Ben olsam evde parkur oluştururdum.
Çocuğun eline bir top verin,baslangic noktasından bitiş noktasına doğru düşürmeden gidip bitiş noktasındaki kutuya atmaya çalışsın. Başlangıçtan bitişe de şöyle zorlu bir parkur oluşturun
Mesela holünüz varsa iki duvar arasına koli bandı-elektrik bandı falan yapıştırın, bir cocugun zar zor iki büklüm geçeceği bir alan olsun . Salonda sandalyelerin altından geçsin, 3 koltuk yastığından ziplasin, kapı esiklerinde gerilmiş ipten (ya da banttan) atlamaya çalışsın... Evinizi siz biliyorsunuz. Zorlu bir parkur olusturun işte. Ne bileyim,ayakkabı kutularının içine ziplasin falan..
Kafanızda canlanmadiysa hani köpek eğitim parkurları var ya. Onlar tarzı birşey işte

Bence anaokulu çağındaki bir çocuğu epey oyalayacak bir şey. Hem enerjisini de atar yorulur.
Eğer ona verdiğiniz misal 7 toptan 5ini kutuya atarsa da bir ödülü olsun- 1 bölüm çizgi film izlemek gibi ki çocuk hevesle devam etsin...
Onun dışında evcilik-doktorculuk-kopekcilik falan forever :)
Biz ablamla karantinada değildik ama annem sokağa salmazdi. Tüm yazımız karantina gibi geçerdi 4 duvar arasında. Bol bol evcilik oynardık. Artık dizi gibi olurdu,aylarca aynı evcilige devam ederdik. İlk baştaki karakterler yaslanirdi,onların çocuğunu oynamaya devam ederdik falan

güzel bir evcilik kurarsanız (kız çocuğu için en azından) uzun zaman evde tutabilirsiniz...