Çocuk Hastalıkları Çocuklarda Geniz Eti Bademcikten daha tehlikeli

• Konu Sahibi Konu Sahibi MBST
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
geçmiş olsun canım benim oğlum 2 yaşındaydı geniz amaliyatı olduğunda oldukça rahatsız ediyodu geniz eti gece nefes alamıyodu ve sabahlara kadar başında bekliyordum mecburen amaliyat dedi dr.

hiç korkulacak bişi yok canım ağır bir amaliyat değil senin korkularını anlıyorum .ama hiç korkma 1 saat bile sürmüyo sonrasında okadar ağrı sızı olmuyo sadece bir hafta ılık şeyler içirin dedi dr. katı yiyecekler yasak oluyo şuan daha farklıdır belki çünki 5 sene geçti üzerinden canım ve şunu söğlim hep bize tekrar geniz eti oluşur dediler dr. ise olabilirde olmayabilirde dedi vucudla alakalı imiş ve şuan gene geniz eti büyümesi yaşıyo oğlum ilaç tedavisi görücek büyüme durmassa tekrar amaliyat olucak..sakın ihmal etme çünki geniz eti beyin gelişiminde vucud gelişimine herşeyi etkiliyomuş dr.muz demişti .. geçmiş olsun canım.. çok uzattım kusura bakma canım..

Bayramdan önceki hafta 5,5 yaşındaki kızım geniz eti ve bademcik ameliyatını beraber oldu. Son 2 senedir nereyese sürekli antibiyotik kullanıyodu. Durmadan burnu tıkanır üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanırdı. Ayrıca geceleri ağzı açık uyuyup deli gibi hareket ederdi uykusunda. Bunlar büyük geniz etinin tipik belirtileriymiş. Birkaç kere de ortakulak iltihabı olmuştu. Biz 3 dr.a gösterdik hepsi alınması gerektiğini söyledi. İşte bayramdan önce de geniz eti alındı bademcikleri büyük olduğu için onları da aldılar. İlk 2 günümüz çok zor geçti. Boğazı acıyo bişey yiyip içemiyo falan çok sıkıntılıydı. Hep soğuk ve sıvı boğaz yakmayan şeyler yedirdik. 2 günden sonra sıkıntıları azalmaya başladı. Şu an 20 gün oluyo ve sesi dışında herşeyi normale döndü. Geniz eti alındığı için bi süre burnundan konuşur gibi olması normalmiş.
Ameliyat kararından önce mutlaka başka dr.ların da fikrini almanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun...

yorum yapan arkadaşlara teşekkürler a.s. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum lütfen yardımcı olun :Saruboceq:

Bir ay önce 3.5 yaşındaki oğlum geniz eti ameliyatı oldu. Yaklaşık 30 dk kadar sürdü. Biliyorsunuzdur gece 12 den sonra su dahi içilmeyecek.Korkulacak bir operasyon değil, merak etmeyin.İlk bir hafta çok dikkatli olmanız lazım. Ateşi yükselebilir, ağız ve burundan kanama olabilir. Çok şükür bizim olmadı. Bebeğim şimdi çok rahat uyuyor.İyikide ameliyat olmuş. Gerçi öncesinde çok tedirgindik, nolacak, nasıl olacak gibi soruları çok sorduk.

Ameliyat sonrasında 4-6 saat su dahi vermiyorsunuz. İlk gün sadece ılık süt ve ılık su. Sonra tanesiz çorba, puding, muhallebi tarzı yiyecekler. Veeee bitti. İşte bu kadar.

Size tavsiyem bir doktora daha göstermeniz, o da ameliyat derse hemen yaptırın ameliyatı. İnanın çok rahatlacaktır minik kuzucuk.:teselli:

:CüvCüv: merhaba canım.benimde kızım geniz eti ve bademcik ameliyatı oldu.geçtiğimiz nisan ayında.şimdi 3 e gidiyo.o zaman 2 ye gidiyodu.geceleri çok tıkanırdı.nefes almakta çok güçlük çekerdi.horlardı.mecburen ameliyat dedi doktor.daha bebekliğinden vardı.burun sıpreyleri kullanmıştık ama hiç fayda etmemişti.son zamanlarda baş ağrıları yapmaya başlamıştı.en sonunda oldu ameliyatını.korkacak bişiey yok merak etme.4 0 dakika sürdü bizim ikisi birden olduğı için.sade geniz eti daha az sürüyo ve hemen iyileşiyo.ona göre sana liste verecekler.ne yapman gerektiğini söylicekler.sen içini ferah tut canım.bence ihmal etme.çocuğun bir an önce rahatlasın.allah şifalar versin canım.:emir_bebek:

slm kızlar.ben bundan 4-5 yıl önce doktora gittim geniz etimin olduğunu ancak alınmasının gerekmediğini söyledi.fakat son zamanlarda nefes almakt zorluk çekiyorum.ayrıca yutkununca ilaç gibi acımsı bi tat alıyorum.bişey yutuyomuş gibi boğazıma birey akıyo..bi bilgisi olan var mı..arkadaşlar. ne olabilir:a015:

çok teşşkür ederim hepinize ayrı ayrı anneler içimi rahatlattınıza.s. benim kardeşim 6 yaşında zaten prametüre doğmuştu gelişimi çok az çok zayıf ama geniz etini aldırdıktan sonra gelişiceğini söyledi doktorumarım doğrudur bizde önmüzdeki ay aldırıcaz sürekli horluo uyurken bide grip falanda oluyo burunlar çeşme gibi inş düzelir herkese geçmiş olsun a.s.

:uhm:merhaba oglumun 3,5 yaşından beri bademcik ameliyatı olması gerkiyo üç doktora götürdüm hepsi aynı şeyi soyledi ama korkudan ettiremedik narkozu kanama riski falan bide kendi doktoruna danışayım dedim oda aylık koruyucu bir igneyle biraz erteliyebiliz dedi artık 5 yaşına girdi ameliyat ettirmek istiyoruz ama işinde uzman bi doktor arıyoruz bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşşekkürler

Merhaba arkadaşlar benim kızım şu an 3,5 yaşında çok sık hasta oluyor ve aşırı ateşleniyor ateş düşürücülerle ancak 2,3-3 saat düşürebiliyoruz sonra tekrar fırlıyor ve titremeyle birden fırlıyor. Doktorumuz KBB doktoruna yönlendirdi geniz eti var dedi doktor ve birkaç ilaç kullandık geçti. Bir ay sonra tekrar hastalandı Doktorum ateşinin Mikrobik mi yoksa Bademciktenmi kaynaklandığını anlamak için çok az miktarda kortizon verelim dedi eğer ateş zınk diye kesilirse geniz etinden, kesilmezse mikrobik olduğu anlaşılırmış.

Şimdi benim merak ettiğim çocukları kortizan (az da olsa) verilmesiyle ilgili bir bilgisi olan varmı? Bana bir akıl verirmisiniz ne yapayım.

Kusura bakmayın çok uzattım galiba yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Back
X