Çocuklara nasıl yaklaşmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim bana çocuk itelemeye kalksa (ki çocuklarla oyalanmaktan , oyun kurmaktan zevk alıyorum, ama iki kez güzel zaman geçirdik diye bana dadanmalarindan, annelerinin beni oyun ablası gibi görüp başıma salmalarindan nefret ediyorum) "yaşım xy , her akşam bir çocukla oyalanmak isteseydim zaten kendi cocugumu dogururdum' diyorum. Yaşım xy çünkü bu yıllardır yaşadığım bir problem:) bazı anneler çok meraklı çocuğunu bakan birinin başına atmaya.
Bence sen de buna benzer bir argüman bul. Ya da 'cocugunu 19 yaşında kız bırakırsan bunlar olur iste' de, elini eteğini cek çocuklardan.
Sen bakıcı misin? Benim bir tanıdığım bir haftalık tatile bakıcısını da getirtti, beş yıldızlı otelde bir de bakıcıya oda tuttu (kızı ile kaldi), gittikleri her yerde ne yapıyorlarsa tabii ki bakıcı da yaptı, yetmedi bir de yatılı kaldığı için normal haftalığından daha fazla bir para verdi.
Senin ablan maşallah alemin akıllısı. Yazlık babadan, bakım bacıdan iki cocuguyla bedava tatil yapıp bir de onu bunu eleştiriyor. En sinir olduğum insan tipi. Yerinde olsam gündüz canım isterse bir iki oyun oynarım, ama bakiciliklarini üstlenmem,hatta denize vs giderim

alkış alkış.
 
Ablamda olsa kimsenin çocuğu için kendimi yoramam
Daha fazla para kazanıp çocukları başka yere bırakıp gitsinler tatile
Bir tek onların kafa dinlemeye ihtiyacı yok

hem nedem siz daha çok bakıyorsunuz çocuklara annenize bıraktılarsa onlar baksınlar
Ben olsam ablama çatır çatır derdim sanırım kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilim şikayetçiyseniz çocukları başka yere bırakın.

başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak berbat
 
Merhaba, konum biraz uzun ve bol şikayetli olabilir o yüzden baştan uyarayım.

Ablam yaz tatili için bizim yaşadığımız şehre geldi. İki tane yeğenim var biri 7 diğeri 4 yaşında. Yaşadığım yer tatil bölgesi olduğu için ablam ve eniştem biraz kafa dinlemek amacıyla çocukları bize bırakıp tatil yapıyorlar. Benim bu yüzden bazı planlarım iptal oldu ama önemli değil ve buraya kadar gerçekten sorun yok. Çocuklara gün içinde çoğunlukla ben bakıyorum ama yeğenim de ablam da bakma şeklimden memnun değiller sanırım.

Bugün ablamlar eve geldi ve yeğenimin beni şikayet ettiğini öğrendim. Ablama siz varken iyi yokken kötü davranıyor demiş. Kendisinin su içmesine, tuvalete girmesine ve elini yıkamasına bile kızıyormuşum. Bunların hepsi görünürde doğru ama detayları açmak istiyorum çünkü ablam 'sonuç olarak bunlara bile kızacak kadar tahammülsüzsün, ayrıntılar o kadar önemli değil' dedi.

Su içmesine kızmam şöyle oldu, yeğenim gün içinde abur cubur dışında başka hiçbir şey yemiyor. Mesela bugün kahvaltıda dün onun için yaptığım kurabiyeleri yemiş, günün geri kalanında da dondurma ve çikolata yedi sadece. Çok sağlıksız beslendiğini ablama söyledim ve 'evet haklısın' dese de tatlıyı abartmama konusunda sınırlama koymuyor. Neyse konuya dönersek, kendisi yemek yemek istediğini söyleyince önüne yemeğini hazırlayıp koydum. Kendisi daha bir lokma yedikten sonra 3 bardak su içti. Yemeğin bitene kadar daha fazla içme sonra karnın şişer yiyemezsin dedim ama tabii üstüne 3 bardak daha içtikten sonra şiştim diyerek kalktı. Çocuğun elinden suyu da alacak halim yoktu yani ama yemeğini yemediği için kızdım ben seni uyarmıştım diyerek. Gerçekten tek seferde 6 bardak içmesinin tek sebebi inat etmesi.

Tuvalet olayı da şöyle oldu, sadece çişini yapmak için yarım saatten fazla oyalanmıştı. O sıra annemin banyoda işleri vardı ve biraz acele eder misin diye kibarca söyledi birkaç kez ama oralı olmadı. En sonunda ben banyoya girip 'çıkmak için iki dakikan var' dedim de öyle çıktı. Annemin kibar konuşmasıyla oradan iki saatte anca çıkarabilirdik onu. Banyoya da zaten annemin havlusuyla duşa gireceğini görünce inat etmek için ondan önce girdiğini düşünüyorum. Gerçekten bir şey yaptığı yoktu yani.

Elini yıkamasına da kızmam şu şekilde oldu, sırf oyun olsun diye gidip balkondaki musluğu açıp ellerini yıkıyor. Normalde hadi önemli değil ama kardeşi de balkona kendisiyle beraber çıkıyor. Koşuşturma anında ayağı kayıp düşebilir yani. Ablam da gitmeden önce çocuklar sana emanet der her zaman, sorumlulukları ben de olunca zaten stres oluyorum aman başlarına bir şey gelmesin diye. Balkonda elini yıkamadan beş dakika önce de annem balkondaki musluğu açmayın demişti bu arada.

Peki bu çocuk neden böyle inatlaşıyor diyenler için de açıklayayım. Normalde yeğenimle vakit geçirmek için onun yaş aralığına uygun çizgi filmleri araştırmıştım, o izlerken ben de ona eşlik ederim diye düşündüm. Kendisi benim açtığım hiçbir şeyi beğenmedi tabii. Beğenmemesi sorun değil ama onun izledikleri de bebeklerin izlemesi için yapılmış şeyler. Dört yaşındaki kardeşi bile beğenmiyor yani. Bu konuyu ablama taşıdım ve kendisi yeğenimle de konuştu böyle şeyler izleme diye. Sonrasında yeğenim tamam dedi ama bu sefer de oyun videoları izlemeye başladı. Oyun videoları dediğim başkası oyun oynarken videoya çekiyor yeğenim de onu izliyor. Burada anne olanlar varsa lütfen bilgilendirsin ben eksik kalmış olabilirim ama 7 yaşındaki çocuk bence bu tarz içerikler izlememeli. Başkasının oynadığı oyunu izlemenin mantığını ben anlamıyorum. Durum böyle olunca kendisine kumandayı vermeyi bıraktım ve benim araştırarak seçtiğim şeyleri açtım. Buna kızıyor ben istediğim şeyi izlemek istiyorum diyerek. Ben çok biliyorum demiyorum bu arada çünkü ben de 19 yaşındayım, çocuk psikolojisi nasıl olur pek fikrim yok. Sanırım özellikle bundan dolayı bana öfkeli. Ben de artık ne izlediğine karışmayacağım zaten.

Ablam da senin ona arkadaş gibi yaklaşman gerekirken bu tavrın beni çok üzüyor dedi. Diğer ablamı örnek vererek, her zaman kibar yaklaştığını ve onun uyaracağı zaman bile daha anlayışlı olduğunu söyledi. Ben daha sert yaklaştığımı kabul ediyorum ama kesinlikle diğerleri kadar kibar yaklaşabilecek bir konumda değilim şu anda. Ablam yani diğer teyzesi zaten çoğu zaman evde olmuyor günde bir saat anca görüyor onları. Durum böyle olunca o sürede tabii ki daha iyi iletişim kurabiliyor ama ben gün içinde daha çok sorumluluk alıyorum. Sürekli balkon demirlerime yaklaşmayın, aman koşuştururken dikkatli olun demekten bir yerden sonra daha otoriter olmak zorunda kalıyorum. Söz dinlemiyorlar çünkü diğer türlü. Herhangi bir konuda uyarmanın daha farklı yollarını da denedim. Mesela benim görmediğimi sandığı bir sırada sütü bardağa koyarak içmek yerine direkt kutusundan içti. Gördüğümü çaktırmak istemedim mahcup olmasın diye ve işte 'ben küçükken böyle yapmıştım bir kere ama çok çirkin bir davranışmış, beni de ablam uyarınca doğru olmadığını anladım' dedim ama hiç oralı olmadı tabii. Kızmadığım müddetçe yanlış olan bir davranışı yapmaktan vazgeçtiğini de görmedim.

Yeğenimi de canavar gibi anlattığım düşünülebilir ama aslında iyi yönleri çok fazla. Kardeşine her zaman sahip çıkar, sabah biri kalktığında günaydın diyerek öper mutlaka. Onun dışında arkadaşlarına ve çevresine karşı her zaman kibardır. Beni de bu ziyaretlerine kadar çok severdi ama hayal kırıklığı yarattım sanırım onda.

Ben de duruma gerçekten çok üzülüyorum çünkü hep yeğenlerimi anlayan ve onlarla arkadaş olan bir teyze olmak istemiştim ama sanki evin en eski kafalısı benmişim gibi bir konumdayım şu an. Yeğenime akıllı telefon ve hat alacaklar ama ben buna da karşı çıktım yaşının küçük olduğunu söyleyerek. Yeğenim beni muhtemelen isteklerine engel olmaya çalışan, sert biri olarak görüyor. Nasıl daha farklı yaklaşabilirim bilmiyorum. Ayrıca hakkım var mı bilmiyorum ama ablama da kırıldım, yeğenimin anlatırken birçok şeyi olduğundan farklı yansıtmış ama üstü kapalı bir şekilde bana inanmadığını ima etti. Ben de artık ilgilenmek istemediğimi söyledim yarından itibaren dışarı çıkacağım sürekli. Haksız olduğumu düşünmüyorum ama yine de vicdan azabı çekiyorum.

Sizin genel olarak konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca yeğenime karşı nasıl yaklaşmam gerektiği ile ilgili de tavsiye istiyorum. Haksız olduğumu düşündüğünüz yerleri belirtmekten çekinmeyin lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
Teoride anlattıkların cok dogru, ama eger annesi bu yinde davranis ogretmedi ise 1 haftada sen o cocuklari egitemezsin. 6 bardak su mu icecek icerse icsin. Gunde 8 paket cikolatami yiyecek yerse yesin. Bunu düşünmesi gereken annesi.cocuklar seni otorite olarak zaten tanimaz. Sende ancak kendini yipratirsin. Ben senin yerinde olsam kalan zamanda cocuklarla keyifli vakit gevirmeye calisir planlarimi da iptal etmem. Senin sorumlulugunda degil o cocuklar.
 
Kaç tane teyzesi var şöyle rahat kafa olamadım mecburi bir iki durum dışında.
Olmaz yani her çocuk farklı hele ki uzakta büyüyorlarsa teyze nerden bilsin huyunu suyunu.
Begenmiyorsa da bırakmasın.
"Ben bu kadar yapabiliyorum.
Beni dinlemiyor tehlikeli işler yapıp yemek yerine akşama kadar abur cubur yiyorlar.
Tehlike durumunda uyarınca da benimle ters düşüyor.
Sen de biraz uyarsan benim işim daha kolay olur." Deyin bari ablaniza
Ayrıca siz neden tatilden geri kalıyorsunuz?
Anneniz idare edemiyor mu?
 
Merhaba, konum biraz uzun ve bol şikayetli olabilir o yüzden baştan uyarayım.

Ablam yaz tatili için bizim yaşadığımız şehre geldi. İki tane yeğenim var biri 7 diğeri 4 yaşında. Yaşadığım yer tatil bölgesi olduğu için ablam ve eniştem biraz kafa dinlemek amacıyla çocukları bize bırakıp tatil yapıyorlar. Benim bu yüzden bazı planlarım iptal oldu ama önemli değil ve buraya kadar gerçekten sorun yok. Çocuklara gün içinde çoğunlukla ben bakıyorum ama yeğenim de ablam da bakma şeklimden memnun değiller sanırım.

Bugün ablamlar eve geldi ve yeğenimin beni şikayet ettiğini öğrendim. Ablama siz varken iyi yokken kötü davranıyor demiş. Kendisinin su içmesine, tuvalete girmesine ve elini yıkamasına bile kızıyormuşum. Bunların hepsi görünürde doğru ama detayları açmak istiyorum çünkü ablam 'sonuç olarak bunlara bile kızacak kadar tahammülsüzsün, ayrıntılar o kadar önemli değil' dedi.

Su içmesine kızmam şöyle oldu, yeğenim gün içinde abur cubur dışında başka hiçbir şey yemiyor. Mesela bugün kahvaltıda dün onun için yaptığım kurabiyeleri yemiş, günün geri kalanında da dondurma ve çikolata yedi sadece. Çok sağlıksız beslendiğini ablama söyledim ve 'evet haklısın' dese de tatlıyı abartmama konusunda sınırlama koymuyor. Neyse konuya dönersek, kendisi yemek yemek istediğini söyleyince önüne yemeğini hazırlayıp koydum. Kendisi daha bir lokma yedikten sonra 3 bardak su içti. Yemeğin bitene kadar daha fazla içme sonra karnın şişer yiyemezsin dedim ama tabii üstüne 3 bardak daha içtikten sonra şiştim diyerek kalktı. Çocuğun elinden suyu da alacak halim yoktu yani ama yemeğini yemediği için kızdım ben seni uyarmıştım diyerek. Gerçekten tek seferde 6 bardak içmesinin tek sebebi inat etmesi.

Tuvalet olayı da şöyle oldu, sadece çişini yapmak için yarım saatten fazla oyalanmıştı. O sıra annemin banyoda işleri vardı ve biraz acele eder misin diye kibarca söyledi birkaç kez ama oralı olmadı. En sonunda ben banyoya girip 'çıkmak için iki dakikan var' dedim de öyle çıktı. Annemin kibar konuşmasıyla oradan iki saatte anca çıkarabilirdik onu. Banyoya da zaten annemin havlusuyla duşa gireceğini görünce inat etmek için ondan önce girdiğini düşünüyorum. Gerçekten bir şey yaptığı yoktu yani.

Elini yıkamasına da kızmam şu şekilde oldu, sırf oyun olsun diye gidip balkondaki musluğu açıp ellerini yıkıyor. Normalde hadi önemli değil ama kardeşi de balkona kendisiyle beraber çıkıyor. Koşuşturma anında ayağı kayıp düşebilir yani. Ablam da gitmeden önce çocuklar sana emanet der her zaman, sorumlulukları ben de olunca zaten stres oluyorum aman başlarına bir şey gelmesin diye. Balkonda elini yıkamadan beş dakika önce de annem balkondaki musluğu açmayın demişti bu arada.

Peki bu çocuk neden böyle inatlaşıyor diyenler için de açıklayayım. Normalde yeğenimle vakit geçirmek için onun yaş aralığına uygun çizgi filmleri araştırmıştım, o izlerken ben de ona eşlik ederim diye düşündüm. Kendisi benim açtığım hiçbir şeyi beğenmedi tabii. Beğenmemesi sorun değil ama onun izledikleri de bebeklerin izlemesi için yapılmış şeyler. Dört yaşındaki kardeşi bile beğenmiyor yani. Bu konuyu ablama taşıdım ve kendisi yeğenimle de konuştu böyle şeyler izleme diye. Sonrasında yeğenim tamam dedi ama bu sefer de oyun videoları izlemeye başladı. Oyun videoları dediğim başkası oyun oynarken videoya çekiyor yeğenim de onu izliyor. Burada anne olanlar varsa lütfen bilgilendirsin ben eksik kalmış olabilirim ama 7 yaşındaki çocuk bence bu tarz içerikler izlememeli. Başkasının oynadığı oyunu izlemenin mantığını ben anlamıyorum. Durum böyle olunca kendisine kumandayı vermeyi bıraktım ve benim araştırarak seçtiğim şeyleri açtım. Buna kızıyor ben istediğim şeyi izlemek istiyorum diyerek. Ben çok biliyorum demiyorum bu arada çünkü ben de 19 yaşındayım, çocuk psikolojisi nasıl olur pek fikrim yok. Sanırım özellikle bundan dolayı bana öfkeli. Ben de artık ne izlediğine karışmayacağım zaten.

Ablam da senin ona arkadaş gibi yaklaşman gerekirken bu tavrın beni çok üzüyor dedi. Diğer ablamı örnek vererek, her zaman kibar yaklaştığını ve onun uyaracağı zaman bile daha anlayışlı olduğunu söyledi. Ben daha sert yaklaştığımı kabul ediyorum ama kesinlikle diğerleri kadar kibar yaklaşabilecek bir konumda değilim şu anda. Ablam yani diğer teyzesi zaten çoğu zaman evde olmuyor günde bir saat anca görüyor onları. Durum böyle olunca o sürede tabii ki daha iyi iletişim kurabiliyor ama ben gün içinde daha çok sorumluluk alıyorum. Sürekli balkon demirlerime yaklaşmayın, aman koşuştururken dikkatli olun demekten bir yerden sonra daha otoriter olmak zorunda kalıyorum. Söz dinlemiyorlar çünkü diğer türlü. Herhangi bir konuda uyarmanın daha farklı yollarını da denedim. Mesela benim görmediğimi sandığı bir sırada sütü bardağa koyarak içmek yerine direkt kutusundan içti. Gördüğümü çaktırmak istemedim mahcup olmasın diye ve işte 'ben küçükken böyle yapmıştım bir kere ama çok çirkin bir davranışmış, beni de ablam uyarınca doğru olmadığını anladım' dedim ama hiç oralı olmadı tabii. Kızmadığım müddetçe yanlış olan bir davranışı yapmaktan vazgeçtiğini de görmedim.

Yeğenimi de canavar gibi anlattığım düşünülebilir ama aslında iyi yönleri çok fazla. Kardeşine her zaman sahip çıkar, sabah biri kalktığında günaydın diyerek öper mutlaka. Onun dışında arkadaşlarına ve çevresine karşı her zaman kibardır. Beni de bu ziyaretlerine kadar çok severdi ama hayal kırıklığı yarattım sanırım onda.

Ben de duruma gerçekten çok üzülüyorum çünkü hep yeğenlerimi anlayan ve onlarla arkadaş olan bir teyze olmak istemiştim ama sanki evin en eski kafalısı benmişim gibi bir konumdayım şu an. Yeğenime akıllı telefon ve hat alacaklar ama ben buna da karşı çıktım yaşının küçük olduğunu söyleyerek. Yeğenim beni muhtemelen isteklerine engel olmaya çalışan, sert biri olarak görüyor. Nasıl daha farklı yaklaşabilirim bilmiyorum. Ayrıca hakkım var mı bilmiyorum ama ablama da kırıldım, yeğenimin anlatırken birçok şeyi olduğundan farklı yansıtmış ama üstü kapalı bir şekilde bana inanmadığını ima etti. Ben de artık ilgilenmek istemediğimi söyledim yarından itibaren dışarı çıkacağım sürekli. Haksız olduğumu düşünmüyorum ama yine de vicdan azabı çekiyorum.

Sizin genel olarak konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca yeğenime karşı nasıl yaklaşmam gerektiği ile ilgili de tavsiye istiyorum. Haksız olduğumu düşündüğünüz yerleri belirtmekten çekinmeyin lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
Bence anneniz emanet alsın sen sadece eğlenmene bak
 
Benim kızkardeşim var çok sever çocuğumu aşırı düşkün.
Ama ben böyle bırakamam bıraksam da sizin onda biriniz kadar tolere etmez.
Ablan bu konuda yatsın kalksın dua etsin.
Bende mesela bu yaz bir yerlere gitmek istiyorum eşimle kardeşim benden önce atlıyor 😂
O yüzden ya bebekle gidiyorum ya da evde duruyorum.
Sizin yeğenleriniz birde daha büyük.
Gidilen yere götürmek daha kolay onlari.
O yüzden sizi bukadar fazla yormasinlar.
 
Sen niye çocukları eğitmeyi misyon edindin ki kendine? Teyzesin sen anne değil. Senede gördüğün zaman kısıtlı. İnat diye su içiyorsa su içme yarışı yapacaksın onlarla. Teyze dediğin böyle bişe 😂

Üç tane yeğenim var. Ben de otoriter bir teyze/hala olarak görürüm kendimi ama sen nirvanaya çıkmışsın. Anneanne evinde biraz şımarır çocuklar. O şımarmalarını hatırlayacaklar ileride büyüdüklerinde. Onlar kalacak anı olarak büyüklerinden. Onların da tatilde olduğunu düşün ve eğlenmelerini sağla. Bırak bir süre kurabiyeyle dondurmayla beslensin. Ya da eğlenceli yemekler/tabaklar hazırla onlara bak nasıl yiyorlar eğlenerek.

Çocuk sıkılıyor muhtemelen. Etkinlik diye tv dayamışsın onda da izlemesi gerekeni sen seçmişsin. Annesi değilsin, otoriter olmana, disipline etmene gerek yok. Önce bunu kabullen. Yoksa birkaç seneye yanınıza gelmek istemeyecekler.
 
Ablanız çocuklarını size bırakmamalı herşeyden önce . Işe falan gitmiyor, keyif yapmaya gidiyor. Tatilse amaç, o çocukların da tatil yapmak hakkı. El kadar bebeleri eve hapsedip yaz günü tatil yapmak da nedir. Çok keyfini düşünen çocuk yapmaz. Sana gelince abur cubur falan konusunda koyduğun kurallar doğru ama evde böyle bir düzen yoksa çocuk yadırgar. Zaten anladığım kadarıyla ablan da kendi kafası rahat etsin diye bu kadar salmış çocukları. Ama suyla oynama ve banyoya girip çıkmama hemen hemen her yaş grubunda çocuğun bir numarali eglencesi. Hele de yaz günleri.
 
Şu mesajları yazanların yeğen sahibi olmadığını düşünüyorum. Evlat yarısıdır onlar insan canını verir. Ya da ben aileme çok düşkünüm.

Ablam azıcık dinlenebilsin diye gözünün içine bakardım ben. Çocukları 8 saatlik yola gider alır getirirdim 1-1.5 ay kalırlardı. Çocuğu yapan kendi bakar tabi ki ama aile olmak böyle bir şey bence. Birbirine destek olur aile bireyleri, yükünü alır, yardım eder.
 
Yeğenlerim sık sık bende kalır. Gizlice kural ihlali yaptığımız da olur 🤭 canlarını tehlikeye atacak birşey olmadığı sürece alıştıkları düzeni bozacak fazla birşey yapmam, alternatif sunarım en fazla duruma göre.
Siz fazla kontrol altına almaya çalışmışsınız çocukları hiç gerek yok. Çizgi film izlemek yerine oyun oynayabilirdiniz, birlikte vakit geçirmek istiyorsanız.

Yorumlarda ablaya çocukları bıraktı diye kızılmış ama bana normal geldi, ben bıraksınlar diye gönüllü taraf olduğum için sanırım. Çocukları olanlara arada nefes aldırmak aile olmanın güzelliklerinden bence.
 
Benim bakmakla ilgili bir şikayetim yok ya da o baksın demiyorum çünkü zaten tüm sene iki çocukla ilgileniyor. Biraz kafa dinlemesi hakkı ve teyzesi olarak benim de ilgilenmek sorumluluğum. Ablamın da üzerimde çok emeği vardır yani. Sadece iyi bir teyze olamadığım için üzülüyorum gerçekten.
Hiçbir şey senin sorumluluğun değil.
Anne olarak yazıyorum, benim düzgün yeme alışkanlığı kazandıramadığım, ekranına sınır koyamadığım, laftan anlamayan çocuğum 19 yaşındaki kardeşimin sorumluluğu olamaz. Geziyorsam onu da alır çıkarım.
 
Yeğenlerim sık sık bende kalır. Gizlice kural ihlali yaptığımız da olur 🤭 canlarını tehlikeye atacak birşey olmadığı sürece alıştıkları düzeni bozacak fazla birşey yapmam, alternatif sunarım en fazla duruma göre.
Siz fazla kontrol altına almaya çalışmışsınız çocukları hiç gerek yok. Çizgi film izlemek yerine oyun oynayabilirdiniz, birlikte vakit geçirmek istiyorsanız.

Yorumlarda ablaya çocukları bıraktı diye kızılmış ama bana normal geldi, ben bıraksınlar diye gönüllü taraf olduğum için sanırım. Çocukları olanlara arada nefes aldırmak aile olmanın güzelliklerinden bence.

Ablamla abimle geçirmeyi sevmediğim zamanı yeğenlerimle geçirmeye bayılırım. Onlarda beni sever.

Gizliden çikolata da yedik cipste. Bana bırakılması asla rahatsız etmez. Ama böyle nizami de davranmamı beklemesin kimse 🤣 korur kollarım o yeter.

Zaten bilirler beni, çocuklara yemek tembihler ama beni asla unutmazlar ki aç aç bende performans olmaz😁😁 3 yaşındaki çocukla tabağındaki yemeği yürüttüğüm için boğuştuğumuz oldu 😆
 
Ben gerçekten sizdeki iyi niyete hayranım
Kesinlikle sizin gibi bi akrabam olsun isterdim
Kolay kolay asla kötü bir şey gelmiyor aklınıza
Daha önce de yine müthiş iyi niyetli olduğunuz bi konunuz vardı
Konuda yine ablankz geçiyordu
Öyle hatırlıyorum

Yeğenleriniz konusunda da madem iyi eğitilmiş olması kısmı kimsenin sorunu değil
Bence siz de iyi eğitme kısmını önemsemeyin
Ablanız gelene kadar canları sağ olsun yeterli
 
Gerçekten bu kadar ayrıntı seni yormuyor mu ? Ben teyzeliğine,insanlığına hayran kaldım ama anneden fazla düşünmek sence de fazla değil mi ?
Teşekkür ederim öncelikle güzel yorumunuz için. Ben gerçekten çok fazla düşünüyorum ama bu evhamlı olma durumum bugün başlamadı yani. Yeğenlerim konusunda hep fazla stres yapıyorum. Sanırım bir şey olmasın diye çok endişelendiğim için bu sefer de sevgimi yansıtamıyorum. Mesela küçük olan yeğenim bulduğu her kediyi kucaklamaya çalışıyor. Ablama birkaç kez söyledim kedileri kucağına almasına izin verme, tırmalarlar diye. En sonunda da geçen gün gerçekten kolunu tırmaladı. Doktora götürün dedim ama bir şey olmaz diyerek geçiştirdiler. Ben fazla stres yapıyorum ama onlar da çok rahatlar bence.
Bence anneniz emanet alsın sen sadece eğlenmene bak
Annemin zaten hastalıkları var ve yaşını da aldığı için çok fazla ilgilenince yoruluyor. Kendisinin bu konudaki tavrı da net zaten. Torunlarımı seviyorum ama fazla bakmaya gelemiyorum diyor. Bakma sorumluluğu benim üstümde olmasa ablama da bunu direkt söyler zaten. Ablamın kulağına böyle bir şey gitsin istemem çünkü 'zaten senede 1-2 defa geliyoruz onda da çocuklarım yük oluyor' gibi düşünmesi üzer beni.
Çocuk sıkılıyor muhtemelen. Etkinlik diye tv dayamışsın onda da izlemesi gerekeni sen seçmişsin. Annesi değilsin, otoriter olmana, disipline etmene gerek yok. Önce bunu kabullen. Yoksa birkaç seneye yanınıza gelmek istemeyecekler.
Yeğenimin sıkılmadığı tek şey çizgi film izlemek ya da oyun oynamak gerçekten. Ablam da beraber etkinlik yapın deyince kurabiye yapalım dedim mesela, sayılır mı bilmiyorum çünkü istediği için aklıma o geldi. Sonra gidip yine televizyon izledi :KK70:İki adım ötede bir yer var, milkshake içmeye götürürken on kere sordu 'yoruldum, daha gelmedik mi' diye. İçtiği şey bitince de sıkıldım eve gidelim dedi. Ben de farklı şeyler yapalım istiyorum ama bir türlü frekansı tutturamıyorum sanırım. Saklambaç oynarken ortak noktada buluşuyoruz bir tek.

Otorite etme konusunda da, iki tanesine aynı anda bakarken rahat olmak mümkün olmuyor gerçekten. En basitinden büyük olan koltuğun tepesinde oturunca diğeri de ondan görüp aynısını yapmak istedi geçen gün, neredeyse düşüyordu tişörtünden tuttum. Mutlaka bir şeylere 'aman yapma, düşersiniz' diye müdahalede bulunmak zorunda kalıyorum
 
Merhaba, konum biraz uzun ve bol şikayetli olabilir o yüzden baştan uyarayım.

Ablam yaz tatili için bizim yaşadığımız şehre geldi. İki tane yeğenim var biri 7 diğeri 4 yaşında. Yaşadığım yer tatil bölgesi olduğu için ablam ve eniştem biraz kafa dinlemek amacıyla çocukları bize bırakıp tatil yapıyorlar. Benim bu yüzden bazı planlarım iptal oldu ama önemli değil ve buraya kadar gerçekten sorun yok. Çocuklara gün içinde çoğunlukla ben bakıyorum ama yeğenim de ablam da bakma şeklimden memnun değiller sanırım.

Bugün ablamlar eve geldi ve yeğenimin beni şikayet ettiğini öğrendim. Ablama siz varken iyi yokken kötü davranıyor demiş. Kendisinin su içmesine, tuvalete girmesine ve elini yıkamasına bile kızıyormuşum. Bunların hepsi görünürde doğru ama detayları açmak istiyorum çünkü ablam 'sonuç olarak bunlara bile kızacak kadar tahammülsüzsün, ayrıntılar o kadar önemli değil' dedi.

Su içmesine kızmam şöyle oldu, yeğenim gün içinde abur cubur dışında başka hiçbir şey yemiyor. Mesela bugün kahvaltıda dün onun için yaptığım kurabiyeleri yemiş, günün geri kalanında da dondurma ve çikolata yedi sadece. Çok sağlıksız beslendiğini ablama söyledim ve 'evet haklısın' dese de tatlıyı abartmama konusunda sınırlama koymuyor. Neyse konuya dönersek, kendisi yemek yemek istediğini söyleyince önüne yemeğini hazırlayıp koydum. Kendisi daha bir lokma yedikten sonra 3 bardak su içti. Yemeğin bitene kadar daha fazla içme sonra karnın şişer yiyemezsin dedim ama tabii üstüne 3 bardak daha içtikten sonra şiştim diyerek kalktı. Çocuğun elinden suyu da alacak halim yoktu yani ama yemeğini yemediği için kızdım ben seni uyarmıştım diyerek. Gerçekten tek seferde 6 bardak içmesinin tek sebebi inat etmesi.

Tuvalet olayı da şöyle oldu, sadece çişini yapmak için yarım saatten fazla oyalanmıştı. O sıra annemin banyoda işleri vardı ve biraz acele eder misin diye kibarca söyledi birkaç kez ama oralı olmadı. En sonunda ben banyoya girip 'çıkmak için iki dakikan var' dedim de öyle çıktı. Annemin kibar konuşmasıyla oradan iki saatte anca çıkarabilirdik onu. Banyoya da zaten annemin havlusuyla duşa gireceğini görünce inat etmek için ondan önce girdiğini düşünüyorum. Gerçekten bir şey yaptığı yoktu yani.

Elini yıkamasına da kızmam şu şekilde oldu, sırf oyun olsun diye gidip balkondaki musluğu açıp ellerini yıkıyor. Normalde hadi önemli değil ama kardeşi de balkona kendisiyle beraber çıkıyor. Koşuşturma anında ayağı kayıp düşebilir yani. Ablam da gitmeden önce çocuklar sana emanet der her zaman, sorumlulukları ben de olunca zaten stres oluyorum aman başlarına bir şey gelmesin diye. Balkonda elini yıkamadan beş dakika önce de annem balkondaki musluğu açmayın demişti bu arada.

Peki bu çocuk neden böyle inatlaşıyor diyenler için de açıklayayım. Normalde yeğenimle vakit geçirmek için onun yaş aralığına uygun çizgi filmleri araştırmıştım, o izlerken ben de ona eşlik ederim diye düşündüm. Kendisi benim açtığım hiçbir şeyi beğenmedi tabii. Beğenmemesi sorun değil ama onun izledikleri de bebeklerin izlemesi için yapılmış şeyler. Dört yaşındaki kardeşi bile beğenmiyor yani. Bu konuyu ablama taşıdım ve kendisi yeğenimle de konuştu böyle şeyler izleme diye. Sonrasında yeğenim tamam dedi ama bu sefer de oyun videoları izlemeye başladı. Oyun videoları dediğim başkası oyun oynarken videoya çekiyor yeğenim de onu izliyor. Burada anne olanlar varsa lütfen bilgilendirsin ben eksik kalmış olabilirim ama 7 yaşındaki çocuk bence bu tarz içerikler izlememeli. Başkasının oynadığı oyunu izlemenin mantığını ben anlamıyorum. Durum böyle olunca kendisine kumandayı vermeyi bıraktım ve benim araştırarak seçtiğim şeyleri açtım. Buna kızıyor ben istediğim şeyi izlemek istiyorum diyerek. Ben çok biliyorum demiyorum bu arada çünkü ben de 19 yaşındayım, çocuk psikolojisi nasıl olur pek fikrim yok. Sanırım özellikle bundan dolayı bana öfkeli. Ben de artık ne izlediğine karışmayacağım zaten.

Ablam da senin ona arkadaş gibi yaklaşman gerekirken bu tavrın beni çok üzüyor dedi. Diğer ablamı örnek vererek, her zaman kibar yaklaştığını ve onun uyaracağı zaman bile daha anlayışlı olduğunu söyledi. Ben daha sert yaklaştığımı kabul ediyorum ama kesinlikle diğerleri kadar kibar yaklaşabilecek bir konumda değilim şu anda. Ablam yani diğer teyzesi zaten çoğu zaman evde olmuyor günde bir saat anca görüyor onları. Durum böyle olunca o sürede tabii ki daha iyi iletişim kurabiliyor ama ben gün içinde daha çok sorumluluk alıyorum. Sürekli balkon demirlerime yaklaşmayın, aman koşuştururken dikkatli olun demekten bir yerden sonra daha otoriter olmak zorunda kalıyorum. Söz dinlemiyorlar çünkü diğer türlü. Herhangi bir konuda uyarmanın daha farklı yollarını da denedim. Mesela benim görmediğimi sandığı bir sırada sütü bardağa koyarak içmek yerine direkt kutusundan içti. Gördüğümü çaktırmak istemedim mahcup olmasın diye ve işte 'ben küçükken böyle yapmıştım bir kere ama çok çirkin bir davranışmış, beni de ablam uyarınca doğru olmadığını anladım' dedim ama hiç oralı olmadı tabii. Kızmadığım müddetçe yanlış olan bir davranışı yapmaktan vazgeçtiğini de görmedim.

Yeğenimi de canavar gibi anlattığım düşünülebilir ama aslında iyi yönleri çok fazla. Kardeşine her zaman sahip çıkar, sabah biri kalktığında günaydın diyerek öper mutlaka. Onun dışında arkadaşlarına ve çevresine karşı her zaman kibardır. Beni de bu ziyaretlerine kadar çok severdi ama hayal kırıklığı yarattım sanırım onda.

Ben de duruma gerçekten çok üzülüyorum çünkü hep yeğenlerimi anlayan ve onlarla arkadaş olan bir teyze olmak istemiştim ama sanki evin en eski kafalısı benmişim gibi bir konumdayım şu an. Yeğenime akıllı telefon ve hat alacaklar ama ben buna da karşı çıktım yaşının küçük olduğunu söyleyerek. Yeğenim beni muhtemelen isteklerine engel olmaya çalışan, sert biri olarak görüyor. Nasıl daha farklı yaklaşabilirim bilmiyorum. Ayrıca hakkım var mı bilmiyorum ama ablama da kırıldım, yeğenimin anlatırken birçok şeyi olduğundan farklı yansıtmış ama üstü kapalı bir şekilde bana inanmadığını ima etti. Ben de artık ilgilenmek istemediğimi söyledim yarından itibaren dışarı çıkacağım sürekli. Haksız olduğumu düşünmüyorum ama yine de vicdan azabı çekiyorum.

Sizin genel olarak konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca yeğenime karşı nasıl yaklaşmam gerektiği ile ilgili de tavsiye istiyorum. Haksız olduğumu düşündüğünüz yerleri belirtmekten çekinmeyin lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
Cocuklar anne babalariyla tatile gidemedigi icin inatlasiyor olabilir.
Ablanizda begenmiyosa otursun cocuguna baksin.
Sizde daha onceden cocuklara bakarak hakkini fazlasiyla odemissinizdir.
Mecbur degilsiniz bakmaya
Cocuklara uzuldum
 
Ablamla abimle geçirmeyi sevmediğim zamanı yeğenlerimle geçirmeye bayılırım. Onlarda beni sever.

Gizliden çikolata da yedik cipste. Bana bırakılması asla rahatsız etmez. Ama böyle nizami de davranmamı beklemesin kimse 🤣 korur kollarım o yeter.

Zaten bilirler beni, çocuklara yemek tembihler ama beni asla unutmazlar ki aç aç bende performans olmaz😁😁 3 yaşındaki çocukla tabağındaki yemeği yürüttüğüm için boğuştuğumuz oldu 😆
Nizami davranılması, çocuğun rutininin bozulmaması konusunda hassas olanlar kolay kolay kimseye bırakmıyor zaten. Bende bırakırım, teklif ederim dayısı, halası yeğenleriniz sizi özlemiş, baş başa vakit geçirin diye 😁

Yeğenlerle vakit geçirmek eğlence demek benim için, keyif alıyorum fazlasıyla. Benim kendi çocuklarımı eşime bırakıp, hala yeğen günü diyerek tüm günümü onlarla yalnız geçirdiğim de oluyor, pandemi öncesi rutin haline getirmiştik bunu hatta. Herkes aynı keyfi alacak diye birşey yok tabi.
 
Teşekkür ederim öncelikle güzel yorumunuz için. Ben gerçekten çok fazla düşünüyorum ama bu evhamlı olma durumum bugün başlamadı yani. Yeğenlerim konusunda hep fazla stres yapıyorum. Sanırım bir şey olmasın diye çok endişelendiğim için bu sefer de sevgimi yansıtamıyorum. Mesela küçük olan yeğenim bulduğu her kediyi kucaklamaya çalışıyor. Ablama birkaç kez söyledim kedileri kucağına almasına izin verme, tırmalarlar diye. En sonunda da geçen gün gerçekten kolunu tırmaladı. Doktora götürün dedim ama bir şey olmaz diyerek geçiştirdiler. Ben fazla stres yapıyorum ama onlar da çok rahatlar bence.

Annemin zaten hastalıkları var ve yaşını da aldığı için çok fazla ilgilenince yoruluyor. Kendisinin bu konudaki tavrı da net zaten. Torunlarımı seviyorum ama fazla bakmaya gelemiyorum diyor. Bakma sorumluluğu benim üstümde olmasa ablama da bunu direkt söyler zaten. Ablamın kulağına böyle bir şey gitsin istemem çünkü 'zaten senede 1-2 defa geliyoruz onda da çocuklarım yük oluyor' gibi düşünmesi üzer beni.

Yeğenimin sıkılmadığı tek şey çizgi film izlemek ya da oyun oynamak gerçekten. Ablam da beraber etkinlik yapın deyince kurabiye yapalım dedim mesela, sayılır mı bilmiyorum çünkü istediği için aklıma o geldi. Sonra gidip yine televizyon izledi :KK70:İki adım ötede bir yer var, milkshake içmeye götürürken on kere sordu 'yoruldum, daha gelmedik mi' diye. İçtiği şey bitince de sıkıldım eve gidelim dedi. Ben de farklı şeyler yapalım istiyorum ama bir türlü frekansı tutturamıyorum sanırım. Saklambaç oynarken ortak noktada buluşuyoruz bir tek.

Otorite etme konusunda da, iki tanesine aynı anda bakarken rahat olmak mümkün olmuyor gerçekten. En basitinden büyük olan koltuğun tepesinde oturunca diğeri de ondan görüp aynısını yapmak istedi geçen gün, neredeyse düşüyordu tişörtünden tuttum. Mutlaka bir şeylere 'aman yapma, düşersiniz' diye müdahalede bulunmak zorunda kalıyorum
Kız mı oğlan mı bu bebeler ona göre bişiler önerelim.

4yaşında çocuk büyükten görmese de koltuk tepesine çıkar, düşer kalkar tekrar çıkar. Kafasını gözünü yarmadığı sürece bırak düşsün. Bende bir kız yeğen var (en küçüğü) 5 erkek çocuğuna bedeldi bebeyken. Aşırı tehlike yaratmadığı sürece delirmesine izin veriyorduk.

Gatsbyciğim çocuk oyun çağında. Tabi ki sadece oyun oynamak isteyecek. Yaz tatilinde etkinlik dayatılmasını doğru bulmuyorum ben. İlla yapılacaksa da günde en fazla yarım saat.

Bak biz bu bahsettiğim küçük yeğenimle bebiti (baby tv) ile başladık disney prensesleri ile devam ettik, bts hayranı olduk, iğrenç kore dizileri izledik, şimdi büyüdü de azıcık yola geldi coldplay, muse falan keşfettik onları izleyip dinliyoruz. Hala gelir teyze seni bunaltayım mı diye saatlerce youtube videoları izletir. Bebe sana ayak uydurmayacak sen ona ayak uyduracaksın ki eğlenceli teyze olasın.
 
Teşekkür ederim öncelikle güzel yorumunuz için. Ben gerçekten çok fazla düşünüyorum ama bu evhamlı olma durumum bugün başlamadı yani. Yeğenlerim konusunda hep fazla stres yapıyorum. Sanırım bir şey olmasın diye çok endişelendiğim için bu sefer de sevgimi yansıtamıyorum. Mesela küçük olan yeğenim bulduğu her kediyi kucaklamaya çalışıyor. Ablama birkaç kez söyledim kedileri kucağına almasına izin verme, tırmalarlar diye. En sonunda da geçen gün gerçekten kolunu tırmaladı. Doktora götürün dedim ama bir şey olmaz diyerek geçiştirdiler. Ben fazla stres yapıyorum ama onlar da çok rahatlar bence.

Annemin zaten hastalıkları var ve yaşını da aldığı için çok fazla ilgilenince yoruluyor. Kendisinin bu konudaki tavrı da net zaten. Torunlarımı seviyorum ama fazla bakmaya gelemiyorum diyor. Bakma sorumluluğu benim üstümde olmasa ablama da bunu direkt söyler zaten. Ablamın kulağına böyle bir şey gitsin istemem çünkü 'zaten senede 1-2 defa geliyoruz onda da çocuklarım yük oluyor' gibi düşünmesi üzer beni.

Yeğenimin sıkılmadığı tek şey çizgi film izlemek ya da oyun oynamak gerçekten. Ablam da beraber etkinlik yapın deyince kurabiye yapalım dedim mesela, sayılır mı bilmiyorum çünkü istediği için aklıma o geldi. Sonra gidip yine televizyon izledi :KK70:İki adım ötede bir yer var, milkshake içmeye götürürken on kere sordu 'yoruldum, daha gelmedik mi' diye. İçtiği şey bitince de sıkıldım eve gidelim dedi. Ben de farklı şeyler yapalım istiyorum ama bir türlü frekansı tutturamıyorum sanırım. Saklambaç oynarken ortak noktada buluşuyoruz bir tek.

Otorite etme konusunda da, iki tanesine aynı anda bakarken rahat olmak mümkün olmuyor gerçekten. En basitinden büyük olan koltuğun tepesinde oturunca diğeri de ondan görüp aynısını yapmak istedi geçen gün, neredeyse düşüyordu tişörtünden tuttum. Mutlaka bir şeylere 'aman yapma, düşersiniz' diye müdahalede bulunmak zorunda kalıyorum
Bu durumda sadece can güvenliğini koru ve de akışına bırak ne yedi ne içti karısma
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X