Çocuklara nasıl yaklaşmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu mesajları yazanların yeğen sahibi olmadığını düşünüyorum. Evlat yarısıdır onlar insan canını verir. Ya da ben aileme çok düşkünüm.

Ablam azıcık dinlenebilsin diye gözünün içine bakardım ben. Çocukları 8 saatlik yola gider alır getirirdim 1-1.5 ay kalırlardı. Çocuğu yapan kendi bakar tabi ki ama aile olmak böyle bir şey bence. Birbirine destek olur aile bireyleri, yükünü alır, yardım eder.

dediğinde çok haklısın ama bu konuda abla kişisi gatsby yi daha da geriyor. sıkıntı o.
belli ki çocuklar yanında ve sorumluluğunda diye elinden geldiğince iyi birşeyler yapmaya çalışıyor. belki arada enişte olduğu için korkuyor bir şey olursa diye. o yüzden çok şımartamıyor. ki anladığım kadarıyla zaten anne baba evinde de yeterince şımaran çocuklar.
ablası en azından hak verse ve pozitif davransa iyi olur.
ama hem çocukları bırak rahat et hem de iyi niyetle çabalayan birini tersle, o zaman o dediğin gibi aile olmak olmuyor da bedava bakıcılığa giriyor gibi.
 
Çok iyi bir teyzesin bundan hiç şüphen olmasın.Yeğenlerin büyüdükçe farkına varacaklardır fakat tatlicincap tatlicincap in de dediği gibi Lunapark gibi olmalısın.
Kendimden biliyorum bir yerlere gitmişsek evdeki kuralları biraz esnetebiliyoruz belki ablan hem kendini hem de çocukları biraz dinlendirmek istiyor..Tamamen kurallsız olduklarını düşünmüyorum.

Çocuklarla kaldığınız vakit çizgifilm izlemeleri dışında eğlenceli etkinlikler yapabilirsiniz.

Eğenceli su deneyleri, ilgilerini çekebilecek sirke+karbonatla yapılan yanardağ deneyi yada

Nişasta su ve istedikleri renk sulu boya ile Ooblek ( sıvı bir oyun hamuru oluyor avcuna alınca katı bırakınca akışkan oluyor ) buna hem çok şaşırıyorlar hem çok eğleniyorlar.Ayrıca katı sıvı kavramlarını da öğrenmiş oluyorlar.

Yine evde un tuz ve su ile kendi oyun hamurlarını bile yapabilirler.. Bırakın kendileri yoğursun biraz üzerleri batar ama çok eğlenirler.

Sizinle böylelikle güzel anılar biriktirirler ve bunu asla unutmazlar❤
 
Aslında daha çok kızdığım ablam zamanında benimle ilgilendiği gibi çocuklarıyla ilgilenmiyor. Ben gerçekten hatırlıyorum mesela, yeğenimden yaşım daha büyüktü ama kolayı içmişliğim sayılıydı. Ablam izin vermezdi sonra bu tarz şeylere bağımlı olursun diyerek.

Ablaniz da size bir anne gibi bakmişmiydi yani sizin yegenlerinize baktiginiz gibi?
Boyle kucuk yaşta kardeşlerin bakimini ustlenmek insanlari biktiriyor diye dusunuyorum ben.

Bu şekilde bikac kardeş olup annenin buyuk ablaya kucuk kardeşi baktirdigi durumlarda cidden bir cocuk bakmaktan bikma, salma oluyor insanlarda. Benim kardesim ve yegenim yok tabi ama sizde anne moduna girmişsiniz 19 yaşinda, ben 19 yasinda evde oturup cocuk bakamazdim ki o yaşta kimse bana cocuk emanet etmeye kalkmazdi zaten. Sizden daha ne bekleyip bir de sikayet ediyorlar ki çok bile.

Yerinizde olsam bir daha bakmazdim
 
Yeğenlerinize yaklaşımlarınızda olumsuz bir yön görmedim.Size emanet edilmiş ve siz de üzerlerine titriyorsunuz.
Evlerinde ki kurallar neyse sizde de böyle devam etmeli,burada hatalı ablanız.Hem tatil yapacak keyif yapacak hem de bakımınızı beğenmeyecek,hiç hoş değil.
Uymanız gereken kurallar burada da geçerli,teyzeniz annaneniz ne diyorsa o demeliydi.
O videoları biliyorum ve kesinlikle çocukların konuşmalarını hareketlerini çok etkiliyorlar,benim çocuklarıma yasak izlettirmiyorum.Argo konuşmalar vs rahatsız edici çok unsur var onlarda.
Size tavsiyem kendilerine fiziken zarar vermeyecekleri hiçbir davranışa müdahale etmeyin kötü olursunuz çünkü ablanız sizin iyi niyetinizi anlamamış maalesef.
 
Merhaba, konum biraz uzun ve bol şikayetli olabilir o yüzden baştan uyarayım.

Ablam yaz tatili için bizim yaşadığımız şehre geldi. İki tane yeğenim var biri 7 diğeri 4 yaşında. Yaşadığım yer tatil bölgesi olduğu için ablam ve eniştem biraz kafa dinlemek amacıyla çocukları bize bırakıp tatil yapıyorlar. Benim bu yüzden bazı planlarım iptal oldu ama önemli değil ve buraya kadar gerçekten sorun yok. Çocuklara gün içinde çoğunlukla ben bakıyorum ama yeğenim de ablam da bakma şeklimden memnun değiller sanırım.

Bugün ablamlar eve geldi ve yeğenimin beni şikayet ettiğini öğrendim. Ablama siz varken iyi yokken kötü davranıyor demiş. Kendisinin su içmesine, tuvalete girmesine ve elini yıkamasına bile kızıyormuşum. Bunların hepsi görünürde doğru ama detayları açmak istiyorum çünkü ablam 'sonuç olarak bunlara bile kızacak kadar tahammülsüzsün, ayrıntılar o kadar önemli değil' dedi.

Su içmesine kızmam şöyle oldu, yeğenim gün içinde abur cubur dışında başka hiçbir şey yemiyor. Mesela bugün kahvaltıda dün onun için yaptığım kurabiyeleri yemiş, günün geri kalanında da dondurma ve çikolata yedi sadece. Çok sağlıksız beslendiğini ablama söyledim ve 'evet haklısın' dese de tatlıyı abartmama konusunda sınırlama koymuyor. Neyse konuya dönersek, kendisi yemek yemek istediğini söyleyince önüne yemeğini hazırlayıp koydum. Kendisi daha bir lokma yedikten sonra 3 bardak su içti. Yemeğin bitene kadar daha fazla içme sonra karnın şişer yiyemezsin dedim ama tabii üstüne 3 bardak daha içtikten sonra şiştim diyerek kalktı. Çocuğun elinden suyu da alacak halim yoktu yani ama yemeğini yemediği için kızdım ben seni uyarmıştım diyerek. Gerçekten tek seferde 6 bardak içmesinin tek sebebi inat etmesi.

Tuvalet olayı da şöyle oldu, sadece çişini yapmak için yarım saatten fazla oyalanmıştı. O sıra annemin banyoda işleri vardı ve biraz acele eder misin diye kibarca söyledi birkaç kez ama oralı olmadı. En sonunda ben banyoya girip 'çıkmak için iki dakikan var' dedim de öyle çıktı. Annemin kibar konuşmasıyla oradan iki saatte anca çıkarabilirdik onu. Banyoya da zaten annemin havlusuyla duşa gireceğini görünce inat etmek için ondan önce girdiğini düşünüyorum. Gerçekten bir şey yaptığı yoktu yani.

Elini yıkamasına da kızmam şu şekilde oldu, sırf oyun olsun diye gidip balkondaki musluğu açıp ellerini yıkıyor. Normalde hadi önemli değil ama kardeşi de balkona kendisiyle beraber çıkıyor. Koşuşturma anında ayağı kayıp düşebilir yani. Ablam da gitmeden önce çocuklar sana emanet der her zaman, sorumlulukları ben de olunca zaten stres oluyorum aman başlarına bir şey gelmesin diye. Balkonda elini yıkamadan beş dakika önce de annem balkondaki musluğu açmayın demişti bu arada.

Peki bu çocuk neden böyle inatlaşıyor diyenler için de açıklayayım. Normalde yeğenimle vakit geçirmek için onun yaş aralığına uygun çizgi filmleri araştırmıştım, o izlerken ben de ona eşlik ederim diye düşündüm. Kendisi benim açtığım hiçbir şeyi beğenmedi tabii. Beğenmemesi sorun değil ama onun izledikleri de bebeklerin izlemesi için yapılmış şeyler. Dört yaşındaki kardeşi bile beğenmiyor yani. Bu konuyu ablama taşıdım ve kendisi yeğenimle de konuştu böyle şeyler izleme diye. Sonrasında yeğenim tamam dedi ama bu sefer de oyun videoları izlemeye başladı. Oyun videoları dediğim başkası oyun oynarken videoya çekiyor yeğenim de onu izliyor. Burada anne olanlar varsa lütfen bilgilendirsin ben eksik kalmış olabilirim ama 7 yaşındaki çocuk bence bu tarz içerikler izlememeli. Başkasının oynadığı oyunu izlemenin mantığını ben anlamıyorum. Durum böyle olunca kendisine kumandayı vermeyi bıraktım ve benim araştırarak seçtiğim şeyleri açtım. Buna kızıyor ben istediğim şeyi izlemek istiyorum diyerek. Ben çok biliyorum demiyorum bu arada çünkü ben de 19 yaşındayım, çocuk psikolojisi nasıl olur pek fikrim yok. Sanırım özellikle bundan dolayı bana öfkeli. Ben de artık ne izlediğine karışmayacağım zaten.

Ablam da senin ona arkadaş gibi yaklaşman gerekirken bu tavrın beni çok üzüyor dedi. Diğer ablamı örnek vererek, her zaman kibar yaklaştığını ve onun uyaracağı zaman bile daha anlayışlı olduğunu söyledi. Ben daha sert yaklaştığımı kabul ediyorum ama kesinlikle diğerleri kadar kibar yaklaşabilecek bir konumda değilim şu anda. Ablam yani diğer teyzesi zaten çoğu zaman evde olmuyor günde bir saat anca görüyor onları. Durum böyle olunca o sürede tabii ki daha iyi iletişim kurabiliyor ama ben gün içinde daha çok sorumluluk alıyorum. Sürekli balkon demirlerime yaklaşmayın, aman koşuştururken dikkatli olun demekten bir yerden sonra daha otoriter olmak zorunda kalıyorum. Söz dinlemiyorlar çünkü diğer türlü. Herhangi bir konuda uyarmanın daha farklı yollarını da denedim. Mesela benim görmediğimi sandığı bir sırada sütü bardağa koyarak içmek yerine direkt kutusundan içti. Gördüğümü çaktırmak istemedim mahcup olmasın diye ve işte 'ben küçükken böyle yapmıştım bir kere ama çok çirkin bir davranışmış, beni de ablam uyarınca doğru olmadığını anladım' dedim ama hiç oralı olmadı tabii. Kızmadığım müddetçe yanlış olan bir davranışı yapmaktan vazgeçtiğini de görmedim.

Yeğenimi de canavar gibi anlattığım düşünülebilir ama aslında iyi yönleri çok fazla. Kardeşine her zaman sahip çıkar, sabah biri kalktığında günaydın diyerek öper mutlaka. Onun dışında arkadaşlarına ve çevresine karşı her zaman kibardır. Beni de bu ziyaretlerine kadar çok severdi ama hayal kırıklığı yarattım sanırım onda.

Ben de duruma gerçekten çok üzülüyorum çünkü hep yeğenlerimi anlayan ve onlarla arkadaş olan bir teyze olmak istemiştim ama sanki evin en eski kafalısı benmişim gibi bir konumdayım şu an. Yeğenime akıllı telefon ve hat alacaklar ama ben buna da karşı çıktım yaşının küçük olduğunu söyleyerek. Yeğenim beni muhtemelen isteklerine engel olmaya çalışan, sert biri olarak görüyor. Nasıl daha farklı yaklaşabilirim bilmiyorum. Ayrıca hakkım var mı bilmiyorum ama ablama da kırıldım, yeğenimin anlatırken birçok şeyi olduğundan farklı yansıtmış ama üstü kapalı bir şekilde bana inanmadığını ima etti. Ben de artık ilgilenmek istemediğimi söyledim yarından itibaren dışarı çıkacağım sürekli. Haksız olduğumu düşünmüyorum ama yine de vicdan azabı çekiyorum.

Sizin genel olarak konuyla ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca yeğenime karşı nasıl yaklaşmam gerektiği ile ilgili de tavsiye istiyorum. Haksız olduğumu düşündüğünüz yerleri belirtmekten çekinmeyin lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
İki çocuğum var hiç keyfi olarak ne anneme ne ablama bırakmadım. Hatta biri hasta olunca ikisini beraber yanıma alıp hastaneye giderim. On dakika mesafedeki anneme kardeşime yardım edin demem. Bı zahmet çocuklarına kendisi baksın.
 
İki çocuğum var hiç keyfi olarak ne anneme ne ablama bırakmadım. Hatta biri hasta olunca ikisini beraber yanıma alıp hastaneye giderim. On dakika mesafedeki anneme kardeşime yardım edin demem. Bı zahmet çocuklarına kendisi baksın.
Buna şaşırıyorum ben ya, kardeş çok başka ama kardeşin çocuğu bambaşka oluyor kendi çocuğum gibi oluyor. Nasıl bakılmaz nasıl baktırılmaz. Ben istemesem çocuğum ister, ablam bırak git der. Çok şaşırıyorum buna ben zevk alırdım yeğenimi alıp parla götürmekten.
 
Arkadaşlar bence herkesin ablanın çocuk bırakmasına kızma sebebi peşinden konu sahibinin çocuk bakma tarzını eleştirmesi.
Yoksa yeğenlerimi hatta kuzenlerimi ben de bakarım
Hem de seve seve bakarım
Ama üstüne çocuğun lafına dayanarak ben yokken çocuklara kötü davranıyormuşsun dese rahatsız olurum doğrusu.
Sonuçta bakmak zorunda değilim
Tarzım da budur, ablam bilerek bırakıyordur zaten

ya tam da bunu düşünüyorum.
anne baba başbaşa tatil de yapsın, hatta bırakıp başka yere de gitsinler. ama küçücük çocuğun lafıyla da bebelerini emanet ettiği insana terslenmek, tepki göstermek hoş değil.
güveniyorsun ki bırakıyorsun.
gatsby nin ablası o ayarı kaçırdığı için sıkıntı.
 
İki çocuğum var hiç keyfi olarak ne anneme ne ablama bırakmadım. Hatta biri hasta olunca ikisini beraber yanıma alıp hastaneye giderim. On dakika mesafedeki anneme kardeşime yardım edin demem. Bı zahmet çocuklarına kendisi baksın.
Ben bırakmasın demiyorum, bakmaktan da gocunuyor değilim gerçekten. Sadece bakma şeklimle ilgili ikileme düştüm ve onunla ilgili konu açtım.
 
alsın çocuğunu da yanına o kadar gezecekse. ablanın yaptığı baya terbiyesizlik tatil tatil olmaktan çıkıyor misafirliğe gittiğin yerdeki insanlara kendi çocuklarının sorumluluklarını yükleyince. annenize kalır gibi geliyor bu sefer de sorumuluk valla onu da al çık gezin akşama kadar. alsın çocuklarını gezdirsin yanında madem getirdi oraya kadar gezmek de istiyor. boşver çocuk iyi bildi kötü bildi önemli değil senin çocuğun değiller sonuçta bırak anası babası düşünsün. en sinir olduğum inatlaşan küçük çocuk tiplemesi geçmiş olsun.
 
kendi doğurduğu çocuğa bakıyor güzelim,normal bir şey yani. bak biraz kafa dinlesin diye onu düşünüyorsan sen,onun da ''ya bu kız sağ olsun işini gücünü bırakıp bana yardımcı oluyor,biraz gönlünü hoş edeyim vb'' diye düşünmesi lazım.

belki yeğenim olmadığı için gaddar düşünüyorum ama, herkes kendi çocuğuna kendi bakmak zorunda, senin öyle bir zorunluluğun yok. yapıyorsan iyi niyetinden yapıyorsun. bunun da farkında olup kıymetini bilmesi lazım ablanın.
Ne kardeşim var ne ablam vs. Annem de bakacak durumda olmadı hiç. Doğdu doğalı nereye gitsem götürdüm çocuğu . Ben bilerek dünyaya getirdim eminim ablası da öyledir tatil yapılacaksa çocuklarda dahil edilir. Ha bir gece eğlenceye gitmek istersin bırakırsın bir tanıdığa o başka. Çocukta gitsin denize gezilecek yerlere ufku gelişir eğlenirde. Gatby sen daha ergenlikten çıkmış bir gençsin o kadar baktığına şükretsinler ne eleştirmesi bir de. Çocuğunu 1 hafta bile yük gören yapmasın çocuk😂
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X