmuşum, çok kırıldım 2 haftadır o yüzden seninle küsüm?
eğer huzursuz oluyorlarsa, haftada 1 siz gidin bir onları davet edin. yada görüşme sıklığınızı azaltın.
ben de çocuklarla hiç bir yerde rahat etmiyorum.
genelde bizde toplanıyoruz.
ama böyle çocukça bahanelerle küslük çoluk çocuk sahibi kadınsınız, yakışır mı bilemedim.

12 yıl idare etmişsiniz, doğru olanı yapmışsınız.
evlilik yürütecek insanlarız, eş aileleri ile de iletişim kurup, insan ilişkilerini yönetmek bu sürecin parçası.
kolay değil. o yüzden. ol yüz göz olmadan, haftad 1, hadi özel durumlarda biraz daha sık görüşme iyidir. sizi de zorlamaz.

Sevgi tek taraflı değil düşünürüm sevmek ve sevilmek için çaba sarfettim mi... Empati yapmak gerek bizlerde geleceğin kayinvalideleri olacağız nasip olursa... :KK69:
Kuzum dediğim gibi 3 günlük gelin değilim ben çaba sarf ettim mi diye düşüneyim . Düşündüm bitti o konuları geçtim ben.

Sevmiyorum değil. O sevmiyormuşş. Ben soğuk yapısı bu sevgisini belli edemiyor diye düşünüyordum hep, sevmediğini anlayınca bilmem kırılmadım da aslında ama sevilmediğim yerde bulunmak istemedim. Kim ister ki ?

Kv ve gelin birbirini seven o kadar az ki. Birbirini sevmek zorunda da değiller.
Ama karşılıklı saygı şart. Başka türlü yürümez. Evde de huzur kalmaz.

bakın gelinim degil, kardeşim gelse bana dese ki, abla senin oğlan kimleri seviyorsun demiş, beni saymamışsın; ben bir kahkaha patlatırım şaka falan yapıyor olmalı 🤣
şu anda hayal edemiyorum mesela kayınvalidenize bunu nasıl söyleyeceksiniz? anne oğluma sevdiklerini saymışsın, içinde ben yokmuşum, çok kırıldım 2 haftadır o yüzden seninle küsüm?
eğer huzursuz oluyorlarsa, haftada 1 siz gidin bir onları davet edin. yada görüşme sıklığınızı azaltın.
ben de çocuklarla hiç bir yerde rahat etmiyorum.
genelde bizde toplanıyoruz.
ama böyle çocukça bahanelerle küslük çoluk çocuk sahibi kadınsınız, yakışır mı bilemedim.

12 yıl idare etmişsiniz, doğru olanı yapmışsınız.
evlilik yürütecek insanlarız, eş aileleri ile de iletişim kurup, insan ilişkilerini yönetmek bu sürecin parçası.
kolay değil. o yüzden. ol yüz göz olmadan, haftad 1, hadi özel durumlarda biraz daha sık görüşme iyidir. sizi de zorlamaz.
Yok yok o ilki yapamam ya çok komik olur gerçekten. Şimdiye kadar neler yaşadık ta ben yüz göz olmadım böyle saçma bir konuda asla olmam.küs değilim aslında beni sevmeyen birinin evine neden gideyim diye düşündüm ve gidesim gelmedi. Soğudum anlayacağınız.

Abartmışsınız.
Zaten samimi bir ilişkiniz yokmuş neden bozuluyorsunuzki.
Bana sorsalar en sevdiklerimi, bakın abartmıyorum 50 kişi saysam kayınvalidemi saymam.
O da beni saymasın, asla umrum olmaz.
Bunun için küsmeyin komik olmayın.
Kaldı ki sevmiyorum dememiş.
Belki çocuğun hatrına demiştir diye onu da saymazsınız ama :)

Back
X