Çocukları 2009 lu olan anneler!bi bakar mısınız?

merhaba,
ne güzel ne mutlu size.. tuvalet dışında bi sorunumuz yok diyorsunuz ya,demek ki okula gitmekte sorun yaşamıyorsunuz...sınıları aylara göre düzenlemeleri de çok güzel olmuş..demek ki hatalarını anlayıp daha doğru düzenlemeler yapma yoluna gittiler hatta geri adım atıp veliye bıraktılar..bence her zaöman ilkler denek oluyor..keşke hiç bi çocuk sorun yaşamasa ama yeni bi sistemin ilkleri olmak da şanssızlık bence..haberlerde duyduklarımız bu gerçeği ortaya koyuyor..

söylemeyi unuttum.geçen sene anaokuluna giderken çok ağlıyordu seni çok özlüyorum diye...bu sene de son 2 gündür tam okulun içine girerken ağlıyor biraz.ama 39 kişilik sınıf içinde bu durumu yaşayan tek benim kızım.kardeşi de olmadığı için çok düşkün bana hiç ayrı kalmak istemiyor ama zamanla o da düzelecek inşaallah

söylemeyi unuttum.geçen sene anaokuluna giderken çok ağlıyordu seni çok özlüyorum diye...bu sene de son 2 gündür tam okulun içine girerken ağlıyor biraz.ama 39 kişilik sınıf içinde bu durumu yaşayan tek benim kızım.kardeşi de olmadığı için çok düşkün bana hiç ayrı kalmak istemiyor ama zamanla o da düzelecek inşaallah

evet zamanla düzelir inşallah...1,2 yıl okul başlangıcında bu sorun yaşanır.daha sonra herşey yoluna girer..

merhaba,
doğum zamanları öyle tuhaf bir şey ki
geçen yıl benim kızım sınıfının en büyüklerinden iken şimdi en küçüklerinden..gönderip gönermemek biz ebeveynlere kalmış,
ancak türkiye genelinde kötü bi tablo çiziliyor,,altına kaçıranlar olduğu gibi çoğunun okumaya geçemediği sosyal medyadan
sürekli dile geitiriliyor..doğal olarak da soru işaretleri oluşuyor kafamızda..bizler çocuğumuzu en iyi tanıyanlarız..uyumlu sosyal çocukların daha kolay adapte olduğu bir gerçek..ancak yapamayacaksa da 1 yıl geç gitmesi daha yernde olur..umarım en doğru karaları veririz çocuklarımız için...

merhaba,
bu bilgiyi ve daha nicelerini haberlerden duydum.. çocukları yaş gruplarına ayırmaları çok yerinde olmuş...devlet okulu muydu acaba okulunuz?

Evet devlet okulu :)

Mayıs 2008 ve Eylül 2009 doğumlu iki kızım var, ikisi de hala kreşe gidiyorlar. Önümüzdeki sene 2009'lu kuzum ana sınıfına, 2008'li kuzum 1. sınıfa gidecek, erken göndermek istemedim.

Mayıs 2008 ve Eylül 2009 doğumlu iki kızım var, ikisi de hala kreşe gidiyorlar. Önümüzdeki sene 2009'lu kuzum ana sınıfına, 2008'li kuzum 1. sınıfa gidecek, erken göndermek istemedim.

merhaba,
benim de küçük kızım eylül doğumlu.tam 72 aylık olunca ilkokula gidecek..tam zamanında gidecek yani.ancak büyük kızımı 4 ay için ilkokula göndermemek istemiyrm..hayırlısı olsun inşallah hiçbir çocuğumuz sorun yaşamaz..

Benim oğlum da 29.09.2009 lu. Ben de 2.senesi bu sene özel anaokuluna gönderiyorum. Ben de okul araştırıyorum. Seneye
devlet okulu anasınıfına vermeyi planlıyorum. Pilot okul arıyorum yakınlarda. Ümraniye merkezde oturuyorum. Gerekirse
okuluna yakın taşınmayı düşünüyorum. Benim derdim de çok iyi bir devlet okulunda okuması. Lütfen yakınlarda iyi bir ilkokul
bilen varsa bilgi verirse sevinirim. Kardeşim anaokulu öğretmeni, şu ana oğlum 4,5 yaşına yaklaşıyor yani seneye 5 yaşını doldurduğunda devlet okulunun anasınıfına vermemi tavsiye etti. Aynı arkadaşlarıyla ilkokul birinci sınıfa başlasın, devlet okuluna da
arkadaşlarına da alışmış olsun, zorlanmasın dedi.

benimde 8 haziran 2009 lu oğlum birde 13 temmuz doğumlu bir kızım var,,
bu sene oğlumu anasınıfı için erken diye seneye ikisini birden devlet okulu 'anasınıfına' göndermeyi düşünüyorum aynı sınıfa gidebilirlermi,beraber götrüp getirsem diye düşünüyorum,olurmu kabul ederlermi bilmiyorum,seneye 1.sınıf yaşınamı gelmiş olucak nasıl yapsak bilmiyorum bi fikri olan varmı,,
şuan oğlum 4.5 kızım 3.5 yaşında seneye biri 5 biri 4 olucak anasıfı yaşı için uygunmu:26::26:

Son düzenleme:
benimde 8 haziran 2009 lu oğlum birde 13 temmuz doğumlu bir kızım var,,
bu sene oğlumu anasınıfı için erken diye seneye ikisini birden devlet okulu 'anasınıfına' göndermeyi düşünüyorum aynı sınıfa gidebilirlermi,beraber götrüp getirsem diye düşünüyorum,olurmu kabul ederlermi bilmiyorum,seneye 1.sınıf yaşınamı gelmiş olucak nasıl yapsak bilmiyorum bi fikri olan varmı,,
şuan oğlum 4.5 kızım 3.5 yaşında seneye biri 5 biri 4 olucak anasıfı yaşı için uygunmu:26::26:

merhaba tredy21,
uzmanlar,çocukların en az 72 aylık olduklarında okula başlamalarını uygun görüyor.benim kızım 68 aylık olunca ilköğrenime başlayacak umarım sorun yaşamayız.bi öğretmen arkadaşım 2008 haziran doğumlu kızını bu yıl ilköğretime göndermedi..

şuan oğlum 54 aylık tam,,gelcek yıl okullar açıldığında 62 aylık olcak,ozaman anasınıfına gidebilir,sonraki seneki okul açıldığında 74 aylık olucak ozamanda 1.sınıfa gidicek,72 aylıkkken 1.sınıf zorunluluğumu dedin canım,eğer öyleyse 2 ay geçmiş olucak sadece sorun olmaz okadar:31:

şuan oğlum 54 aylık tam,,gelcek yıl okullar açıldığında 62 aylık olcak,ozaman anasınıfına gidebilir,sonraki seneki okul açıldığında 74 aylık olucak ozamanda 1.sınıfa gidicek,72 aylıkkken 1.sınıf zorunluluğumu dedin canım,eğer öyleyse 2 ay geçmiş olucak sadece sorun olmaz okadar:31:

evet cnm,bence de en doğrusu 74 aylıkken göndermen.62 aylık da çok küçük olur.çocuklar 72 aylık olunca okula gönderme zorunluluğu yok.sadece gelişimsel olarak çocukların okul için hazır olduğu zamanı belirtiyor uzmanlar...

Benim de oğlum 2009 temmuz doğumlu. eylül okul başlama dönemi 62 aylık oluyor şuan özel anaokuluna gönderiorum. eylül de bir devlete göndericem 74 aylıkken 1. sınıfa göndermeyi düşünüyorum umarım sıkılmaz :53:

benim oğlumda 2009 temmuz doğumlu dilekçe vericez ilkokula bu yıl gitmesini istemiyoruz diye bizde özel bi anaokuluna yzdırdık.dvlette yer kalmamış seneyede ilkokula başlıcak.

benim oğlum da Ağustos 2009 doğumlu ve bu sene anaokuluna başlayacak inşallah.

2009 ocak subat mart dönemi annelerinden biriyim..devlet okuluna kaydımız sistem tarafından otomatik yapıldı. dilekçe vererek kaydı sildirdik ve özel okul kresinden okul oncesi egitime devam ediyoruz bu yıl da..bu yıl ilk okula başlasaydı en küçükler arasında olacaktı..seneye başlayınca da en büyükler arasında oluyor. kızım fiziksel olarak iri. kalem tutmada yada düzene uyum sağlamada bi problemi olmamasına rağmen ilkokula vermedim. onun hayati için çok onemli bir karardı. umarım doğru yapmışımdır.

Back
X