Çocukları 2009 lu olan anneler!bi bakar mısınız?

duruberil10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
2.166
80
78
merhaba arkadaşlar,
benim kızım da 2009 ocak doğumlu ve bu sene kreşe gidecek..seneye ilkokula göndrsem mi göndermesem mi çok kararsızım açıkçası.eğer göndermek istersem.kreşte 6 yaş grubuna(yani anokulu) dahil edeceklermiş.ancak istemezsem yine 2009 lu arkadaşlarının yanında yer alacakmış,kreşteki öğretmen ile görüştüm endişelerimden bahsettim..seneye eğer ilkokula giderse
sınıfın en küçüklerinden olacakmış..yani 2008 lilerin arasında 2009 un başında doğan çocuklar olacakmış,,benim kızım 68 aylık oluyor seneye..
büyüklerin yanında eizilir mi göndersem mi göndermesem mi çok kararsızım açıkçası,öğretmen de göndermezseniz kreşten sıkılabilir dedi ..çok ikilemde kaldım açıkçası sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz?
bu sistemin başarılı olmasığını da duydum haberlerden 5 çocuktan 4ü okumaya geçememiş.. tuvalet de ayrı bir sorun..şimdi göndermesem de 2 yıl sora bu sefer de 80 aylık falan olacak..
benim endişem kızım için en doğru kararı almak,bir de şöyle düşünüyorum eğer başarılı olursak 1 yıl kazanacak bu çok güzel bi şey 1 yıl erken ünv.ye gider..hatta ilerde 1 yıl erken iş hayatına atılıp emekliliğine bile etki eder bu durum...ama ya aksi olursa...off çok kararsızım ve en kısa sürede karar vermeliyim..
6 yaş ile mi olmalı(yani seneye okula gidecek şekilde)yoksa 2009 lu arkadaşlarıyla mı devam etmeli?
siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Benim oglumda 2009 subat dogumlu.biz anasinifina yazdirdik.uc okulla gorustuk ucude ocak subat mart dogumlulari aldiklarini soylediler bize.

benim oğlum da 2009 mayıs doğumlu bu sene 2008lerin senesi bizi almadılar ısrar etseydim olabilirdi ama ezilir diye düşündüm bence sen de seneye gönder çünkü yapamazsa eğer tekrar 1 sene daha anasınıfı daha da sıkar

Yaziyorum yaziyorum cikmiyo.
Bi arkadasim anasinifi niyetiyle gittigi okul 90 gun icin ilkokula yazdilar .ikibin besyuz cezasi var demis mudu
bende isimi sansa birakmak istemedim anasinifina yazdirdim.2009 subat dogumlu benim oglum.üc okulla gorustuk ve ücude ocak subat ve mart dogumlularin bu yil anasinifi sonraki yil ilkokula gidecegini israrla vurguladilar.yani biz bu yil nereye verirsek verelim ocak subat ve mart dogumlu cocuklarimiz seneye direk ilkokul kaydi alinacak

benim oğlum da 2009 mayıs doğumlu bu sene 2008lerin senesi bizi almadılar ısrar etseydim olabilirdi ama ezilir diye düşündüm bence sen de seneye gönder çünkü yapamazsa eğer tekrar 1 sene daha anasınıfı daha da sıkar

Yaziyorum yaziyorum cikmiyo.
Bi arkadasim anasinifi niyetiyle gittigi okul 90 gun icin ilkokula yazdilar .ikibin besyuz cezasi var demis mudu
bende isimi sansa birakmak istemedim anasinifina yazdirdim.2009 subat dogumlu benim oglum.üc okulla gorustuk ve ücude ocak subat ve mart dogumlularin bu yil anasinifi sonraki yil ilkokula gidecegini israrla vurguladilar.yani biz bu yil nereye verirsek verelim ocak subat ve mart dogumlu cocuklarimiz seneye direk ilkokul kaydi alinacak

çok teşekkür ederim arkadaşlar,
ben de bu durumu merak ediyordum.bilmiyorum avantaj mı dezavantaj mı ama bu durumda seneye okula göndermekten başka çaremiz yok.gitseler de sınıfının en küçükleri olacaklar..2008lileirn yanında..2,3 ay bile fark ediyor çocuk gelişiminde..yani bu durumda seneye el mahkum göndericez..bi arkadaşımın çocuğu 2008 mart doğumlu bu yıl da anasınıfına veriyr..seneye de vermeyeceğim diyr.çocuk biraz minyon belki de ondan öyle düşünüyor.benim kız 2008 doğumlu olsa kesinlikle veriridim ilkokula...
seneye 60,66 yada 68 aylık oluyr bizimkiler,,
ne olacak diye çok düşünüyorum..bence 72 aydan önce gitmeseler çok daha iyi ancak aydan kaybediyrlar..
mesela tuvalet nasıl olacak diye düşünüyorum.bir sene sonra belki kendi kendilerine yetebilirler.madem bu çocukları alıyorlar
ONLARIN TUVALETLERİNİ YAPTIRACAK BİRİNİ DE TUTMALILAR BENCE..
ayrıca büyüklerin yanında ezilmemeleri lazım..ne bileyim kalemini silgisini parasını korumaluı çocuk..belki özele verebilirm bu yüzdern ..aslında iyi bi öğretmeni olan bi devleet okulu da olabilir ancak çok küçükler bunlar yaa..offf çok düşünüyorum yaa..hayırlısı olsun hakkımızda..

Devlet okullarinda (anasifi) gecen yil tuvalet vs gibi ihtiyaclar icin veliler kendileri yardimci tutmuslardi bircok okulda.okul musade ediyor fakat ucrete karismiyo.
Bende bu tur konular yuzunden ozele verdim.oralarda durum nedir hicbir fikrim yok aslinda ama yasayip gorucez artik.
Dunyanin parasini istiyolar umarim hakederler cunku benim oglumda pek hazir degil hala bicok seyi benim yardimimla yapiyo.

Devlet okullarinda (anasifi) gecen yil tuvalet vs gibi ihtiyaclar icin veliler kendileri yardimci tutmuslardi bircok okulda.okul musade ediyor fakat ucrete karismiyo.
Bende bu tur konular yuzunden ozele verdim.oralarda durum nedir hicbir fikrim yok aslinda ama yasayip gorucez artik.
Dunyanin parasini istiyolar umarim hakederler cunku benim oglumda pek hazir degil hala bicok seyi benim yardimimla yapiyo.

ben şimdi hatırladım.okula göndermek istemiyorsak dilekçe verebiliriz... haberlerde öyle söylenmşti..düşünsenize 6 ,7 ay büyük çocukların yanında bizimkiler ezilebilir..nasıl başladıysa da öyle gider..çocuk okuldan bi soğudu mu çık işin içinden çıkabilirsen..sadece kızımı tanıdığım kadarıyla ikilemde kaldım..çok uysal ve sosyal bi çocuk..ayrıca 1 yıl kazanabilir mi diye düşünerek..ancak zaten 15 20 sene okuyacaklar..2009 lu yaşıtlarının yanında yer alması çok daha uygun olur kanımca...
peki siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
bu soru bizim gibi olan herkese...
çocuğu 2009 ocak, şubat,martta doğanlar diğer anneler?..evet..

Merhaba, 2009 kasım doğumlu oğlum var. Bu yıl yakınımdaki devletokulunun anasınıfına kaydettirdim. Aslında bu sene erken biliyorum ama okulun anasınıfı öğretmeni neden olmasın dedi. Evde çok canı sıkılıyor. Sosyal aktif bir çocuk evde hepcanı sıkılıyor arkadaş istiyor benden. Bir okul ortamı oğluma iyi gelecek diye düşündüğüm için bu yıl şansımızı deneyeceğiz bakalım. Çok heyecanlıyım:31:

Merhaba, 2009 kasım doğumlu oğlum var. Bu yıl yakınımdaki devletokulunun anasınıfına kaydettirdim. Aslında bu sene erken biliyorum ama okulun anasınıfı öğretmeni neden olmasın dedi. Evde çok canı sıkılıyor. Sosyal aktif bir çocuk evde hepcanı sıkılıyor arkadaş istiyor benden. Bir okul ortamı oğluma iyi gelecek diye düşündüğüm için bu yıl şansımızı deneyeceğiz bakalım. Çok heyecanlıyım:31:

merhaba arkadaşım,
seninki daha da küçükmüş,ben de devlet anaokulunda öğlenci olmasını istedim ancak kontenjen dolduğu gibi fazla öğrenci varmış öğlen grubunda..kalabalık bi sınıfta öğretmen nasıl yetebilir diye düşünerek geçen yıl gittiği kreşe gitmesinde karar kıldıım..heyırlısı olsun hepimiz için...zaten az kaldı ilkolula gitmelerine en fazla 2 yıl sonra bunlar ilk okula gidecekler..

bu arada ben hala ikilemdeyim arkadaşlar..kördüğüm oldu sanki çözemiyorum..Allah tan daha bir yılımız var..kızım için en doğru kararı vermek istiyorum..
uyumlu, sosyal ve yaşıtlarından büyük göstren bi çocuk ama 2008 lilerin arasında ne olur sıkıntı çeker mi yoksa tam tersi 1 yıl kazanabilri miyiz çok kararsızım.herkes bi şey söylüyor..
bu konuda emin olduğum tek şey var o da iyice araştırmadan öyle ezbere hiç biyere vermeyeceğim çocuğumu...

umarım hayırlısı olur hakkımızda..aslında 72 aydan önce ilkokula göndermek çok da sağlıklı değil.bu sistem ters tepmiş olacak ki milli eğitim de geri adım atmış durumda..seneye benim kızım 68 aylık sizin oğlunuz 67 aylık olacak..siz ilkokula göndermeyi düşnüyor musuz peki?
ben aslında göndermek istemiyorum ancak eşimin babası emekli ilkokul öğretmeni ve gönderin şekşinde bir tutumu var..4 ay için çocuğun 1 yılını harcamayın diyor..ben de öğretmenim ortaöğretimde çalışyrm.kızım için en doğru kararı vermek istiyorum..göndermemek daha ağır basıyor...
hakkımızda hayırlısı olur umarım...

ayrıca çocukları 2008 in ocak, şubat ve mart ayında doğmuş olan anneler eğer okuyorsanız bir şey söylemek isterrim sizlere de..siz de bizim seneye olacağımız durumdasınızdır şuanda ..sizler ne yaptınız gönderdiniz mi çocuklarınızı ilkokula?...

ayrıca çocukları 2008 in ocak, şubat ve mart ayında doğmuş olan anneler eğer okuyorsanız bir şey söylemek isterrim sizlere de..siz de bizim seneye olacağımız durumdasınızdır şuanda ..sizler ne yaptınız gönderdiniz mi çocuklarınızı ilkokula?...

Merhaba sorunuzza cevap olmıycak ama bende 2009 kasım doğumlu oğlumu anasınıfına verdim.İki yıl gidicek bu kesin 3üncü yılda 70 aylık olucaz ben iki yıl anasınıfından sonra 70 aylık 1 e başlatırım diye düşünüyorum

Merhaba sorunuzza cevap olmıycak ama bende 2009 kasım doğumlu oğlumu anasınıfına verdim.İki yıl gidicek bu kesin 3üncü yılda 70 aylık olucaz ben iki yıl anasınıfından sonra 70 aylık 1 e başlatırım diye düşünüyorum

merhaba,
seneye benim kızım da 68 aylık olacak.ben de vericem okula..umarım sorun yaşamayız hiçbirimiz...sorun yaşasak da bunun kalıcı olmayacağını düşünüyorum .ister 68 aylık olsun ister 80 aylık,her çocuk ilkokula yeni başladığında sorun yaşayacaktır..ve ayrıca milli eğitim 1 lerin müfredatını ve ders sürelerini değiştirmiş diye duydum bu da olumlu bi gelişme..belki özele de verebilirim..bilemiyorum..şuan böyle ama 1 sene daha da büyüyecek..hayırlısı olsun hepimiz için..

merhaba benim de 2009 kasım doğumlu kzıım var 45 aylık anasınıfına vermek istiyorum ama 48 aydan sonrakileride alıyorlarmış alırız ama ezilir dediler kendini ifade etmekte zorlanırmış kafam çok karışık ben zaten kendini ifade etmeyi öğrenmesi için göndermek istiyorum dil gelişimi çok iyi değil kötü etkilenecekse zaten istemem ama kış yaklaşıyor evde hep sıkılıyor sırf mutlu olacagını düşündügüm için göndermek istiyorum ama kararsız kaldım bu yıl giderse 2 yıl gitmiş olacak zaten seneye 57 aylık olcak 2 yıl sonra 69 aylık olcak 1. sınıfa başlıyacak normal oldugunu düşünüyorum ama yaşıtları aynı değil bazı çocuklar çok büyük 2008liler vardı mantıklı düşünemiyorum şuan

benim kızım 2009 şubat doğumlu bu yıl anaokuluna başladık. seneyede 1.sınıfa başlayacağız inşallah :)

birde oğlum var 2007 eylül doğumlu geçen yıl tam 60 aylıkken 1.sınıfa başladı. Biz hiç bir zorluk çekmedik çok şükür. 60-66 aylıklar ayrı
66-72 aylıklar ayrı sınıflara konulmuştu bizim okulumuzda. 5 çocuktan 4 tanesi okumaya geçememiş diyorsunuz yaaa saçma .
bizim sınıfımız 30 kişilkti ve sadece 4 öğrencimiz okumaya geçemedi. Buda çok normal zaten. Ayrıca benim oğlum 1.sınıfa başlamadan okul öncesi eğitimde almamıştı. Ama maşallah okumaya ilk geçenler arasındaydı.

Çocuklarımıza güvenelim lütfen onlar bizim zannettiğimizden daha akıllı ve daya uyumlular.

merhaba benim de 2009 kasım doğumlu kzıım var 45 aylık anasınıfına vermek istiyorum ama 48 aydan sonrakileride alıyorlarmış alırız ama ezilir dediler kendini ifade etmekte zorlanırmış kafam çok karışık ben zaten kendini ifade etmeyi öğrenmesi için göndermek istiyorum dil gelişimi çok iyi değil kötü etkilenecekse zaten istemem ama kış yaklaşıyor evde hep sıkılıyor sırf mutlu olacagını düşündügüm için göndermek istiyorum ama kararsız kaldım bu yıl giderse 2 yıl gitmiş olacak zaten seneye 57 aylık olcak 2 yıl sonra 69 aylık olcak 1. sınıfa başlıyacak normal oldugunu düşünüyorum ama yaşıtları aynı değil bazı çocuklar çok büyük 2008liler vardı mantıklı düşünemiyorum şuan
merhaba,
doğum zamanları öyle tuhaf bir şey ki
geçen yıl benim kızım sınıfının en büyüklerinden iken şimdi en küçüklerinden..gönderip gönermemek biz ebeveynlere kalmış,
ancak türkiye genelinde kötü bi tablo çiziliyor,,altına kaçıranlar olduğu gibi çoğunun okumaya geçemediği sosyal medyadan
sürekli dile geitiriliyor..doğal olarak da soru işaretleri oluşuyor kafamızda..bizler çocuğumuzu en iyi tanıyanlarız..uyumlu sosyal çocukların daha kolay adapte olduğu bir gerçek..ancak yapamayacaksa da 1 yıl geç gitmesi daha yernde olur..umarım en doğru karaları veririz çocuklarımız için...
benim kızım 2009 şubat doğumlu bu yıl anaokuluna başladık. seneyede 1.sınıfa başlayacağız inşallah :)

birde oğlum var 2007 eylül doğumlu geçen yıl tam 60 aylıkken 1.sınıfa başladı. Biz hiç bir zorluk çekmedik çok şükür. 60-66 aylıklar ayrı
66-72 aylıklar ayrı sınıflara konulmuştu bizim okulumuzda. 5 çocuktan 4 tanesi okumaya geçememiş diyorsunuz yaaa saçma .
bizim sınıfımız 30 kişilkti ve sadece 4 öğrencimiz okumaya geçemedi. Buda çok normal zaten. Ayrıca benim oğlum 1.sınıfa başlamadan okul öncesi eğitimde almamıştı. Ama maşallah okumaya ilk geçenler arasındaydı.

Çocuklarımıza güvenelim lütfen onlar bizim zannettiğimizden daha akıllı ve daya uyumlular.

merhaba,
bu bilgiyi ve daha nicelerini haberlerden duydum.. çocukları yaş gruplarına ayırmaları çok yerinde olmuş...devlet okulu muydu acaba okulunuz?

benim kızım 67 aylık ve okula başladı.bir sıkıntımız yok şimdilik tuvalet dışında.çünkü oturmalıya alışık.kvnin tuvaletinde öğrettim nasıl yapması gerektiğini ama okulda çorabını çok indirince direkt ona yapmış.okuldan aradılar gittim aldım.öğretmeniyle gitmiş zaten tuvalete.öğretmen tarif etmiş ama yapamamış kuzucum.ama sonrakileri yaptı.bir de sınıflara aylara göre düzenledikleri için hiç en küçük gibi durmuyor.bildiğim kadarıyla 60 aylıklar bile gidebildiği için hepsi yaşıt duruyorlar.bence göndermelisin.niye ömründen 1 yıl gitsin ki

benim kızım 67 aylık ve okula başladı.bir sıkıntımız yok şimdilik tuvalet dışında.çünkü oturmalıya alışık.kvnin tuvaletinde öğrettim nasıl yapması gerektiğini ama okulda çorabını çok indirince direkt ona yapmış.okuldan aradılar gittim aldım.öğretmeniyle gitmiş zaten tuvalete.öğretmen tarif etmiş ama yapamamış kuzucum.ama sonrakileri yaptı.bir de sınıflara aylara göre düzenledikleri için hiç en küçük gibi durmuyor.bildiğim kadarıyla 60 aylıklar bile gidebildiği için hepsi yaşıt duruyorlar.bence göndermelisin.niye ömründen 1 yıl gitsin ki

merhaba,
ne güzel ne mutlu size.. tuvalet dışında bi sorunumuz yok diyorsunuz ya,demek ki okula gitmekte sorun yaşamıyorsunuz...sınıları aylara göre düzenlemeleri de çok güzel olmuş..demek ki hatalarını anlayıp daha doğru düzenlemeler yapma yoluna gittiler hatta geri adım atıp veliye bıraktılar..bence her zaöman ilkler denek oluyor..keşke hiç bi çocuk sorun yaşamasa ama yeni bi sistemin ilkleri olmak da şanssızlık bence..haberlerde duyduklarımız bu gerçeği ortaya koyuyor..

Back
X