• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar için hangisi dogru

Onun 2. Evliliği .10 yaş var Aramızda .ben şuan 30 um. Evlenmek için evlendi sanırım o. Bende ana baba yanına sigamadim ne yazikki. Durumları iyi olduğu için sözleşme yapmak istedi bende onların birşeyini istemiyorum.rahmim alınacaktı o yüzden evlat sahibi olmak istedim
anlıyorum. umarım hem kendiniz hem de çocuklarınız için en doğru kararı verirsiniz.
ben her zaman, küçük şeyler tolere edilip evliliğin sağ tutulması taraftarıyım çocuklar varsa özellikle ama bazı durumlar hoşgörüyü hak etmiyor. sizin durumunuz da öyle ne yazık ki. annelerin hor ve hakir görüldüğü, babanın kendisine saygısını kaybettirdigi, kimsenin kimseye duyarli olmadığı evliliklerin çocukları ileride keşke annem ve babam boşansaydi diyorlar. böylece hem anne/baba zulümden kurtuluyor, hem de cocuklar sürekli bu mutzsuzluga maruz kalmıyor. üstelik "bu çileyi çocuklar için çektim" demek çocukların boynuna koca bir yük gibi biniyor, içten içe kendilerini suçlayabiliyorlar.

Sözleşmede nafaka v s. Ödemeyecek. Malını paylasmamak adina
Canım ben avukatım. Evlilik öncesinde yapılan evlilik sözleşmesinde geçen nafaka isteyemez hükmü GEÇERSİZDİR. Öyle bir hüküm olması nafaka istemene engel olmaz. O sözleşme sadece mal rejimini ayırmaya yarar. Rahat ol yani

Gecmiş artık ama madem Varlıklı beden hiç bisey talep etmem diye imzaladım daha sacma değil mi. Basta boşanma olursa sunu sunu verecek diye imzalamalıydın.

Sen gidince babanın boşanması uygun değil. Babanın eşi be olacak onun Bi hayatı var.

Genel anlamda bir evde cocuk bakimi is guc hep tek basinizaysaniz, esiniz yokkende bu cokda yoklugunu hissetmezsiniz diye dusunuyorum 2 cocukla.
Hukuki boyutunu bilmiyorum boyle bir sey varmi bilmiyorum ama sozlesme fesh edilemezmiymis?
Cocuklarina nafaka verecektir heralde anlasma sizinle sonucta.
Birde neden sozlesme yapma geregi duydunuz ?
Cocuklarinizin imkani babasi isleri yokusa surerse duser.
Cocuklarini perisan edermi sizce bosansaniz ?
Fesh etmez çünkü çok bencil biri. Kendisi istedi . Bende kabul ettim gurur yaptım. O vicdan merhametine kalmış . Deli resmen çözemiyorum inanın.

Bunu da çok düşünüyorum ama babamda mutsuzmus. Bunu yakınlarımdan duydum hem o kadın annemle babamı ayırdı . Aralarına girmek istemiyorum . O zamaninda annemi düşünmedi fakat. Cikmazdayim . Düşün düşün olmuyor . Bir yere sigamamak ne acı. Şiddetli geçimsizligi olan ailede büyüdüm . Eşim denilecek kişide çocuk var yok dinlemeden bağırınca çocuklara çok üzülüyorum . Hiç kendimi savunamiyorum konuşamıyorum susturuyor. Yanlış anlıyor söylediğimi. Kendi kenddine kusuyor ama yinede hep gulen ben oluyorum mutlu olmak istiyorum çünkü. Ama hep ağla hep ağla. Aslında güçlü bir kadındim ama çocuklardan sonra korku başladı.

Neden böyle bir şeyi kabul ettiniz?
Kabul etmek yerine keşke ayrilsaydim o dönem. Bu zamana kadar kendi aklımla geldim hani babam annem bilse belki olmazdı bu. Ananem baktı bana. O vefat edince de ortada kaldım. Annem calismazsam bakmayacagini söyledi. Babamin eşi de camasirini yıkarım ama eletrik su yikama parası verirsen felan dedi. Heralde normal gördüm bu sözleşme işini . Yani heralde bu hayat hep böyle.

Çok korkuyorum ama çocuklar için kendim için . Hayat çok zalim. Haklısınız aslında cesaret yok maddi imkan da olmayinca

Allah yardimcin olsun valla cok zor durum ne desem boş suan maddiyat insanin onundeki en buyuk engel maalesef

Babam ayrılırım ben gelmek istersen kapım açık dedi. Ama iki çocukla yapabilir miyim bilemiyorum

Ne bekliyorsunuz peki? Adam zaten alkolik, tek kuruş da vermden sizi kapı önüne atmak istiyor. Gururlu davranmaktan başka çareniz var mı? Adam sizi evinde istemiyor, koca evi bir seçenek mi artık?

Haklısınız fakat birden çekip gidemiyorum işte.babamin düzeni değişecek. Çocuklarin hayatı...düşünüp duruyorum tartiyorum nasıl olur ne olur diye ama yaşamadan anlayamayiz sanırım. En kısa sürede konuşmaya çalışacağım bagirmaktan sesimi duyarsa .... İnşaallah çocuklarımla mutlu Mesud yaşarım ne güzel olur onlarla büyüyorum

Back
X