Çocukları korumak

Yavrusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
1.179
2.654
83
39
Dert mi bilemiyorum ama içim sıkıldı paylaşmak istedim. 2 yaşında bir kızım var. Bu akşam bir restorana yemek yemek için gittik. Yemek sırasında kızım kalktı ve restoranın içini masaların arasını turladı. babası peşinden kalktı ben de gözümle takip etmek için döndüğümde arka masada oturan iki erkekten birinin digerine ufak ve gizli bir baş işareti ile kızımı işaret ettiğini gördüm. Karşısındaki de gizlice baktı. Hani size sevimli gelen bir çocuğa zaten çok gizlemeye ihtiyaç duymadan bakar gülersiniz bu öyle birşey değildi kesinlikle. Yazarak ifade edemediğim bir annelik duygusu belki de 6. His bilemiyorum. Sonra da caktirmadan masamıza baktıklarını incelediklerini gördüm. Zaten sac ve goz renginden cok dikkat ceken bir cocuk. Büyük mesele değil ama düşünüyorum peşinden kalkmasak veya ufak yer görüyorum zaten desek ya da 2 dk başka bir şeye dalsak bu memlekette çocuklara kim bilir neler olur?
Acaba neler yapmalıyım hiç dikkatsizlik edip çocuğumu savunmasız korumasız bıraktığım oluyor mu diye dışarı çıktığımız anlari düşünüp duruyorum. Surekli gozden geciriyorum. Paranoyak oldum iyice. tabiki bu yazdığım olay yüzünden değil sadece. insanlığın geldiği son nokta fena. Zaten kimseye güvenmiyorum ama neredeyse kendime bile yeterince koruyamam diye guvenemeyecegim. Allaha emanetler demek bana yeter mi ? bazen imkan olsa da çocuklarımıza çip taktırsak diye dusunuyorum elimde değil.

Sarı saçlı mavi gözlü mü? Çok dikkat deyince aklıma ilk gelen.
Belki de biraz sizin hassasiyetinizdir. Normal yürüyen çocuk için bir şey düşünecek ya da küçük bir mekanda kaçırmaya cesaret edecek değillerdir diye düşünüyorum. Sizin masada neyi inceleyecekler ki?
Haberlerden hassasiyet oluşmuş diye düşündüm.

Amerikada çocuğa dokunduğunuz an ebeveyn şikayet edince hapis cezası var.

Oraya gidince yakınlarınızın ilk uyarısı çocuklara sakın dokunma.

Bizde de çocuğa tecavüz edenleri rızası vardı diye serbest bırakıyorlar.

Ne bekliyorsunuz ki??? Sapık korkmuyor.Kendini dizginleme ihtiyacı hissetmiyor.

Niyeti bilemeyiz tabi ki,hersey olabilir
Normal insanlar artik cocuklara gulumsemekten bile cekinir oldu dogal olarak...kotu düşünme ya
Neticede gözün üstünde

Çok beğendiğim bir dizide çocuklara çip taktirma konusunu izlemistim ve sonu hiç de iyi bitmiyordu. Onun dışında ben tatlı bir çocuk görsem gulumsemiyorum bile artık zaten dokunmam. Çünku arkadaşlarla bulussak ya da çocuğunu ilk defa göreceği bir ortama girsek ve ayy ne tatlı falan desek -ki demek zorundayız gibi geliyor- hemen bir maşallah de,dilini isir vs geliyor. Hemen nazarimiz değecek sanki gibi, kiskaniyormusuz gibi sanki. Daha geçen hafta gördüm mesela bunu. Bana biraz abartı geliyor. Mesela benim çocuğum da aşırı dikkat çekerdi özellikle saclari ve gözleri. Aileme gittigimde-20bin nüfuslu bir yer- ertesi gün vs akrabaların aradığı olurdu kızın mi geldi diye çünkü çarşıda pazarda benim kızı görüp şöyle tatlı bir çocuk gördük diye anlayan olurmuş onlar da kesin bizim şunun kızıdır dermiş,yani o kadar kendine özgü fiziksel özellikleri vardı bebekken,sarisinlik vs değil yani. Ama bakanları hiçbir zaman şöyle kötü adlandirmadim. Şimdi normal oldu tabii:))

al bendende o kadar kimsenin çocuğunu sevemiyorum sevsem bile içimden seviyorum
nasıl uğraşabilirsin böyle anneler ile

Öyle ama bir de tanıdık olunca oyy çok sevimli demezsen de kiriliyorlar. Ortasını bulamıyorum işte:))

Evet hassasım. Ama sadece bu akşamki olay dolayısıyla ya da çocuğum dikkat çektiği için değil. Tabiki kalabalık bir restoranda alıp kaciramazlar herhalde. Benim hassasiyetim çocukların bu ülkede çok ama çok savunmasız olmaları. Hemen kötü birşey olacağı yok ama birşey olmaz da diyemiyoruz. Anne baba olarak gittiğimiz hiçbir mekanda ve hatta akraba dahi olsa insanların yanında rahat davranma lüksümuz yok. Sadece biz değil bütün anne babalar için geçerli. Hem özgür hissetsin istiyorum hem bir an bile peşini bırakmak bu devirde imkansiz geliyor. paranoyakligim benim suçum değil şartlar öyle gerektiriyor bence.

Benim derdim nazar değil ki. Tabiki sevilecek. Ama birakin guvenligi en basit yönüyle bakacak olursak (bana gore butun cocuklar guzeldır ayirmam once onu belirteyim) diger insanlar tarafindan sevimli ya da daha güzel diye tabir edilen çocuklara pozitif olarak da farklı davranıliyor. aynı ortamda çok çocuk varsa onunla daha çok ilgileniyor ona ilk iltifat ediliyor ya da yaramazligina daha az kiziliyor daha hoş görülüyor vs. Bunlar gözlemlerim kesin değil tabi. Ben güzellik vurgusu üzerinden de cocugun kendini değerli hissettirilmesini doğru bulmuyorum. Bu ayri bir konu tabi size anlatabilmek için genişlettim. Benim asil konuda anlatmak istediğim hemen güzeldi çocuğum kötülük yapmak istediler değil cocugumu guvenli büyütmek için hep tetikte olmamı gerektirecek kadar kötü bir ortamda yaşıyor olmamiz.

Elimden gelse hayvanlara da çip taktiririm sanırım. Şaka bir yana elbetteki çip icin mübalağa yapıyorum. Eski zamanlar icin yazdıklarınız çok ama çok normaldı ama şimdi değil. Yasalar bile koruyamıyor çocukları.

dünyada kötülük vardı var ve varolmaya devam edecek
tabiki her evebeyn çocuğuna dikkat etmek zorunda bu kötülüklerden korunması için
eleştirdiğim konu paronoyakça bir yaklaşıma sahip oluyoruz giderek buda sağlıklı bakış açısını ortadan kaldıyor
nazar bölümü konunuzdan bağamsız

Canım ben seni anlıyorum, konu alıp kaçırmak değil zaten, ben yabancı kimse dokunsun istemiyorum..
Geçen gün ablamla özel bir poliklinige gittik, sıra beklerken bir Dr kucağımdan alıp sevmek için ellerini uzatti.
Muayene falan da olmayacak oğlum, Ablam için gitmiştik.
Hoşlanmıyor yabancılardan sevdirmez dedim, ne münasebet ki sen cocugumu kucağına alıp seveceksin..
Artık bebekte değil oğlum, 3 e girecek..
Dr olmus, parktaki bir amca olmuş vs fark etmiyor..
Bence tedbirli olmak en iyisi, ve çocuğa da öğretmek lazım kimse sana dokunamaz diye..
Biz biraz abartmisiz sanırım anneanne bile izin al beni opmeden diyor :)
Olsun, zamanla öğrenir o ayrımı, önemli olan yabancıları yadırgamasi.

Evet haklisiniz malesef mecburen uzaklaşıyoruz.

Niyet okuma gibi üstün bir özelliğiniz yoksa, insanları bilmeden yargılamayın. Yok gizli bakmış, yok ailesi olmasa ne olurmuş.... Olmamış şeyleri kurup kurup kendini doldurmaya gerek yok. Siz bu probleminize odaklanıp bunu çözün bence.

Cocugu elleme, sevme olayini ben de dogru bulmuyorum. Kimsenin cocugunu ellemem zaten elin cocugunu sevesim gelmiyor ama benim cevrem bir garip illa sevmek gerekiyor gibi davraniyorlar.

"ABBBLLLASI sana bakiyorrrr, abblasi sana guluyor" cocugu yanima saliyorlar. Sevmesen olmuyor. -.-

Gecen kuzenimin eşi yeni dogum yapti cocuk daha 2 haftalikti elleme niyetinde filan degildim zaten balkonda sigara icmistim cocugu kucagima vermeye kalktilar. Dedim sigara ictim almayayim. Birsey olmaz diyip elime tutuşturdular cocugu

Buradaki annelerden hic gormuyorum. burdakiler sigara icip cocuga yaklassam beni parcalarlardi heralde

Eski zaman mi? Kızım yedi yaşında. Eskiden bahsetmiyorum öyle.

İyi de anne babanın görevi bu değil mi zaten? Çocuk yaparken rahat davranma lüksünüzü bir kenara bırakıyorsunuz.
2 yaşındaki çocuğun özgürlüğü en fazla parka gidildiğinde ebeveyninin elini bırakabilmesi olur. Bu 20 yıl önce de böyleydi şimdi de böyle.
Restorandaki adamlar konusunda, insanların düşüncelerini okuma gibi bir yeteneğiniz yoksa paranoya diyeceğim buna. İnsanlar sevimli çocuk görünce birbirlerine gösterir zaten. Restorantın ortasına masanıza nasıl gizli gizli baktılar o kısmı anlamadım. Yüzlerine gazete tutup delikten sizi mi izlediler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…