Çocuklara Küfür Öğretmek...

Hosuna gidiyor bazilarinin....nasil bir zihniyet anlamis degilim.

Cogunlukla erkek cocuklarina ögretiliyor....Küfür et oglum, hadi cikar pipini göster oglum...sen erkeksin adam gibi küfür et bakalim......

Lakin yarin öbür gün o cocuk ayni küfürleri kendi annesine babasina ailesine söyledigi zaman, Bu cocuk bunlari nerden ögrendi, bizim ailemizde böyle birsey yok, ne saygisiz adi bir cocugmuz var diyorlar.....

Cocugun bir sucu yokki....suc onu yetistiren davarlarda....:kızgın:

Bir cocuk sayfalari bombos bir kitap gibidir....icine ne yazarsan onu okursun...güzellikler yaz güzel seyler oku....cirkinlikler yazarsan cirkin seyler okursun....bu kadar:delphin:

Tam damarıma bastınız..
Kaynanam çok küfürlü konuşuyor ve oğlumda çabuk kapıyor hatta oğlumun yarım yamalak bir lisanla o küfür denen kötü kelimeleri söylemesi çok hoşuna gidiyor kikir kikir gülüyor..
Bakışlarımla sürekli terslemelerimle uyarmakdan bıktım..
Namazlı abdestli kadın ağzından küfür eksilmiyor dua öğret dedim ayıp dedim anlamıyor..
Oğluma sürekli kızıyorum onun yanında etmiceksin duymucam diye anlamıyor..
Cahile laf anlatmak çok zor..

armut dibine düşer ne diyelim. çok yanlış çokkk. benim yeğenimde dayılarından duyar gelir küfür ederdi babamda çok kızardı bir daha çocuğun yanında küfürlü konuşulmasın derdi hep. başka bir videoda da babası bir kelime söylüyor çocuk onu küfür anlayıp söylemiyordu kafa sallıyordu annesine ben demedim o dedi diye kendini savunuyordu birde. çocuk bu yanında ne konuşulursa ne öğretirsen onu bilir söyler.

Çocuğuna küfür öğreten de zaten küfürbazın önde koşturanıdır abna göre :delphin:

Küçük çocukların saflıklarıyla oynamaktan zevk alarak yaparlar bu naneyi ..

Bu tür ebeveynler bildiğiniz 'hiç' tir. Baya baya hiç yani.İnsanlıklarının karşısındaki boşluğu boş bıraktığımız canlılardır kendileri.

Bu tür kişileri tanımlamak için kelimeler kifayetsiz kalır.Aslında onları tanımlamak için gereken sözcükler onların çocuklarına öğrettiği sözcüklerle aynı kapasitededir,ama bunu yapmaya dilimiz varmaz işte.

Yaş ağacı daha küçükken kurutur işte bu tip modeller :delphin:

İnsanlıktan nasibini almamış ,insanım diye geçinen mahluklar
Bunlar gibilerin anne baba bile olmaması lazım
Allah bilir görmediğimiz başka ne pislikler öğretiyorlardır çocuklaırna
Ama vardır Rabbimin bi bildiği, herkes imtahanda ve buda bize bi ibret.
Kendimize gelmemiz için.
Bırakın küfürü oğlumun yanında tartışmamaya çalışıyoruz
Ki oldu dalıp tartışamaya başladık kötü sözler kullnamadığımız halde çocuğun nasıl dikaktıni çekiyo
Hemen kendimize gelip bişi yok gibi davranıyoruz
Yavrum nasıl etkileniyo
Geçen gün birisinden "manyak" sözünü duydu hemen aynısını tekrarladı
İnsanız bazen bişeylere kızıp kendimizi kaptırıp "manyak salak " diyoruz ama bunları bile kullnamamaya çalışıyorum .
O minik yavrucaklar nasıl ilgiyle dinliyo ve kaydediyo bilemezsiniz .
"Eğitim ana kucağında başlar; her söylenilen kelime çocuğun kişiliğine konan bir tuğladır..."
Helki 3 yaşa kadar olan dönem çok önemli
Çocuğun kişiliği ve karekteri bu ilk 3 yıllık sürede oluşuyo
Sonra ki yaşlarda bu ilk üç yılda ne ektiyseniz onun meyvelerini alıyosunuz anne baba olarak
Allahım hayırlı evlatlar yetiştirmek nasip etsin inşlh hepimize.

Benim kızımda geçen gün kimden duyduysa, Allah b..... versin deyip duruyor
Kim öğretti sana diyorum gülüyor, 2 yaşında daha ama herşeyi anlayabilme kapasitesine ve derdini kolayca anlatabilme kapasitesine sahip bir çocuk.
görümcemin kızı geldi o ara çocuk oyuncağı aldı diye kızıp aynı lafı söylüyor, bi gözükürsün ona,
hemen korktu sustu, tamam diyo demiycem.

Bu sabah işe geliyorum hazırlanıcam, yine aynı kelimeler bu sefer babaya söylüyor, ama kısık sesle gülerek, bi de bana bakıyor duymayayım diye
Sakın dedim sakın duymayayım , yoksa ceza vericem sana
Sustu yine, umarım tekrar etmez

Back
X