Ya iste ne biliyim karnim buyuyo ya dar geldi kardesinize gibi birseydi kastım aslinda yani sigmiyo geri gidip tekrar gelecek gibibaşınız sağolsun.
sıkıştı derken ne kastettiniz ben bile anlamadım. keşke başka bişey söyleseydiniz. bi pedagog ile görüşün.
Tamm cok tesekkur ederim sizede Allah razi olsun ilk isim indirip okumak olacak"Çocuklarda yas" diye arattir canım.Pdf türünde ucretsiz indirebildigin bir kitapçık bu.Cocuklar sorularına yaşlarına uygun ve kafalarına yatan cevaplar alamazlarsa kendi kendilerine bu olayı konuşur ve doğru olmayan mantıksız düşünceler /korkular oluşturabilirler guzelim
Ben hiç bilgi vermem bu yaşta .Ama bu okul yok mu okul . Milletin ağzını büzemiyorsun (Ders görmüyorlar ama bazı aileler anlatıyor , onlarda ertesi gün arkadaşlarına anlatıyor ) . Çocukların aklına öyle bir sokuyorlar ki .Allah korusun ...Ayy Allah korusun ya zaten inanin cocuklarin yaninda bile cennete cocuklar gider falan diye konusmuyoduk sadece cennetin guzel bir yer oldugunu falan soylemistim kendi sorunca afalladim evet dedim ama ben bukadar anlamlandirabilecegini hic dusunmedim Allah korusun cocuklarimizi.
Ben yıllar önce henüz ilkokul 5. sınıfa giden bir çocuğun "bu yaşta ölen çocukların cennete gittiği,cennetin çok güzel bir yer olduğu ,kendisi daha küçük olduğu için şu an günahının olmadığı ve yaptığı kötü bir durumun ailesinin hanesine günah olarak yazıldığı" yönünde bir konuşma dinledikten sonra cennete gitmek ve ailesine gunah yazilmamasi icin kendi hayatına son verdigini öğrenmiştim (sanırım ders hocalarımız dan birisi anlatmıştı) Çok ince konular bunlar...anlatırken kelime kelime dikkat etmek ve çocuğa bu süreci birlikte asabileceklerini anlatmak gerekİşte tam olarak bahsettiğim konu . Benim oğluma resmen ölümü özendirmişlerdi.. Allahım korusun hepsini
Bende sübyana giden 5 yaşında bir çocuğun şehit olup cennete gitmek için 3.kattan atladığını duyduğumdan beri ağzımı açmıyorum ...Ben yıllar önce henüz ilkokul 5. sınıfa giden bir çocuğun "bu yaşta ölen çocukların cennete gittiği,cennetin çok güzel bir yer olduğu ,kendisi daha küçük olduğu için şu an günahının olmadığı ve yaptığı kötü bir durumun ailesinin hanesine günah olarak yazıldığı" yönünde bir konuşma dinledikten sonra cennete gitmek ve ailesine gunah yazilmamasi icin kendi hayatına son verdigini öğrenmiştim (sanırım ders hocalarımız dan birisi anlatmıştı) Çok ince konular bunlar...anlatırken kelime kelime dikkat etmek ve çocuğa bu süreci birlikte asabileceklerini anlatmak gerek
Ama inanin hic birsekilde kardesinin oldugune dair ne bisey konustuk nede duydular hatta gelen giden olacagi zaman evde bile birakmadim babalariyla disari ciktilarki biri agzindan kacirir diye hep psikologda direk öldu demeyin simdiden alistirin dedigi icin boyle birsey yaptim ama suan cok kararsizim
Bu çok yanlış bir söylem olmuş aslında. Kendiniz çok duygusal durumda olduğunuz için çocukları da bu psikoloji ile görüyorsunuz. Tekrar hamile olsanız çocuklar karnınız büyüdüğünde yine bebek geri gidecek diye mi beklesinler?Ya iste ne biliyim karnim buyuyo ya dar geldi kardesinize gibi birseydi kastım aslinda yani sigmiyo geri gidip tekrar gelecek gibi
Ahh ne kotu bisey ya Allah korusunBen yıllar önce henüz ilkokul 5. sınıfa giden bir çocuğun "bu yaşta ölen çocukların cennete gittiği,cennetin çok güzel bir yer olduğu ,kendisi daha küçük olduğu için şu an günahının olmadığı ve yaptığı kötü bir durumun ailesinin hanesine günah olarak yazıldığı" yönünde bir konuşma dinledikten sonra cennete gitmek ve ailesine gunah yazilmamasi icin kendi hayatına son verdigini öğrenmiştim (sanırım ders hocalarımız dan birisi anlatmıştı) Çok ince konular bunlar...anlatırken kelime kelime dikkat etmek ve çocuğa bu süreci birlikte asabileceklerini anlatmak gerek
Allah razi olsun basiniz sagolsun sizindeAlıştırma safhasını geçmişsiniz artık ölüm kelimesine alışabilirler.
"Ölen kişiler için böyle bir yer yapılır biz gelip zuyaret edelim diye, ama aslında onlar başka güzel bir yerde sevdiklerini beklerler" gibi..
Yeğenlerim(ikizler) doğmadan önce abileri ölmüştü. Ablam uzun zamandır mezarına götürür onları. Şu an 12 yaşındalar.
Hiç görmedikleri abilerini benimsediklerini görmek "x abime gittik" demeleri bile çok güzel..
Başınız sağolsun..
Iste dedigim gibi cok cok hevesle bekledikleri icin boyle bir yol sectim hatta ben hamileyken tekme attigi zaman bile gozleri dolup aglayan cocuklar benikiler kardesimiz bizi duyuyo bizi seviyor diye ..bende öldü bilip daha fazla uzulmesinler diye boyle davrandim belkide hataydi telafi edecegim ins.çok karışık bir yol seçmişsiniz ve çocukların zihninde karmakarışık bişey oluşmuş.
çok küçük değiller benim o yaşlarda dedem babannem öldü
ölümü gayet iyi idrak etmiştim.
şu an gitti geri gelecek diye doğru olmayan bir bilgi veriyorsunuz
Bayanlar merhaba bana gore gercek bir sorun var fikir istiyorum biraz uzun olabilir okuyanlara simdiden tesekkur ederim..
Bayanlar kisaca ozet gececegim 5 aylik hamileyken bebegimin suyunun bittigini bobreklerinin ve mesanesinin olmadigini ogrendim doktorlar susuz oldugu icin akciger yetmezliginden ölecegini ve aldirmami soyledi ama yapamadim atan bir kalbi durduramadim,o ara psikologtan fikir alarak cocuklarima kardesiniz sıkıştı ve geri gidebilir diye alismalari icin bikac sey soyledim, neyse 17 gun oldu nerdeyse erken dogum sancisiyla doktora gittim daha dogrusu idrar yolu enfeksiyonundan olan sanci sanmistim meger lökosit yuksekligim erken dogumu tetiklemis velhasili kelam dogum aninda minik alim'i kaybettim annesi kurban olsun oyle guzeldiki... gelelim asil soruma hastanede arkadasim hasta onun yaninda kaldim biliyo coccuklarim sezeryan sancilarinida zaten var olan ve dogumdan 1 hafta once baslayan karın agrilarim saniyolardi,bebegimi babamin ustune gomduk kucuk bir tahta parcasi koymuslar basina esim ona adini yazdiricam diyor..40m cikincada cicekler ekicez bebegimin mezarina ..cok uzatiyorum kusura bakmayin ..cocuklara kardesiniz sıkısti ve geri gitti yine gelicek dedim cok bekliyolardi ve cokta duygusallar anca boyle bir yalanla avutabildim onlari (biri 10 digeri 6 yasini dolduracak) ama asıl icimi acitani soyliyecegim kucuk oglum anne ali simdi nerde diyo surekli en sonunda o her istediginin oldugu bizi gorebildigi (surekli karnimi opup sarilip bunlar aliye gidiyo dimi diyor) cok guzel bir yerde dedim ozaman cennette dedi evet dedim konu kapandi .2gun sonra anne cennete nasil gidilir diye sordu ve kendi cevapladi ölünce dimi? Simdi dusunuyorum yavas yavas yada nasil bilemiyorum cocuklarima soylesemmi cunki babamin mezarina gidiyoruz beraber orda ismi bile yazili olmasa bu ne diyecekler ve ben ne yapacagim bilemiyorm ..yorumlar icin tesekkur ederim.
Iste dedigim gibi cok cok hevesle bekledikleri icin boyle bir yol sectim hatta ben hamileyken tekme attigi zaman bile gozleri dolup aglayan cocuklar benikiler kardesimiz bizi duyuyo bizi seviyor diye ..bende öldü bilip daha fazla uzulmesinler diye boyle davrandim belkide hataydi telafi edecegim ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?