• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukları olan aileler ve gürültü

çıktık biz evine
tavana da vurduk
yonetıcıyte soyledık
asansöre yazı astık
en son watsapta saatlerce tartıstık
polise gidin biz gürültü yapmıyoruz dedi.
takıntılısınız dedi
kim olsa rahatsız olursunuz sesten dedi.

adama artık hangi wc ye hanı saatte işediğinizi biliyorum dedim
:KK70:
Daha ne diyeyim
nasıl bir hayvansa!!!!!!!!!!!!
umarım giderler

@Beruska aynı durumdayım ben de. 1,5 yaşındaki çocuk koşmasın demedim, el kadar bebeden o gümbür gümbür evi sallayan ayak sesi çıkamaz. Ya babası ya annesi. Çocuktur yapsın mı? Biz çocuk olmadık mı? Böyle aileler yüzünden çocuklu ailelere ev verilmiyor bizzat yaşadık. Sabah saat 8'de evde top oynanır mı? Bunlar biraz birlikte yaşamayı öğrenmekten geliyor, ben alt katımdaki komşu rahatsız olmasın diye terlik giymiyorum.

Evet hepimiz çocuk olduk ama siz 1 buçuk yaşınızı hatırlıyor musunuz ki? Ben hatırlamıyorum mesela. Evde hangi oyuncakla ne kadar ses yaptığımı annemin uyarılarını, uyardıysa dinledim mi hatırlamıyorum. Çünkü çocuklarda hatırlama yaşı en erken 2 buçuktur. Genelde 3 yaş kabul edilir.

3 yaş da bebek değil çocuktur o laftan anlayabilir uygun şekilde anlatılırsa. Ama siz 1 buçuk yaşındaki bebeğe laf an-la-ta-maz-sı-nız. Sadece onunla oynayan zıplayıp ses yapan aileye uyarıyı yapabilirsiniz 'o kadar patırtıyı sadece bebeğin çıkarmadığını düşünüyorum sanırım siz de koşuyorsunuz' diyerek..

Ben 14 aylık oğluma elinde çek bırak araba varken halının üstünde 'otur oğlum' diyorum oturuyor 3 saniye sonra o yine halının üstünde gitmiyor diye parkenin üstüne gidiyor. Elinde kablosu olan şeyleri sürüklemeyi seviyor.

'Ben koşmasına izin vermiyorum' diyen anneye şaşarım. Çağımızın hastalığı obezite onların sayesinde çoğalıyor. Bırakın çocuklar hareket etsin. Zaten dışarı salamıyoruz etraf pislik, manyak kaynıyor.

Benim yan dairemde 4 tane çocuk var. Sürekli sesleri geliyor, hatta en küçük oğlanın banyodan "anne bitti" siye seslenişi salona çok net geliyor. Ama o 4 çocuk kimde olsa böyle olurdu, o yüzden hiç rahatsız olmak aklıma gelmedi. Ama kendisi gelip çok özür dilemiştir benden hiç gerek yokken.

Çocuğum yok, ama çocuk bu güler, ağlar derim hep. Birde bizim ses yalıtımı rezil durumda, sizde de ses yalıtımı yetersiz olabilir mi apartmanın? Belki çocukta bie sıkıntı olabilir, biraz daha bekleyin olmadi uygun anda arkadaşca bir yoklarsiniz en olmadi.

Benim yan dairemde 4 tane çocuk var. Sürekli sesleri geliyor, hatta en küçük oğlanın banyodan "anne bitti" siye seslenişi salona çok net geliyor. Ama o 4 çocuk kimde olsa böyle olurdu, o yüzden hiç rahatsız olmak aklıma gelmedi. Ama kendisi gelip çok özür dilemiştir benden hiç gerek yokken.

Çocuğum yok, ama çocuk bu güler, ağlar derim hep. Birde bizim ses yalıtımı rezil durumda, sizde de ses yalıtımı yetersiz olabilir mi apartmanın? Belki çocukta bie sıkıntı olabilir, biraz daha bekleyin olmadi uygun anda arkadaşca bir yoklarsiniz en olmadi.
üstten ses gelmesi ile yandan gelmesi farklı bence,
üstten gelen insanı cinnete sürükleyecek bir çaresizlik yaşatır insana

Benim 14 aylik bir oğlum var yaklasik 2 ay önce eline ne gecirse cat cat cat yere vuruyordu. Inanirmisin disari cikmaya utaniyordum alt kattaki komşumuz ne der diye. Elinden aliyorum baska bişeyi vuruyo onu aliyorum bu sefer hic olmadik bişeyi. En son Özür dilemek icin aşağı indim ve anlattim durumu cok Özür dileri diye. Sağolsun canim komşum olurmu biz onun tıkırtısını seviyoruz bizim ustamiz o. Sesler gelince usta yine başladı diyoruz diyip beni rahatlatti ve ben ağlamaklı bi sekilde tesekkur ettim sonra ne oldu biliyormusun ben rahatlayinca çocuğum yere vurmayi kesti cok ama cok nadir biseyleri atıp yere vuruyor yani ayda 1 bilemedin 2dir. Simdi komsum dalga geciyor usta terfi etti diye. Çocuk dışarı çıkarılıp enerjisini dışarda atamayinca evde atmaya çalışıyor büyüyecek demekten baska bi çare yok gibi.

Allahtan oyle bir derdim yok ama hercocuklu aile oyle olmuyor. Teyzemlerde kalmistik bikacgun ust kat komsu 2 cocukluymus hic oyle abarti bir gurultu duymadim, yapmiyorlarmis. Bazilari dikkat ediyor.
Aileden aileye fark var. Bir eltim cocuguyla yarim saat oturdu. Gercekten canima yetti ve sinirlendigimide soyledim kalkti gitti. Basim agridi bir sure oyle terbiyesiz cocugu var.
Gorumcem 2 cocukla geldi ve yerinden bile kalkmadan o cocuklari kontrolunde tutuyordu maşallah.
Ne yapıyordu gorumceniz tam olarak

Çocuğum yokken bende çoğu şeyden rahatsız olurdum ve anneleri eleştirirdim ama çocuğum olunca anladım onların ne hissettiğini :) çocuklara söz geçirmek çok kolay olmuyor ne yazıkki. Keşke istediklerimizi kolayca yaptırabilsek. O yaşta çocuklar çok hareketli oluyor,söz dinlemiyor ve zaman kavramından yoksun oluyorlar. Geç saat falan dinlemiyorlar yani. Ben çözümü bahçeli eve taşınmakta buldum insanları daha fazla rahatsız etmemek için . Emin olun o anne de çok memnun değildir çocuğunun çıkardığı gürültüden ve eminim mahçup oluyordur komşularına karşı

komşulardan ve özellikle çocuklardan rahatsız olan arkadaşlar lütfen yalıtım yaptırsın. Bazı binaların tuğla sistemi ve aralarda boşluklar sayesinde ufak sesler bile daha yüksek sesler gibi geliyor. ayrıca gerçekten şimdiki çocuklar inanılmaz hiperaktif yerlerinde durmuyor. hele ki 1.5 yaşında çocuk laftan sözden anlamaz. benim oğlum 2 yaşında hala da anlamıyor.

Kızım çooook yaramaz olduğu halde bir gün şikayet Almadım. Komşuma her ay gider sorarım sesimiz geliyor mı rahatsız oluyor Musun diye. Çıt sesi bile gelmiyor diyor. Acaba halısı falan mı Yok evde bu kadar sesleri geliyor?

Çocuklara karşı bu tahammülsüzlüğü anlamakta zorlanıyorum.
Aile umursamıyorsa fena, o zaman aileye bir çift laf edilir, ama gerçekten bazen ailenin de elinde olmayabiliyor.

Çocuk 11 lere kadar oturmasın denmiş. 2 buçuk yaşında oğlum su zamana kadar 11 e kadar durmazdı. 9 dedin mi uyurdu. Doğum yapalı 1 ay oldu ve yağmur çamur soğuk demeden 1 yaşından beri her gün 2 saat parka çıkardığım çocuk artık çıkamıyor. Dolayısı ile yorulmuyor.

Gündüz uykusu geç oluyor gece uykusu daha geç oluyor 1 aydır çözüm bulamadım.

Sizin sorununuzun çözümü çocukta degil.
Şehir hayatı ve ucuz yapı.
Benim çocuğum da evde koşturuyor. Babası ile top yada saklambaç oynuyor akşamları 7-8 gibi

Gündüz birlikte dans ediyoruz, bir kaç çocuk boy enstrümanı var onlarla denemeler yapıyoruz. Ama alt katım boş...

Birileri otursa da belki biraz daha sıkar takip ve dikkat ederdim, alt komşumla arayı iyi tutardım, zaman zaman bize çağırır cocugu anlamasını sağlamaya çalışırdım...

Siz de top Sesinden şikayetçi iseniz yumuşak bir top hediye edin çocuga.
Araba sesi ise şikayetçi olduğunuz tekerleri lastik olan bir araba olabilir...
Annesine de sizi çok iyi anlıyorum, çocuk enerjisini atmak istiyor, birlikte çözüm bulalım istedim diyin...
bakın nasıl güzel oluyor her şey :)

Benim de kızım var 15 aylık. Dur yapma demekten anlamıyor.

Ben bekarken evimizin üstünde çocuk vardı, sürekli sesi gelirdi, bir gün annesi ses geliyordur kusura bakmayın dedi, babam da biz çok mutlu oluyoruz ses oldukça dedi.

Çocuk sesinden rahatsız olanlar lütfen yalıtım yaptırsın, kulaklık taksın.

sırf bu sebeplerde taşındım.3 yaşındaki çocuk bile değil canavar hayatımızı alt üst etti.güm güm sesler delirtti sonunda 4 kişilk aileyi.haa konuştum taşınmaya varmadan iş.bana söledikleri napalım çocuğu bağlayalımmı oldu.bakamıyorsan bağla dedim ipler koptu.yaa al veledini birlikte oyun oynayın parka gidin avm lerde birsürü oyun alanları var götür atsın enerjisini ama yoook illa alttakilerin beyni delinecek.hala çok kızgınım Yaradana havale ettim.elbet gün gelecek onlarında beyinleri delinecek.

Eki Görüntüle 2043848 bakiniz sizin kendi acmis olduğunuz konu...cocugunuz. 1 yaşına 15 gün kala, yani konu sahibinin cocugundan daha da ufakken , gece 12.30 ile 03.30 arasi uyanik halde imiş. Çünkü aksam 9 da uyuyup uykusunu almış..demek ki sizin çocuğunuz da dahil olmak uzere, cocuklar 9 dan sonra uyumamis olabiliyormus.
Bakın demek ki çözüm arıyormuşum. Aa uyumuyor deyip kenara çekilmiyormuşum değil mi?

sırf bu sebeplerde taşındım.3 yaşındaki çocuk bile değil canavar hayatımızı alt üst etti.güm güm sesler delirtti sonunda 4 kişilk aileyi.haa konuştum taşınmaya varmadan iş.bana söledikleri napalım çocuğu bağlayalımmı oldu.bakamıyorsan bağla dedim ipler koptu.yaa al veledini birlikte oyun oynayın parka gidin avm lerde birsürü oyun alanları var götür atsın enerjisini ama yoook illa alttakilerin beyni delinecek.hala çok kızgınım Yaradana havale ettim.elbet gün gelecek onlarında beyinleri delinecek.

Evet haklı yanlarinız var ama konunuzda ki cocuklu aileler ne yapiyorsunuz da bu kadar gürültü çıkarıyorsunuz sorusuna takıldım. Ben de cocukluyum ve özellikle alt kattakini rahatsız etme çabam yok. Kızım tüm gün kreşte, enerjisini de atıyor ama akşam gelince bazen ağlıyor, koşuyor ve ben ne yaparsam yapayım engel olamıyorum. Tüm gün bizi görememek mi nedir bu aralar hep ağlama halinde. Ozellikle kızım hadi ağla bi ya da hadi koş demiyorum. Bak komşular rahatsız olur diye 30 kez diyorum. Bazen yegenlerim de geliyor, sesli oynuyorlar işten çıķmış yorgun oluyorum, komşudan önce biz bunalıyoruz, sakince uyarıyoruz, kızıyoruz olmuyor. Yazın hepsini parka götürsek de kışın olmuyor. Yani cocuklu olup bunları yasamayan var mı merak ediyorum. Üst katımdaki de ses yapıyor, bebek ağlıyor ben de oralı olmuyorum çünkü aynı sorun bende de var.

Hani siz diyorsunuz onlarda yaşasın. Sizin de çocuğunuz olursa siz de o zaman az da olsa o çocuklu ailelerin yaşadığını anlayacaksınız.

Bu çok güzel bir örnek olsun bizlere . Başkasının çocuuğuna yorum yapmak kolay
Size de yazayım. Bakın 9da yatırmışım ve çözüm arıyormuşum. Aa uyumuyor napim alt kattakileri rahatsız edeyim demiyormuşum. Okuduğunuzu anlasanız sorun kalmayacak...

Üst komşumuza misafir gelmiş bir aile ikizleri vardı ve çok gürültü çıkarıyorlardı. Gittim uyardım. Ses kesildi birden. Demek duruyormuş çocuk dedim içimden. Uyarman gerekli.

Size de yazayım. Bakın 9da yatırmışım ve çözüm arıyormuşum. Aa uyumuyor napim alt kattakileri rahatsız edeyim demiyormuşum. Okuduğunuzu anlasanız sorun kalmayacak...[/. Size yorum yapmicam nasılsa kendinizi haklı çıkarmaya çalışacak cümlelere başvuracaksınız tekrar. Kolay gelsin size bebeğinizle.

Back
X