• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklar icin evlilik surer mi sizce ?

Arkadasim iyisin, güzelsin. Soylediklerin de doğru. Sonuna kadar katiliyorum ama sence bu mesaj böyle bir konu açmış kişiye yazılacak şey mi? Üslubu bu mudur yani?
Kadın belli ki ciddi sikintili bir ruh halinde. Ölmek istemiş hem de 3 tane minicik yavrusu varken. Cocuklar iade de edilmiyor. Yapıcı yorum yapsak. Yine fikrini söyle ama karşında ki insanı daha da incitmeden.
Konu Sahibi bence ise profesyonel psikolojik destek alarak basla eğer henüz yapmadiysan. Esine, ailesine politik davran, sularına git. Normalde uzaklaş derim ama belli ki pek mümkün değil. Ufak tefek şeyleri de görmezden gel. Kötü de olsalar iyilik ile karşılık verirsen, esin problemin onlardan kaynaklandığını eninde sonunda görecektir. Başka çocuk yapma. Baktın 3-4 yıla daha iyi olmuyor hicbirsey, ayır yollarını bunu yapabilmek için de kendine yatırım yapmaya çalış mümkün olduğu kadar. Bir meslek vs. öğrenmek gibi.
Mesela hobi olarak pastacılık öğrenmek istiyorum deyip kursuna git, sertifikasını al. Baktın olmuyor mesleginle yeni hayatına yelken aç.
O kadar haklisiniz ki insanlar bazen soyledikleri seylerin nereye gittigini ve nasil yara actigini bilmiyor . Psikolojik destek aliyorum ilac da kullaniyorum . Bosanmayi cok dusundum ama cocuklarimi bu durumumu kullanarak elimden alacaklarini biliyorum. Calismak benim icin kolay zor degil simdi girsem bi ise calisirim ama 3 cocuk var ve hepsi bebek yapamiyorum birakacak yerim yok.

O kadar cok sey var ki inanin anlatsam hala nasil yasiyorsun dersiniz. Dusunun ki 3 tane cocugumu bile gozum gormeyecek duruma geldim.
Peki siz ölünce o üç masum yavru nolacak? Bunu hiç düşünmüyor musunuz?
O masumlar dünyaya gelmeyi kendileri istemediler eşinizle siz istediniz.
Bu evlilik de akşamdan sabaha bu hale gelmedi sanırım; sorunlarınız epeydir var diye tahmin ediyorum.
Bu kadar sorunlu bir evlilikte niye ardarda üç çocuk? Kendinize de yazık o yavrulara da...
Boşanmayacaksanız kafanıza takmamayı, boşvermeyi öğrenmek zorundasınız.
Önce aile hekimliğine başvurup size en uygun doğum kontrol yöntemini uygulayın ki dördüncü masumun günahına girmeyin.
Sonra da devlet hastanesindeki bir psikiyatristten randevu alıp ruh sağlığınızı kontrol ettirin.
Allah yardımcınız olsun.

Peki siz ölünce o üç masum yavru nolacak? Bunu hiç düşünmüyor musunuz?
O masumlar dünyaya gelmeyi kendileri istemediler eşinizle siz istediniz.
Bu evlilik de akşamdan sabaha bu hale gelmedi sanırım; sorunlarınız epeydir var diye tahmin ediyorum.
Bu kadar sorunlu bir evlilikte niye ardarda üç çocuk? Kendinize de yazık o yavrulara da...
Boşanmayacaksanız kafanıza takmamayı, boşvermeyi öğrenmek zorundasınız.
Önce aile hekimliğine başvurup size en uygun doğum komşu yöntemini uygulayın ki dördüncü masumun günahına girmeyin.
Sonra da devlet hastanesindeki bir psikiyatristten randevu alıp ruh sağlığınızı kontrol ettirin.
Allah yardımcınız olsun.
Amin insallah tesekkur ederim . Tedavi goruyorum su an zaten . Aile hekimi olayini da yaptim ilac kullaniyorum .

Ahh canim yaa sakin bi daha böyle bisey yapma.cocuklarini düşün yazik değil mi onlara.esininde akillanmasi lazım artik kendinizi bi kenara koyun 3 cocugunuzu düşünün esinde bi akillansin bi zahmet 3 cocuk babasi adam hala aile lafi dinlemesin evlatlarini düşünsün :sinirli::sinirli:
Keske oyle olsa insallah bi gun akillanir da dediginiz gibi olur artik.

Mesleğiniz var mı?
Ailenizden hiç bahsetmemişsiniz
En küçük çocuk kaç yaşında?
Kreşe verip çalışma olanağınız yok mu?

Her konuda dolduruyorlar. Karina cok yuz veriyorsun telefonlarini acma simartma onlari evde birak bizle tatile gel . Karin cok yiyor cok iciyor cok harciyor cok geziyor annesine niye gidiyor babasinin mezarinda ne isi var. Niye elbise aldi niye kuafore gitti niye gezmeye gittiniz. Akliniza gelebilecek her konuda. Annesiyle en ufak bir konusmamda gidip esime yalan soyleyerek beni sikayet ediyor iftira atiyor uzerime .
Ya varya ayni benim eş ailesi. Hepsi birebir aynı. Annemlere iftara gittik diye kapıda beddualar etti kv bize. 2 kere Kargoyla kendime giysi aldım diye eşime demediği kalmadı. Neler çektim neler.Biz altlı üstlüyüz. Ve bir kızım var ben belki burdan taşınırız diye umut edip devam ediyorum bu evliliğe seni çok iyi anlıyorum :KK43:

İntihar psikolojisini bilmiyorum, anlamıyorum, yargılamak istemem. Ama annesizlik acısını bilirim, o yüzden bir annenin kendi isteğiyle ölme "lüksü" yok derim hep. Bir değil iki değil tam üç tane çocuk dünyaya getirecek aklınız varsa, onların nasıl büyük bir sorumluluk olduğunu, sizsiz ne yapacaklarını, annesiz kalırlarsa büyük bir yanlarının hep eksik kalacağını düşünün her zaman. Kendi dertleriniz çok büyük olabilir ama kusura bakmayın, 3 çocuğun annesiz kalması kadar korkunç olamaz hiçbir mesele.

Eşiniz arada sizi savunan, çoğunlukla anneci bir adam, can sıkıcı, yıpratıcı, anlıyorum. Bu evliliği kurtarmanın hiçbir yolu yok mu? Çocuklarımızın hatırına şu evliliği de beni de yıpratma, mutlu olmak hepimizin hakkı, ailenin yarattığı huzursuzluklarla bunu elimizden alma şeklinde konuştunuz mu hiç? Akıllanmayacak bir adamsa işiniz gerçekten zor ama iletişim sorunlarınız varsa, önce bunu çözmek için uğraşmaya değer.

Baktınız hiçbir türlü olmuyor, boşanmaktan başka ne çareniz var? Çocuk için evlilik sürdürmek diye bir şey olamaz. Çocuklara huzurlu, mutlu bir aile ortamı gerek. Sürekli hırgürün içinde büyüdükten sonra, anne baba bir arada olsa da bir faydası yok.

Ayrılırsanız her şeyi siz karşılamak zorunda değilsiniz. Nafaka diye bir şey var. Size destek olabilecek bir aileniz, aile üyeniz yok mu? Elbette zor bir hayat olacak ama evliliğiniz düzelmezse, boşanmaktan başka da çareniz var mı?

3 çocuk için evliliğe devam ediyorsunuz ancak 3 çocuğu annesiz bırakıp ölüme gitmek gibi bir gafletinizde var ;Ikisi çok tezat.

Intihar girişimi aklın gittiği çizgide olurmuş , tamam anlıyorum da 3 . Şahıslar için insan kendini nasıl bu kadar kaybeder onu anlayamıyorum.

Mesleğiniz var mı?
Ailenizden hiç bahsetmemişsiniz
En küçük çocuk kaç yaşında?
Kreşe verip çalışma olanağınız yok mu?
Annem var sadece ve kucuk bir kardesim. Annem hasta zaten baska bir sehirde . Anneme bir defa gittim kavga kiyamet rezillik kadina neler yaptilar . Annem uzuntusunden hastalaninca eve geldim . Surekli arayip telefonlarda da rahatsiz etmeye decam ettiler. Artik anneme uzuntu veremem . En kucugu 6 aylik. 3unu birden veremem maddi imkanim yok calisaam bile 3 cocuk bakici ev kirasi mumkun degil. Universite bitirdim isletme ama mealegim de yok zaten ise girsem bi yerde alacagim 2 bin lira .

Ya varya ayni benim eş ailesi. Hepsi birebir aynı. Annemlere iftara gittik diye kapıda beddualar etti kv bize. 2 kere Kargoyla kendime giysi aldım diye eşime demediği kalmadı. Neler çektim neler.Biz altlı üstlüyüz. Ve bir kızım var ben belki burdan taşınırız diye umut edip devam ediyorum bu evliliğe seni çok iyi anlıyorum :KK43:
Benim 1 tane olsaydi keske belki o zaman hersey daha kolay olurdu . 3 tane olunca daha da zor

Ben galiba canımdan geçme noktasına gelecek olsam, buna sebep olan insanın gırtlağına
bıçağı dayardım anyayı konyayı görürdü. :)

Sen niye ölüyosun bacım, pis hainler gebersin.

Yerinde olsam eşime sürekli hadi anneni de alıp tatile çıkalım,
kek yaptım götür anneciğin de yesin falan derdim.
Annesi bana bulaştığında da alttan alırdım eşimin gözü önünde.
Sorun değil canım annendir saygım sonsuz diye tiyatro yapardım.

Öküz değildir zamanla senin iyi niyetini farkeder diye umuyorum.

Yani ben yapamam öyle şeyler ama sen becerebiliyorsan yap :)

Dinsizin hakkından imansız gelir.

Guzel yazmissiniz tesekkur ederim sagolun allah razi olsun ama psikolojik tedavim ve intihar tesebbusum yuzunden bana cocuklarimi bosanma durumunda zaten vermiyorlar. Bir daha allah beni o asamaya getirmesin diyorum sadece.

Annem var sadece ve kucuk bir kardesim. Annem hasta zaten baska bir sehirde . Anneme bir defa gittim kavga kiyamet rezillik kadina neler yaptilar . Annem uzuntusunden hastalaninca eve geldim . Surekli arayip telefonlarda da rahatsiz etmeye decam ettiler. Artik anneme uzuntu veremem . En kucugu 6 aylik. 3unu birden veremem maddi imkanim yok calisaam bile 3 cocuk bakici ev kirasi mumkun degil. Universite bitirdim isletme ama mealegim de yok zaten ise girsem bi yerde alacagim 2 bin lira .
Yok ben boşanıp işe başlayın demek istemedim

Boşanma gibi bir seçenek yoksa
Sizi hayata tekrar bağlayacak
Güçlü olmanızı sağlayacak tek şey bir işe girmeniz
Aldığınız tüm parayı gerekirse güvenilir bir bakıcıya verin
Ama kurtulun bu cehennemden
Allah sabır versin yardımcınız olsun İnşallah

Yok ben boşanıp işe başlayın demek istemedim

Boşanma gibi bir seçenek yoksa
Sizi hayata tekrar bağlayacak
Güçlü olmanızı sağlayacak tek şey bir işe girmeniz
Aldığınız tüm parayı gerekirse güvenilir bir bakıcıya verin
Ama kurtulun bu cehennemden
Allah sabır versin yardımcınız olsun İnşallah
Haklisiniz belkide bu bir cozum olabilir

Bana göre seninkiler daha çirkef kelebek :KK14:

Arkadaslar ben 6 yillik evliyim 3 tane cocugum var en buyugu 4 yasinda. Esimin ailesiyle surekli sorunlar yasiyorum. En ufak birseyi alıp daglar kadar büyüyüp esimle arami aciyorlar ve her firsatta karini bosa diye baski yapiyorlar. Annesi kardesleri hepsi aynilar. Kendileri evlerinde huzursuz olduklari icin benim mutlu giden evliligimi kiskanip kocamla arami actilar. Esim ailesinin sozunden cikmiyor bir dediklerini iki etmiyor surekli etraflarinda pervane oluyor. Bana yaptiklarini gozu gormuyor gibi davraniyor yada ayda yilda bir kez bebi savunuyor o kadar. Aslinda iyi bir baba ve iyi bor es olmasina ragmen ben artik ailesi yuzunden canimdan biktim. Bir defa kendimi zehirledim gozumu actigimda hastanedeydim ve cocuklarimi bile gozum gormeyecek kadar kendimden vazgecmistim. Ölümün kiyisindan dondum su an sadece cocuklarim icin evliligimi hala surduruyorum. Boyle birseye tesebbus ettigim icin hicbir mahkeme bosanma durumunda cocuklarimi bana vermez. Bosansam ayri ev tutup cocuklarimi alsam bile 3 tane cocuga kim bakacak da ben calisacagim ve kac para alıp hem bakiciya verip hem cocuklarima bakacagim. Cok caresiz durumdayim sizce ne yapmaliyim
Boşanınca çocukları size vermeyeceklerse
niye bakıcı vs . düşünüyorsunuz ?
Eşinizle sorununuz yoksa taşının , uzaklaşın , üç maymunu oynayın , çalışın kendi paranızı kazanın , bin tane yolu var .
İntihar çözüm değil ki.

6 yilda 3 cocuk ! bence siz kendi kendizi bitirmişsiniz....cocuklar tabiki canimizin parcasi ama ayni anda 3 kucuk cocuga bakmak ustelik iyi gitmeyen bi evlilikte bunu yapmak tükenmişliginizin sebebi olmuş
Allah yardimcin olsun

Back
X