• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklarda femur kemiği kırığı

Çok çok geçmiş olsun,çok mu sert düştü nasıl oldu.İstanbulda iseniz Baltalimanı na götürün isterseniz

Merhaba benim oğlumda 31 aylık parkta top oynarken yavaş bi düşme sonucu maalesef femur kemiği kırıldı. Anestezi altinda belden asagi alciya alindi. Başından geçenlere bi kaç sorum olacaktı yanıtlarsaniz çok sevinirim. Sürecimiz zor geçiyor sürekli kalkmak istiyor. Ve o ameliyathane giderken ki ağlaması korkusunu henüz atamadı daha 4 gün oldu.
-alciniz kac gun kaldı tamamen iyileşme oldu mu
-hic yan döndürdünüz mu veya çocuğu kaldırdınız mi
-biz hastaneye geldiğimizde kırık tespit edilince ortopedi dr. Gelinceye kadar bir alçıya alindi onun röntgeninde çocuğun kemiği dümdüzdü sanki yapıştırıcı ile yapistirmissin gibi. Alcilama sonrası röntgeni aynı kırık şeklinde o düzlük yoktu iki doktora sordum kendi şekil alacak dediler. Sizin rontgenlerinizde böyle miydi ?
-bir de fasulye koltuk diye bir şey okudum siz böyle bisey alıp kullandınız mi

kızlar 20 aylık bebeğimin femur kemiği kırıldı başına bu olay gelen varmi
Benim kızımda 23 aylık bebek arabasından düşüp kırıldı. 6 hafta oldu hala alçıda bu hafta inşallah çıkartılacağını söyledi doktorlarımız. Belden aşşağı alçıda çok zorlandık kemik yanlış kaynadı çok doktorlara gittik gösterdik hepsi aynı şeyleri söylüyor. Zamanla düzeleceğini yürümesinde sıkıntı olmayacağını söylüyorlar. Zamanla görüp öğreneceğiniz. Allah evlatlarımızı bize bağışlasın. Çok geçmiş olsun sizede

Merhaba benim oğlumda 31 aylık parkta top oynarken yavaş bi düşme sonucu maalesef femur kemiği kırıldı. Anestezi altinda belden asagi alciya alindi. Başından geçenlere bi kaç sorum olacaktı yanıtlarsaniz çok sevinirim. Sürecimiz zor geçiyor sürekli kalkmak istiyor. Ve o ameliyathane giderken ki ağlaması korkusunu henüz atamadı daha 4 gün oldu.
-alciniz kac gun kaldı tamamen iyileşme oldu mu
-hic yan döndürdünüz mu veya çocuğu kaldırdınız mi
-biz hastaneye geldiğimizde kırık tespit edilince ortopedi dr. Gelinceye kadar bir alçıya alindi onun röntgeninde çocuğun kemiği dümdüzdü sanki yapıştırıcı ile yapistirmissin gibi. Alcilama sonrası röntgeni aynı kırık şeklinde o düzlük yoktu iki doktora sordum kendi şekil alacak dediler. Sizin rontgenlerinizde böyle miydi ?
-bir de fasulye koltuk diye bir şey okudum siz böyle bisey alıp kullandınız mi
Merhaba bizim alçımız 6 hafta oldu aynı sizinki gibi. Doktor bize 4 haftayla 6 hafta arası düzelir dedi. Her hafta kontörle gittik ilk hafta kemik yamuk kaynamıştı. Kendimizi çok suçladık ama kemik kaynaklıymış. Zaten genellikle bu aylarda çocuklarda kemik bu şekilde kaynaması çok normalmiş. Çok şükür diğer kontrollerimizde doktorumuz kemiğin güzel kaynadığını söyledi. İlk zamanlar kucağınıza alırken çok korkuyorduk o da uzanmaktan sırtında yararlar olmuştu. Alçı sırtını kesiyordu oralara düzenli pamuk koyduk krem sürdük. Artık kucağımıza alıyoruz kendisi oyun haline getirdi önde ki köprüden sallanmaya falan başladı. Alıştı zamanla. Başta çok zorlandık şuan da zor ama en azından hepimiz tecrübe ettik neyi nasıl yapmamız gerektiğini. Bezini nasıl yapacağımızı. Kendisini alıyoruz yan yatırıyoruz. Yastıklarla yanlarını sabitliylruz. Muslukta saçlarını açık kalan vücudunu yıkıyoruz. İnşlalah bu hafta alıçımız çıkacak. Bundan sonra ki iki ay daha zor geçecek. Allah beterinden korusun evlatlarımızı.

çocuklarda femur kırığı sonrasında yüremisğnde sorun olan var mı. Kızımın 6 hafta oldu alçısı çıkacak ama çok korkuyorum sonrasında kalıcı bir sıkıntı yaşamasından

çocuklarda femur kırığı sonrasında yüremisğnde sorun olan var mı. Kızımın 6 hafta oldu alçısı çıkacak ama çok korkuyorum sonrasında kalıcı bir sıkıntı yaşamasından
cnm geçmiş olsun 1 ay oldu alçı çıkalı yürümesi hafif aksıyor ama çok azaldı zamanla düzelecek inşallh

ağrısı falan var mı? İlk zamanlar nasıl süreç yaşadınız
yani orada kaslar zayifliyor kırılma kaynaklı değil kas kaybı kaynaklı sanki o bacağı ilk zamanlar ağrıyor gibiydi yavaş yavaş açıldı.ilk zaman o bacağını kirmiyor elletmiyor ama sonra kendi kendine hareket ettirdikce kas kaybı duzeldi

yani orada kaslar zayifliyor kırılma kaynaklı değil kas kaybı kaynaklı sanki o bacağı ilk zamanlar ağrıyor gibiydi yavaş yavaş açıldı.ilk zaman o bacağını kirmiyor elletmiyor ama sonra kendi kendine hareket ettirdikce kas kaybı duzeldi
Ben sizinle özel görüşebilir miyim. Benim kızımın alçısı çıktı o kadar kötü halde ki psikolojim alt üst oldu. Bir bacak kısa kaldı doktor düzelir diyor. Bu süreci yaşayan birinin içimi rahatlatmasına çok ihtiyacım var

Back
X