Tercihimi yapıyorum bakar mısınız

Ya bu iki şehiri kıyaslamak yanlış zaten, benim anlatmaya çalıştığım Kocaeli öyle tü kaka bir yer değil ki. Hayatımın 30 senesini orada geçirmişim, keşke sanayi şehiri olmasaydı da bu kadar yozlaşmasaydı dediğim çok olmuştur ama öyle sanıldığı kadar gri bir şehir de değil yani.
Evet Kocaeli deyince insanlar mevcut durumdan kötü bir yer bekliyor. Biz çok sık gittiğimiz için Değirmendere, Yahyakaptan, Yuvacık, Maşukiye, Gündoğdu gibi yerleri güzel geldi bana. İçeriğini, insan profilini bilemiyorum. Ama objektif olacaksam ben de Bursa’yı tercih ederim.

Burda 15 bin lira ödüyorum Halep'e yakın
Onu bilmiyorum kiralar herkese göre değişir borcun vs var mı? Mesela benim abim de kötü bir yerde yaşıyor eşimin kuzeni de. Onlar da memur ama lojmandalar bu yüzden para biriktirip öyle tayin düşünüyorlar. Geçeceğin yerlerin kirasına bak branşın ne özel ders imkanın olur belki.

demek istediğim turistik merkez açısından bursa bana ayrıca bir kaotik ve pis gelmişti bi sürü şehir görmüş biriyim, mesela, şaşırmıştım. son 2-3 senede topladılarsa onu da bilmiyorum.?
Şimdi anladım bahsettiğin şeyi. İzmir ve Antep daha pis geliyor bana bu anlamda. Mesela pek sevmem ama Konya daha temiz gibi. 🤣

Evet Kocaeli deyince insanlar mevcut durumdan kötü bir yer bekliyor. Biz çok sık gittiğimiz için Değirmendere, Yahyakaptan, Yuvacık, Maşukiye, Gündoğdu gibi yerleri güzel geldi bana. İçeriğini, insan profilini bilemiyorum. Ama objektif olacaksam ben de Bursa’yı tercih ederim.
Yani ulaşım çok rahat bir kere, canım sıkınca ulaşabileceğim her türlü imkan var. Yazın denize gidersin, kışın Kartepe, Bahar ayları Yuvacık Maşukiye, daha bilinmeyen çok fazla gezilecek görülecek yerleri var. Benim gençlik zamanlarımda çok daha güzeldi ama şimdi aşırı kalabalık ve karmaşık bir şehir haline geldi. Yine de memleket kokusu yetiyor yani 🥲

Kızlar merhaba öğretmenim , 4 yıldan beri sınır bölgede çalışıyorum. Bu şehirde malesef hem deprem hem de boşanma yaşadım. Artık bu ek atamayla gitmek istiyorum. Açılan yerler Bursa(Yıldırım, osmangazi, Gürsu, yenişehir) Kocaeli (Gölcük, Başiskele, Derince) ve Çankırı var. Her yeri yazmayı düşünüyorum, ama Bursanın kira fiyatları biraz beni korkuttu. Normalde görev yaptığım yerle memleketim 3 saat. Ama Bursa'ya gidersem tabi bu durum 9 saat olacak . Okuldaki arkadaşlar gitme hem uzak hem de kira vereceksin o kadar emin misin diyorlar. Sizce ne yapmalıyım
Gidin gidin değişiklikte ferahlık vardır. Çankırı küçük bir il. Ankara'ya yakın ama bilemiyorum. Bursa kulağa daha iyi geliyor. Hem güzel illere de yakın gezersiniz. Uygun kira yeri bulursunuz inş. Dokuz saat uzakmis , daha seyrek gidersiniz tatillerinixi hem böylece kendinize yatırım olarak değerlendirmiş olursunuz.

Şimdi anladım bahsettiğin şeyi. İzmir ve Antep daha pis geliyor bana bu anlamda. Mesela pek sevmem ama Konya daha temiz gibi. 🤣
aynen mesela -bence- Diyarbakır temiz, Mardin pırıl pırıl (tamam bu daha küçük), Urfa cidden pis, Şırnak leş (halbuki minicik yer bu klasmanda bi şehir hiç değil yani), Antebe nötrüm düğün telaşıyla ve hastalık tetiklenmesiyle çok az ayık kafayla gezebildim. gibi. (ben severim sabah erken olsun kalabalık saatlerde olsun şehirlerde sokaklarda dolaşmayı, vaktim vs. varsa, genelde çok gözlem yaparım)
Konyalıyım diye demiyorum (ben de sevmem) ama hakketen şehir çok derli toplu düzgün şimdi, karşılaştırınca
İzmir de beni hayalkırıklığına uğratan kentlerden biridir mesela. Adanaya da aksine beni çok korkuttular, vakit epey dardı ama ben gördüğüm kadarını çok beğendim :D

Gidin gidin değişiklikte ferahlık vardır. Çankırı küçük bir il. Ankara'ya yakın ama bilemiyorum. Bursa kulağa daha iyi geliyor. Hem güzel illere de yakın gezersiniz. Uygun kira yeri bulursunuz inş. Dokuz saat uzakmis , daha seyrek gidersiniz tatillerinixi hem böylece kendinize yatırım olarak değerlendirmiş olursunuz.
Evet inşalah gitmeyi istiyorum

Yani ulaşım çok rahat bir kere, canım sıkınca ulaşabileceğim her türlü imkan var. Yazın denize gidersin, kışın Kartepe, Bahar ayları Yuvacık Maşukiye, daha bilinmeyen çok fazla gezilecek görülecek yerleri var. Benim gençlik zamanlarımda çok daha güzeldi ama şimdi aşırı kalabalık ve karmaşık bir şehir haline geldi. Yine de memleket kokusu yetiyor yani 🥲
Kocaeli'nde kiralae nasıl derince, Gölcük'te

Kızlar merhaba öğretmenim , 4 yıldan beri sınır bölgede çalışıyorum. Bu şehirde malesef hem deprem hem de boşanma yaşadım. Artık bu ek atamayla gitmek istiyorum. Açılan yerler Bursa(Yıldırım, osmangazi, Gürsu, yenişehir) Kocaeli (Gölcük, Başiskele, Derince) ve Çankırı var. Her yeri yazmayı düşünüyorum, ama Bursanın kira fiyatları biraz beni korkuttu. Normalde görev yaptığım yerle memleketim 3 saat. Ama Bursa'ya gidersem tabi bu durum 9 saat olacak . Okuldaki arkadaşlar gitme hem uzak hem de kira vereceksin o kadar emin misin diyorlar. Sizce ne yapmalıyım
Hazırlık okurken 1 yıl Osmangazide yurtta kaldım. Kaldığım konum güzeldi Kent meydanına yürüyerek gidebiliyordum, yakınımda park vardı akşamları çıkıp rahat rahat yürüyüş yapıyordum tabii bu baya zaman önceydi şimdi nasıldır bilemem ama genel olarak iyiydi.

Şu an Kocaeli'de yaşıyorum. Açıkçası havası gerçekten çok kötü. 3 yıldır buradayım alerjilerim arttı çok sık hasta olmaya başladım vs. 🫠 ama yine de Başiskeleyi seviyorum yaşanacak bir yer

Şöyle tayin için gitmek istediğim yer sakın ama merkeze yakın, haftasonu merkeze gidip bir şeyler yapayım ve bu ortamdan biraz olsun uzaklaşayım istiyorum. Kiralar çok uçuk olmadığı hafta sonu merkeze gideceğim yer istiyorum

Bursa gerçekten güzel bir şehir. Nilüferde açık yoktur ama Osmangazi Yıldırıma göre daha gelişmiş bir ilçe bence tavsiye edebilirim

Kocaeli tam sanayi bölgesi havası güzel değil. Bursa daha iyi bir seçenek

Back
X