Cocuklarima soylemelimiyim

başınız sağolsun.

sıkıştı derken ne kastettiniz ben bile anlamadım. keşke başka bişey söyleseydiniz. bi pedagog ile görüşün.
Ya iste ne biliyim karnim buyuyo ya dar geldi kardesinize gibi birseydi kastım aslinda yani sigmiyo geri gidip tekrar gelecek gibi

Tamm cok tesekkur ederim sizede Allah razi olsun ilk isim indirip okumak olacak

Ben hiç bilgi vermem bu yaşta .Ama bu okul yok mu okul . Milletin ağzını büzemiyorsun (Ders görmüyorlar ama bazı aileler anlatıyor , onlarda ertesi gün arkadaşlarına anlatıyor ) . Çocukların aklına öyle bir sokuyorlar ki .Allah korusun ...

İşte tam olarak bahsettiğim konu . Benim oğluma resmen ölümü özendirmişlerdi.. Allahım korusun hepsini
Ben yıllar önce henüz ilkokul 5. sınıfa giden bir çocuğun "bu yaşta ölen çocukların cennete gittiği,cennetin çok güzel bir yer olduğu ,kendisi daha küçük olduğu için şu an günahının olmadığı ve yaptığı kötü bir durumun ailesinin hanesine günah olarak yazıldığı" yönünde bir konuşma dinledikten sonra cennete gitmek ve ailesine gunah yazilmamasi icin kendi hayatına son verdigini öğrenmiştim (sanırım ders hocalarımız dan birisi anlatmıştı) Çok ince konular bunlar...anlatırken kelime kelime dikkat etmek ve çocuğa bu süreci birlikte asabileceklerini anlatmak gerek

Bende sübyana giden 5 yaşında bir çocuğun şehit olup cennete gitmek için 3.kattan atladığını duyduğumdan beri ağzımı açmıyorum ...

Alıştırma safhasını geçmişsiniz artık ölüm kelimesine alışabilirler.
"Ölen kişiler için böyle bir yer yapılır biz gelip zuyaret edelim diye, ama aslında onlar başka güzel bir yerde sevdiklerini beklerler" gibi..

Yeğenlerim(ikizler) doğmadan önce abileri ölmüştü. Ablam uzun zamandır mezarına götürür onları. Şu an 12 yaşındalar.
Hiç görmedikleri abilerini benimsediklerini görmek "x abime gittik" demeleri bile çok güzel..

Başınız sağolsun..

6 yaşındaki küçük 10 yaşındaki ise artık delikanlı bence anlayabilecek yaşta olmalı. Başınız sağolsun Allah sabır versin. Pedagog eşiliğinde de bence daha makul bi açıklama yapılabilir gerçeklikle ilişkili şekilde.

Ya iste ne biliyim karnim buyuyo ya dar geldi kardesinize gibi birseydi kastım aslinda yani sigmiyo geri gidip tekrar gelecek gibi
Bu çok yanlış bir söylem olmuş aslında. Kendiniz çok duygusal durumda olduğunuz için çocukları da bu psikoloji ile görüyorsunuz. Tekrar hamile olsanız çocuklar karnınız büyüdüğünde yine bebek geri gidecek diye mi beklesinler?

Ahh ne kotu bisey ya Allah korusun

Allah razi olsun basiniz sagolsun sizinde

Iste dedigim gibi cok cok hevesle bekledikleri icin boyle bir yol sectim hatta ben hamileyken tekme attigi zaman bile gozleri dolup aglayan cocuklar benikiler kardesimiz bizi duyuyo bizi seviyor diye ..bende öldü bilip daha fazla uzulmesinler diye boyle davrandim belkide hataydi telafi edecegim ins.

Cocuklarin yasi cok kucuk degil anlatabilirsin. Bi komsumuz olmustu buyuk oglum 6 yasinda gunlerce dilinden olumu dusurmedi.. tabii olumu kafalarinda nasil bisey saniyolar bilmiyorum. Bence soyle ve hatta mezarina gotur onlari... anlayacaklar cok zekiler

Öncelikle başınız sağolsun.

Fakat keske bastan cocuklariniza dogruyu söyleseydiniz. Cocuklariniz 6 ve 10 yasindaymis, yani gayet büyük ve hayatin sadece güzellikten ibaret olmadigini bilecek yastalar.
Siz cocuklarinizi pamuklara sarip büyütmek istiyorsunuz, fakat psikologlar bunun yanlis oldugunu söylüyor.
Cocuklar sizin yaninizda hayatin acida olabilecegini ögrenirse, en ufak bir zorlukta yikilmak yerine, sizin ögreteceginiz gibi güclü kalmayi ögrenirler.

Bence cocuklarinizi esinizle beraber karsiniza alin ve dogrulari anlatin.

Allah sabır versin çok üzüldüm. Rabbim evlatlarınıza ve size sağlıklı uzun ömürler versin.Bence bir uzmandan görüş alarak mutlaka gerçeği anlatmanız gerek.

Basınız saolsun çok üzüldüm. Allahbsabır versin. Benim büyük ninem vefat etyiğinde ben 4 buçuk yaslarındaymışım. Benim anlamamam için beni evden göndermeye çalışmışlardı ama ben anlamıştım ninemin öldüğnü gönderdikleri yerden geri gelmiştim. Ninem öldü benden saklıyonuz dimi diye. Yani her çocuk bir değildir ama 10 yasındaki çocuk herşeyi anlayabilir. Soyut kavramları da anlayabilir. Ama daha dünyaya gelmesen ölen evladınızla çok güçlü bir bağ lırdukları için üzülmelerinden haklı olarak korkuyorsunuz. Pedagogdan faydalanın inş çabuk atlatırlar. Tekrar başınız sağolsun.

Benzer sebeplerden oturu 5 sene önce 2.oğlumu kaybettım.
o zaman 3.5 yasındaydı oğlum ve ona kuzenlerı kardeşin öldü demişler. Bende yalanlamadım madem öğrendi dedim, valla uzun seneler surdu bılıyor musun. Allaha cok sukur 1 sene once ona bır kardeş verebıldım .
Cok sevıyor oğlum kardesını , 7 yas araları var benımkılerının. Cok zor çocuklar ıcın ama büyüklerde baya nasıl ınandılar bu soyledıklerınıze?

Bence kafa karışıklığı yaratırsınız. Doğruyu yumuşatarak söylemeniz taraftarıyım. Misal, bebeğin sağlık problemleri oldu sonuç olarak da kardeşiniz gelmeyecek gibi.

Başınız sağolsun çok zor tabiki anlıyorum
Ama bir şekilde gerçeği sizden öğrenmeliler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…