çok teşekkürler...
öncelikle yaşım 30 oldu..henüz vakti belli değil ama evliliği düşündüğüm birisi var evet..ben biraz planlı yaşamayı seven ve araştıran biriyimdir.
çevremde çocukları olan çok aile var,başta akrabalarım..sonra çevremdeki insanlar..bakıyorum bazen çok farklı karakterde olabiliyor anne-baba
ve çocuk(lar) .bunun farkında olmadan çocuk yetiştirmemizle bir alakası var mı bunu düşünüyorum epeydir..sonra dediğim gibi zor bir çevredeyiz..
ben erken yaşta sorumluluk alarak yetiştirildim.ama şuan baktığım çocuğuma sorumluluk versem de ben kadar geniş bir özgürlüğe sahip olabilir mi bilmiyorum..
özellikle bu taciz vs. olayları gözümde çok büyüyor.:26: kısıtlayıcı bir anne de olmak hiç istemem..işte çocukluktan itibaren nasıl bir yol izlemek lazım çocuk yetiştirmek
adına bunları merak ediyorum aslında..evlenmeden önce bir genç kızın hayali gelinliktir genel olarak...yada çeyiz hazırlığı yapar..bunları da düşünüyorum tabi ki..
ama gerek iyi bir eş nasıl olmak lazım nasıl evliliğe alışmak lazım gerekse çocuk konusunda bilinçli nasıl olabilirim bunu düşünüyorum..
ve evet, bende hamile kaldığım andan itibaren kesin konuşmaya başlardım..
Bence bu konulara şimdiden kafa yorman çok güzel. Bir kadının en birinci vazifesinin Allah nasib ederse çocuğu yetiştirmek olduğunu düşünüyorum. Ben 1,5 yaşına kadar getirebildim çalıştığım için...
Sonrası annem sağolsun baktı...
Ben de toplumsal sorunlardan , günümüzde olan olaylardan ortamlardan korkuyorum. Çocuğun çok fazla sıkılması taraftarı değilim ama bir şekilde de sorumluluk sahibi, aileye de bağlı bir birey olmasını isterim.
Herkes konuşmaya geldi mi çok güzel konuşuyor ve biliyor doğruları da uygulamaya gelince işine geleni yapıyor çoğu bayan. Senden benden de iyi bir anne profili çizmeye çalışıyor. Var öyle hiç de az değil sayısı...
Hatta dayağı savunanlar bile var. Yani çocuğu terbiye açısından. Ya bile bile dayağı savunulur mu ? Bunun neresi doğru ?
O zaman bir zahmet kendini eğit , tahammül gücünü artır da çocuğa dayak atmamasını öğren !
Çocuğu da disiplin etmeyi, onun haklarını yok sayarak kurallar koymak sanıyorlar. Bunları yapanlar da cahil insanlar değil. Öğretmen vs. gibi topluma öncülük etmesi gereken kişiler...
Tv zararlı diyorum. Vay efendim biz de tv ile büyüdük gerizekalı mı olduk diyorlar...
Ben bu türlü insanlarla asla polemiğe girmem , susarım çünkü kendi çocuğunu başından savmak için tv karşısına oturtmak için zemin hazırlıyan bir insan belli.
Yine bir zahmet biraz afedersin .ıçıkını sıkıp oturup çocuğuna vakit ayıracaksın.
Madem tv zararlı değil eskiden 5 yaşında hafız olan çocuklar varmış, şimdi niye yok ? Oturup bir şiiri bile ezberleyemezsin , hafızaları zayıflattığını kim inkar edebilir ki.
Neyse yani örnek vermek açısından girdim olaylara :)
Kısacası işine geldiği gibi anne olmak değil, sıkıysa dosdoğru olması gerektiği gibi bir anne olsun herkes...