çocuklarda gece öksürmeleri

fatos2312

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2009
63
2
623
Adana
günaydınlar arkadaşlar dün gece oğlum sürekli öksürdü 5 yaşın da sürekli öksürük oluyordu gecen sene eylülde başlıyan mart ayına kadar her ay oğluma antibiyotik vermekden bıkmışdım doktora götürdüm koruyucu bir ilaç verdi ama yine kesilmedi şimdi üşüttü yada terledi ben dikkat etmedim teri üstünde kuruduğu zaman öksürüyor şimdi evde ilaç vermeden ne yapabilirim zencefili biliyorum ama zararlı die okuyorum netten veren anneler varmı yada başka bildiğiiniz doğal zararsız ilaçsız nasıl keserim öksürüğünü daha başlangıç öksürüğü bu artmaması için

zencefil ve zerdeçalı bal ile karıştırıp vere bilirsiniz benim kızım 2.5 yaşında ve kreşte öğretmeni sık sık verir bu karışımı bizimde aşağı yukarı 6 aydır geçmeyen ara ara çok fazla artan bazen azalan bir öksürük sorunumuz var va kan alarak alerji testi yaptırtık mehtemelen ev tozuna ve ev akarlarına arlerjisi var bunun içinde sık sık odasını havalandırıp gün aşırı odasını süpürüyoruz antibiyotik mevzuuna gelince 22 aylık kreşe başladı kızım ve 4 5 ay neredeyse her ay antibiyotik kullandık ama sonra bir doktor buldum Ankarada İsmi Can Ömer KALAYCI alerji öve astım konusunda uzman enson soğukalgınlığını 2 ay önce geçirdi kızım ve antibiyotik vermedi doktorumuz çok zor oldu kabul ediyorum 7-8 gece neredeyse ben hiç uyumadım kızımda yarım yamalak uyudu ateşi 38.5 geçene kadar ateşdüşürücü de vermedik ve o şekilde atlattı allahıma binlerce şükür.
öksürük için birde soğan kürü var ama onu bir danışın soğanları ince ince kıyıp bal ile karıştırıp 24 saat bekletiyorlar ve onu veriyorlar yine okulda öğretmenlerimizin uyguladığı bir kür buda...

Bulunduğunuz şehrin üniversite hastanesinde çocuk alerji bölümü vardır. En kısa zamanda oraya başvurarak yardım alabilirsiniz. Kendinizi suçlamayın. BEN dikkat etmedim belki terledi demişsiniz. Çocuk alerjikse bu sizden kaynaklı değil.Bir an önce neye alerjisi olduğunu öğrenip ona göre davranırsanız problem azalabilir.Geçmiş olsun.

doktorudademişdi alerji testi için 5 den gün almasını bekledik işde 5 girsin öyle dedi yaptırın bizde biraz daha bekleyiyuz bir ay felan sonra gideez işde

doktorudademişdi alerji testi için 5 den gün almasını bekledik işde 5 girsin öyle dedi yaptırın bizde biraz daha bekleyiyuz bir ay felan sonra gideez işde
arkadaşım alerjik bir durum söz konusu olabilir ve bunun bekleyecek bir yanı yok evet 5 yaşını doldurması lazım alerji testi için benim kızım kıçık olduğu için biz kandan baktırdık yüzeysel bir test olmakla beraber az çok fikir veriyor alerjik bir bünyeye sahip olduğum için iyi biliyorum ki alerji hafife alınacak bir durum degil geçmeyen kronik öksürükler allah isergesin bronşit, faranjit veya en kötüsü astıma götürebilir ki elerjik astım diye de bir gerçeklik var ihmal etmeyin ama doktora gitmeden çocağunuzla konuşun ona orada ne yapması gerektiğini nasıl davranması gerektiğini ve eğer söz dinlerse ona bir ödül vereceğinizi (mesela istediği bir oyuncak) söyleyin ki sakince beklesin 5 yaşında da olsa o bir çocuk ve doktorlar çocuklar için korkutucu olabiliyor. şimdiden geçmiş olsun... saygılar

Aynı şeyi 1 aydır yaşıyoruz bizde. Tamamen geçmiyor öksürük azalıyor artıyor devamlı olarak. Doktoru şuruba falan gerek yok dedi. Okula gittikleri için tekrarlıyormuş hastalıkları. Dün gece öksürük krizine girdi yine oğlum. Ayağının altına viks sürdün yarım saatte rahatlattı. Bir kaşıkta bal verdim aonra rahatlayıp uyudu. Başını yüksekte tutup burun temizliğini iyi yaparsanız biraz daha rahatlıyorlar. Viksi dene ama faydasını göreceksin inşallah.

sevgili anneler; geçmeyen öksürükleri ne olur hafife almayın. nedeni de şudur ki benim ailem astım konusunda vukaatlı bir aile neredeyse astım olmayan kimse yok ve bana da yıllar önce nefes darlığı teşhisi kondu (her ne kadar yanlış bir teşhisse de) kızım kreşe başladıktan sonradır öksürür ve bizde ilk 6 ay okuldaki salgınlardan olduğu kanısında idik fakat anladık ki kızımın astım hastası olabilme ihtimali normal bir bireyden %50 daha fazla o nedenledir ki geçmeyen öksürüklerinizi savuşturmayın ev tozu, akarlar, maytlar yün herşey alerji yapa biliyor alerjiler de tedavi edilmez ise allah esirgesin astıma dönebiliyor.

CANIM İŞDE BENİM DE ANNEM ALERJİK ASTIMI VAR BENİMDE ÖLE BURNUM HEMEN HERŞEYİ ALGILIYOR İLK BENİ RAHATSIZ EDİYOIR BENDEDE ALERJİK ASTIMÇIKACK DOKTORA GİDERSEM KENDİM İÇİN ÇÜNKÜ SABAHLARI HEP HAPŞIRIYORUM BİR YERE GİDİM TOZLU OLSUN BURUN İÇİ KAŞINIR HALILARI EVE SERDİĞİM ZAMANDA İLK 1 HAFTA RAHATSIZ OLURUM SONRA ALIŞIYORUM MECBUR KIŞ GÜNÜ OĞLUM İÇİNDE İŞDE BUGÜN BURNU AKIYOR ÖKSÜRÜK AYNI DİE ÖKSÜRÜK İLACI VERDİM SOĞUK ALGINLIĞI GECEDE YATMADAN BALLI SÜT İÇMEZ AMA ZORLA İÇİRECEM AYAKLARINADA VİCS SÜRECEM ÖNLEMİNİ ALİM

5 YAŞINDA OĞLUM VAR MAALESEF ONDADA GEÇMEYEN ÖKSÜRÜKLER VARDI,NE YAPTIMSA GEÇMEDİ DEFALARCA DOKTORLAR İLAÇLAR VS ÇARE OLMADI..
EN SONUNDA BİR DOKTORUMUZ ALERJİK OLACAĞINI SÖYLEDİ,BAZI YİYECEK VE İÇEÇEKLERE YASAK GETİRDİK,OĞLUM UYARSA KESİNLİKLE ÖKSÜRMÜYOR ÇOK ŞÜKÜR AMA BAZEN GİZLİDE OLSA YİYİP İÇİNCE HEMEN ÖKSÜRÜK BAŞLIYOR
KOLA ,CİPS MAYONEZ KETÇAP SAKIZ ŞEKER ÇİKOLATA VB DOĞAL OLMAYAN BİRÇOK YİYECEK VE İÇECEKLERİ YEDİRMİYORUM ARTIK AMA BAZNE KREŞTE ÇİKOLATA VS GİBİ ŞEYLER VERİYOR ONLARA DAYANAMAYIP YERSE BAŞLIYOR YİNE ÖKSÜRÜK

çok özür dileyerek sormak istiyorum 5 yaşında cips neden yiyor zaten ha diyeceksiniz ki istiyor, ağlasada zırlasada ben almam büyük söylemiyorum almıyorum. kızım bildiği tek abur cubur çubuk kraker di aşağı yukarı 4 aydır onu da almıyorum markette kendi alışverişini kendisi yapar istemez mi tabiki istiyor ama almıyorum. hamileliğimde doktorumun bana kesinlikle yasak dediği 2 şey vardı birincisi cips ikincisi ev dışında muhteviyatı bilinmeyen yağda kızarmış patates plejentaya verdiği zararı ölçemiyoruz demişti, doğumda bir sorun çıkmasa bile ilerde sorunlar yaşaması muhtemel diye yemedim doğumdan sonra da yemedim emzirirken de yemedim şimdi de kızım benden görür de ister diye yemiyorum. anne cipsi yapın evde bayat etmekleri atın fırına kızarsınlar hatta üzerlerine zeytin ezmesi, acı olmayan kırmızı toz biber dökün. mayonez kola da aynı ama bende şekere ve sakıza ve çikolataya mani olamıyorum dedğiniz gibi okulda veriyorlar ama siz evde vermeyin bizim evde de baba çukolatamız var tahin-pekmez gözü göre göre hazırlyor eşim adı da baba çikolatası oluyor..

canım ben onları genel anlamda söyledim çocuk cips yiyor demedim bu ve buna benzer bir sürü şey var liste yaptık yasakladık..
ben normalde market alışverişlerine çocuklarımı asla götürmem ,almayız da böyle şeyleri yemeyiz de çalışıyorum oğlum 2 yaşından beri kreşe gidiyor.
maalesef kreşte öyle anneler varki ,çocuklarıyla neler gönderiyor okula,okulda herkes yiyince oda yiyor,geçenlerde çikolata dağıtmışlar oğlum yememiş,sonra öğretmen herkes yiyor canı ister diye vermiş yinede ..
yoksa bizde vede tahin pekmez karışımı yapıp çikolata diye yediriyorum çocuklarıma

kusura bakmayın bu konuda fazla hassasım. ben çıldırıyorum böyle çocuklarının eline cips paketini verip parka gelen annelere ve çoğu kez de müdahale ediyorum kalkıp bide kızıma ikram etmiyorlar mı deliriyorum. allahtan kızım başsakından gelen hiç birşeyi hemen almaz önce bir gözüme bakar... malesef evet kızımda 2.5 yaşında ve 22 aylıkkenden bu yana kreşe gidiyor haklısınız malesef okulda yiyorlar ama biz okulda da öğretmenler ile konuştuk ve okula çocuklar haftalak aburcubur yerine çerez fındık fıstık badem hurma ceviz vs. getiriyorlar, her hafta bir öğrenci getiriyor böylece aburcuburu kestik inşallah..

evet canım bizde her hafta meyve götürüyoruz okula,pekmez götürüyoruz bıldırcın yumurtası ailelerin zorunlu götürdükleri..
bende ayrıca evde yaptığım pasta börek kek olursa onları götürürüm,ama bazen dediğim gibi bazı anneler çikolata vb market ürünleri gönderiyorlar çocuklara onun önüne geçemiyorum saolsun oğlum dikkat ediyor yemiyor ama her çocuk yerken o tek başına yemeyince öğretmenler acıyıp zorluyor sanırım

öğretmenler de çaresiz kalıyor bu durumlarla çünkü hepsi yerken birini ayırmak olmuyor e verse olmuyor anneler ah o anneler yokmu dedim ya deliriyorum rahatlıklarına.... hakkımızda hayırlısı artık biz koruyabildiğimiz kadar koruyacağız gerisi allaha emanet...

öyle canım, bizde elimizden geldiğince dikkat edip korumaya çalışıyoruz allah bütün çocuklarımıza sağlıklı sıhhatli günler versin ne diyelim

hanımlar cips demişken benim görümcemin kızı 2 sene önce market cipsi ismini verim bim marketten almış yuvarlak işde kız bunu yedikden sonra ertesi gün bir uyandı aynı binadayız yüz göz şiş hemen dr götürdü alerjik demiş doktor neyse onu gördüm göreli çocuklarıma çok nadiren veriyorum onun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…