Cocuklarima soylemelimiyim

Biranne01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2018
1.051
695
43
37
Bayanlar merhaba bana gore gercek bir sorun var fikir istiyorum biraz uzun olabilir okuyanlara simdiden tesekkur ederim..
Bayanlar kisaca ozet gececegim 5 aylik hamileyken bebegimin suyunun bittigini bobreklerinin ve mesanesinin olmadigini ogrendim doktorlar susuz oldugu icin akciger yetmezliginden ölecegini ve aldirmami soyledi ama yapamadim atan bir kalbi durduramadim,o ara psikologtan fikir alarak cocuklarima kardesiniz sıkıştı ve geri gidebilir diye alismalari icin bikac sey soyledim, neyse 17 gun oldu nerdeyse erken dogum sancisiyla doktora gittim daha dogrusu idrar yolu enfeksiyonundan olan sanci sanmistim meger lökosit yuksekligim erken dogumu tetiklemis velhasili kelam dogum aninda minik alim'i kaybettim annesi kurban olsun oyle guzeldiki... gelelim asil soruma hastanede arkadasim hasta onun yaninda kaldim biliyo coccuklarim sezeryan sancilarinida zaten var olan ve dogumdan 1 hafta once baslayan karın agrilarim saniyolardi,bebegimi babamin ustune gomduk kucuk bir tahta parcasi koymuslar basina esim ona adini yazdiricam diyor..40m cikincada cicekler ekicez bebegimin mezarina ..cok uzatiyorum kusura bakmayin ..cocuklara kardesiniz sıkısti ve geri gitti yine gelicek dedim cok bekliyolardi ve cokta duygusallar anca boyle bir yalanla avutabildim onlari (biri 10 digeri 6 yasini dolduracak) ama asıl icimi acitani soyliyecegim kucuk oglum anne ali simdi nerde diyo surekli en sonunda o her istediginin oldugu bizi gorebildigi (surekli karnimi opup sarilip bunlar aliye gidiyo dimi diyor) cok guzel bir yerde dedim ozaman cennette dedi evet dedim konu kapandi .2gun sonra anne cennete nasil gidilir diye sordu ve kendi cevapladi ölünce dimi? Simdi dusunuyorum yavas yavas yada nasil bilemiyorum cocuklarima soylesemmi cunki babamin mezarina gidiyoruz beraber orda ismi bile yazili olmasa bu ne diyecekler ve ben ne yapacagim bilemiyorm ..yorumlar icin tesekkur ederim.

Duygusallığınızı anne olmasam da kadınlık içgüdüsüyle anlamaya çalışıyorum gerçekten üzüldüm sizin için. Ama bence çocuklarınıza bu duygusallığı aşırı bir şekilde işlemişsiniz. 10 yaşındaki bir çocuğun böyle sorular sorup bu kadar üzülmesine neden olmuşsunuz bu hiç doğru değil. Şimdi durumu toparlamanız da zor olacak haliyle.

basınız sagolsun ve gecmıs olsun allahım saglık sıhhat versın evlatlarınıza guzel omur versın bırbırınızden ayırmasın saglıkla sıhhatle

evet soylemelısınız acık acık cocuklar bızlerden daha gucluler duruma daha cabuk alısırlar

Ama inanin hic birsekilde kardesinin oldugune dair ne bisey konustuk nede duydular hatta gelen giden olacagi zaman evde bile birakmadim babalariyla disari ciktilarki biri agzindan kacirir diye hep psikologda direk öldu demeyin simdiden alistirin dedigi icin boyle birsey yaptim ama suan cok kararsizim

Amin Allah razi olsun soylemeliyim evet haklisiniz

Psikologunuz varmis,
en dogruyu o soyler elbette.

ben saniyorum ki dogruca anlatirdim,
anne karninda hastalandigini ve maalesef 5onu kaybettigimizi.

cok zor bir sey,
Allah sabir versin.
soylemesi de cok zordur eminim, o yuzden duygusal olusunuz ve kararsiz olusunuz normal,
herkes icin zor bir durum ama hayattaki cocuklariniz icin once siz alisacaksiniz, sonra da onlar.

Cok tesekkur ederim .evet gercekten onun karnimdayken hasta oldugunu falan soylersem bu yuzden kaybettigimizi soylersem cok korkuyorum daha fazla uzulurler diye bide yine gelecek diye bekliyolar yillar sonra belki ama gelecek bunu biliyolar cok zor olacak en iyisi pedagogla beraber soylemek sanirim

Çok üzüldüm başınız sağolsun, sıkıştı gitti, geri gelecek ne demek inanın ben bile anlamadım. Geri gelecek demeniz kafa karışıklığı oluşturmuş olabilir. Anlayacakları şekilde izah etseniz daha kolay olacak sanki. 10 yaşında ki evladınız inanın sizi anlayabilecek yaşta.

oyle bir imkaniniz varsa en guzeli o olur,
siz de destek almaktan cekinmeyin.

başınız sağolsun.

sıkıştı derken ne kastettiniz ben bile anlamadım. keşke başka bişey söyleseydiniz. bi pedagog ile görüşün.

Oncelikle basın sağolsun canım insanın başka evlatları olunca acısını bile doyasıya yaşayamiyor... Oğlun çok akıllı maşallah. Bence o senin sandığından daha guzel atlatacak bu durumu. Dedesinin mezarına gidince sorarsa söylersin Ali cennette dedesinin yanında diye. Rabbim sabırlar versin en güzel şekilde atlatmayı nasip etsin bu imtihani...

oyle bir imkaniniz varsa en guzeli o olur,
siz de destek almaktan cekinmeyin.
Evet bende hatta esimde almali sanirim o bebeimize dokundu ve yakindan gordugu icin daha kotu ben sadece resmini gormusken boyleysem .cok tesekkur ederim

Basin sagolsun.Allah geride kalan kuzularina uzun ömür ve sağlık versin.İkinci hamileligimde ilk kızım yedi yaşındaydı,yaşım 37 olduğu için bebegimde anomali olasılıgi genç annelere göre daha yüksek olduğu ortadaydı .Hamileliğimin sekizinci haftasında bir kardeşi olacağını ,ama bazen bebek sağlıklı değilse veya annenin sağlığı yolunda gitmiyorsa bebeğin dünyaya gelmeyebildigini ona anlattım.Dua etsem işe yarar mı diye bana sorduğunda ;dua ederse mutlu olacağımı,benim de herşeyin yolunda gitmesi için dua ettiğimi ama doğada bir denge olduğunu ve sağlıklı olmayan bebeklerin genelde doğmadığıni söyledim.Kizim her kontrolden sonra kardeşini ve sağlığını bana sordu.Bazi kontrollere kızımı da götürüp herseyin yolunda olduğunu öğrenince ultrasonda gormesini sağladık.Sizin de çocuklarınız artık durumu anlayacak ve kabullenecek yastalar...sizin şu an yaşadığınız yaslı ruh halini seziyor ama anlamlandiramamanin çaresizliğini yasiyorlardir.Kardeslerini anlatırken ölümü özendirici veya ürkütücü benzetmelerden hikayelerden lütfen kaçının.İnternet üzerinde türk psikologlar derneğinin hazırladığı ve ölüm olgusunun çocukla nasıl paylaşılması gerektiğini anlatan 40 sayfalık bir mini kitapçık var...tekrar geçmiş olsun

Cok tesekkur ederim gozlerim doldu okurken inanin cunki ben kaldiramazlar diye cok korkuyorum bilemiyorum ya ters tepki yaparsa diye dusunuyorum ama dediginiz kitabida alacagim ve bir pedagogla bu isi cozmeye calisacagim tesekkur ederim

Cok tesekkur ederim gozlerim doldu okurken inanin cunki ben kaldiramazlar diye cok korkuyorum bilemiyorum ya ters tepki yaparsa diye dusunuyorum ama dediginiz kitabida alacagim ve bir pedagogla bu isi cozmeye calisacagim tesekkur ederim
"Çocuklarda yas" diye arattir canım.Pdf türünde ucretsiz indirebildigin bir kitapçık bu.Cocuklar sorularına yaşlarına uygun ve kafalarına yatan cevaplar alamazlarsa kendi kendilerine bu olayı konuşur ve doğru olmayan mantıksız düşünceler /korkular oluşturabilirler guzelim

Başınız saolsun . Ben çocuklara cennet cehennem kavramı vermenin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum
Benim 7 yaşında ki oğlum bana ;
Anne çocuklar ölünce hemen cennete mi gider demişti (Okulda duymuş sanırım ) Tabi ki anneciğim , günahsız melek onlar dedim .
Cennette ödev de vermiyorlardır dimi dedi...

Anne ölürken çok mu canımız yanar , yoksa cennete gidenlerin acısı hemen geçer mi dedi.
Aha dedim bu çocuk ödev yapmamak için kendine bir şey yapmasın tövbe tövbe

İnanın aklım çıktı ...
Siz de bebeği kaybettiğinizi bazen böyle durumlar olabileceğini söylemelisiniz sanırım
Umarım kolay atlatırlar ...

İşte tam olarak bahsettiğim konu . Benim oğluma resmen ölümü özendirmişlerdi.. Allahım korusun hepsini

İşte tam olarak bahsettiğim konu . Benim oğluma resmen ölümü özendirmişlerdi.. Allahım korusun hepsini
Ayy Allah korusun ya zaten inanin cocuklarin yaninda bile cennete cocuklar gider falan diye konusmuyoduk sadece cennetin guzel bir yer oldugunu falan soylemistim kendi sorunca afalladim evet dedim ama ben bukadar anlamlandirabilecegini hic dusunmedim Allah korusun cocuklarimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…