- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.973
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
7 aydır ayrı yaşıyoruz. Eski konularima bakıp nasıl bu hale geldiğimizi görebilirsiniz. Şimdiki sorunum şu:
7 yasinda bir oglum ve 2,5 yasinda bir kizim var. Normalde asla cocuklarimi babalarına gostermemek gibi bir tutum içine girmem. Zaten iyi niyetimi suistimal ederek ramazan bayramı öncesindeki haftasonu çocukları aldı ve getirmedi. Tam 10 gün boyunca. Doğru dürüst telefonda bile konuşmadık. Ne kadar korktugumu, neler dusundugumu insan olan tahmin eder. Ama niye yaptın sorusuna verdiği cevap, fena mi oldu kafanı dinledin işte, oldu. Bende de son güven zerresi de bitti ve şimdi bir daha alıp parka götürmek bile istese vermiyorum. Ama çocuklar babalarını gerçekten özledi ve görmek istiyorlar. 2 ay oldu çünkü.
Aynı zamanda alıp da beynini yıkamada usta. Kaygiliyim. Kararsızım. Ne yapsam bilemedim. Onun bir aile dostu ile görüştüm. Derdimi anlattım. Eğer çocukları alıp da geri getirmezse bana yardımcı olabileceğini söyledi. Guvenmeli miyim? Objektif olmaya çalıştığını düşünüyorum. Ama bir darbe daha yemek istemiyorum. Ne yapayım bilemedim. Bir akıl verin lütfen.
Ayy Allah korusun. Korkularim en çok çocuklar için.sizin yerinizde olsaydım ortak görüş saplamaya çalışırdım
benim eski eşim oglumu hiç aramadı görmedi ama bir gün ararsa ve görüşmek zorudna kalırlarsa en cok korktugum sey onu benden alması
işte o zaman herhalde katıl olurum hepımızıoldururumde ayrı yasayamam oglumdan
Kiyamiyirum zaten. Bu yüzden dertliyim. Onunla iletişim kurmak istemiyorum. O kadar kırgın ve ofkeliyim ki yüzünü bile görmek istemiyorum. Hatalarını telafi edeceğine SÖZ verip daha beterlerini yaptı bi de beni suçluyor.Korkularınızı anlıyorum, görüştürseniz her seferinde hem riski büyük hem stresi ama yavrular babayı özlediyse onlara nasıl kıyacaksınız. Siz de olun yanlarında bi parka gidin siz kahvenizi için onlar oyun alanında vakit geçirsin.
Yok canım. O evi terk etmiş durumda. Uzaklaştırma kararı sonrası eşyalarını toplayıp gitti bir daha da gelmedi. Açılmış bir dava mız yok henüz.Kaygılarınızda haklısınız da çocuklarını görmek ve çocukların babasını görmesi en doğal hakları.arayı bir şekilde bulmak zorundasınız.boşandınız mı bilmiyorum ama mahkeme bir karar verdiyse ve siz görüş günlerine riayet etmiyorsanız icra polis vs ile görüştürmek zorunda kalırsınız çocuklarınızın psikolojisi iyiden iyiye bozulur.oturup çocuklarınızın iyiliği için konuşarak bi çözüm bulmalısınız.
Sanmıyorum ozledigini. Karabatak gibi mübarek. Bir bakarsın iki hafta arayıp sormaz sonra gelir ben cocuklarimi özledim alayım bende kalsınlar der. Ama aylardır ne yiyoruz ne iciyoruz sormaz etmez. Ben de calismiyorum üstelik.Eski konularınızı bilmiyorum şuan sadece bu konunuza göre yorum yapıyorum.
Neden bu kadar korktuğunuzu anlayamadım.Sonuçta eşiniz o çocukların babası,ondan ne zarar gelebilir ki çocuklara? Sürekli sizin yanınızdaysa çocuklar demek ki 2 gün yetmemiş sizde belki izin vermediyseniz 10 gün getirmemiş olabilir.Bu gibi durumlarda ben babalarada üzülüyorum.Velayet annede olunca onlarda çocuklarını az görüyor ve özlüyorlar.Bence sadece mahkemenin karar verdiği günlere bağlı kalmayın,çocuklar doya doya zaman geçirsin babalarıyla.Dediğim gibi bu sadece bu konuya yorumum.Eşinizin hoşlanmadığınız,kötü yönleri varsa orasını bilemem tabi ki.
Yaa daha o kadar taze ki yaralarim. Psikolojik tedavi görüyorum bana yasattiklari yüzünden. Onu görmek herseyi hatırlamak demek.Offff çok zor durum gideceği yere sende gitsen bir arkadaşım sırffff böyle korku yüzünden kendide giderdi parkda birkaç oyalanıp yemek yiyip geri gelirdi eee o kadar seviyorsun ayrılmasaydın diyenlerede sadece gülümserdiiii insan çoçukları için herşeye katlanıyor malasef
Doldurma ile ilgili soylediklerinize candan katılıyorum. Çok teşekkür ederim.Mahkeme kaç gün verdi ? Şikayet edeceğinizi bilse yinede aynı mı devam eder ?
Çok zor bir durum. Bazı özel durumlarda baba pedagoglar eşliğinde görüyormuş çocukları ..
Bir araştırın isterseniz ..
Bu defa o akrabanıza güvenmeyi de seçebilirsiniz. Eni sonu görecekler babalarını bir şekilde..
Size tavsiyem ; bu dönemde çocuklarınıza bazı konularda daha esnek olmalısınız. Anne yasakçı oluyor. Babanın yanında çok daha oluyorlar. Bu yüzden döndüklerinde tavırlı dönüyorlar.
Mesela babaya gondermeden önceki günler onların sevdiği yere gidin , sevdiklerini yapın , yedirin.
Doldurma kısmında başarılı olamayacaklardır .
sizin yerinizde olsaydım ortak görüş saplamaya çalışırdım
benim eski eşim oglumu hiç aramadı görmedi ama bir gün ararsa ve görüşmek zorudna kalırlarsa en cok korktugum sey onu benden alması
işte o zaman herhalde katıl olurum hepımızıoldururumde ayrı yasayamam oglumdan
Iste gidebilsem. .. biliyorum yine tartışıp duracagiz. Daha bir orselenecek kalbim. Dayanamıyorum artık.kimseye güvenme bence..sende git parka çocuklarınla birlikte...
Ben de verdim. Evi terketmesine ihtiyaclarimizi karsilamamasina ve hakaretlerine devam etmesine ve babasının benim hakkımda ileri geri konuşup oğlumun aklını celmeye çalışmasına rağmen; sırf çocuklarım babaya hasret kalmasınlar diye verdim ama olay Aliye vakasina dönmek üzereydi.eğer velayet sendeyse polise şikayet edebilirsin. yada o ortak tanıdığına güvenebilirsin.
bende ayrıyım çocuklar babalarını özlüyorlar ve be yatıya bile veriyorum.
karşı tarafa dost kalalım gibi bir çağrışım yapsanız olmaz mı ben öyle hallettim
Yurtdışına sürekli çıkıyor. Hatta oğluma da işlemiş. Oğlum döndüğünde eve girmek istemedi. Artık ne dedilerse. Bu yüzden çok endiseliyim. Eşimin psikopat ve narsist tavırları var. Ne yapar belli değil.endişelerinizde haklısınız
çocuklar döndüğünde durumları iyi miydi
anneyi özlemek dışıdna yeni korkular vs edinmişler miydi
eşinizin yurt dışı bağlantısı vs var mı
yurt dışı götürme vs durumu yoksa; en kötü gider mahkemeden karar alır geri alırsınız
ama boşanmayacaksanız bile çocuklar ile görüşmeyi bir düzene bağlayın
çocuklar her gün babam gelebilir mi düşüncesi ile yaşamasın
şu zaman gelecek densin ve o da gelsin ki güvenleri kırılmadan çocuklar da hayatlarına adapte olsun; yine babada kaç gün kalacaklarını ne zaman eve döneceklerini de düzenlice belirleyin
boşanma aşamasında zor şeyler bunlar ama siz boşanıyorsunuz çocuklar değil
Büyükken de gitsinler. Inanin buna sevinirim. En çok üzüldugum şey onların babasız buyumeleri zaten. Yeter ki psikolojileri daha fazla bozulmasın. Annelerinden ayrı kalmasinlar. Adam olsa da biraz o da düşünse keşke ama nerdeee.sizin ailenizden biri olsun yanında öyle gösterin kacıramaz ozaman ah bu cocuklar daha kuçukler anlamıyorlar o yureklerinde herkese sevgi dagıtıyolar inanın buyuseler yanlısı doğruyu anladıklarında sız yollasanız bıle gitmez ama simdi neyın yanlış neyin doğruluğunuı göremiyorlar
O da mümkün. Ben de başka bir odaya kapanirim ama eminim ki bütün apartman ayağa kalkacak. Çünkü alıp götürmek isteyecek çocuklar gitmek isteyecek ben gondermek istemeyecegim. Falan filan.Gelip sizin evinizde görsün, olmaz mı?
Hatalarını telafi edeceğine SÖZ verip daha beterlerini yaptı
Uzaklaştırma kararı sonrası eşyalarını toplayıp gitti
Yine de verirdim guvenebilseydim.
Yurtdışına sürekli çıkıyor. Hatta oğluma da işlemiş
Eşimin psikopat ve narsist tavırları var. Ne yapar belli değil.
Böyle düşünme. Bazen görüşmemeleri daha iyidir. Benim kızlarım ne zaman babalarına gitse babaları tarafından işlenmiş olarak geri geldiler. Büyük kızımda tikler çıktı, psikolog takibinde.Ama görüşmeleri de lazım.