al bendende o kadar kimsenin çocuğunu sevemiyorum sevsem bile içimden seviyorumÇok beğendiğim bir dizide çocuklara çip taktirma konusunu izlemistim ve sonu hiç de iyi bitmiyordu. Onun dışında ben tatlı bir çocuk görsem gulumsemiyorum bile artık zaten dokunmam. Çünku arkadaşlarla bulussak ya da çocuğunu ilk defa göreceği bir ortama girsek ve ayy ne tatlı falan desek -ki demek zorundayız gibi geliyor- hemen bir maşallah de,dilini isir vs geliyor. Hemen nazarimiz değecek sanki gibi, kiskaniyormusuz gibi sanki. Daha geçen hafta gördüm mesela bunu. Bana biraz abartı geliyor. Mesela benim çocuğum da aşırı dikkat çekerdi özellikle saclari ve gözleri. Aileme gittigimde-20bin nüfuslu bir yer- ertesi gün vs akrabaların aradığı olurdu kızın mi geldi diye çünkü çarşıda pazarda benim kızı görüp şöyle tatlı bir çocuk gördük diye anlayan olurmuş onlar da kesin bizim şunun kızıdır dermiş,yani o kadar kendine özgü fiziksel özellikleri vardı bebekken,sarisinlik vs değil yani. Ama bakanları hiçbir zaman şöyle kötü adlandirmadim. Şimdi normal oldu tabii:))
Öyle ama bir de tanıdık olunca oyy çok sevimli demezsen de kiriliyorlar. Ortasını bulamıyorum işte:))al bendende o kadar kimsenin çocuğunu sevemiyorum sevsem bile içimden seviyorum
nasıl uğraşabilirsin böyle anneler ile
Benim derdim nazar değil ki. Tabiki sevilecek. Ama birakin guvenligi en basit yönüyle bakacak olursak (bana gore butun cocuklar guzeldır ayirmam once onu belirteyim) diger insanlar tarafindan sevimli ya da daha güzel diye tabir edilen çocuklara pozitif olarak da farklı davranıliyor. aynı ortamda çok çocuk varsa onunla daha çok ilgileniyor ona ilk iltifat ediliyor ya da yaramazligina daha az kiziliyor daha hoş görülüyor vs. Bunlar gözlemlerim kesin değil tabi. Ben güzellik vurgusu üzerinden de cocugun kendini değerli hissettirilmesini doğru bulmuyorum. Bu ayri bir konu tabi size anlatabilmek için genişlettim. Benim asil konuda anlatmak istediğim hemen güzeldi çocuğum kötülük yapmak istediler değil cocugumu guvenli büyütmek için hep tetikte olmamı gerektirecek kadar kötü bir ortamda yaşıyor olmamiz.al bendende o kadar kimsenin çocuğunu sevemiyorum sevsem bile içimden seviyorum
nasıl uğraşabilirsin böyle anneler ile
Elimden gelse hayvanlara da çip taktiririm sanırım. Şaka bir yana elbetteki çip icin mübalağa yapıyorum. Eski zamanlar icin yazdıklarınız çok ama çok normaldı ama şimdi değil. Yasalar bile koruyamıyor çocukları.Çok beğendiğim bir dizide çocuklara çip taktirma konusunu izlemistim ve sonu hiç de iyi bitmiyordu. Onun dışında ben tatlı bir çocuk görsem gulumsemiyorum bile artık zaten dokunmam. Çünku arkadaşlarla bulussak ya da çocuğunu ilk defa göreceği bir ortama girsek ve ayy ne tatlı falan desek -ki demek zorundayız gibi geliyor- hemen bir maşallah de,dilini isir vs geliyor. Hemen nazarimiz değecek sanki gibi, kiskaniyormusuz gibi sanki. Daha geçen hafta gördüm mesela bunu. Bana biraz abartı geliyor. Mesela benim çocuğum da aşırı dikkat çekerdi özellikle saclari ve gözleri. Aileme gittigimde-20bin nüfuslu bir yer- ertesi gün vs akrabaların aradığı olurdu kızın mi geldi diye çünkü çarşıda pazarda benim kızı görüp şöyle tatlı bir çocuk gördük diye anlayan olurmuş onlar da kesin bizim şunun kızıdır dermiş,yani o kadar kendine özgü fiziksel özellikleri vardı bebekken,sarisinlik vs değil yani. Ama bakanları hiçbir zaman şöyle kötü adlandirmadim. Şimdi normal oldu tabii:))
dünyada kötülük vardı var ve varolmaya devam edecekBenim derdim nazar değil ki. Tabiki sevilecek. Ama birakin guvenligi en basit yönüyle bakacak olursak (bana gore butun cocuklar guzeldır ayirmam once onu belirteyim) diger insanlar tarafindan sevimli ya da daha güzel diye tabir edilen çocuklara pozitif olarak da farklı davranıliyor. aynı ortamda çok çocuk varsa onunla daha çok ilgileniyor ona ilk iltifat ediliyor ya da yaramazligina daha az kiziliyor daha hoş görülüyor vs. Bunlar gözlemlerim kesin değil tabi. Ben güzellik vurgusu üzerinden de cocugun kendini değerli hissettirilmesini doğru bulmuyorum. Bu ayri bir konu tabi size anlatabilmek için genişlettim. Benim asil konuda anlatmak istediğim hemen güzeldi çocuğum kötülük yapmak istediler değil cocugumu guvenli büyütmek için hep tetikte olmamı gerektirecek kadar kötü bir ortamda yaşıyor olmamiz.
Evet haklisiniz malesef mecburen uzaklaşıyoruz.dünyada kötülük vardı var ve varolmaya devam edecek
tabiki her evebeyn çocuğuna dikkat etmek zorunda bu kötülüklerden korunması için
eleştirdiğim konu paronoyakça bir yaklaşıma sahip oluyoruz giderek buda sağlıklı bakış açısını ortadan kaldıyor
nazar bölümü konunuzdan bağamsız
Eski zaman mi? Kızım yedi yaşında. Eskiden bahsetmiyorum öyle.Elimden gelse hayvanlara da çip taktiririm sanırım. Şaka bir yana elbetteki çip icin mübalağa yapıyorum. Eski zamanlar icin yazdıklarınız çok ama çok normaldı ama şimdi değil. Yasalar bile koruyamıyor çocukları.
Evet hassasım. Ama sadece bu akşamki olay dolayısıyla ya da çocuğum dikkat çektiği için değil. Tabiki kalabalık bir restoranda alıp kaciramazlar herhalde. Benim hassasiyetim çocukların bu ülkede çok ama çok savunmasız olmaları. Hemen kötü birşey olacağı yok ama birşey olmaz da diyemiyoruz. Anne baba olarak gittiğimiz hiçbir mekanda ve hatta akraba dahi olsa insanların yanında rahat davranma lüksümuz yok. Sadece biz değil bütün anne babalar için geçerli. Hem özgür hissetsin istiyorum hem bir an bile peşini bırakmak bu devirde imkansiz geliyor. paranoyakligim benim suçum değil şartlar öyle gerektiriyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?