Çocukla çocuk olmak mı bu ?

İlla herkesi sevmek zorunda değilsiniz ki, çocuklar da herkes sevilir diye öğrenmek zorunda değil bence..
Bana da oğlum sorsa saymzdim babaannesini 😂😂
İşin psikolojik kısmını bilmiyorum ama mış gibi yapmak, öyle öğretmek de doğru gelmiyor bana..
Hayat da sevgi kelebekleri uçuşmuyor, sevmeyebiliriz ama önemli olan saygı derdim sanırım çocuğuma da 😊😊
En sık görüştüğümüz kişiler anneanesi babaannesi. Şimdi anneanneyi sayıp onu saymazsan oğlum çok fazla detaycı. Aile içinde çocuklar konuşur bunları çok ta laf vermemek gerek babaanemizin yaptığı gibi mesela. Oğlum zamanı gelince anlayacak zaten neyin ne olduğunu.
Çok garip geldi bana alındığın sey
Annesin bir de daha Olgun olman gerekmez mi
Sınırlı ilişkiniz varmış seni neden saysın ki sevdiklerin arasında
Kadın bozmamış çocuğunu sonradan seni de katmış iste
Artık saçma sapan davranışlarını olgunlukla karşılayamaz hale geldim , buna birikim diyoruz işte. En son anneanneni kuzenini teyZeni az sev, az git evlerine. Halanı enişteni beni çok sev demesinin üzerine bunu da yapınca artık dayanamıyorum. Benim çocuklarımı yönlendirmesine , ufacık çocukların aklına bunu sokmasına sinirleniyorum. Anlatabildim mi ?

Kusura bakmayın ama konunuza güldüm :) sevgisizliğe, hatta en yakınından gelen sevgisizliğe nasıl alıştıysam kayınvalidem dimdik yüzüme "seni sevmiyorum" dese, eyvallah der gülerim heralde. Dün babam bir cenaze mevlüdünde bana sarıldı "kızım benim" diyerek. Elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırdım. Yanaklarım falan kızardı. Çok geç kaldın baboş ya diyecektim de ortamı sulandırmak istemedim. "büyük amca beni çağırıyormuş bir görüp geleyim" dedim. Kolumu sıkı sıkı tuttu çocuk gibi. Üzüldüm haline aslında. Geç de olsa baba kız olduğumuzu hatırlamış belli ki. Ama işte insan çok uzun yıllar sevgi görmeyince, sonradan görse bile bir anlam ifade etmiyor. Kuzenim geldi sonra "amca seni çağırıyor ölecek zaten git içine dert olmasın" dedi. Gülerek "koluma bak babam tutuyor küçük çocuk gibi" dedim. Esasında hiç gülünecek bir ortam değildi ama benim kafa yanmış bir kere. Neyse işte amcayı da gördüm. Çok fazla ölüm var dert olmasın içime dedim.

Konunuzu ne güzel de baltaladım. Kusura bakmayın. İki gündür ara vermeden ağlıyorum. Bu da bir çeşit ruh hastalığı olabilir. Duramıyorum şaka gibi :) yazdıklarımın özeti şu ki, insan canım dediklerinin dağ gibi sevgisizliğine ya da yumuşatacak olursam sevgisini gösteremiyor oluşuna alışıyor. Kaynana nedir yahu. Sonradan hayatına girmiş, hiç canın kanın olmamış bir insan. Sevmese bile ne kadar yakabilir ki insanın canını?
Aslında mevzular derin, şurda iki satırla koskoca hayatını anlatamıyorsun.çokk güzel özetlemişsiniz yaşadıklarınızı eşimi düşündüm ve içim sızladı. İşte tamda olay bu. Benş sevmemesi dert değil aslında .Eşime yaşattıkları yüzünden üzülüyorum. Arkasında dağ gibi duran her koşulda seven bir anne olamadı . Duygularımı çok kelimelere dökemem ben .

Cocuklar cikari olmayan her konuda dogru soyler. Hic unutmam ben de o yaslardaydim. Bir gun babannem ve halam annem hakkinda konusuyolardi o kadar cok uzulmustum ki anneme anlatmistim. O da cok uzulmustu ve hatta yuzlerine vurmustu dedikosunun yaoildiginj.

cümlenizin başı ..
“Herşeyi kafayı takan birisi değilim”
Herşeye kafanızı takmadığıınız haliniz böyle ise eyvah! Dedim.
Beni sevdiklerinin içinde “ annem “ bile saymasa çocuğa sormam bile aa neden beni söylememiş diye ..,
Üstüne bir de 2 hafta sebepsiz trip ..
Evet takan biri değilim çünkü okadar çok şey yaptıki ben duymazdan geldim. 6-7 ay önce de anneanneni sevme teyzeni sevme, anneannen seni sevmiyor , halanı beni enişteni sev demiş çocuğuma aman dedim paylaşmak istemiyorlar torunu diye geçiştirdim ama çocuk tereddütte kalmış neden anneannem beni sevmiyor diye sordu , şimdi ise babaannem seni sevmiyor neden çocuğumun duygularıyla oynuyorsun ? Kızgınlığım , görmek istememe sebebim buydu.ama küsmedim tabi telefonlaştk.

Cocuklar cikari olmayan her konuda dogru soyler. Hic unutmam ben de o yaslardaydim. Bir gun babannem ve halam annem hakkinda konusuyolardi o kadar cok uzulmustum ki anneme anlatmistim. O da cok uzulmustu ve hatta yuzlerine vurmustu dedikosunun yaoildiginj.
Zaten sevilmiyoruz, dedikodumuzda yapılıyordur da çocukların yanında yapacak kadar düşüncesiz olmayın yahu.

Evet takan biri değilim çünkü okadar çok şey yaptıki ben duymazdan geldim. 6-7 ay önce de anneanneni sevme teyzeni sevme, anneannen seni sevmiyor , halanı beni enişteni sev demiş çocuğuma aman dedim paylaşmak istemiyorlar torunu diye geçiştirdim ama çocuk tereddütte kalmış neden anneannem beni sevmiyor diye sordu , şimdi ise babaannem seni sevmiyor neden çocuğumun duygularıyla oynuyorsun ? Kızgınlığım , görmek istememe sebebim buydu.ama küsmedim tabi telefonlaştk.
Ama bence asıl tavır alma sebebinde siz konuşmaya devam etmissiniz, şimdi acaba demissiniz..
Ne demek anneanneni sevme, işte ben bunda baya sorun yaratirdim..

Ama bence asıl tavır alma sebebinde siz konuşmaya devam etmissiniz, şimdi acaba demissiniz..
Ne demek anneanneni sevme, işte ben bunda baya sorun yaratirdim..
Evet ben böyleyim işte sabır diyorum seslenmiyorum , sonra üst üste birikiyor en ufak damlada taşıyorum. Bu da kötü yönüm. Ama cidden artık ne yaşanıyorsa yaşandığı an tepki verecm . Zaten sevilmiyoruz zaten sevilmiyoruz.

Evet ben böyleyim işte sabır diyorum seslenmiyorum , sonra üst üste birikiyor en ufak damlada taşıyorum. Bu da kötü yönüm. Ama cidden artık ne yaşanıyorsa yaşandığı an tepki verecm . Zaten sevilmiyoruz zaten sevilmiyoruz.
Kesinlikle öyle yapın, sabır gösterince kimse takdir etmiyor, üstüne daha da terbiyesizlesiyorlar.
İlk olayda tepki verin ki, ikinciye cesaret edemesin kimse..

Bence abartıyorsunuz kadın sayarken saymıs zannedebilir yada gercekten saymayı unutmus olabılır sonradan aa evet tabıkı seviyorum demis ne diyecek baska kadın ?

Herkese merhaba arkadaşlar. Konu kayınvalidem . Herşeyi kafaya takan uzun uzun düşünen takıntılı biri değilimdir ama bazı şeyler kafamdan gitmiyor. Kv ile çook çok mesafeli bir ilişkimiz var, haftada 2-3 görüşsekte katiyen sınırları aşmayız. Sanki dersin ki dün aileye girdim. Olmuyor duvarlarını aşamadım. Neyse çok şeylerde yaptı ama ben tepki vermedim,saygısızlık yapmadım. neden demedim , severim ama bayılmam yani. Geçenlerde oğlumla arasındaki konuşmayı oğlum bana anlatınca artık görmeye tahammülüm kalmadı ve 2 haftadır hiç gitmiyorum evlerine . Oğlum demiş ki babaanne sen bu dünyada en çom kimleri seviyorsun. Oğlum 6.5 yaşında buarada.O da saymaya başlamış. Dedeni , babanı , halanı , enişteni , amcanı, kardeşini demiş.Oğlumda herkesi saydın da bir annemi saymadın demekki sevmiyorsun deyince haa unuttum tabi gaga demiş. Bir de o gün ben gidecektim yarım saat işim uzadı haber verdiğim halde arkamdam söylenmiş. Babaannem sizi az seviyor çünkü herşeyinize itiraz ediyor.ama halamı çok seviyor ne derse dinliyor. Bunları aylar önce konuşmuşlar bana o gün sen bu dünyada en çok kimleri seviyorsun anne dedi . Bende saydım herkesi babaanesini de sayınca ama babaannem seni sevmiyor diye anlatmaya başladı.Bunları duydum ya iyice soğudum. 2 haftadır evlerine adım atmadım. Yarın dese ki niye gelmiyorsun ? Ne dicem . Çocuğumun söylediklerini anlatsan çocukla çocuk olmuşsun derler. Söylemesem ben yine gitmek istemiyorum. Çocukla çocuk mu oluyorum sizce ?
Sevmiyor saygı duyuyor demekki kendi ağzınızla diyorsunuz heralde 7-8 yıllık evlisiniz gören dün gelin geldim sanar diye nasıl bir duvar orduyseniz eeee bu halde sizi sevmesini beklemeyin bi zahmet artı saygılı kadınmış çocuğa aaaa unuttum demiş sizde aile olun dış kapının mandalı gibi davranıp insanın kalbine girilmez

Atılgan olan her gelinisever kaynanalar bence

Sevmiyor saygı duyuyor demekki kendi ağzınızla diyorsunuz heralde 7-8 yıllık evlisiniz gören dün gelin geldim sanar diye nasıl bir duvar orduyseniz eeee bu halde sizi sevmesini beklemeyin bi zahmet artı saygılı kadınmış çocuğa aaaa unuttum demiş sizde aile olun dış kapının mandalı gibi davranıp insanın kalbine girilmez
Nasıl anladınız benim dış kapının mandalı gibi davrandığımı, kv buz gibi kadındır o öyle davrandı ben onun duvarlarını aşamadım demiştim sanki.burda tek cümleyle kendini anlatman kolay değil.

Kimse birbirini sevmek zorunda değil, o yüzden çok takmayın bence. Saygı duyuyorsa baska bir problem yok bence...

Back
X